Προτάσεις καλοκαιριού

Το πρόσωπο του καλοκαιριού

 

 • Καύσωνας και εσωτερική δροσιά.
 • Καλοκαίρι: καλός ή κακός καιρός;
 • Η αιτία των ενδοοικογενειακών καλοκαιρινών καυγάδων.
 • Η σημασία της ξεκούρασης.

Απόσπασμα της εκπομπής Αθέατα Περάσματα του π. Ανδρέα Κονάνου από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Πειραϊκή Εκκλησία» 91,2 FM.

Προτάσεις καλοκαιριού Χωρίς λέξεις κλειδιά.

2 σκέψεις σχετικά με το “Προτάσεις καλοκαιριού

 • Pingback:[istologio.org] Το ζωντανό ιστολόγιο » Διορθώθηκε πρόβλημα με αναγνώστες RSS

 • Απρίλιος 27, 2009, 2:05 μμ
  Permalink

  Βλέποντας το λόγο αυτής της εκπομπής, θυμήθηκα τον Albert Camus, μέρος του διδακτορικού μου, άνθρωπος που έχω μελετήσει και μ’έχει διδάξει και το έργο του «Το Καλοκαίρι». Πόσο αντιστασιακό αυτό το έργο. Πόσο χρειάζεται το πνεύμα μας εξευμενισμό, ελευθερία με απλότητα…Το αληθινό είναι να διατηρείς αυτή την αλήθεια στα λόγια, στα έργα, στη ζωή κάθε μέρα. Να ηρεμείς, να βλέπεις, να καταλαβαίνεις ψύχραιμα (πράγμα δύσκολο) και να είσαι σωστός συνάμα. Επίσης πράγμα δύσκολο και κοπιώδες

  Ράνια

  Σχολιάστε

Απάντηση

Subscribe without commenting

 • Κέρασμα

  Βλέπω ένα πλήθος αναρίθμητο ομοίων και ίσων ανθρώπων που περιστρέφονται ακούραστα περί τον εαυτό τους για να προσπορισθούν μικρές και φτηνές απολαύσεις, με τις οποίες γεμίζουν την ψυχή τους.
  Ο καθείς από αυτούς αποτραβηγμένος παράμερα, νιώθει σαν ξένος προς τη μοίρα όλων των άλλων: τα παιδιά του και οι προσωπικοί του φίλοι αποτελούν για αυτόν ολόκληρο το ανθρώπινο γένος.
  Οσο για τους γείτονές του, βρίσκεται δίπλα τους αλλά δεν τους βλέπει, τους αγγίζει και δεν τους αισθάνεται, υπάρχει μόνο εν εαυτώ και δι' εαυτόν, και, αν ίσως του μένει μια οικογένεια, δεν έχει, όμως, πλέον πατρίδα.
  Πάνω από αυτούς υψώνεται μια τεράστια κηδεμονική εξουσία, που επιφορτίζεται να διασφαλίζει την απόλαυσή τους και να αγρυπνά για τη τύχη τους.
  Είναι απόλυτη, διεξοδική, έρρυθμη, προνοητική και ήπια. Θα έμοιαζε με την πατρική εξουσία εάν, όπως αυτή, είχε ως αντικείμενο την προπαρασκευή ανθρώπων για την ενηλικίωση. Αντιθέτως, εκείνο που επιδιώκει είναι να τους σταθεροποιήσει αμετακλήτως στην παιδική ηλικία. Της αρέσει να ευφραίνονται οι άνθρωποι, αρκεί να σκέπτονται μόνο το πώς θα ευφρανθούν...
  - Τοκβίλ
 • Αρέσει σε %d bloggers: