The Making of a Saint

YouTube Preview Image

This two hour feature documentary focuses on the canonization process of Blessed Elder Archimandrite Philotheos Zervakos of Longovarda (1884-1980) within the Greek Orthodox Church. It traces the true story of a Greek-American family and the healing miracles associated with Saint Nektarios and Saint Philotheos.

For more info check out the movie’s website.

2 σκέψεις σχετικά με το “The Making of a Saint

  • Αύγουστος 27, 2010, 6:08 μμ
    Permalink

    ο Θεος να αναπαύσει την ψυχη του Αναστασιου,πιλοτου που χτες σκοτωθηκε στην αερομαχια με τα Φ16.

    και να αναρρωσει ο βαρια τραυματιας της εντατικης Ιωσηφ και ο Παυλος-πιλοτοι που δεν σκοτωθηκαν,αλλα τραυματιστηκαν
    σωματικα και ψυχικα απο αυτην την οδυνηρη εμπειρια της συγκρουσης…

    Σχολιάστε
  • Αύγουστος 29, 2010, 4:01 μμ
    Permalink

    ΑΠΟΤΟΜΗ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ
    (Νηστεία εκ πάντων)
    «Ουκ έξεστί σοι έχειν, την γυναίκα του αδελφού σου»
    1. Δεν σου επιτρέπεται από το νόμο του Θεού να έχεις τη γυναίκα του αδελφού σου, ο όποιος ζει ακόμα.
    Λόγια του Τιμίου Προδρόμου, πού αποτελούσαν μαχαιριές στις διεφθαρμένες συνειδήσεις του βασιλιά Ηρώδη Αντίπα και της παράνομης συζύγου του Ηρωδιάδος, πού ήταν, γυναίκα του αδελφού του Φιλίππου. ο Ηρώδης, μη ανεχόμενος τους ελέγχους του Προδρόμου, τον φυλάκισε. Σε κάποια γιορτή όμως των γενεθλίων του, ο Ηρώδης υποσχέθηκε με όρκο να δώσει στην κόρη της Ηρωδιάδος ό,τι ζητήσει, διότι του άρεσε πολύ ο χορός της.
    Τότε ή αιμοβόρος Ηρωδιάς είπε στην κόρη της να ζητήσει στο πιάτο το κεφάλι του Ιωάννη. Πράγμα πού τελικά έγινε. Έτσι, ο ένδοξος Πρόδρομος του Σωτήρα θα παραμένει στους αιώνες υπόδειγμα σε όλους όσους θέλουν να υπηρετούν την αλήθεια και να αγωνίζονται κατά της διαφθοράς, ανεξάρτητα από κινδύνους και θυσίες.
    Και να τι λένε οι 24 πρεσβύτεροι της Αποκάλυψης στο Θεό για τους διεφθαρμένους: «ήλθεν… ο καιρός των εθνών κριθήναι… και διαφθείραι τους διαφθείροντας την γήν»
    2. Ήλθε, δηλαδή, ο καιρός της ανάστασης των νεκρών για να κριθεί ο κόσμος και να καταστρέψεις (Θεέ μου) εκείνους, πού με τη διεφθαρμένη ζωή τους διαφθείρουν και καταστρέφουν τη γη.
    Ευαγγέλιο Μάρκου, στ’ 18.
    Αποκάλυψη Ιωάννου, ία’ 18.

    +Απολυτίκιο. Ήχος β’.
    Μνήμη δικαίου μετ’ εγκωμίων σοι δε αρκέσει ή μαρτυρία του Κυρίου Πρόδρομε· ανεδείχθης γαρ όντως και Προφητών σεβασμιώτερος, ότι και έν ρείθροις βαπτίσαι κατηξιώθης τον κηρυττόμενον. Όθεν της αληθείας ύπεραθλήσας, χαίρων ευηγγελίσω και τοις αν Άδη, Θεόν φανερωθέντα εν σαρκί, τον αίροντα τήν άμαρτίαν του κόσμου, και παρέχοντα ημιν το μέγα έλεος.

    +Ήχος δ’. Ταχύ προκατάλαβε.
    Ως πάντων υπέρτερος, των Προφητών αληθώς, αυτόπτης και Πρόδρομος, της παρουσίας Χριστού, Προφήτα γεγένησαι· όθεν και παρ Ήρώδου, έκτμηθείς σου την Κάραν, έδραμες τοις εν Άδη, προκηρύξαι το λύτρον διό σε Ιωάννη Βαπτιστά, ποθώ γεραίρομεν.

    Σχολιάστε

Απάντηση

Subscribe without commenting

  • Κέρασμα

    Οι εκούσιοι πόνοι την των ακουσίων υπομονήν ελαφροτέραν παρασκευάζουσι
    - Δημόκριτος
  • Αρέσει σε %d bloggers: