Εργαζόμενη Ελληνίδα μητέρα επιθυμεί δέκατο (10ο) παιδί

Μαμά σ’ αγαπώ - πολύτεκνη οικογένεια

Σούπερ μαμά… υψηλών επιδόσεων

Εργαζόμενη και μητέρα εννέα παιδιών δίνει μαθήματα μητρότητας δίχως να ζημιώνει τη γυναικεία της υπόσταση.

Παρά την έλλειψη βοήθειας από το κράτος για τις πολύτεκνες οικογένειες, η κ. Αναστασία Μιχαλούτσου σκέφτεται σύντομα να κάνει και… δέκατο παιδί.

[] «Δεν είχα προγραμματίσει να κάνω πολλά παιδιά. Η χαρά που μου έδωσε η γέννηση του κάθε παιδιού με παρότρυνε να συνεχίσω. Αισθανόμουν πληρότητα και από τη γέννηση, αλλά και από την ανατροφή των παιδιών. Με «γεμίζει» η οικογένεια».

[] «Τα παιδιά μου είναι ένα κομμάτι του εαυτού μου. Είναι ευλογία από τον Θεό και πιστεύω ότι είμαι πολύ τυχερή αφού από την οικογένειά μου αντλώ μεγάλη χαρά. Δεν περιγράφεται το συναίσθημα της μάνας για τα παιδιά της. Είναι ένα συνεχές δόσιμο που αγωνίζομαι να το πλαισιώσω από χαρά για τη ζωή».

[] «Από τις επτά το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα τρέχω. Είναι ένας διαρκής αγώνας. Δεν είναι όμως κάτι που με στενοχωρεί, είναι ευχάριστη η κούραση. Παίρνω δύναμη όταν τα παιδιά προχωρούν, είναι άλλωστε όλοι πολύ καλοί μαθητές. Το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει υγεία. Ο συνδυασμός αυτός δυναμώνει τον γονιό να προχωρήσει και έτσι τον καθημερινό αγώνα τον δίνεις με ευχαρίστηση. Ενα σπίτι με εννιά παιδιά είναι ένα πολύ ζωντανό σπίτι. Γεμάτο χαρά, γέλια, αλλά και πολλές… φωνές» []

Διαβάστε το πλήρες άρθρο στο Έθνος.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Εργαζόμενη Ελληνίδα μητέρα επιθυμεί δέκατο (10ο) παιδί

 • Μάρτιος 18, 2008, 9:01 πμ
  Permalink

  Χαίρομαι που στην εποχή μας υπάρχουν γυναίκες που δεν φοβούντε να κάνουν παιδιά (έχουν πιστεύω περισσότερη εμπιστοσύνη στην πρόνοια του Θεού, παρά στην »Πρόνοια»). Αυτές είναι οι σημερινές ηρωίδες της Ελλάδας. Αγωνίζονται καθημερινά ενάντια στον αόρατο – ορατό πόλεμο που θέλει να μας βάλει σε ένα καλούπι.
  Ήρωας όμως είναι και ο σύζυγός της.
  Καλή δύναμη και στους δύο και σίγουρα ο Θεός είναι μαζί τους.

  Σχολιάστε

Απάντηση

Subscribe without commenting

 • Κέρασμα

  Για να έρθης στην κατάσταση που να μην μπορής να χωρέσης την χαρά ούτε να την εκφράσης, χρειάζεται να προσέξης τρία πράγματα: Να κινήσαι απλά, να μην ασχολήσαι με τους άλλους, να λες την ευχή.
  - Γέροντας Παΐσιος
 • Αρέσει σε %d bloggers: