Ύπνος και ανατροφή των παιδιών

Γονείς, παιδιά, μωρά και ύπνος

– Τι μη-λεκτικά μηνύματα μεταδίδουμε στα μωρά & τα παιδιά;

– Το παιδί στο κρεββάτι των γονιών: προεκτάσεις και συνέπειες για την οικογένεια.

– Που (πρέπει να) κοιμάται το νεογέννητο;

– Ιδιαιτερότητες της σχέσης μάνας – γιού.

– Οιδιπόδειο σύμπλεγμα και ανδρικά πρότυπα στην οικογένεια: πως το αγόρι θα γίνει άνδρας.

– Η σημασία της επικοινωνίας και του συναισθηματικού δεσμού πατέρα – γιού.

– Η ενεργή ανάμιξη του πατέρα στην ανατροφή του παιδιού.

– Οι παππούδες και οι γιαγιάδες στην ανατροφή των παιδιών.

Ηχογραφημένη συζήτηση του κ. Νίκου Σαμπαζιώτη, Διευθυντού του Δημοτικού Σχολείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς με την κα. Κική Τζωρτζακάκη, εκπαιδευτικού και συμβούλου οικογένειας, στα πλαίσια της εκπομπής “Συντροφιά με την ελπίδα” του ραδιοφωνικού σταθμού “Πειραϊκή Εκκλησία” 91,2 FM (κάθε Σάββατο πρωί).

Η κα. Τζωρτζακάκη έχει συγγράψει το παιδαγωγικό βιβλίο για την οικογένεια, την καθημερινότητα, την ανατροφή των παιδιών και το σχολείο με τίτλο “Μαμά, κόψε το κήρυγμα (κι εσύ μπαμπά, επίσης)“, τόμοι Α και Β, εκδόσεις Καλέντη.

Ανατροφή παιδιών

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Νίκο Σαμπαζιώτη για την ευγενή διάθεση και άδεια δημοσίευσης αυτής και άλλων ηχογραφημένων εκπομπών.

3 σκέψεις σχετικά με το “Ύπνος και ανατροφή των παιδιών

 • Ιανουάριος 24, 2009, 9:11 μμ
  Permalink

  Χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε και διασκορπήσατε αυτήν εν των κόσμω! Δεν ξέρω αν φταίνε τα μεγάφωνα μου, αλλά δεν ακούγεται καλά αυτή η ομιλία.
  Ευχαριστώ!

  Σχολιάστε
 • Ιανουάριος 24, 2009, 9:46 μμ
  Permalink

  Εντάξει συγνώμη. Πολύ σημαντικά αυτά που ακούσαμε!

  Σχολιάστε
 • Φεβρουάριος 3, 2015, 1:44 μμ
  Permalink

  Ειλικρινά δεν άκουσα όλη την ομιλία γιατί απλώς δεν σας κρύβω πως εξοργίστηκα. Καλά τα λέτε κα.Τζωρτζακάκη αλλά μπείτε στη θέση των γονιών που μένουν άϋπνοι κ όταν μιλάω για αϋπνία δεν εννοώ ένα και δύο ξυπνήματα αλλα για μια κατάσταση 3ωρου βραδινού ύπνου ο οποίος φυσικά όχι συνεχόμενος. Η κάθε οικογένεια ας κάνει ότι της ταιριάζει. Έξω απ’τον χορό πολλά τραγούδια λέγονται. Και όλες αυτές οι συνέπειες είναι πολύ «βαριές» για να ισχύουν για όλους. Δηλαδή κάθε ζευγάρι που έχει το παιδάκι του στο κρεβάτι καταλήγει χωρισμένο, απατημένο ή και εγω δεν ξέρω τι άλλο; Υπάρχουν κ ζευγάρια που δεν έχουν πρόβλημα με το να κοιμάται το μωρό μαζί ΑΝ και ΕΦΟΣΟΝ προυπάρχει όλη αυτή η αυπνία και η κατάσταση αυτή εξυπηρετεί και τους δύο. Αν το ζευγάρι έχει κοινή πορεία κανένα πρόβλημα δεν θα υπάρξει. Αν όμως αυτό γίνεται γιατι απλά της μαμάς ή του μπαμπά του αρέσει απλώς να κοιμάται με το παιδί τότε ναι έρχονται όλα όσα περιγράφετε. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν πολλές απόψεις. Καλό είναι να μην είμαστε απόλυτοι. Με όλο τον σεβασμό…

  Σχολιάστε

Απάντηση

Subscribe without commenting

 • Κέρασμα

  Τι είναι καρδία ελεήμων; Είναι να φλέγεται από αγάπη η καρδιά για όλη την κτίση: Για τους ανθρώπους, για τα πουλιά και για τα ζώα και για τους δαίμονες και για κάθε κτίσμα. Και καθώς ό άνθρωπος τα φέρνει στη μνήμη του και τα σκέφτεται, τα μάτια του τρέχουν δάκρυα. Από την πολλή και σφοδρή συμπάθεια πού συνέχει την καρδιά του και από την πολλή εμμονή σ' αυτή την κατάσταση, μικραίνει ή καρδιά του και δεν μπορεί να υποφέρει ή να ακούσει ή να δει κάποια βλάβη ή κάτι έστω και λίγο λυπηρό να γίνεται στην κτίση. Γι' αυτό και για τα άλογα ζώα και για τους εχθρούς της αλήθειας και γι' αυτούς πού τον βλάπτουν προσεύχεται συνεχώς με δάκρυα, ζητώντας από το Θεό να τους φυλάξει και να τους συγχωρήσει. Ομοίως προσεύχεται και για τα ερπετά από την πολλή του ευσπλαχνία, πού συγκινεί την καρδιά του, υπερβαίνοντας το ανθρώπινο μέτρο και φτάνοντας στην ομοιότητα του Θεού.
  - Άγιος Ισαάκ ο Σύρος
 • Αρέσει σε %d bloggers: