Δραματική έκκληση για βοήθεια άστεγου μαθητή στην Κρήτη

άστεγος μαθητής ηράκλειο κρήτη facebook

Γροθιά στο στομάχι, είναι η ιστορία με πρωταγωνιστή έναν 18χρονο μαθητή του Εσπερινού Γυμνασίου Ηρακλείου, τον οποίο έβγαλε από το σπίτι ο πατέρας του την ημέρα που ενηλικιώθηκε.

Η συγκλονιστική ιστορία έγινε γνωστή, μέσα από την σελίδα του Γυμνασίου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπου είχαν μάλιστα αναρτηθεί και επιπλέον στοιχεία, για την περιπέτεια του νεαρού που βρέθηκε άστεγος στα 18 χρόνια του.

»Καταλάβαμε πως η οικογένεια του, δεν ενδιαφέρεται για τον μαθητή, όταν μετά από ένα επεισόδιο που είχε στην υγεία του, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και ενώ επικοινωνήσαμε μαζί τους, ο πατέρας αδιαφόρησε πλήρως» δηλώνει στο flashnews.gr ο διευθυντής του σχολείου Αν. Τσεπαπαδάκης.

Όπως φαίνεται η -πολύτεκνη – οικογένεια, είχε γυρίσει από νωρίς την πλάτη στον 18χρονο. Όπως περιγράφει ο διευθυντής του σχολείου, πρόκειται για ένα σεμνό παιδί, χαμηλών τόνων που έχει όνειρα για τη ζωή παρά το γεγονός ότι σήμερα βρέθηκε άστεγος.

»Είναι εξαιρετικό παιδί, παρά τις δυσκολίες που έχει κληθεί να αντιμετωπίσει διαθέτει καλό χαρακτήρα και όνειρα. Θέλει να γίνει μάγειρας, του αρέσει πολύ. Ελπίζω να μπορέσουν εκείνοι που μπορούν να το υλοποιήσει» λέει ο κ. Τσεπαπαδάκης για το νεαρό.

Πηγή: Flashnews

3 σκέψεις σχετικά με το “Δραματική έκκληση για βοήθεια άστεγου μαθητή στην Κρήτη

  • Pingback:Συγκλονίζει η ιστορία άστεγου μαθητή στην Κρήτη | Ἱερός Ναός Τριῶν Ἱεραρχῶν

  • Ιανουάριος 11, 2013, 11:51 πμ
    Permalink

    Μεγάλη είναι η ανταπόκριση του κόσμου στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο 18χρονος Νίκος, μαθητής του Εσπερινού Γυμνασίου Ηρακλείου, η περίπτωση του οποίου έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο .

    Άνθρωποι από όλη την Κρήτη αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα επικοινωνούν με το σχολείο προκειμένου να συνδράμουν, όπως μπορούν. Την ίδια στιγμή, ο 18χρονος που ξαφνικά βρέθηκε πρωταγωνιστής στα ΜΜΕ όλης της χώρας, επιδιώκει να προστατεύσει τον εαυτό του, όντας κι ο ίδιος τρομαγμένος από τη δημοσιότητα που πήρε η περίπτωσή του.

    Για την οικονομική στήριξη του 18χρονου θα ανοιχθεί εντός της ημέρας τραπεζικός λογαριασμός από το διευθυντή του σχολείου σε συνεννόηση με την ΕΛΜΕ Ηρακλείου, ωστόσο η πιο θετική από όλες τις εξελίξεις είναι η προσφορά εργασίας στο 18χρονο από μία Ηρακλειώτισσα, η οποία θα έχει νεότερα για το Νίκο ως τη Δευτέρα. Έως ότου, πάντως, βρεθεί η πολυπόθητη εργασία για το 18χρονο, ο Σύλλογος Πολυτέκνων προσφέρει προσωρινή εργασία στο νεαρό.

    Ο 18χρονος προς το παρόν φιλοξενείται στο σπίτι φίλου του, το οποίο κανείς δε γνωρίζει πού βρίσκεται, προκειμένου να διαφυλαχθεί ο νεαρός, ο οποίος στηρίζεται ψυχολογικά από κοινωνική λειτουργό.

    Η ιστορία του 18χρονου Νίκου, ωστόσο, φέρνει στο φως τουλάχιστον άλλες τέσσερις περιπτώσεις – δύο ανηλίκων και δύο ενηλίκων – που αντιμετωπίζουν την ανεργία και σοβαρά οικονομικά προβλήματα, εξαιτίας των οποίων φιλοξενούνται από συγγενικά και φιλικά πρόσωπα.

    http://thebest.gr/news/index/viewStory/172119

    Σχολιάστε
  • Ιανουάριος 14, 2013, 10:45 πμ
    Permalink

    Ρε παιδιά,
    Τι θα πει 18χρονος μαθητής Εσπερινού Γυμνασίου;
    Ο 18χρονος έπρεπε να ήταν τώρα στο Παν/μιο,
    Αφού είναι σε Εσπερινό Γυμνάσιο, πρέπει να το πάλεψε πολύ αφού πολύ δύσκολα «καταφέρνεις» να χάσεις ακόμη και μία χρονιά, πόσο μάλλον 4-5 χρονιές που έχασε αυτός.

    Για να πηγαίνει λοιπόν σε Εσπερινό σημαίνει ότι εργάζεται (αλλιώς θα πήγαινε σε ημερήσιο), είναι από τις προϋποθέσεις για να εγγραφείς σε Εσπερινό σχολείο.
    Αφού εργάζεται και είναι γόνος πολύτεκνης οικογένειας, είτε πρέπει να συνεισφέρει και αυτός στην οικογένεια, είτε να πάψει να την επιβαρύνει οικονομικά.
    Πόσα χρόνια δηλαδή ακόμη θα μας κοροϊδεύει ότι τάχα σπουδάζει στο Γυμνάσιο;

    Θέλει να γίνει «μάγειρας», ε, ας βρει μια ταβέρνα ή ένα εστιατόριο εκεί στο Ηράκλειο να αρχίσει να μαθαίνει. «Θέλει να γίνει μάγειρας» και τι πρέπει να κάνουμε εμείς δηλαδή; να του στείλουμε χρήματα.
    Άντε σοβαρευτείτε.

    ΥΓ 1. Απ όσο ξέρω η Μητρόπολη στο Ηράκλειο έχει ξενώνα που παραχωρεί δωρεάν. Μήπως τελικά δεν του φταίει ούτε το Εσπερινό Γυμνάσιο, ούτε το σπίτι αλλά η τεμπελιά του;

    ΥΓ 2.κάνετε και «δραματική έκκληση»… για «βοήθεια άστεγου μαθητή» (ενώ όπως διαβάζω αλλού φιλοξενείτε σε σπίτι φίλου του).
    πολύ εύκολα δεν χρησιμοποιείτε τη λέξη «δραματική έκκληση»;
    Διαβάζω ότι θα ανοίξει λογαριασμό η ΕΛΜΕ, ε, ναι, αυτό ήταν μάλλον τελικά το πρόβλημα,όπως και πολλών υποτιθέμενων «απόρων»,
    να πάρουν χρήμα.

    Δεν αμφιβάλλω ότι υπάρχουν πραγματικά άποροι, αλίμονο,
    αλλά μάθετε να αξιολογείτε στοιχειωδώς τις καταστάσεις.

    Σχολιάστε

Απάντηση

Subscribe without commenting

  • Κέρασμα

    Αν ο Θεός δεν έχει την πρώτη θέση στην καρδιά σου, τότε δεν έχει τη θέση που του αρμόζει.
    - Γέροντας Θεόφιλος
  • Αρέσει σε %d bloggers: