Οι Νέοι και η Χαρά του Έρωτα

YouTube Preview Image
 • Η διαφορά στο σεξ και τον έρωτα
 • Ποια είναι η κεντρική πράξη του έρωτα;
 • Ποιος είναι ο πιο ερωτικός άνθρωπος;
 • Η δύναμη και η συντριβή στον έρωτα
 • Η χαρά της ελευθερίας της αγάπης και η Εκκλησία
 • Η (άγνωστη) ερωτική ζωή στην Εκκλησία
 • Η στάση των γονέων απέναντι στον έρωτα και τα παιδιά τους
 • Το πιο ερωτικό γεγονός σε μια σχέση

Ο πατήρ Βαρνάβας Γιάγκου, υπεύθυνος νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, συζητάει με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο με θέμα την χαρά του έρωτα, τους νέους, το γάμο και το σεξ στην εκπομπή Αρχονταρίκι της ΕΤ1.

4 σκέψεις σχετικά με το “Οι Νέοι και η Χαρά του Έρωτα

 • Ιούνιος 17, 2013, 11:36 πμ
  Permalink

  MAKE LOVE NOT WAR !
  Πολύ ωραία εκπομπή .
  Θυμυζει πολυ τις θέσεις της κομμουνιστικής νεολαίας της σωβιετικής ένωσης, ενεργός μέλος της οποίας κάποτε υπήρξα.
  Στην ευλογημένη Ελλάδα έχω γνωρίσει μερικές χιλιάδες νέους που η χαρά του έρωτα εινα αναπόσπαστη απο την έννοια του γάμου που είναι ιερό μυστήριο της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
  Αναροτιέμαι, μήπως οι άγιοι πατέρες εδω χωρίς να το θέλουν ανοίγουν την κερκόπορτα για να γκρεμιστεί εμτελός το πολύ πολιορκιμένο φρούριο του ορθοδόξου γάμου που ακόμα αντιστέκεται;
  Συγχωρείστε με τον τρειςαμαρτωλό αν δεν κατάλαβα καλα κάτι, απλός απλός δεν άκουσα την λέξη γάμος να προσφέρεται ταυτόχρονα η καπου κοντα με την «χαρα του έρωτα».

  Σχολιάστε
 • Ιούνιος 18, 2013, 10:44 μμ
  Permalink

  Καλησπέρα σας,
  Πραγματικά η εκπομπή δεν χρειάζεται σχολιασμό παρά σιωπή και προσευχή. Ο μόνος πόνός είναι οτι βλέπω οτι άδικα κατηγορήθηκε μέχρι και για αίρεση. Τελικά είναι αλήθεια ότι δεν καταλαβαινουμε τίποτα. Ο έρωτας είναι ευλογημένη κίνηση επιθυμίας να ζητούμε το θεό ψυχοσωματικά οντολογικά με όλο μας το είναι. Αυτη η ευλογημένη επιθυμία που τοποθετήται σε σχέση με το πρόσωπο του Θεανθρώπου και μέσα απο το δρόμο της Ορθοδοξης θεραπευτικης και την αναλογια του αγώνα φτάνει σε τρελά επίπεδα…Θεία τρέλα προς το πρόσωπο και Θεία τρέλα για θυσία.Θεία τρέλα και έρως είναι να γίνεις κομμάτια για όλους απλά χωρίς λόγο , απλά επειδή αγάπας. Η συγχώρηση του Αγίου Διονυσίου ειναι μορφή Θείας τρέλα πάνω απο λογικές και ιδιοτέλειες. Μια τρελή κατάσταση…Για αυτό παλεύουμε να αγαπήσουμε για αυτό πάμε στον πνευματικό ναπάρουμε τα φάρμακα να σπασει το τσιμέντο της φιλαυτίας που έχει η καρδιά. Να μην είμαστε ανέραστοι αλλά ερωτικοί για τον Χριστό και τους ανθρώπους μέσα απο τον δρόμο μας . Να γίνει το θέλημα φιλόθεο και φιλάδερφο τότε είναι και ερωτικό ακόμα και για τα μυρμίγκια που θα τα βλέπεις και αν ακόμα καταλάθος τα πατήσεις θα κλαίς διότι ζημίωσες την κτίση του Μέγα κτίση και εραστή σου Χριστού.

  Σχολιάστε
 • Ιούνιος 19, 2013, 10:31 μμ
  Permalink

  Αγαπητέ Αλεξέι, νομίζω ότι δεν είναι ακριβώς αυτό το νόημα των λεγομένων. Έρωτας εδώ δε σημαίνει σεξ. Νομίζω ότι οι πατέρες μιλούν για τη δυνατότητα αγάπης, ανοίγματος προς τον άλλον άνθρωπο και προς το Θεό. Έρωτα δε βιώνουν άλλωστε μόνο οι παντρεμένοι. Το μπέρδεμα των εννοιών σεξ και έρωτας είναι συνηθισμένο αλλά εδώ διαχωρίζεται σαφέστατα. Άρα δεν αφήνεται καμία κερκόπορτα ανοιχτή.

  Φιλικά πάντα

  Σχολιάστε
 • Σεπτέμβριος 9, 2013, 10:34 μμ
  Permalink

  Εγώ προσωπικά αγαπάω και είμαι ερωτευμένη με τον Χριστό, με την εκκλησία. Όταν τραγουδάω, κοιτάω ψηλά στον ουρανό και στα ερωτικά- συναισθηματικά τραγούδια, απευθύνομαι στο Χριστό μας. Είμαι 17 ετών, κι όμως έχω αυτή την αγάπη για τον Χριστό, κάτι σπάνιο στις μέρες μας. Χαίρομαι που έχω τέτοια ενδιαφέροντα. Βλέπω παιδιά της ηλικίας μου, τα οποία έχουν μία αδιαφορία για την εκκλησία, και έχω τα εξής ερωτήματα: «Γιατί να το βλέπουν έτσι, και όχι όπως το βλέπω εγώ; Άνθρωποι είμαστε όλοι, και όλους ο θεός μας έπλασε, γιατί να διαφέρουμε σε αυτό;» Ο θεός μας έπλασε κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν μας λένε στο σχολείο και στα κατηχητικά, και μας δίνουν την ελευθερη βούληση, δηλ. την ελευθερία να επιλέξουμε, όμως γιατί και σε αυτή την περίπτωση, να έχουμε επιλογή, αφού ο θεός μας είναι ένας; Είδα το βίντεο αυτό, και κατα την γνώμη μου ο π. Βαρνάβας είναι πολύ κοντά στα πιστεύω μου, παρα στα πιστεύω της νεολαίας.

  Σχολιάστε

Απάντηση

Subscribe without commenting

 • Κέρασμα

  Το τριαντάφυλλο δεν μιλάει αλλά μοσχοβολάει δυνατά.
  Το ίδιο και εμείς πρέπει να μοσχοβολάμε, να εκπέμπουμε την Πνευματική ευωδία, την ευωδία του Χριστού.
  Να ακούγεται από μακριά το άρωμα των πράξεών μας - καλών, καθαρών, δίκαιων και γεμάτων Αγάπη.
  Μόνο έτσι μπορεί να φανερωθεί η Βασιλεία του Θεού η οποία υπάρχει μέσα στην καρδιά μας, να φανερωθεί όχι εν λόγω αλλά εν δυνάμει.
  - Άγιος Λουκάς Κριμαίας
 • Αρέσει σε %d bloggers: