Τηλεοπτική Σειρά Βασιλική – Μια Αγνοούμενη Επιστρέφει στην Κύπρο

Vasilikh_Sigma_Pemptousia

20 Ιουλίου 1974. Ένα κοριτσάκι έρχεται στον κόσμο την ώρα που οι Τούρκοι εισβάλλουν στην Κύπρο. Κάτω από τους βομβαρδισμούς των τουρκικών αεροπλάνων, οι Τούρκοι μπαίνουν στο σπίτι, σκοτώνουν τη μητέρα και τη μαμή η οποία προλαβαίνει να το βαφτίσει και να το ονομάσει Βασιλική. Ένας Τούρκος αξιωματικός παίρνει το νεογέννητο και 31 χρόνια μετά την βρίσκουμε στην Κωνσταντινούπολη, ως Εμινέ. Έχει μεγαλώσει σαν Τουρκάλα και φυσικά σαν μουσουλμάνα. Πριν πεθάνει ο “πατέρας” της, της αποκαλύπτει ότι είναι Ελληνίδα και ότι την έχει πάρει κατά τη διάρκεια της εισβολής. Ένας ολόκληρος κόσμος γκρεμίζεται μέσα της. Αποφασίζει να πάει στην Κύπρο και να βρει τους δικούς της. Η πορεία της αυτή θα είναι δύσκολη και επώδυνη. Η Βασιλική θα είναι η πρώτη “αγνοούμενη” που επιστρέφει.

Μετά την παρουσίαση της σειράς “Μίλα μου” στο Ζωντανό Ιστολόγιο, σας προτείνουμε την «Βασιλική». Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα τηλεοπτική σειρά με συγκινητική πλοκή, αλλά και χρήσιμα διδάγματα για κοινωνικά προβλήματα, όπως τα ναρκωτικά.

Την σειρά επιμελήθηκε και παρέχει ελεύθερα στο διαδίκτυο η ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ WebTV σε συνεργασία με το Κυπριακό τηλεοπτικό κανάλι SigmaTV.

Εδώ μπορείτε να δείτε το πρώτο επεισόδιο:

Όλα τα επεισόδια μπορείτε να τα δείτε στην Βιντεοθήκη της Πεμπτουσίας.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Τηλεοπτική Σειρά Βασιλική – Μια Αγνοούμενη Επιστρέφει στην Κύπρο

Απάντηση

Subscribe without commenting

  • Κέρασμα

    Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική.
    - Τζ. Όργουελ
  • Αρέσει σε %d bloggers: