Άμα δε βρει ο άνθρωπος κάτι που για χάρη του θα πέθαινε…

ψίθυροι αγγέλων λιαμής
«Άμα δε βρει ο άνθρωπος κάτι που για χάρη του θα πέθαινε, είναι καταδικασμένος να δει τη ζωή του να σκορπίζεται στους τέσσερις ανέμους», αντηχεί μέσα στο κρανίο μου η φωνή του εγγονού του Γκρέκο.

Από το βιβλίο «Ψίθυροι των αγγέλων», σ. 17, του Ηλία Λιαμή εκδόσεις Ακρίτας

3 σκέψεις σχετικά με το “Άμα δε βρει ο άνθρωπος κάτι που για χάρη του θα πέθαινε…

 • Μάιος 2, 2009, 8:21 πμ
  Permalink

  Πρώτα πρώτα χαίρομαι που ο κύριος Λιαμής, δάσκαλος και καθηγητής μου στο σχολείο είναι ένας απο τους αξιόλογους αγωνιστές της ορθοδοξίας μας ! Να είστε πάντα καλά!

  Ράνια

  Σχολιάστε
 • Ιανουάριος 1, 2010, 6:11 μμ
  Permalink

  Μακάριος είναι όποιος είδε Κυρίου σημεία ή ακόμα και αν ο ίδιος εκτέλεσε θαύμα. Παρόλα αυτά ο δρόμος του ως την φώτιση είναι ανυπολόγιστα μακρύς και δύσβατος.

  Σχολιάστε
 • Φεβρουάριος 6, 2010, 8:03 μμ
  Permalink

  Τιμή και χαρά μεγάλη που ο εξαίρετος αυτός δάσκαλος ήταν και δικός μου δάσκαλος και είναι φίλος με όλη τη σημασία της λέξης! Το παρόν κείμενο αποτελεί πλουσιόκαρπο δημιούργημα, απαύγασμα μίας πολύσοφης καλλιεργημένης σκέψης, για το τι πραγματικά είναι ο πόνος στη ζωή μας.

  Σχολιάστε

Απάντηση

Subscribe without commenting

 • Κέρασμα

  Να εκμεταλλεύεσθε τις ωραίες στιγμές. Οι ωραίες στιγμές προδιαθέτουν την ψυχή σε προσευχή, την καθι­στούν λεπτή, ευγενική, ποιητική. Ξυπνήστε το πρωί, να δεί­τε το βασιλιά ήλιο να βγαίνει ολοπόρφυρος απ' το πέλα­γος. Όταν σας ενθουσιάζει ένα ωραίο τοπίο, ένα εκκλησά­κι, κάτι ωραίο, να μη μένετε εκεί, να πηγαίνετε πέραν αυτού, να προχωρείτε σε δοξολογία για όλα τα ωραία, για να ζείτε τον μόνον Ωραίον. Όλα είναι άγια, και η θάλασσα και το μπάνιο και το φαγητό. Όλα να τα χαίρεσθε. Όλα μας πλουτίζουν, όλα μας οδηγούν στη μεγάλη Αγάπη, ό­λα μας οδηγούν στον Χριστό.
  - Γέροντας Πορφύριος
 • Αρέσει σε %d bloggers: