Ἡ Ἐξομολόγηση ἡ Google καί τά Smartphones

smartphones-communication

Τον είδα σήμερα στην θεία Λειτουργία και άθελά μου χαμογέλασα.

Σκέφτηκα: έρχεται όποτε μπορεί για να εκκλησιασθεί αλλά δεν καταλαβαίνει τίποτα. Δεν μιλάει Αγγλικά, ούτε και Καντονέζικα.

Μετά την θεία Λειτουργία, την ώρα του καφέ, παρατήρησα ότι στεκόταν σε μία γωνία κρατώντας στο χέρι το φορητό τηλέφωνό του και με κοιτούσε με επίμονο βλέμμα.

Περίμενε υπομονετικά. Όταν οι περισσότεροι άρχισαν να φεύγουν, εκείνος με πλησίασε. Κάτι μου είπε στην δική του διάλεκτο και ταυτόχρονα μου έδειξε την οθόνη του φορητού τηλεφώνου του.

Κοίταξα την συσκευή. Είχε ανοίξει το Google Translate. Έγραφε στην διάλεκτό του και από κάτω το πρόγραμμα έκαμε αυτόματη μετάφραση στα Αγγλικά. Διάβασα:

-Θέλω να εξομολογηθώ…

Χαμογέλασα. Πήρα το δικό μου φορητό τηλέφωνο, άνοιξα το πρόγραμμα, έγραψα στα Αγγλικά κι αυτός διάβασε την αυτόματη μετάφραση στη διάλεκτό του:

-Πάμε μέσα στην Εκκλησία…

Μπροστά στην εικόνα του Χριστού έλαβε χώρα το Μυστήριο της Εξομολογήσεως μέ βοηθούς δύο smart phones…

Δόξα τω Θεώ!

Πηγή: Μητροπολίτης Χονγκ Κονγκ & Ἄπω Ἀνατολῆς Νεκτάριος

Photo Credit: pennstatenews via Compfight cc

Απάντηση

Subscribe without commenting

  • Κέρασμα

    Για να γίνει κανείς χριστιανός, πρέπει να έχει ποιητι­κή ψυχή, πρέπει να γίνει ποιητής. «Χοντρές» ψυχές κοντά Του ο Χριστός δεν θέλει. Ο χριστιανός, έστω και μόνο ό­ταν αγαπάει, είναι ποιητής, είναι μες στην ποίηση. Την α­γάπη ποιητικές καρδιές την ενστερνίζονται, τη βάζουν μέ­σα στην καρδιά τους, την αγκαλιάζουν, τη νιώθουν βαθιά.
    - Γέροντας Πορφύριος
  • Αρέσει σε %d bloggers: