Μία Μικρή Πράξη Καλοσύνης μπορεί να έχει Τεράστια Επίδραση

Η φοιτήτρια Κέισι Φίσερ είχε ένα τυπικό πρωινό. Σταμάτησε σε μια καφετέρια για να πάρει ένα καφέ, όταν είδε ένα άστεγο να κάθεται κοντά στο δρόμο. Η Φίσερ παρατήρησε ότι μάζευε νομίσματα από κάτω. Νιώθοντας άσχημα γι” αυτόν, αποφάσισε να του αγοράσει ένα πρωινό και να τον γνωρίσει καλύτερα.

Ο άντρας που το όνομα του είναι Κρις, ανοίχτηκε στη Φίσερ:

“Μου είπε ότι συνήθως οι άνθρωποι είναι πολύ κακοί προς αυτόν επειδή είναι άστεγος, πως τα ναρκωτικά τον έκαναν να μισήσει τον εαυτό του, έχασε τη μητέρα του από καρκίνο, ποτέ δε γνώρισε τον πατέρα του και απλά θέλει να γίνει κάποιος που θα περηφανευόταν η μητέρα του. ”

Η Φίσερ πέρασε το πρωινό της μιλώντας με τον Κρις, και πριν φύγει της έδωσε ένα τσαλακωμένο χαρτάκι που έγραφε:

Ήθελα να αυτοκτονήσω σήμερα, αλλά χάρη σε σένα δε το έκανα. Σε ευχαριστώ, όμορφο άτομο.

thanks-note-suicide

“I wanted to kill myself today because of u I now do not. Thank u, beautiful person.”

Η Κέισι δημοσίευσε το σημείωμα στη σελίδα της στο Facebook, που γρήγορα απέκτησε χιλιάδες like και μοιράστηκε πάνω από 75.000 φορές.

Όσο μικρή και αν ήταν η πράξη της είχε μεγάλο αντίκτυπο στη ζωή του άστεγου άντρα. Μακάρι όλοι να ακολουθούσαμε το παράδειγμά της για να προσφέρουμε λίγη παρηγοριά και βοήθεια σε ανθρώπους που τα χρειάζονται.

Ευχαριστίες στην Ε.Τ.

Πηγή: Φοιτητικά Νέα | Conservative TribuneCasey Fisher (Facebook)

Απάντηση

Subscribe without commenting

  • Κέρασμα

    Συχνά νομίζουμε πως χρειάζεται η θρησκεία για να δικαιώσει το θάνατο και να μας συμφιλιώσει μαζί του. Ο Χριστιανισμός όμως μας γνωστοποιεί το ακριβώς αντίθετο: ότι η φθορά είναι η γελοιοποίηση του ανθρώπου και ο θάνατος η μεγαλύτερη ήττα του, ο μεγαλύτερος εχθρός, που πρέπει οπωσδήποτε να καταπατηθεί. Μόνο που ο θάνατος δε νικιέται με το να μην ασχολούμαστε μαζί του ούτε με το να θεωρείται ένα απλό γεγονός που σηματοδοτεί το τέλος της ζωής. Η νίκη επί του θανάτου ξεπερνά κάθε αυτονομημένη ατομική προσπάθεια και συνίσταται στη συμμόρφωση της ζωής μας στη ζωή του Χριστού, προσπάθεια που σαρκώνεται μόνο στην εκκλησιαστική κοινωνία, αναιρώντας το θάνατο με την Ανάσταση.
    - Γιώργος Μπάρλας
  • Αρέσει σε %d bloggers: