Ορθόδοξη Ιεραποστολή & Κατήχηση μέσω Εφαρμογών Κινητής Τηλεφωνίας

orthodox-christian-mission-app-chinese

Πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε την τεχνολογία για να βοηθήσουμε και διευκολύνουμε τους συνανθρώπους μας να γνωρίσουν και να επιμορφωθούν για την Εκκλησία και το Χριστό;

Από τη μακρινή Ταϊβάν, ο ιεραπόστολος Αρχιμανδρίτης π. Ιωνάς Μούρτος συνεχίζει με συνέπεια να αξιοποιεί τις δυνατότητες των σύγχρονων μέσων της τεχνολογίας και του διαδικτύου στο έργο της ιεραποστολής. Για την ενημέρωση 1, 35 δισεκατομμυρίων κινεζόφωνων ανά τον κόσμο δημιούργησε μια σύντομη εισαγωγή στην Ορθόδοξη Εκκλησία στα κινεζικά με τη μορφή δωρεάν εφαρμογής (app) για φορητές συσκευές.

Βρείτε την εφαρμογή εδώ:

Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Ταϊβάν

orthodox-church-taiwan-holy-communion

Κάθε Κυριακή στις 4.00 το πρωί η Θ. Λειτουργία από την Ταϊβάν μεταδίδεται μέσω ίντερνετ, στον ιστότοπο http://bambusher.com/channel/orthodox-church. Εκεί επίσης μπορείτε να δείτε βιντεοσκοπημένες τις ακολουθίες, καθώς και τα κηρύγματά του π. Ιωνά.

Η ιστοσελίδα της Εκκλησίας http://theological.asia, περιέχει αρκετά βίντεο στα κινεζικά και στα αγγλικά που εξηγούν την Ορθοδοξία στους Κινέζους.

«Πρέπει να ενθυμούμαστε πως δεν είμαστε απλά μία ενοριακή Εκκλησία, γιατί στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ενοριακή Εκκλησία. Η Εκκλησία είναι μία Ιεραποστολή. Ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να πουν πως χρειάζονται μία Εκκλησία απλά για να εκπληρώνουν τις θρησκευτικές τους ανάγκες. Αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος… και Ιεραποστολή είναι για την Εκκλησία να συνεχίσει να αγκαλιάζει τον καθένα, οποιονδήποτε άνθρωπο, οποιαδήποτε κουλτούρα, κάθε τρόπο σκέψης» Αρχιμανδρίτης π. Ιωνάς Μούρτος

Η Ορθόδοξη ιεραποστολή στην Ταϊβάν υπάγεται στην πνευματική δικαιοδοσία της Ιεράς Μητροπόλεως Χονγκ Κονγκ και Άπω Ανατολής.

Απάντηση

Subscribe without commenting

  • Κέρασμα

    Να μη ζητάτε ευγνωμοσύνη από κανέναν, αλλά εσείς, για ό,τι καλό λάβατε στη ζωή σας, να είστε ευγνώμονες όσο δεν παίρνει!
    - Δεσποινίς Σοφία
  • Αρέσει σε %d bloggers: