Ξενάγηση στην Έκθεση Βυζαντινής Αγιογραφίας στην Ταϊβάν

Ο ιεραπόστολος Αρχιμανδρίτης π. Ιωνάς Μούρτος μας ξεναγεί στην έκθεση βυζαντινής αγιογραφίας του αγιογράφου και ακαδημαϊκού Γεωργίου Κόρδη στο Μουσείο Θρησκειών της Ταϊβάν. Δείτε το πολύ ενδιαφέρον βίντεο.

Κάθε Κυριακή στις 4.00 το πρωί η Θ. Λειτουργία από την Ταϊβάν μεταδίδεται μέσω ίντερνετ, στον ιστότοπο http://bambusher.com/channel/orthodox-church. Εκεί επίσης μπορείτε να δείτε βιντεοσκοπημένες τις ακολουθίες, καθώς και τα κηρύγματά του π. Ιωνά. Στο κανάλι 台灣基督東正教會 Orthodox Church Taiwan στο youtube θα βρείτε πολλά επιμορφωτικά / κατηχητικά βίντεο για την ορθόδοξη Εκκλησία και πνευματικότητα στα κινεζικά κι αγγλικά.

Η ιστοσελίδα της Εκκλησίας http://theological.asia, περιέχει πλήθος υλικού στα κινεζικά και στα αγγλικά που εξηγούν την Ορθοδοξία στο κινεζόφωνο κοινό.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Ξενάγηση στην Έκθεση Βυζαντινής Αγιογραφίας στην Ταϊβάν

  • Ιούλιος 1, 2016, 11:53 μμ
    Permalink

    KATAΠΛΗΚΤΙΚΟΣ!!!
    Έχω μείνει άφωνη,αλλά θα πρέπει να βρω τον γνωστό τρόπο
    για ν’ αποδώσω τα οφειλόμενα σε ανθρώπους που εκπροσωπούν την Ελλάδα και την Ορθοδοξία, …..τα λόγια!
    Μετά τον π. Ιωνά, που διατυπώνει ανάλογα με την αξία των έργων την επί τροχάδην ξενάγηση , έρχομαι, επίσης έτσι, να περάσω μπροστά από τους» υπερμεγέθεις» πίνακες,που αφήνουν πίσω τους το Βυζάντιο να σωπαίνει και φέρνουν μπροστά μας την δύναμη του καλλιτέχνη να ταιριάζει τον εκσυγχρονισμό της τέχνης του με την δυναμική μιας σπάνιας θρησκευτικότητας, χωρίς να ξεχνά από πού ξεκίνησε ο βυζαντινός μανιερισμός ‘ τα χρώματα – δεν παραλείπουν και τις τάσεις του φοβισμού-είναι μοναδικά ζευγάρια!
    Όσο για τις μορφές με όποια στάση κι αν τις αποδώσει ο αγιογράφος μοιάζουν να είναι διαρκώς προσευχόμενες και εν εκστάσει’ δημιουργία, που ξετυλίγει όλες τις αιτίες και αφορμές, τα ερεθίσματα, και τον χαρακτήρα του δημιουργού,
    και δεν σου επιτρέπει ευρύτερα σχόλια,παρά μόνο ένα τελευταίο:
    Θαυμαστός ο Θεός εν τοις αγίοις καλλιτέχνοις αυτού!
    EYXAΡΙΣΤΟΥΜΕ
    τον άγιο Θεό,
    τον αποκαλυπτικό δημιουργό
    και τον αγαπητό Στυλιανό!!!

    Σχολιάστε

Απάντηση

Subscribe without commenting

  • Κέρασμα

    Αν η παρούσα γενεά δεν ενδυναμωθεί από ανθρώπους μορφωμένους εν καλή διδασκαλία, μάλιστα δε προς τον κανόνα της αγίας ημών πίστεως και των ηθών μας, θα είναι δυσοίωνο το μέλλον της Ελλάδος και η διακυβέρνησις της αδύνατη.
    - Ιωάννης Καποδίστριας
  • Αρέσει σε %d bloggers: