Ἐκκλησία καὶ ὁμοφυλοφιλία – Ἐπί ἀσπαλάθων

Νηφάλιος λόγος από τον π. Βαρνάβα Λαμπρόπουλο.

Τα αίτια που προκαλούν το φαινόμενο της ομοφυλοφιλίας δεν έχουν ακόμη καθοριστεί με ακρίβεια (βιολογικά ή κοινωνικά). Σε κάθε περίπτωση όμως όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται άρρωστοι και βρίσκονται σε φθορά, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφεθούν στα όποια πάθη τους και να μην παλέψουν. Η θεραπεία αυτή είναι η Αλήθεια που φανέρωσε ο Χριστός.

«Στην Εκκλησία δεν έχει καμία θέση η ομοφοβία. Να φοβηθούμε τι; Το μόνο που φοβόμαστε είναι να μην χάσουμε το άνοιγμα της αγκαλιάς μας».

Το γράμμα παιδιού από ομόφυλους γονείς, στο οποίο γίνεται αναφορά: lifesitenews

Συνέντευξη της Katy την οποία μεγάλωσε ομόφυλο ζευγάρι:

Πηγή: Αγία Ζώνη

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Ἐκκλησία καὶ ὁμοφυλοφιλία – Ἐπί ἀσπαλάθων

  • Ιούλιος 11, 2017, 1:54 μμ
    Permalink

    Ομοφοβία είναι ο φόβος να έχει ο άλλος δικαίωμα στον πισινό τον δικό σου ή των παιδιών σου. Δεν είναι φοβία προς τι είναι άλλος, αλλά προς τι κάνει!
    Ο Χρυσόστομος(ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΚΟΣ ΑΜΒΩΝ Γ΄ 0 ΓΑ­ΜΟΣ Η ΟΙ­ΚΟ­ΓΕ­ΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟ­ΒΛΗ­ΜΑ­ΤΑ ΤΟΥΣ) γράφει ότι θέλουν πρόσβαση σε νεαρά αγόρια, όποιος τους εμπόδιζε την πρόσβαση ή τον σκότωναν αν ήταν δυνατότεροι ή τον κορόιδευαν- συκοφαντούσαν. Αυτό γινόταν στην αρχαία Ελλάδα, στη ρωμαϊκή αυτοκρατορία και στην τουρκοκρατία(τα επονομαζόμενα τσογλανια).

    Σχολιάστε

Απάντηση

Subscribe without commenting

  • Κέρασμα

    Αυτά που θέλετε να πείτε στα παιδιά σας, να τα λέτε με την προσευχή σας. Τα παιδιά δεν ακούν μόνο με τα αυτιά. Μόνον, όταν έρχεται η Θεία Χάρις που τα φωτίζει, τότε ακούνε αυτά που θέλουμε να τους πούμε. Όταν θέλετε να πείτε κάτι στα παιδιά σας, πέστε το στην Παναγία και αυτή θα ενεργήσει.
    - Γέροντας Πορφύριος
  • Αρέσει σε %d bloggers: