Προσευχή και μετάνοια με δάκρυα θα μας σώσει

Παπα-Δημήτρης Γκαγκαστάθης (1902-1975)

Είθε ο Κύριος να φωτίσει όλο τον κόσμο, να αισθανθεί τις αμαρτίες του και επιστρέψει στην Εκκλησία με μετάνοια και εξομολόγηση.

Είναι ανάγκη να αγωνισθούμε και επαγρυπνήσουμε για την σωτηρία ψυχών. Δεν είμεθα καλά, θα μας τιμωρήσει ο Θεός, διότι τον εγκαταλείψαμε.

Προβλέπετε μεγάλη δυστυχία και πτωχεία, αλλά επιβάλεται να γίνει και αυτό, διότι είναι δοκιμασία του Θεού.

Αφού ο Πανάγαθος Θεός, μας έχει δώσει όλα τα αγαθά, εμείς όχι μόνο τον ξεχάσαμε, αλλά και τον βλασφημούμε, γι’ αυτό χρειάζεται να μας δώσει κανένα ράπισμα να συνέλθουμε.

Όπως θα εργασθούμε έτσι θα πληρωθούμε από τον Κύριον, και ότι μας χρεωστά θα μας τα δώσει. Σύμφωνα με την εργασία θα πάρουμε και την αξία.Τι θα γίνει ένας Θεός γνωρίζει.

Προσευχή και μετάνοια με δάκρυα θα μας σώσει. Εκείνο που έχω να πω είναι ότι πρέπει όλοι να συναχθούμε και να σκεφτούμε καλά ότι φύγαμε και πρέπει να επανέλθουμε κοντά εις τον Θεό και όλους τους Αγίους. Ίσως μας λυπηθεί και μας συγχωρήσει, ει δ’ άλλως χανόμεθα. Τα πράγματα τα βλέπω πολύ σκοτεινά.

Πηγή: ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ 2016 αφιερωμένο στον Παπα-Δημήτρη Γκαγκαστάθη (1902-1975), Εκδόσεις «Ορθόδοξος Κυψέλη»

Απάντηση

Subscribe without commenting

  • Κέρασμα

    Ευχαριστώ τον Θεό που επέτρεψε σε έναν μικρό ναύτη ενός Ελληνικού νησιού, από τα πιο μικρά, να κάνει για την πατρίδα του κάτι
    - Κωνσταντίνος Κανάρης
  • Αρέσει σε %d bloggers: