Παυλιανή: ἡ πρωτεύουσα τοῦ ἐφαρμοσμένου χιούμορ

Ένας οικισμός πολύχρωμος και χαρούμενος, με ευφάνταστη και πολύ δημιουργική προσέγγιση

του Δημήτρη Καβατζικλή

Η Παύλιανη  είναι ένα ορεινό χωριό της Φθιώτιδας στις πλαγιές της Οίτης, σε υψόμετρο 1.050 μ. Εδώ, το χιούμορ περισσεύει. Ο κ. Γιώργος, μόνιμος κάτοικος, και η κ. Μαρία που πηγαινοέρχεται από την Αθήνα, εκτός του ότι ζωγραφίζουν ακατάπαυστα, συντονίζουν την ομάδα των νέων του χωριού, ενώ όλοι μαζί, εθελοντικά, φροντίζουν να ομορφύνουν το περιβάλλον τους.

Αποτέλεσμα; Μία ευφάνταστη προσέγγιση, ένας οικισμός πολύχρωμος, χαρούμενος, πόλος έλξης  για τον τουρισμό, η ανάπτυξη του οποίου σημειώνεται με ταχείς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια. Όλα αυτά, όχι μόνο με την ανοχή αλλά και με την παρότρυνση του προέδρου της Κοινότητας, Γιώργου Ρηγάκη. Περισσότερο τουριστικές, λιγότερο αγροτικές οι δραστηριότητες των λιγοστών κατοίκων της Παύλιανης – μόλις 70 τον χειμώνα, αν και το καλοκαίρι ο αριθμός αγγίζει τους 800.

Φωτογραφίες από την Παύλιανη που δημοσίευσε ο Θανάσης Φιλιόπουλος στο γκρουπ του Facebook ΠΟΙΝΑΚΕΙΔΑΙΣ ΚΕ ΑΙΠΗΓΡΑΦΑΙΣ

Πηγή: Lifo

Ευχαριστίες στην Ευφροσύνη Τ.

Απάντηση

Subscribe without commenting

  • Κέρασμα

    Να εκμεταλλεύεσθε τις ωραίες στιγμές. Οι ωραίες στιγμές προδιαθέτουν την ψυχή σε προσευχή, την καθι­στούν λεπτή, ευγενική, ποιητική. Ξυπνήστε το πρωί, να δεί­τε το βασιλιά ήλιο να βγαίνει ολοπόρφυρος απ' το πέλα­γος. Όταν σας ενθουσιάζει ένα ωραίο τοπίο, ένα εκκλησά­κι, κάτι ωραίο, να μη μένετε εκεί, να πηγαίνετε πέραν αυτού, να προχωρείτε σε δοξολογία για όλα τα ωραία, για να ζείτε τον μόνον Ωραίον. Όλα είναι άγια, και η θάλασσα και το μπάνιο και το φαγητό. Όλα να τα χαίρεσθε. Όλα μας πλουτίζουν, όλα μας οδηγούν στη μεγάλη Αγάπη, ό­λα μας οδηγούν στον Χριστό.
    - Γέροντας Πορφύριος
  • Αρέσει σε %d bloggers: