Παυλιανή: ἡ πρωτεύουσα τοῦ ἐφαρμοσμένου χιούμορ

Ένας οικισμός πολύχρωμος και χαρούμενος, με ευφάνταστη και πολύ δημιουργική προσέγγιση

του Δημήτρη Καβατζικλή

Η Παύλιανη  είναι ένα ορεινό χωριό της Φθιώτιδας στις πλαγιές της Οίτης, σε υψόμετρο 1.050 μ. Εδώ, το χιούμορ περισσεύει. Ο κ. Γιώργος, μόνιμος κάτοικος, και η κ. Μαρία που πηγαινοέρχεται από την Αθήνα, εκτός του ότι ζωγραφίζουν ακατάπαυστα, συντονίζουν την ομάδα των νέων του χωριού, ενώ όλοι μαζί, εθελοντικά, φροντίζουν να ομορφύνουν το περιβάλλον τους.

Αποτέλεσμα; Μία ευφάνταστη προσέγγιση, ένας οικισμός πολύχρωμος, χαρούμενος, πόλος έλξης  για τον τουρισμό, η ανάπτυξη του οποίου σημειώνεται με ταχείς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια. Όλα αυτά, όχι μόνο με την ανοχή αλλά και με την παρότρυνση του προέδρου της Κοινότητας, Γιώργου Ρηγάκη. Περισσότερο τουριστικές, λιγότερο αγροτικές οι δραστηριότητες των λιγοστών κατοίκων της Παύλιανης – μόλις 70 τον χειμώνα, αν και το καλοκαίρι ο αριθμός αγγίζει τους 800.

Φωτογραφίες από την Παύλιανη που δημοσίευσε ο Θανάσης Φιλιόπουλος στο γκρουπ του Facebook ΠΟΙΝΑΚΕΙΔΑΙΣ ΚΕ ΑΙΠΗΓΡΑΦΑΙΣ

Πηγή: Lifo

Ευχαριστίες στην Ευφροσύνη Τ.

Απάντηση

Subscribe without commenting

  • Κέρασμα

    Δεν θεωρώ αντίσταση απλώς και μόνο να πάρεις τα όπλα να ανέβεις στα βουνά. Αυτό είναι εύκολο πράγμα, σχετικά εύκολο. Το πρόβλημα είναι να μείνεις αυτό που είσαι, και αυτό βέβαια συνδυάζεται με την πολιτισμική συνέχεια του ελληνισμού. Με το γεγονός ότι όταν κατακτήθηκε ο ελληνικός λαός, είτε από τους Ρωμαίους αρχικά είτε αργότερα από τους Τούρκους, είχε εθνική ενότητα και συνείδηση της ενότητας αυτής. Υπήρχε μια λαική ενότητα με τη γλώσσα, με τα ήθη και τα έθιμα, και είχε συνείδηση της ταυτότητάς του αυτής, η οποία του επέτρεψε να αντισταθεί, να αντισταθεί στην απορρόφηση από άλλους λαούς, οι οποίοι ήταν κατακτητές του.
    - Νίκος Σβορώνος
  • Αρέσει σε %d bloggers: