Τα πτυχία σου δώστα στη γυναίκα σου για να σκουπίζει τα λάδια από το τηγάνι!

Απαραίτητη η σύμπνοια των γονέων

Κάποτε -διηγείτο ο αείμνηστος μητροπολίτης Σιατίστης κ. Παύλος- με είχε επισκεφθεί ένα νέο ζευγάρι. Τον είχαν επισκεφθεί με αγωνία λέγοντας να τους βοηθήσει, μια και ο γιος τους, λόγω των συνεχών τσακωμών των γονέων, κινδύνευε να πέσει στα ναρκωτικά. Αρχίσαμε να κουβεντιάζουμε και μετά από λίγο ο σύζυγος είπε εγώ. Όταν άκουσα το εγώ και με το ύφος που το είπε, είπα ότι δεν θα τα πάμε καλά. Μετά από λίγο είπε το ίδιο, οπότε πριν το πει τρίτη φορά, πετάχτηκα πάνω και του είπα: «Είσαι ένας άχρηστος και ανίκανος, αφού δεν μπορείς να βοηθήσεις το παιδί σου. Τα πτυχία σου δώστα στη γυναίκα σου για να σκουπίζει τα λάδια από το τηγάνι!» Τα λόγια μου ευτυχώς τον ταρακούνησαν και έτσι μπορέσαμε να συνεννοηθούμε για να σωθεί το παιδί του.

Πηγή: +Μητρ. Σιατίστης Παύλου: Δεν έχουμε άλλο δρόμο από την αγάπη’’ (σ. 30-31)

Ευχαριστίες στον Σπύρο Γκ.

Απάντηση

Subscribe without commenting

  • Κέρασμα

    Αντίθετα, όσο πιο σκληρόκαρδος είναι ο άνθρωπος, τόσο πιο βαθιά θα είναι η πτώση του. Ένα αυγό σπάει και από ύψος 30 πόντων. Όμως ένας βράχος πρέπει να ανέβει πολύ υψηλά και να πέσει για να συντριβεί. Ο άνθρωπος που έχει πολύ σκληρή καρδιά, θα επιτρέψει ο Θεός να πετύχει κάποια πράγματα, να ανέβει ψηλά και κατόπιν να πέσει βαρύγδουπα για να συντριβεί, να μαλακώσει, να σπάσει. Όμως ο μαλακός άνθρωπος, ο ευαίσθητος, ο πονόψυχος μπορεί να μην έχει μεγάλες κοσμικές επιτυχίες, να βρίσκει όλο εμπόδια• αυτό όμως τον προστατεύει από μεγάλες πτώσεις, τις οποίες η ευαίσθητη καρδιά του δεν θα αντέξει.
    Να λοιπόν, που τα εμπόδια στη ζωή μας είναι η προστασία μας και όχι η κατάρα μας και η δοκιμασία μας. Έτσι όταν ο Θεός θέλει να μας γλιτώσει από εγωιστικά στραπατσαρίσματα, βάζει εμπόδια στα σχέδιά μας. Δηλαδή, το εμπόδιο είναι η προστασία από εγωιστικές πτώσεις. Γι’ αυτό ο λαός λέει: «κάθε εμπόδιο για καλό» και κατ’ αναλογία «κάθε άνεση για κακό»!! Λέγουν οι Πατέρες «ουδείς εισήλθε μετ’ ανέσεως στον παράδεισο». Ως εκ τούτου πριν από κάθε πτώση, προηγείται εγωική άνεση, και πριν από κάτι όμορφο, συντριβή και ταπείνωση.
    - Γέροντας Πορφύριος
  • Αρέσει σε %d bloggers: