Μάθημα ζωής μέσα από την Αρρώστια

Ο Δ.Μ. 40 περίπου ετών, είναι ιδιοκτήτης ξενοδοχείου σε μεγάλη επαρχιακή πόλη της Ελλάδας, παράλληλα όμως είναι και παραπληγικός, μια και λόγω αυτοάνοσου νοσήματος, είναι πια καθηλωμένος στο κρεβάτι του πόνου.

Πριν λίγες μέρες τον επισκέφθηκε φιλικό του ζευγάρι, αφού με τον άνδρα συνδέεται από τα μαθητικά του χρόνια. Η σύζυγος του κατάκοιτου πια ασθενούς τους δέχθηκε με μεγάλη χαρά, ενώ το υγιές άτεκνο ζεύγος εντυπωσιάστηκε από τις εξαιρετικές συνθήκες διαβίωσης του κατάκοιτου ασθενούς και της οικογένειάς του. Η θαυμάσια σύζυγος του ασθενούς, όχι μόνο δεν έφυγε από κοντά του, όταν έγινε γνωστή η αρρώστια του, αλλά έκανε μαζί του και ένα ακόμη δεύτερο παιδί και ολόκληρη η οικογένεια, γονείς και δύο παιδάκια του δημοτικού, ζει ευτυχισμένη.

Φεύγοντας, κατάπληκτο το υγιές ζεύγος έλαβε ένα σταυρό από τον ασθενή, ο οποίος παρότι, μιλά μόνο μέσω ειδικού μηχανήματος, τους έδωσε τον σταυρό, λέγοντας ότι είναι από τη μονή του Αγίου Σάββα των Ιεροσολύμων. Ο μεγάλος αυτός άγιος είναι ο προστάτης των καρκινοπαθών, αλλά και των άτεκνων ζευγαριών και εγκύων.

Πηγή: Προφ. μαρτυρία Κ.Τ. στις 20-2-2020

Ευχαριστίες στον Σπύρο Γκ.

Απάντηση

Subscribe without commenting

  • Κέρασμα

    Δὲν εἶναι ἀνάγκη νὰ συγκεντρωθεῖτε ἰδιαίτερα γιὰ νὰ πεῖτε τὴν εὐχή. Δὲν χρειάζεται καμιὰ προσπάθεια ὅταν ἔχεις θεῖο ἔρωτα. Ὅπου βρίσκεσθε, σὲ σκαμνί, σὲ καρέκλα, σὲ αὐτοκίνητο, παντοῦ, στὸν δρόμο, στὸ σχολεῖο, στὸ γραφεῖο, στὴ δουλειὰ μπορεῖτε νὰ λέτε τὴν εὐχή, τὸ «Κύριε Ἰησοῦ Χριστὲ ἐλέησόν με», ἁπαλά, χωρὶς πίεση, χωρὶς σφίξιμο.
    - Γέροντας Πορφύριος
  • Αρέσει σε %d bloggers: