Γιατί οἱ Χριστιανοί τρῶμε ἀκόμα «ξύλο»…

Λόγοι γέροντος Θαδδαίου

Ερώτηση: Για ποιο λόγο γεννιόμαστε;

Πατήρ Θαδδαίος: Αν ο Κύριος μετά την πτώση ( ενν. του Αδάμ από τον Παράδεισο) δεν επέτρεπε να γεννιόμασταν, το ανθρώπινο γένος θα έσβηνε. Πρέπει να ολοκληρωθεί το ανθρώπινο γένος και να συμπληρώσει τον αριθμό εκείνων των αγγέλων ,που έπεσαν κάτω στην γη. Και αυτός ο αριθμός είναι τεράστιος.

Ο Κύριος ήδη από τον έκτο κιόλας αιώνα ήθελε να περιορίσει την διάρκεια ζωής σ΄ αυτό τον κόσμο αλλά λόγω της προσευχής της Παναγίας και των άλλων ψυχών , παρέτεινε την διάρκεια της ζωής των ανθρώπων σ΄ αυτό τον κόσμο. Δεν μας άφησε όμως χωρίς τιμωρία.

Επέτρεψε να εμφανιστεί ο Μωάμετ (ενν. Μωάμεθ).  Οι μουσουλμάνοι είναι το μαστίγιο των Χριστιανών. Ο Κύριος επέτρεψε ο παράνομος γιος, οι Άραβες, να κυνηγούν το νόμιμο γιο, τον Νέο Ισραήλ (ενν. τους Χριστιανούς). Ο Κύριος θα μπορούσε αμέσως να το σταματήσει αυτό. Ο Κύριος γεννήθηκε στην Παλαιστίνη, όπως και η Παναγία Μητέρα και οι Απόστολοι.

Η Μικρά Ασία είναι γεμάτη από αγίους. Εκεί βρίσκεται ο άγιος Γρηγόριος,ο Θεολόγος. Άραγε δεν έχουν παρακαλέσει όλοι οι άγιοι τον Κύριο να ξαναγίνει η Μικρά Ασία χριστιανική; Η πρόνοια όμως του Θεού επιτρέπει να επικρατεί αυτή η κατάσταση.

Σήμερα είμαστε περισσότερο Χριστιανοί στα χαρτιά. Έχουμε το χαρτί ότι βαπτιστήκαμε, στην πραγματικότητα όμως δεν είμαστε Χριστιανοί. Δεν είμαστε Χριστιανοί με τα έργα μας. Πολύ συχνά είμαστε χειρότεροι και από τους άθεους και από του πολυθεϊστές. Γι αυτό τον λόγο τρώμε ακόμα ξύλο.

Από το βιβλίο: Γέροντος Θαδδαίου Βιτόβνιτσας- Πνευματικές Συζητήσεις , σ. 146-147, εκδ. Ορθόδοξος Κυψέλη

Αναδημοσίευση από: Ἀντέχουμε

Απάντηση

Subscribe without commenting

  • Κέρασμα

    Θεέ μου δώσε μου γαλήνη να δέχομαι τα πράγματα που δεν μπορώ ν' αλλάξω, θάρρος για να αλλάξω τα πράγματα που μπορώ και σοφία για να διακρίνω το ένα από το άλλο.
    - Anonymous
  • Αρέσει σε %d bloggers: