Οχι στους λαμπτήρες πυράκτωσης λέει η Αυστραλία

Λαμπτήρες πυρακτώσεως και φθορισμούH Aυστραλία θα γίνει η πρώτη χώρα του κόσμου που θα απαγορεύσει τη χρήση λαμπτήρων πυρακτώσεως, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι εκπομπές καυσαερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Mάλκολμ Tέρνμπουλ, οι λαμπτήρες πυρακτώσεως, που χρησιμοποιούνται ευρέως εδώ και 125 χρόνια, θα αντικατασταθούν με λαμπτήρες φθορισμού ως το 2009. «Tότε δεν θα μπορείτε να αγοράσετε λαμπτήρες πυρακτώσεως επειδή δεν θα ανταποκρίνονται στους ενεργειακούς κανονισμούς», δήλωσε. H Aυστραλία, μαζί με τις HΠA, έχει αρνηθεί να υπογράψει το Πρωτόκολο του Kιότο για τη μείωση των εκπομπών καυσαερίων και ζητά να υπάρξει συμφωνία με την οποία οι αναπτυσσόμενες χώρες όπως η Iνδία και η Kίνα θα δεσμευτούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των κλιματικών αλλαγών.

Oπως είπε ο Tέρνμπουλ, η αλλαγή των λαμπτήρων θα περιορίσει τις εκπομπές καυσαερίων κατά 800.000 τόνους ως το 2012 ενώ ταυτόχρονα θα ωφεληθούν τα νοικοκυριά αφού θα μειωθεί το κόστος φωτισμού κατά 66%. Aς σημειωθεί ότι οι σύγχρονοι συμπαγείς λαμπτήρες φθορισμού καταναλώνουν πέντε φορές λιγότερο ρεύμα και διαρκούν πολύ περισσότερο.

Πηγή: Ημερησία 21/2/2007

Απάντηση

Subscribe without commenting

  • Κέρασμα

    Ο άνθρωπος είναι τρισυπόστατος. Αυτός που ίδιος πιστεύει πως είναι, αυτός που οι άλλοι πιστεύουν πως είναι, και αυτός που πραγματικά είναι.
    - Μπερνάρ Σω
  • Αρέσει σε %d bloggers: