1000 Μικροί Μεγάλοι Έλληνες Ήρωες

Ποιος ήταν ο Ανδρέας Δημητρίου, η Μέλπω Λογοθέτη-Μερλιέ, ο Αλέξανδρος Πάντος, ο Γιάννης Τσιτράκος, η Τερψιχόρη Μελά, ο Θεόδωρος Αρεταίος, η Καλλιρόη Παρρέν;

Σε μια εποχή που άνθρωποι γίνονται γνωστοί για επιφανειακούς λόγους, αξίζει να γνωρίσουμε κάποιους Έλληνες με σημαντικό έργο που ξεχώρισαν στην ιστορία. Πρόκειται για μια ωδή σε Μικρούς και Μεγάλους Έλληνες ήρωες των τελευταίων 200 χρόνων (1821-2021), γιατί πίσω από κάθε ιστορική διαδρομή βρίσκονται πάντοτε οι άνθρωποι. Πρόκειται για πρόσωπα γνωστά και διάσημα που διέπρεψαν σε διάφορους τομείς της κοινωνικής δραστηριότητας, αλλά και για ανθρώπους της καθημερινότητας, που ξεχώρισαν για την προσφορά τους σε κάποιο τομέα.

Οι Μικροί Μεγάλοι Ήρωες και θα προβάλλονται ποικιλοτρόπως στη δημόσια σφαίρα κατά τη διάρκεια του 2021 και οι ιστορίες τους είναι διαθέσιμες διαδικτυακά εδώ:

https://www.greece2021.gr/heroes/

Ελπίζουμε μέσα σε αυτά τα πρόσωπα να συμπεριλαμβάνονται και αφανείς άνθρωποι του πνεύματος, της αγάπης, της υπέρβασης, του μόχθου και της θυσίας που σημάδεψαν ανεξίτηλα τις ζωές ανθρώπων, γνωστοί και άγνωστοι άγιοι και μάρτυρες της Εκκλησίας.

Απάντηση

Subscribe without commenting

  • Κέρασμα

    Μια μητέρα ρώτησε ένα διάσημο παιδαγωγό, από πότε πρέπει ν΄ αρχίσει την αγωγή που πεντάχρονου παιδιού της κι εκείνος της απάντησε: Κυρία μου, χάσατε ήδη πέντε χρόνια!
    - Anonymous
  • Αρέσει σε %d bloggers: