Οχι στους λαμπτήρες πυράκτωσης λέει η Αυστραλία

Λαμπτήρες πυρακτώσεως και φθορισμούH Aυστραλία θα γίνει η πρώτη χώρα του κόσμου που θα απαγορεύσει τη χρήση λαμπτήρων πυρακτώσεως, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι εκπομπές καυσαερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Mάλκολμ Tέρνμπουλ, οι λαμπτήρες πυρακτώσεως, που χρησιμοποιούνται ευρέως εδώ και 125 χρόνια, θα αντικατασταθούν με λαμπτήρες φθορισμού ως το 2009. «Tότε δεν θα μπορείτε να αγοράσετε λαμπτήρες πυρακτώσεως επειδή δεν θα ανταποκρίνονται στους ενεργειακούς κανονισμούς», δήλωσε. H Aυστραλία, μαζί με τις HΠA, έχει αρνηθεί να υπογράψει το Πρωτόκολο του Kιότο για τη μείωση των εκπομπών καυσαερίων και ζητά να υπάρξει συμφωνία με την οποία οι αναπτυσσόμενες χώρες όπως η Iνδία και η Kίνα θα δεσμευτούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των κλιματικών αλλαγών.

Oπως είπε ο Tέρνμπουλ, η αλλαγή των λαμπτήρων θα περιορίσει τις εκπομπές καυσαερίων κατά 800.000 τόνους ως το 2012 ενώ ταυτόχρονα θα ωφεληθούν τα νοικοκυριά αφού θα μειωθεί το κόστος φωτισμού κατά 66%. Aς σημειωθεί ότι οι σύγχρονοι συμπαγείς λαμπτήρες φθορισμού καταναλώνουν πέντε φορές λιγότερο ρεύμα και διαρκούν πολύ περισσότερο.

Πηγή: Ημερησία 21/2/2007

Απάντηση

Subscribe without commenting

  • Κέρασμα

    Ο Θεός είναι σαν τα ραδιοφωνικά κύματα. Αν δεν έχεις ραδιόφωνο, νομίζεις ότι δεν υπάρχει. Αν έχεις όμως ραδιόφωνο, τον "πιάνεις" και τότε βλέπεις, και καταλαβαίνεις, και γνωρίζεις πλέον μετά λόγου γνώσεως ότι υπάρχει, διότι βλέπεις ότι η "κεραία" δεν έχει σύνδεση πουθενά και αυτά που το ραδιόφωνο "παίζει" έρχονται απ' έξω και όχι από μέσα.
    - Άγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης
  • Αρέσει σε %d bloggers: