jump to navigation

Η απαγωγή, η καλύβα και ο Θεός Οκτώβριος 12, 2009

Posted by Ζωντανό Ιστολόγιο in : Βιβλία / Περιοδικά, Ορθοδοξία / Εκκλησία, Οικογένεια / Παιδί , trackback

Το βιβλίο «η καλυβα» απο τις εκδόσεις Κέδρος ξεκινά ως ενα αστυνομικό μυθιστόρημα με εξαιρετική πλοκή που ολη η ιστορία εκτυλίσσεται σε μια κατασκήνωση σε ενα τοπίο φυσικου κάλλους στο Ορεγκον των Η.Π.Α. Η κόρη του πρωταγωνιστη Μακ πέφτει θύμα ενός απαγωγέα ο οποίος απαγάγει και υστερα σκοτώνει μικρά κορίτσια χωρις ποτέ να εχουν βρεθεί τα θύματά του. Παρότι ο Μακ και η σύζυγός του είναι χριστιανοί και μέχρι την απαγωγή της Μάγκι νομίζουν ότι γνωρίζουν αληθινά το Θεο το περιστατικο ανατρέπει όλη την αγάπη που έτρεφε για τον Θεο ο Μακ. Αρχίζει να βασανίζεται απο αμειλικτα ερωτήματα γύρω από την αγάπη του Θεου προς πλάσματα του αθώα όπως η εξάχρονη Μάγκι, σκέφτεται πως δολοφόνοι σαν αυτόν της κόρης του μένουν ελεύθεροι έχοντας την δυνατότητα να το επαναλάβουν, ότι αυτός που ζούσε συνειδητά κοντά Του τώρα υποφέρει φρικτά μην μπορώντας να καλύψει το κενο της Μάγκι παρόλο που εχει αλλα 4 παιδιά. Εν ολίγοις αναρωτιέται γιατι άφησε να γίνει κάτι τόσο φρικτό γι αυτόν και την οικογένεια του. Για τρία ολόκληρα χρόνια ζει εχοντας θαμμένα μέσα του όλα αυτα τα συναισθήματα. Καποια μέρα έρχεται όμως η ανατροπή. Ο Θεός με ενα ανώνυμο γράμμα του ζητάει να επιστρεψει στον τόπο «καλύβα» οπου για τελευταία φορα ο δολοφόνος είχε οδηγησει την κόρη του και όπου βρέθηκαν απο την αστυνομία τα τελευταια ματωμένα ιχνη της. Κάνει την υπερβαση και οδηγείται εκει απο μια εσωτερικη παρόρμηση. Εκεί θα ζήσει για 2 ολόκληρες μέρες την εμπειρία του Θεού, θα δει την Αγία Τριάδα στο πρόσωπο 3 παράξενων προσώπων και ο τριαδικός Θεός θα απαντήσει σε όλες του τις προκλητικές ερωτήσεις και θα απαλύνει σταδιακά όλες τις πληγές του οδηγώντας τον στην γνωση της μόνης αλήθειας του ίδιου του Θεου. Θα επιστρέψει πίσω στο σπίτι του και θα γίνει ενας ανθρωπος που θα ακτινοβολει την χαρα, την ηρεμία και την πληρότητα σε όλη την μετεπειτα ζωη του.

Ενα έργο που νομίζω αξίζει να διαβαστεί ,γιατί συχνα στην καθημερινότητά μας αρνούμαστε να πούμε το ΄»σε ευχαριστώ θεε μου ελέησε τον κόσμο σου και εμένα». Αυτό το σε ευχαριστώ εμπερικλείει μια ξεκάθαρη και γνήσια στάση εναντι του Θεού. Δύσκολο αλλά πραγματοποιήσιμο με την βοήθεια του.

Κλείνοντας θα γράψω ότι κάποια σημεία στην όλη σχέση του τριαδικου Θεου με τον Μακ μου φάνηκαν υπερβολικα ανθρωποκεντρικά και οι ανάγκες των 3 προσώπων ανθρώπινες αλλά τελικά σε καθε περίπτωση η δύναμη του διαλόγου μεταξυ Μακ και τριαδικου Θεου εμπεριέχει όλη την ορθόδοξη άποψη για τα παραπάνω υπαρξιακα ερωτήματα.

Μακρίνα

Υ.Γ.

Σύντομη συνέντευξη του συγγραφέα για το βιβλίο Καλύβα (αγγλικά)

YouTube Preview Image

Comments»