Το Ζωντανό Λουλούδι

Βαρβάρα, είπε ο Τάσος στη γυναίκα του, σε πέντε μέρες είναι η γιορτή σου και θα ήθελα να σου κάνω ένα δώρο, μέχρι 500 ευρώ. Ευχαριστώ πολύ Τάσο, όμως πρέπει να το σκεφτώ πρώτα.

Την άλλη μέρα ήταν Κυριακή και οι δύο σύζυγοι πήγαν στην εκκλησία, το συνήθιζαν άλλωστε. Γυρίζοντας στο σπίτι η Βαρβάτα είπε στον άνδρα της: Τάσο συγκινήθηκα από το σημερινό κήρυγμα. Τι θα έλεγες να δώσουμε τα χρήματα στην κ.Βασιλική ώστε να πάει ο άρρωστος γιος της στην Αγγλία και να αποκατασταθεί η υγεία του; Ναι, Βαρβάρα μου, είσαι ένα ζωντανό λουλούδι. Το ίδιο βράδυ οι δύο σύζυγοι πήγαν στο σπίτι της φτωχής γυναίκας και η Βαρβάρα στοργικά της είπε: κα. Βασιλική σήμερα έχουμε την πρώτη επέτειο του γάμου μας και σκεφτήκαμε να σας δώσουμε 500 ευρώ για την θεραπεία του Βαρνάβα, του γιου σας στην Αγγλία. Δεν χρειάζομαι δώρο για την γιορτή μου.

Η φτωχή γυναίκα άκουγε με έκπληξη και μετά από λίγο άρπαξε και φίλησε τα χέρια της Βαρβάρας λέγοντας: ο Θεός να σας αμείψει για το μεγάλο καλό που μου κάνατε. Το άρρωστο παιδί πήγε στην Αγγλία και μετά από ολοκληρωμένη θεραπεία δύο μηνών γύρισε πίσω τελείως καλά και από τότε κάθε Κυριακή στέλνει στο σπίτι της στοργικής οικογένειας μια ανθοδέσμη με λουλούδια που μαζεύει ραντισμένα με δάκρυα ευγνωμοσύνης προς τους ευεργέτες του.

Πηγή: Γ.Παυλίδου: «Χαμόγελο και δάκρυ» σ.13-14

Ευχαριστίες στον Σπύρο Γκ.

Απάντηση

Subscribe without commenting

  • Κέρασμα

    Παράδοση είναι η ζωντανή φωνή των κεκοιμημένων
    - Anonymous
  • Αρέσει σε %d bloggers: