Οἱ Τοίχοι καί Τά Ψυγεία τῆς Καλοσύνης

iran2

Από κρεμάστρες έχουν γεμίσει τις τελευταίες ημέρες τοίχοι στους δρόμους πόλεων του Ιράν σε ένα πρότζεκτ με την ονομασία “ο τοίχος της καλοσύνης”. Την ιδιότυπη υπαίθρια “ντουλάπα” συνοδεύει το μήνυμα “Αν δεν το χρειάζεσαι, άφησε το. Αν το χρειάζεσαι, πάρ’ το”. Πρόκειται για μια προσπάθεια ανακούφισης των χιλιάδων αστέγων στη χώρα που ξεκίνησε από την βορειανατολική πόλη Μασχάντ καθώς οι θερμοκρασίες πέφτουν και η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη για όσους ζουν στους δρόμους.

iran4

Οι Ιρανοί που έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα αυτό κρεμάνε στους τοίχους ζεστά ρούχα και αφήνουν παπούτσια για τους αστέγους. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία οι άστεγοι στο Ιράν ανέρχονται σε 15.000 αλλά ανεπίσημα ο αριθμός αυτός εκτιμάται ότι ζει μόνο στην Τεχεράνη και ο συνολικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος.

Τό επόμενο βήμα είναι η εγκατάσταση «Ψυγείων τῆς Καλοσύνης».

iran-fridge-kindness

Πηγή: CNN | Περίεργα.gr

Απάντηση

Subscribe without commenting

  • Κέρασμα

    Να εκμεταλλεύεσθε τις ωραίες στιγμές. Οι ωραίες στιγμές προδιαθέτουν την ψυχή σε προσευχή, την καθι­στούν λεπτή, ευγενική, ποιητική. Ξυπνήστε το πρωί, να δεί­τε το βασιλιά ήλιο να βγαίνει ολοπόρφυρος απ' το πέλα­γος. Όταν σας ενθουσιάζει ένα ωραίο τοπίο, ένα εκκλησά­κι, κάτι ωραίο, να μη μένετε εκεί, να πηγαίνετε πέραν αυτού, να προχωρείτε σε δοξολογία για όλα τα ωραία, για να ζείτε τον μόνον Ωραίον. Όλα είναι άγια, και η θάλασσα και το μπάνιο και το φαγητό. Όλα να τα χαίρεσθε. Όλα μας πλουτίζουν, όλα μας οδηγούν στη μεγάλη Αγάπη, ό­λα μας οδηγούν στον Χριστό.
    - Γέροντας Πορφύριος
  • Αρέσει σε %d bloggers: