Πίσω ἀπό τίς εἰκόνες τῶν Ἁγίων

Παναγία η μητέρα
Μόνο ένα πράγμα θα σας ζητήσω να έχετε στην σκέψη σας καθώς θα προσκυνάτε την εικόνα ενός αγίου ή αγίας: ότι πίσω από το φωτοστέφανο που εσείς βλέπετε, καμαρώνετε και παρηγορήστε, να θυμάστε ότι ο άγιος υπήρξε πρόσωπο που πάλεψε πολύ με τον εαυτό του. Που η σχέση με τον Θεό του στοίχισε και τον «τσάκισε». Στα λαμπερά μάτια των εικόνων, να βλέπετε τον ανείπωτο πόνο του σταυρού, τις νύχτες τις απόλυτα μοναχικές που το ξημέρωμα έμοιαζε ως λύτρωση. Γι αυτό όταν φιλάτε τις εικόνες των αγίων μην ζητάτε μόνο, πείτε κι ένα ευχαριστώ, ένα σε αγαπώ γι αυτά που πέρασες και είσαι…..
 
Πηγή: π.λίβυος

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Πίσω ἀπό τίς εἰκόνες τῶν Ἁγίων

  • Νοέμβριος 21, 2016, 1:42 μμ
    Permalink

    Καλημέρα σ’ όλους τους αγίους…
    ξέρω-ξέρω τί λέω!
    Υπάρχουν γύρω μας ψυχές που αγωνίζονται, όπως και οι παλιοί άγιοι, εκείνης της εποχής, του καιρού εκείνου του «ανεπανάληπτου»!!
    Υπάρχουν άνθρωποι στοιχειωμένοι στο καλό!
    Βραβευμένοι από τον πόνο!
    Πληρωμένοι από την θεία χάρι…
    Με πολλή αγάπη και συγχωρητικότητα’ με ευστροφία …στην καρδιά, μ’ ευλυγισία στη σκέψη’ ίσως και με άλλα που μόνος ο Θεός αντιλαμβάνεται, όταν η χωρητικότητα η δική μας δεν επιτρέπει τα δικά τους μεγέθη!!
    Ευχαριστώ τον γλυκύτατο π. Λίβυο για τις φωτοβολίδες που αναρτά κατά καιρούς κι εύχομαι στους αναγνώστες να λάβουν μερίδιο από τις δύο τελευταίες προτάσεις του κειμένου:
    «Γι’ αυτό όταν φιλάτε τις εικόνες……πείτε ένα ευχαριστώ, ένα σ’ αγαπώ…»
    Ευχαριστώ και …σας αγαπώ!

    Σχολιάστε

Απάντηση

Subscribe without commenting

  • Κέρασμα

    Ουδέν θαρσαλεότερον της (κατά Θεόν) απογνώσεως, αύτη γαρ ου γιγνώσκει, ηττάσθαι υπό τινος
    - Άγιος Ιωάννης Δαμασκηνός
  • Αρέσει σε %d bloggers: