Διάκριση έναντι των Τεχνολογικών Αλλαγών

[] Προβληματιζόμαστε για το θυελλώδες των αλλαγών, αλλά δεν σπεύδουμε να τις δαιμονοποιήσουμε. Έχουμε χίλιους λόγους να ζούμε τις νέες τεχνολογικές δυνατότητες ως ευλογία. Και ξέρουμε ότι πάντα το νέο ταράζει, πάντα το παλιό δείχνει ασφαλέστερο, και πάντα η συνωμοσιολογία είναι γοητευτικότερη από τη νηφάλια και κοπιαστική σκέψη. Αλλά επειδή έχουμε χρέος να κοπιάσουμε για ρεαλιστική διάγνωση, δεν δικαιούμαστε ούτε να προσαράξουμε σε έναν ρομαντικό εξωραϊσμό των πάντων, ούτε να αποσιωπήσουμε τυχόν απειλές, μα ούτε και να φαντασιωθούμε ότι θα δραπετεύσουμε από την εποχή μας.

Θανάσης Παπαθανασίου

Πηγή: Πρόλογος τεύχους 147 περιοδικού «Σύναξη» με θέμα: «Τεχνολογία και Ανθρωπολογία: Μια κρίσιμη σχέση»

2 σκέψεις σχετικά με το “Διάκριση έναντι των Τεχνολογικών Αλλαγών

  • Οκτώβριος 8, 2018, 4:20 μμ
    Permalink

    Η τεχνολογία είναι ένας μονόδρομος που βλέπει τον άνθρωπο κάτι ανάμεσα σε προϊόν(με αριθμό) και καταναλωτή. Ο φόβος προς την τεχνολογία είναι η διαγραφή από καταναλωτή όσων έχουν διαφορετικά φρονήματα, αυτό που περιγράφεται στην Αποκάλυψη ως δεν αγοράζουν και πουλάνε χωρίς αριθμό, τον οποίο παίρνεις αφού προσκυνήσεις την εικόνα.
    Ο Σπινέλλης παραιτήθηκε από Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων λόγο της διαφθοράς στην κυβέρνηση, δήθεν «προσωπικούς λόγους».
    Η «αστυνομία της σκέψης» κάνει ανάλυση-διάγραμμα «ακροδεξιών» blog: http://ephemeron.eu/879

    Σχολιάστε
  • Οκτώβριος 9, 2018, 9:52 πμ
    Permalink

    Είναι ευλογία να λες καλημέρα μέσω…ψηφιακής τεχνολογίας…αλλά δεν είναι καθόλου ευχάριστο, ούτε απλώς δυσάρεστο, να γίνεσαι θύμα της τεχνογνωσίας ορισμένων! Τί εννοώ?Άκου και βλέπε αν μπορείς, όσα σου επιτρέπει η συνείδησή σου, αλλά δεν σου επιτρέπεται κυρία τεχνολογία να διασύρεις , να συκοφαντείς, να υποπτεύεσαι ,να εμφανίζεσαι ως αλάνθαστη, να μην περιορίζεσαι, να μην αισχύνεσαι,..να μην κάνεις ό,τι θα έκανε ένας Άνθρωπος ως εικόνα και καθ’ ομοίωση Θεού! Εσύ, ένας σιωπηλός δολοφόνος , παρέχεις γνώσεις άχρηστες τις πλείστες των περιπτώσεων για μια υγιή διαβίωση και συνύπαρξη κοινωνιών και κυρίως των μικρών! Όλοι σε διαχειρίζονται όχι για να φυλάσσουν Θερμοπύλες αλλά για να δημιουργούν Εφιάλτες ΠΑΝΤΟΥ !!!!!!!!!!!!!!!!! Οι περισσότεροι απ’ όσο έχω αντιληφθεί είναι θύματα ενός εμπορίου που κάνει χρυσές δουλειές πουλώντας τα μηχανήματα , που εκπλήσσουν με την αναίδειά τους να εισορμούν σε ό,τι δεν τους επιτρέπεται (ιδιωτικός κόσμος που ανήκει στον Θεό και την οικογένεια)και το χειρότερο να βγάζουν εσφαλμένα συμπεράσματα που εξυπηρετούν πάντα …το εμπόριο! Μα οι ψυχές δεν είναι εμπόρευμα,όπως δεν ήταν και ο Θεάνθρωπος όταν τον πουλούσε ο δικός Του μαθητής γιατί είχε συναισθήματα «φ ι λ α ν θ ρ ω π ί α ς»!
    Μακριά μας τέτοια βοήθεια που γίνεται υπό συνθήκες κ α θ ε σ τ ώ τ ω ν βίας και επιβολής και για να χαίρεται μόνο -έστω όσο διαρκεί η σταύρωση- ο π ρ ο δ ό τ η ς μαθητής ή δάσκαλος! Ένας κόσμος μαφιόζικος κυκλοφορεί ανεξέλεγκτα και σ π α ρ ά ζ ε ι ό,τι έχει απομείνει όρθιο μέσα στις όλο και απανθρωπιζόμενες κοινωνίες’ κάποιοι μας διαχειρίζονται εξευτελίζοντας τις δυνατότητες του νου μας και το ελεύθερον της καρδιάς μας ν’ αγαπά τον Κύριο των πάντων και αυτών των ελεεινών υπάρξεων! Έρχου ,Κύριε , δείξε την Ισχύ Σου και μην περίορίζεσαι στο έλεός Σου! Αρκετά έχουμε υποστεί απ’ αυτούς που θέλουν ν’ αντικαταστήσουν την Δύναμή Σου! Ποιοι είναι οι σύμμμαχοί Σου?Μόνο όσοι υποφέρουν σ’ αυτή την γη και υπομένουν την δυσοδία και των δικών Σου εχθρών?

    Σχολιάστε

Απάντηση

Subscribe without commenting

  • Κέρασμα

    Ο Κύριος δεν είναι «παρών» στις άγριες ψαλμωδίες, αλλά στις ήρεμες και κατανυκτικές
    - Ιωάννης Σακκελαρίδης
  • Αρέσει σε %d bloggers: