Ξεπερνώντας τόν Αὐτισμό μιά Μπαλιά τή Φορά

Ἡ συγκλονιστική ἱστορία τοῦ Matt Chilvers

O Matt Chilvers αποφάσισε να μην αφήσει τον αυτισμό του να σταθεί εμπόδιο στην καριέρα και στην ευτυχία του. Έγινε πιστοποιημένος προπονητής τένις και αφιερώνει τον περισσότερο χρόνο του σε αυτιστικούς μαθητές, τους οποίους κατανοεί όσο κανείς άλλος.

Δεῖτε τον Matt ἐν δράσει στο παρακάτω βίντεο:

The autistic tennis coach getting people active 🙌

Over the next 15 days we're going to be announcing our #UnsungHero 2018 regional winners! 👏

To kick us off we have the East Midlands' hero:
⚡ MATTHEW CHILVERS ⚡

Posted by BBC Get Inspired on Saturday, 1 December 2018

«Είναι πολύ σημαντικό να είσαι σε θέση να βοηθάς αυτιστικούς ανθρώπους. Να συμμετέχεις και να είσαι εθελοντής μέσα από τον αθλητισμό. Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα σ’ αυτό και νομίζω πως οι άνθρωποι με αναπηρία φοβούνται να κάνουν εθελοντισμό ή απλά να δοκιμάσουν ένα άθλημα», είπε ο Matt στην κάμερα του BBC, σ’ ένα αφιέρωμα με πρωταγωνιστή τον ίδιο, που έγινε με αφορμή την βράβευσή του με το BBC East Midlands Sports Unsung Hero για το 2018.

O Matt διδάσκει τένις σε μικρούς και μεγάλος στο Desford Tennis Club, στην ομώνυμη περιοχή που βρίσκεται κοντά στο Λέστερ της Αγγλίας. Κάποιες μέρες διδάσκει και σε ένα σχολείο της περιοχής, που έχει μαθητές με αυτισμό. Οι γονείς έχουν μόνο καλά λόγια να πουν γι’ αυτόν, καθώς η πρόοδος των παιδιών είναι αισθητή. Ταυτίζονται μαζί του και εκτός από έναν καλό δάσκαλο, αποτελεί και πρότυπο.

«Πολλοί άνθρωποι με αναπηρία νιώθουν διαφορετικοί και πως θα έχουν μεγάλη δυσκολία στη ζωή. Αλλά να προσπαθήσεις σκληρά δώσεις μια ευκαιρία σε κάτι, ποτέ δεν ξέρεις πως θα εξελιχθεί.»

Πηγή: tennisnews.gr

Απάντηση

Subscribe without commenting

  • Κέρασμα

    Αφού είσαι φιλομαθής, γίνε και φιλόπονος. Διότι μόνο η απλή γνώση, κάνει τον άνθρωπο να φουσκώνει από μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του.
    - Άγιος Ησύχιος
  • Αρέσει σε %d bloggers: