Πως νά βρείτε σύντροφο (αγιορείτικη μέθοδος)

Γάμος σταχτοπούτα ευτυχία

Ἐνδιαφέρον ἄρθρο μέ τίτλο «Γιατί όλο και περισσότερες νέες και νέοι δεν παντρεύονται;» ἀπό τό ἀξιόλογο ἰστολόγιο Λημέρι.

Ὅσοι καί ὅσες ἐπιθυμεῖτε νά παντρευτεῖτε, μήν χάσετε στό τέλος τίς …δοκιμασμένες ὁδηγίες ἀνεύρεσης συντρόφου ἀπό ἀγιορείτη μοναχό!

—–

Αφορμή για να γράψω αυτό το κείμενο, είναι μια φίλη μου …παραπονιάρα, που την αγαπούμε πολύ, τα παιδιά μου, η γυναίκα μου και εγώ και δε θέλουμε να της χαλάμε κανένα χατίρι!

Έτσι σήμερα, μετά τη θαυμάσια εμπειρία της συμμετοχής μας σε έναν ακόμη Επιτάφιο- τη μοναδική αυτή Ορθόδοξη ακολουθία- όπου οι πιστοί συνοδεύουν τον Θεό της Αγάπης στο μνήμα, όπου κείται προσωρινά <<νεκρός>> ,για να μας σώσει εκ της αμαρτίας και με την προσμονή της Αναστάσεως Του, που ολοκληρώνει το μοναδικό συναίσθημα της χαρμολύπης, που βιώνουν μόνον οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, αποφάσισα να γράψω αυτό το κείμενο, όχι ως ειδικός, αλλά ανησυχώντας για την υποβάθμιση- με τον ένα ή τον άλλο τρόπο- του ιερού θεσμού του γάμου.

Γι αυτό, αν παρατηρήσετε τη ζυγαριά της αξιολόγησης του κειμένου μου, να γέρνει προς την πλευρά της ανακρίβειας και της απεραντολογίας, παρακαλώ να με συγχωρήσετε και να προσθέσετε στην άλλη πλευρά την καλή μου προαίρεση, μήπως και ισορροπήσει.

Μετά από τον υπερβολικά μεγάλο πρόλογο, που οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στο φόβο μου, μη σκανδαλίσω ψυχές που θα το διαβάσουν, μπαίνω στην ουσία!

Αν θελήσουμε, να επισημάνουμε τους λόγους, που μένουν πολλοί νέοι και νέες ανύπαντροι(ες) σήμερα, πρέπει πιστεύω να το ψάξουμε πολύπλευρα και να εξετάσουμε τα παρακάτω ενδεχόμενα:

1.Μπορεί να έχει ως βάση τις άσχημες εμπειρίες από ένα κακό οικογενειακό περιβάλλον, που οφείλεται σε λόγους, που περιέγραψα στο κείμενο που προηγήθηκε, για τους παντρεμένους αδελφούς μας.

2.Πιθανόν αντίθετα να οφείλεται σε μια <<υποδειγματική>> οικογένεια, με γονείς <<άψογους>>, που δε μαλώνουν ποτέ μπροστά στα παιδιά τους και τους δίνουν μια εικόνα υποκριτική και ψεύτικη, ανθρώπων <<άμεμπτων>> και <<αψεγάδιαστων>>, οδηγώντας τους όταν μεγαλώσουν, να ψάχνουν αντίστοιχους συζύγους υποδείγματα, πράγμα φυσικά που είναι παντελώς αδύνατο!

Γιατί δεν υπάρχουν άψογοι άνθρωποι. Είναι υποκριτές, όσοι υποδύονται τους τέλειους. Ούτε η διαρκής ενασχόληση με τον Θεό, ακόμη κι αν συνοδεύεται από συνεχή εξομολόγηση, Θεία Κοινωνία, ακόμη και πράξεις φιλανθρωπίας, εξασφαλίζει -από μόνη της- στον άνθρωπο τελειότητα εν ζωή.

Αυτό που <<διαφοροποιεί>> τον άνθρωπο του Θεού από τους υπολοίπους, είναι ο συνδυασμός όλων των παραπάνω με την απόλυτη γνώση της ασημαντότητας τους και ως εκ τούτου, με διαρκή προσπάθεια ελέγχου του κακού τους εαυτού και άμεσης αίτησης ειλικρινούς συγγνώμης, από όποιον αδίκησαν και μεταμέλειας προς τον Θεό, μέσω του Ιερού Μυστηρίου( δεν είναι τυχαία η λέξη) της Εξομολογήσεως. Αν συνοδεύονται δε αυτά και με διάθεση ανιδιοτελούς θυσίας προς τον συνάνθρωπο και αγάπης, ακόμη και προς τον εχθρό, τότε υπάρχει σοβαρή ελπίδα, ο Πανάγαθος Κύριος μας να τον ελεήσει για τα υπόλοιπα αμαρτήματα του, επιβραβεύοντας την καλή του πρόθεση.

3. Πιθανότατα να επηρεάζει η κατεστημένη νοοτροπία, πως είναι προτιμότερο ο νέος, να κάνει τις …αλητείες του ελεύθερος, παρά όταν παντρευτεί, άρα χρειάζεται το χρόνο του για να …ωριμάσει. Λες και είναι δεδομένο, πως πρέπει ο άνθρωπος, να τα δοκιμάσει …όλα στη ζωή του! Και φυσικά πολλές φορές, αντί να ωριμάσει, μπορεί τελικά να …σαπίσει με τέτοιες θεωρίες και κυρίως συμπεριφορές!

4. Άλλη αιτία είναι, <<πως πρέπει οι άνθρωποι, όταν παντρεύονται, να είναι αποκατεστημένοι>>, με δουλειές καλές και σπίτια έτοιμα! Πω πω πλάνη! Σε μια εποχή, που οι λογαριασμοί των κινητών κοστίζουν όσο ένα ενοίκιο και υπάρχουν δάνεια, ακόμη και για διακοπές, ποιος νέος έχει σπίτι έτοιμο; Εκτός αν έχει ο πατέρας του. Αν δεν έχει δε, υπάρχει περίπτωση -με τους σημερινούς μισθούς- να το φτιάξει πριν τα 40; (Δεν εννοώ πριν τα 40 του χρόνια, εννοώ τα 40 χρόνια από σήμερα και με μια πιο ελεύθερη μετάφραση καλά …σαράντα!).

5. Η αίσθηση του νεανικού σφρίγους συνδυασμένη με την απολύτως δικαιολογημένη αδυναμία κατανόησης της φθαρτότητας του ανθρωπίνου σώματος από τους νέους, είναι ένας άλλος πιθανός λόγος.

6. Η έλλειψη γνώσεων βασικών αρχών επικοινωνίας ένας άλλος λόγος.

7. Η σύγχρονη προσπάθεια των γυναικών να αποδείξουν, πως είναι όμοιες προς τους άνδρες και μπορούν να πετύχουν παντού τα ίδια μ’ αυτούς, είναι μια παγίδα της παγκοσμιοποίησης (άλλη φορά το γιατί, είναι ολόκληρη συζήτηση), στην οποία δυστυχώς έπεσαν οι γυναίκες μέσα και οδήγησαν και τους περισσότερους άνδρες, σε πλήρη αδυναμία να επικοινωνήσουν μαζί τους (δεν αθωώνω καθόλου τους άνδρες για την δική τους αδυναμία, στον άκρατο εγωισμό τους οφείλεται, δεν αλλάζει πάντως την πραγματικότητα). Έτσι υπάρχει το τραγικό φαινόμενο, ο άντρας να φοβάται να συνυπάρξει και να παντρευτεί με μια γυναίκα νέα, όμορφη, καλλιεργημένη, οικονομικά ανεξάρτητη και επαγγελματικά επιτυχημένη, γιατί δε θα …κρέμεται από πάνω του και δε θα εξαρτάται απ’ αυτόν, άρα θα γίνει <<ρόμπα>> στον περίγυρο. Έναν ανδρικό περίγυρο δε, που βιώνει τα ίδια συναισθήματα, για τους ίδιους λόγους και το κρύβει, όπως η γάτα το ..παλτό της! Η δε γυναίκα να χαίρεται από τη μια, που παίζει τους <<δυνατούς>> άντρες στα δάχτυλα, τους έχει του χεριού της και αποδεικνύει διαρκώς τη δύναμη της και από την άλλη να στενοχωριέται, γιατί χάνει τη ζωή της, που δεν βρίσκει ταίρι αντάξιο της (η παγίδα που λέγαμε).

8. Το κυριότερο όμως απ’ όλα όσα θεωρώ ως αιτίες, που κάποιοι νέοι μένουν ανύπαντροι, το άφησα για το τέλος. Πιστεύω, πως οι άνθρωποι βάζουν στη ζωή τους προτεραιότητες, σύμφωνα με τις επιθυμίες και τις αλληλένδετες εμπειρίες τους (δες αιτίες 1 και 2). Δυο αλληλοσυγκρουόμενες βασικές επιλογές υπάρχουν- κατά τη γνώμη μου- για τους ενήλικες. Μία είναι η όμορφη οικογενειακή ζωή, με τις απολαύσεις και τις στενοχώριες της και δεύτερη η <<καριέρα>>, που στα μάτια ενός νέου ανθρώπου δεν είναι εντελώς ξεκαθαρισμένο, τι ακριβώς σημαίνει και τι θυσίες συνεπάγεται.

Όταν λοιπόν ο …πρώην νέος (χαριτολογώντας το λέω, όχι ειρωνικά), που επέτυχε να αποκτήσει ..πτυχία, πλούτη ή (και) αξιώματα, αντιληφθεί κάποια στιγμή, πως έκανε λάθος επιλογή, είναι συνήθως σε μια ηλικία, όπου οι μέχρι τότε εμπειρίες του τον έχουν οδηγήσει, αφενός μεν σε καχυποψία αφετέρου δε σε διστακτικότητα απέναντι στους ανθρώπους. Από την άλλη πλευρά, πώς να παραδεχτεί ένας <<επιτυχημένος>>, στους ανθρώπους που τον θαυμάζουν για ό,τι <<πέτυχε>>, πως είναι δυστυχής, για την λάθος επιλογή που έκανε νεότερος, διαλέγοντας πρώτα την καριέρα και μετά …<<έχουμε όλα τα χρόνια μπροστά μας>>;

Τέλος να επισημάνω, πως υπάρχει η περίπτωση, ειδικά στους αγωνιζόμενους Ορθόδοξους νέους κι επειδή όλα εκ Θεού επιτρέπονται προς <<οικοδομήν και ωφέλειαν>>,να μην ισχύει τίποτε από τα παραπάνω και απλώς ο Πανάγαθος να θέλει, να δοκιμάσει τους νέους σε έναν τιτάνιο αγώνα κοσμικής ερημίας, που μόνο όσοι τον βιώνουν τον αντιλαμβάνονται, άρα ούτε και ο γράφων.

Επειδή όμως υπάρχει η τάση στον κάθε άνθρωπο, να παίρνει την εκδοχή που τον βολεύει, για να νιώσει καλύτερα, θα σας πρότεινα να μην το διαπράξετε, αλλά να πάρετε εκείνη την εκδοχή, που αντιπροσωπεύει τη δική σας περίπτωση καλύτερα και όχι την τελευταία βολική! Γιατί αν ισχύει πραγματικά η τελευταία, δε θα το μάθετε ποτέ εν ζωή. Θα το μάθουν οι επόμενες γενιές, όταν θα προσκυνούν το άγιο σκήνωμά σας!

Επίσης ποτέ δεν είναι αργά για έναν Χριστιανό, να παραδεχτεί ότι έπραξε ένα λάθος, γιατί έτσι ελκύει τη Χάρη του Θεού.

Κι επειδή είπα ήδη πάρα πολλά και σας ζητώ συγγνώμη αν σας κούρασα, θα κλείσω με μια διδακτική ιστορία.

Πριν κάμποσα χρόνια, είχα επισκεφτεί το Άγιον Όρος με δυο ξαδέλφια της γυναίκας μου. Στη μονή Ιβήρων, πριν πέσουμε για ύπνο, ζητήσαμε από έναν προορατικό μοναχό,, να μας πει μια ευχή. Μόλις μας αντίκρυσε, απευθύνεται σε μένα και με ρωτάει πόσα παιδιά έχω! Στον ένα ξάδελφο τι δουλειά κάνει. Και τέλος ρωτάει τον άλλο ξάδελφο, αν είναι παντρεμένος. Όταν αυτός του απάντησε πως δεν είναι, τότε ο μοναχός τον επιτίμησε λέγοντας:

– Στην ηλικία σου θα έπρεπε, ή να είσαι μοναχός η παντρεμένος. Αλλά φαίνεται πως δεν προσεύχεσαι αρκετά τα βράδια!

– Πως δεν προσεύχομαι (του λέει λίγο αμήχανα και ίσως και κάπως ενοχλημένος ο ξάδελφος)!

– Αποκλείεται να προσεύχεσαι! Τι, πέφτεις δηλαδή στα γόνατα, κλαις με λυγμούς και παρακαλάς την Παναγιά λέγοντας: Παναγιά μου σε παρακαλώ, εγώ δεν είμαι άξιος, μόνος μου να βρω γυναίκα, εσύ που γνωρίζεις τις καρδιές όλων των ανθρώπων, στείλε στο δρόμο μου μία, γιατί θέλω να παντρευτώ; Αν το έκανες αυτό αδελφέ, αποκλείεται να μη στο έδινε, αυτό που ζητούσες!

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε, πως σας γράφει όλα τα παραπάνω ένας άνθρωπος, που στα 24 του χρόνια (και σε μια περίοδο της ζωής του που νόμιζε, πως <<όλα τα σφάζει κι όλα τα μαχαιρώνει>> και απολάμβανε την ικανοποίηση της αμηχανίας των περισσοτέρων ανθρώπων, τη στιγμή που τον άκουγαν να εφευρίσκει …ευρηματικές βλασφημίες), αναγνωρίζοντας πως είναι πολύ κακός άνθρωπος, ενώ έκανε μπάνιο, έκλαψε με λυγμούς και παρακαλούσε τον Θεό (ναι, αυτόν που βλαστημούσε), να του βρει γυναίκα να παντρευτεί, γιατί με τα χάλια που είχε , αν μεγάλωνε και λίγο ακόμη, θα έμενε μόνος, ενώ αυτός ήθελε παιδιά και οικογένεια!

Και ω του θαύματος, την επόμενη εβδομάδα εμφανίστηκε η γυναίκα του εντελώς <<τυχαία>> (αν σας πω πως!) στη ζωή του και την άλλαξε!

Γι αυτό εφαρμόστε αυτό που προτρέπει ο μοναχός στον …ξάδελφο και δε θα χάσετε!

Και μη φοβάστε να παραδεχτείτε τα λάθη, που τυχόν κάνετε. Είσαι ελεύθερος, αν νιώθεις ασήμαντος και γεμάτος κόμπλεξ, αν πρέπει να αποδεικνύεις διαρκώς, πόσο ικανός είσαι! Άλλωστε <<ο μεγαλύτερος μπούφος είναι, όποιος κάνει τον αετό κι ο μεγαλύτερος αετός, αυτός που κάνει το μπούφο>>.

Επειδή δε και ως νυν εκπαιδευτής ενηλίκων και λόγω συγκεκριμένων σπουδών στην Οργάνωση και Διοίκηση των Επιχειρήσεων και το Μάρκετινγκ, πρέπει να ξεκινώ με την εκφώνηση στόχων και να κλείνω με την αποτίμηση της επίτευξης τους, ελπίζω η πολύ καλή μου φίλη, που μου ζήτησε το παρόν κείμενο, να έμεινε ικανοποιημένη, που ανταποκρίθηκα άμεσα!

Καλή Ανάσταση! Και Χριστός Ανέστη, για όσους το διαβάσουν μετά το Πάσχα!

Ξημερώματα Μεγάλου Σαββάτου 26 Απριλίου 2008

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

468 σκέψεις σχετικά με το “Πως νά βρείτε σύντροφο (αγιορείτικη μέθοδος)

  • Οκτώβριος 29, 2011, 12:43 πμ
    Permalink

    ΣΥΓΓΝΏΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΠΛΌ ΣΧΌΛΙΟ, ΓΡΆΦΩ ΜΕ Τ9 Κ ΜΠΕΡΔΕΎΟΝΤΑΙ ΚΆΠΟΙΕΣ ΛΈΞΕΙΣ ΜΕΤΑΞΎ ΤΟΥΣ, ΤΟ ΔΕΎΤΕΡΟ ΣΧΌΛΙΟ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΌ!

    Σχολιάστε
  • Οκτώβριος 29, 2011, 6:24 μμ
    Permalink

    ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΟΙ 9 ΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΑΡΧΙΣΕΙΣ

    Σχολιάστε
  • Οκτώβριος 30, 2011, 11:07 πμ
    Permalink

    ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΜΠΕΤΥ ΑΠΑΝΤΑΩ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ…
    ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΡΩΤΕΥΘΗΚΑ Κ ΑΚΟΜΑ ΕΙΜΑΙ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΗ ΜΕ ΟΛΟ ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΝΑΙ….ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΣΑ ΗΘΕΛΑ Κ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ…
    ΟΧΙ ΔΕ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗΚΑ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΙΑΣ Κ ΕΤΣΙ ΗΜΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ…ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΡΔΙΑΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ…
    ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΕΝΝΟΩ ΣΕ ΑΠΛΑ Κ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ…π.χ. ΟΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΜΕΡΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ Κ ΕΧΕΙ Κ ΛΙΓΟ ΤΕΝΤΩΜΕΝΑ ΝΕΥΡΑ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΩΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΤΣΙΤΩΜΕΝΟΣ Κ ΙΣΩΣ ΟΧΙ ΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣΟ ΓΛΥΚΟΣ….ΕΓΩ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΤΕ ΔΕ ΓΚΡΙΝΙΑΖΩ ΟΥΤΕ ΣΤΡΑΒΟΜΟΥΤΣΟΥΝΙΑΖΩ…ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΩ Κ ΕΣΤΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΜΑΣΤΕ ΠΑΛΙ ΜΕΛΙ ΓΑΛΑ…
    ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΝΝΟΩ….
    Κ ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΗΘΕΛΑ Κ ΤΑ ΛΟΙΠΑ Κ ΟΤΙ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΙ..ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΤΑΙΡΙ ΜΟΥ Κ ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΑΙΡΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ Κ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ Κ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΛΩΝΟ ΤΟΥ «ΙΔΑΝΙΚΟΥ»…
    ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΖΗΤΟΥΣΑ…
    ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΠΕΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ Κ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ Κ ΕΓΩ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΙΝ ΒΡΩ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ Κ «ΑΠΕΤΥΧΕ», ΜΙΑΣ Κ ΗΡΘΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΟΥ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΤΕΛΕΙΩΣ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ…
    ΔΕΝ ΕΧΑΣΑ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ Κ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΜΟΥ Κ ΕΚΑΝΑ ΠΑΛΙ ΤΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΙΣΤΗ Κ ΕΛΠΙΔΑ, ΣΧΕΔΟΝ ΣΙΓΟΥΡΙΑ…Κ ΣΤΙΣ 3 ΜΕΡΕΣ ΠΑΝΩ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ…
    ΥΠΟΜΟΝΗ Κ ΠΙΣΤΗ Κ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΣΑΣ…
    ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΟΥ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΦΙΛΕΣ ΜΟΥ Κ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ…

    Σχολιάστε
  • Οκτώβριος 30, 2011, 11:26 πμ
    Permalink

    μαλλον εισαι παρα πολυ καλη κοπέλα ΑΩ και ο θεος σου στειλε συντροφο. Εμενα που μαι κακος ανθρωπος η γλωσσα μου εχει παει ως το πατωμα απο την προσευχη, αλλα τιποτα να ευδοκιμει. Τυχαινουν περιπτωσεις, αλλα αυτη η αγαπη και η ζεστασια στην ψυχη αφαντη.Από απογοήτευση σε απογοήτευση παω. Δεν ξερω τι φταίει.. η κακή σχέση με τους γονείς μου;;

    Σχολιάστε
  • Οκτώβριος 30, 2011, 12:03 μμ
    Permalink

    Το ότι σου τυχαίνουν περιπτώσεις Λίνα είναι πολύ καλό. Μήπως όμως φταις εσύ κάπου που δεν ευδοκιμεί τίποτα; Μήπως έχεις «κλειδώσει» την καρδιά σου ή μήπως ζητάς πάρα πολλά από την άλλη πλευρά;
    Όλοι οι άνθρωποι έχουμε τις αδυναμίες μας. Κανένας δεν είναι τέλειος. Δεν ξέρω κατά πόσο μετράει η γνώμη μου, αλλά εγώ πιστεύω πως για όλα φταίμε εμείς οι ίδιοι.
    Πάντως μη χάνεις ούτε την πίστη σου ούτε το κουράγιο σου. Και όλα θα γίνουν……..

    Σχολιάστε
  • Οκτώβριος 30, 2011, 12:51 μμ
    Permalink

    ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΛΙΝΑ ΚΑΝΩ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΚΑΝΑ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΣΤΑΣΙΜΗ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΔΩΣΩ ΣΤΟ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΙΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΩ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Η ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΕΝΩ ΤΗΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟΝ ΕΙΔΑ ΜΕ ΑΛΛΗ ΚΑΘΑΡΑ ΑΤΥΧΙΑ….ΤΙ ΝΑ ΠΩ Ο ΘΕΟΣ ΑΣ ΜΑΣ ΑΝΤΑΜΙΨΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΙΜΕΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ.

    Σχολιάστε
  • Οκτώβριος 30, 2011, 3:51 μμ
    Permalink

    Καλησπέρα σας. Γυναίκα, 32 και λίγες μέρες ξανά μόνη από επιλογή. Έχω διαβάσει πολλά σχόλια, πολλές σκέψεις… Καταθέτω τις σκέψεις μου κι αν είναι κάποιος/κάποια να ωφεληθεί, θα τον στείλει ο Θεός στο μηνυματάκι μου 🙂
    1. Οι χριστιανοί που είναι πραγματικά σε ένα σωστό δρόμο συγχωρούν το παραστράτημα. Όποιος/-α δηλώνει χριστιανός/-η και δεν πονά με τον πόνο από το παραστρατημά σου, πήρε τη ζωή του λάθος και προσευχήσου για κείνον/-η γιατί είναι σε πλάνη.

    2.Ο γέρων Πορφύριος λέει η μόνη προσευχή μας να είναι το «Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με». Δε χρειάζεται να ζητάμε κάτι γιατί ο Θεός ξέρει τη λαχτάρα της ψυχής μας (δύσκολο αυτό που λέω, αλλά το παλεύω. Δεν προτείνω κάτι μόνο επειδή το διάβασα, παλεύω να το κάνω πράξη ζωής! 🙂 )

    3.Ό,τι ζητάμε να το ζητάμε με φιλότιμο και ανιδιοτέλεια. Τότε ο Θεός μας ακούει. Η ευχή «μακάρι να μην χωρίσω» καμιά φορά είναι λάθος. Η σωστή προσευχή είναι «φώτισέ με, Θεέ μου, να διακρίνω και να κάνω το σωστό όσο πιο νωρίς γίνεται». Μιλάω εκ πείρας και μάλιστα φρέσκιας-φρέσκιας! 🙂
    4. ΠΟΤΕ νηστεία και Θεία Κοινωνία χωρίς ευλογία από τον πνευματικό μας πατέρα! Αν δεν έχει κανείς πνευματικό, να μην κοινωνά!!! Οι πατέρες της εκκλησίας το λενε: να μη γίνει το φάρμακο, φαρμάκι!

    5.ΒΙΒΛΙΟ: αν κάποιος/α θέλει να βοηθηθεί για τα θέματα της εξομολόγησης: «Υπεύθυνοι για όλα» Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Αντωνόπουλος. Πολύ με βοήθησε όταν ξεκινούσα 🙂

    Καλή δύναμη και φώτιση σε όλες και όλους. Η αυτοεξέταση και η αυτομεμψία είναι πολύ δύσκολη διαδικασία, αλλά αν γίνει με φιλότιμο, ΟΛΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑ ΘΕΟΝ ΚΑΛΑ!!!!! :)))))))))))))))))))

    Σχολιάστε
  • Οκτώβριος 30, 2011, 5:22 μμ
    Permalink

    ΑΩ symfvnv mazi sou….se oles tis sxeseis mas prepei na kanoume kai ena bhma pisw fantasthte na kaname oloi ena bhma mprosta…den tha bgazame akrh pouthena!!!prepei na kaneis pisw alliws kalytera katse spiti sou!!!eyxomai kai sta dika mas oi eleytheres!!!re koritsia eyxaristw pou yparxete kai eseis kai den eimai monh mou!!!sas eyxaristw!!!oles oi files mou pantremenes akoma kai aderfh mou kai panta syzhtame gia tous antres tous gia ta spitia tous ktl kai egw pragmatika den exw ti na pw kai kathomai kai tis koitaw!!!1

    Σχολιάστε
  • Οκτώβριος 30, 2011, 11:45 μμ
    Permalink

    Και κάτι ακόμη…
    σε αρκετούς και αρκετές που θέλουν να κάνουν οικογένεια (μαζί κι εγώ) με άνθρωπο που έχει φόβο Θεού, υπάρχει η ανησυχία: μήπως πρέπει να παντρευτώ με αυτό τον άντρα/μ’αυτή την κοπέλα κι ας μη μου αρέσει;

    Την απάντηση την βρήκα πάλι διαβάζοντας γέροντες. Ακόμη κι αυτοί που είναι καλόγεροι άνθρωποι λένε ότι χρειάζεται να σου αρέσει και λιγάκι ο άνθρωπος που θα παντρευτείς… 🙂

    Δεν είναι αμαρτία να θελει κανείς να συμπαθεί και φυσιογνωμικά τον/την μελλοντικό/-η σύντροφο. «Να μην είμαστε και πλεονέκτες» που έλεγε και ο Χατζηχρήστος, αλλά, χρειάζεται και η συμπάθεια. Ανθρώπινη είναι 🙂

    Εξάλλου, πολλοί άνθρωποι μπορούν να είναι καλοί, αυτό δε σημαίνει ότι υποχρεωτικά μπορούν να κάνουν και οικογένεια μαζί. Δε χρειάζονται τύψεις.

    Προσευχή για φώτιση χρειάζεται να μη βρεθεί δίπλα μας ο σωστός άνθρωπος και τον/την προσπεράσουμε χρειάζεται 🙂

    Σχολιάστε
  • Οκτώβριος 31, 2011, 9:41 πμ
    Permalink

    Μια αγαπημένη γερόντισσα σε ένα μοναστήρι μου είχε πει για να είσαι ευτυχισμένη μέσα στο γάμο θα προσέξεις ένα πράγμα στην επιλογή του συντρόφου ( κι ενώ περίμενα να ακούσω να είναι το παιδί της εκκλησίας, με φόβο θεού . . ) μου λέει » να τον αγαπάς, να τον αγαπάς βαθειά και πολύ, να νιώθεις περήφανη γι΄αυτόν και για την εξωτερική και την εσωτερική του ομορφιά, όχι συμβιβασμοί σε αυτό το θέμα παιδάκι μου γιατί μετά έρχονται οι πειρασμοί και τα προβλήματα και μόνο με την αγάπη τα σηκώνεις χωρίς γογγυσμό. » Θέλουμε κάποιον στη ζωή που θα ζούμε στο ίδιο σπίτι κάθε μέρα, θα ξυπνάμε μαζί. . . θα είναι ο πατέρας των παιδιών μας. Δεν θέλω να φανταστώ πως θα είναι να τα μοιράζεσαι αυτά με κάποιον που δεν αγαπάς με όλη σου την καρδιά. και στην τελική αν δεν τον αγαπάς γιατί να τον παντρευτείς? για να αποκατασταθείς στα μάτια του κόσμου? κάτι λιγότερο από αγάπη δεν θα γεμίσει ούτε ένα από τα κενά μας. και όχι μόνο αγάπη αλλά και έρωτας , σύζυγος δεν είναι ούτε συνάδελφος, ούτε συνέταιρος, ούτε φίλος . . είναι το άλλο μας μισό. . «και έσονται οι δύο εις σάρκαν μίαν», «το μυστήριο τούτο μέγα εστί»!!! και ο γέροντας Εφραίμ στο είχε πει στον αδελφό μου ότι ο Θεός είναι το άκρον άωτον της δικαιοσύνης. . . έτσι αν θέλουμε κάτι υπέροχο πρέπει να είμαστε πρώτες εμείς υπέροχα κορίτσια. . . Απλά δυο σκέψεις μου στην όμορφη παρέα!

    Σχολιάστε
  • Οκτώβριος 31, 2011, 11:23 πμ
    Permalink

    Χαίρομαι που συμφωνούμε Ελισσάβετ 🙂

    Σχολιάστε
  • Οκτώβριος 31, 2011, 11:26 πμ
    Permalink

    Δεν αντέχεται να περάσεις μια ζωή μ’ έναν άνθρωπο που δεν θες. Θα γίνει η ζωή σου μαρτύριο και θα γίνει και η δική σου. Θα τον αδικείς, θα τον κατηγορείς, θα τα βάζεις με τον εαυτό σου… Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Μια σκέτη δυστυχία θα είναι. Γιατί, τι φταίει κι ο άλλος να μην του αρέσεις. Θα σου πει: «να μη με παντρευόσουν!» και δίκιο θα εχει… 🙂

    Σχολιάστε
  • Οκτώβριος 31, 2011, 11:26 πμ
    Permalink

    makari re koritsia o theos na mas steilei se oles ena syntrofo….kai kapoia stigmh na grafoume oles gia tous antres mas ,ta paidia mas tis oikogeneies mas ….to eyxomai mesa apo thn psyxh mou giati sas katalabainw oles sas toso poly!!!!!

    Σχολιάστε
  • Οκτώβριος 31, 2011, 3:33 μμ
    Permalink

    ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΛΙΝΑ ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ….ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ Κ ΟΜΩΣ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΕΓΙΝΕ..
    ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΑ ΟΜΩΣ ΜΕ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗ ΚΑΡΔΙΑ…
    ΕΙΠΑ «ΔΕΝ ΤΟ ΑΞΙΖΩ ΦΥΣΙΚΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΕΙΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΛΛΑ ΕΛΠΙΖΩ ΣΤΟ ΜΕΓΑ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΝΑ ΟΙΚΟΜΟΝΗΣΕΙ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ….»
    Κ ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΕ…
    ΣΕ ΟΛΕΣ Κ ΟΛΟΥΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ…ΑΠΛΑ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΩΦΕΛΙΜΟ Κ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΝΑ ΤΟ ΕΚΤΙΜΗΣΟΥΜΕ…
    ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΤΗ ΠΙΣΤΗ ΣΑΣ…ΠΟΤΕ!! ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΕ Σ ΕΜΕΝΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΜΟΥ ΙΟΥΔΑ ΘΑΔΔΑΙΟΥ, ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ Κ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!
    ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΟ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ, ΟΥΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΩ…

    Σχολιάστε
  • Οκτώβριος 31, 2011, 7:07 μμ
    Permalink

    μήπως ο σύντροφος δεν έχει έρθει, επειδή δεν ξέρω να μαγειρεύω σουτζουκάκια, κόκορα κρασσάτο και ντολμαδάκια;;;;; Θα του πω ότι είναι θερμιδογόνα φαγητά και προσέχω για την υγεία του….Φαντάζομαι οτι έτσι θα τον ρίξω……
    Αχ κορίτσια παρηγοριά στον άρρωστο ώσπου να βγει η ψυχή του. ευχούλα και για μένα παρακαλώ θερμά

    Σχολιάστε
  • Οκτώβριος 31, 2011, 9:58 μμ
    Permalink

    ΑΩ pws katalabes oti einai o antras ths zwhs sou?sygnwmh pou rwtaw me olo to tharos!!

    Σχολιάστε
  • Νοέμβριος 1, 2011, 8:47 πμ
    Permalink

    ΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΧΑ…ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΛΙΝΑ ΝΑ Σ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΛΑ Μ ΕΚΑΝΕΣ Κ ΓΕΛΑΣΑ ΠΟΛΥ!! ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ, ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ, ΑΛΛΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΜΑΘΩ Κ ΕΓΩ ΟΠΩΣ ΟΛΕΣ ΜΑΣ…ΛΙΓΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΘΕΛΕΙ…
    ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΝΙΚΗ ΠΩΣ ΝΑ ΣΤΟ ΕΞΗΓΗΣΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ….
    ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙΣ Κ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΑ ΤΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΛΕΞΕΙΣ…Κ ΑΝ ΤΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΧΑΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ Κ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ….
    ΠΟΛΥ ΓΕΝΙΚΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ Μ ΕΚΑΝΕ Κ ΠΕΡΝΟΥΣΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ…
    ΓΕΛΟΥΣΑΜΕ ΜΕ ΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ…
    ΟΤΑΝ ΒΡΙΣΚΟΜΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΗΜΟΥΝ ΑΠΛΗΘΙΝΑ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΟΥ Κ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑ ΝΑ ΔΕΙΞΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΑΡΕΣΤΟ….ΑΥΤΟ Μ ΕΚΑΝΕ Κ ΑΙΣΘΑΝΟΜΟΥΝ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Κ ΕΥΤΗΧΙΑ…
    ΤΟΝ ΕΡΩΤΕΥΘΗΚΑ ΤΡΕΛΑ Κ ΜΕΤ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΣΑ ΜΕ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗ ΨΥΧΗ…
    ΜΕ ΠΡΟΣΕΧΕΙ, ΜΕ ΣΕΒΕΤΑΙ, ΜΕ ΑΓΑΠΑΕΙ…
    ΤΙ ΑΛΛΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΔΡΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ….?
    ΤΟ ΕΝΙΩΣΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ! ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ…
    ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΦΥΣΙΚΑ…ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ ΑΛΛΑ ΗΜΟΥΝ Κ ΠΟΛΥ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΗ…ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΟΜΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ…
    Κ ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΕΔΩ Κ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΑ ΒΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ..
    ΝΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΛΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΣΑΣ Κ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ, ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ….
    ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΤΗ ΠΙΣΤΗ ΣΑΣ…
    ΚΛΕΙΝΩ ΕΔΩ Κ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΟΥ ΔΕΙΞΑΤΕ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ Κ ΠΟΛΥ ΑΝΕΤΑ ΝΑ ΔΙΝΩ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΙΑΣ Κ ΟΠΩΣ ΠΡΟΕΙΠΑ ΕΙΜΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΜΑΡΤΩΛΗ Κ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΟ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ, ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΕΧΙΣΩ…
    ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΛΕΣ Κ ΟΛΟΙ, ΟΤΙ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Κ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΔΕ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ Κ ΜΙΑ ΑΛΛΗ…
    ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ Κ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ Κ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΙΩΝΕΙ ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ…
    ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΣ ΕΥΧΕΣ ΜΟΥ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΩ ΟΛΟΨΥΧΑ…

    Σχολιάστε
  • Νοέμβριος 2, 2011, 3:34 μμ
    Permalink

    Γεια σας κορίτσια…..
    Είμαι εδώ για να σας δώσω λίγο κουράγιο.
    Κάτι που πιστεύω πολύ δυνατά σε αυτή τη ζωή είναι ότι όλα για κάποιο λόγο γίνονται και ότι μετά από τη βροχή έρχεται το ουράνιο τόξο. Μετά από τον πόνο μας περιμένει μια μεγάλη χαρά.
    Εγώ πόνεσα πολύ, όμως μου έκανε καλό αυτό. Ήρθα πιο κοντά στο Χριστό μας. Κάνω προσπάθεια να γίνω καλύτερη χριστιανή και να γίνω και καλύτερος άνθρωπος.
    Ο καλός μας Χριστούλης το είδε αυτό και με αντάμειψε. Τώρα που θεώρησε πως είναι η καταλληλότερη ώρα για εμένα.
    Και γι’ αυτό τώρα νιώθω ακόμα μεγαλύτερη την ανάγκη να έρθω ακόμα πιο κοντά Του. Έχω πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μου.
    Αυτό θέλω να σας πω. Να έχετε πίστη μόνο και να αγωνίζεστε για να καταπνίξετε τα πάθη σας και τα ελαττώματά σας. Και δεν χρειάζεται να ζητήσετε τίποτα από το Θεό. Μόνο φώτιση. Ο Θεός γνωρίζει τις ανάγκες μας. Αν Του αποδείξουμε ότι αξίζουμε θα μας ικανοποιήσει τις ανάγκες μας.
    Και να μην Τον ξεχνάμε ποτέ. Ακόμα και΄οταν μας έρθει το καλό να Τον έχουμε πάντα μαζί μας.

    Καλή τύχη σε όλες!!

    Σχολιάστε
  • Νοέμβριος 4, 2011, 12:24 πμ
    Permalink

    egw exw mia erwthsh …..oxi pws exw parapono h tipota tetoio isa isa eyxaristw ton theo kai ton doksazw alla ayto pou den katalabainw einai giati merikoi apo emas prepei na prospathoume toso poly me proseyxh ktl gia na broume enan syntrofo as poume kai alloi xwris proseyxh xwris tipota ta exoun ola??kai etsi pou eimai eyxaristw ton theo kai den paraponiemai eimai ok…..sta alhtheia alla kamia fora blepw anthrwpous pou me koroideyoun pou paw ekklhsia mprosta mou kai fantazomai kai pisw mou(mporei kai oxi omws)kai aytoi exoun ksekinhsei na ftiaxnoun oikogeneia ktl ktl ktl xwris kamia prospatheia….. tipota kamia epafh…..

    Σχολιάστε
  • Νοέμβριος 4, 2011, 12:26 πμ
    Permalink

    egw exw mia erwthsh …..oxi pws exw parapono h tipota tetoio isa isa eyxaristw ton theo kai ton doksazw alla ayto pou den katalabainw einai giati merikoi apo emas prepei na prospathoume toso poly me proseyxh ktl gia na broume enan syntrofo as poume kai alloi xwris proseyxh xwris tipota ta exoun ola??kai etsi pou eimai eyxaristw ton theo kai den paraponiemai eimai ok…..sta alhtheia alla kamia fora blepw anthrwpous pou me koroideyoun pou paw ekklhsia mprosta mou kai fantazomai kai pisw mou(mporei kai oxi omws)kai aytoi exoun ksekinhsei na ftiaxnoun oikogeneia ktl ktl ktl xwris kamia prospatheia….. tipota kamia epafh…..

    Σχολιάστε
  • Νοέμβριος 4, 2011, 9:13 πμ
    Permalink

    Καλή σου μέρα, Νίκη.
    Από αυτά τα λίγα που έχω διαβάσει, νιώθω ότι τα πράγματα με την πνευματική ζωή είναι λίγο σαν τους δασκάλους και τους μαθητές.

    Ο δάσκαλος θα πει πιο εύκολα «μπράβο» στο μαθητή που κάνει ελάχιστη προσπάθεια για να μην τον χάσει από το σχολείο τελείως, για να τον έχει κοντά του και να τον γλιτώσει από τα χειρότερα.

    Στον καλό μαθητή όμως, θα πει το «μπράβο» πιο δύσκολα και θα του βάλει περισσότερες ασκήσεις γιατί ξέρει ότι μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερος…

    Δεν ξέρω αν το απέδωσα καλά… Απλά,νιώθω ότι από τη στιγμή που μπαίνουμε στον πνευματικό αγώνα, είναι σα να μας λέει ο Θεός «αφού ήρθες κοντά μου, θα κάνεις και τα πράγματα όπως πρέπει για να σε ανταμείψω. Και πρώτα πρώτα να με εμπιστευτείς. Θα σου δώσω αυτό που είναι καλό για σένα όταν πρέπει κι όχι όταν το ζητάς επίμονα…»

    Ζητά επίμονα όποιος φοβάται ότι δεν θα λάβει. Εμείς, πρέπει να κάνουμε πράξη ζωής το «έλπισον επί τον Θεόν». Ο Γέρων Πορφύριος λέει ότι πρέπει να λέμε την ευχή χωρίς να ζητάμε τίποτε άλλο. Κι αν ξεχάσουμε εμείς, ο Θεός δεν ξεχνά και θα μας δώσει αυτό που πρέπει και όταν πρέπει…Με το δρόμο που διαλέξαμε δεν υπάρχει επιστροφή… 🙂 Ελπίζω να σε βοήθησα έστω και λίγο και θα χαρώ να ξαναμιλήσουμε. καλή σου μέρα! 🙂

    Σχολιάστε
  • Νοέμβριος 4, 2011, 9:56 πμ
    Permalink

    kalhmera kai se esena xamogelo…se eyxaristw poly kai na ksereis me bohthhses poly me ayta pou egrapses kai se eyxaristw para poly!!!sthn eyxh mou egw den zhtaw polla apo Ekeinon zhtaw ta apla kai ta kathhmerina pou zhtaei olos o kosmos fantazomai kai thewrw oti exw exw poly dromo akoma mprosta mou…an h pisth mas htan leei oso o kokkos enws sinapiou tha mporousame na metakinhsoume oloklhro bouno opote katalabaineis ti ginetai etsi???apla kamia fora anarwtiemai giati egw prospathw toso poly kai alloi oxi kai exoun pio polla apo osa exw???den paraponiemai giati egw eimai konta se ekeinon kai den thelw na fygw apo ekei….

    Σχολιάστε
  • Νοέμβριος 4, 2011, 10:23 πμ
    Permalink

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ …ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Η ΜΟΝΗ ΝΙΚΗ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΓΥΡΩ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Η ΚΟΠΕΛΕΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΕΝΑΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ….ΙΣΩΣ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΤΥΧΗ ΑΥΤΟ Η ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΕΡΕΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΔΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ.ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΟΞΑΖΩ ΤΟ ΘΕΟ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΣΑ ΤΟ ΘΕΟ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΦΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ .ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΣΧΗΜΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΣΤΗ ΟΤΙ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΡΑ..

    Σχολιάστε
  • Νοέμβριος 4, 2011, 11:29 πμ
    Permalink

    ayto pou les oti «den ksereis ti kanei o allos» to exw skeftei kai egw alla apo thn allh giati me koroideyeis pou paw ekklhsia??apla anarwtiemai….!!!kai den milaw panta gia syntrofo milaw kai gia alla pragmata mikra….den exw parapono omws to ksana lew… oti einai thelhma tou lew as ginei…ola exoun ton logo pou symbainoun….eyxomai ola na pane kala se olo ton kosmo kai se esas koritsia kai se emena ……poso xairomai bre koritsia pou ta leme kai pairnw ligo kouragio apo esas…. sas eyxaristw para poly!!ola ta kala sas eyxomai…..

    Σχολιάστε
  • Νοέμβριος 4, 2011, 12:48 μμ
    Permalink

    παιδιά σας είναι δύσκολο να γράψετε στα ελληνικά στον υπολογιστή;;;αν πατήσετε shift+alt τότε το πληκτρολόγιό σας θα γράφει στα ωραία ελληνικά γραμματάκια μας. Στο τέλος θα ξεχάσουμε να γράφουμε στη γλώσσα μας! Ας προστατέψουμε τη χώρα μας και από αυτόν τον ύπουλο εχθρό. γλώσσα θρησκεία και πατριωτική συνείδηση μας κρατάνε τι νομίζετε; τα λεφτά της ευρώπης μας κρατάνε;οι πρόγονοί μας έχουν ξαναπεινάσει κι επιβίωσαν !!
    Για το θέμα του συντρόφου: εμπιστοσύνη στο θεό λεεί ο πνευματικός μου.φιλι’α σε όλους

    Σχολιάστε
  • Νοέμβριος 4, 2011, 1:31 μμ
    Permalink

    Σου παραθέτω το απόσπασμα από τον Γ. Πορφύριο. Δύσκολο στην εφαρμογή, αλλά κάθε φορά που το διαβάζω λέω ότι κανονικά, έτσι πρέπει να κάνουμε…

    «Μην κυνηγάμε ν’ αποκτήσομε αυτό που θέλομε, αλλά να τ’ αφήνομε στο θέλημα του Θεού. Γιατί, όσο το κυνηγάμε, τόσο αυτό απομακρύνεται. Άρα, λοιπόν, υ π ο μ ο ν ή και π ί σ τ η και γ α λ ή ν η. Κι αν το ξεχάσομε εμείς, ο Κύριος ποτέ δεν ξεχνάει κι αν είναι για το καλό μας, θα μας δώσει αυτό που πρέπει κι όταν πρέπει».

    Κι ένα κομμάτι ακόμα…
    «Όταν το θέλεις, όταν εκβιάζεις το θείον, δεν έρχεται. Θα έλθει «εν ημέρα η ου προσδοκάς και εν ώρα η ου γιγνώσκεις»(βλ.Ματθ.24,50/ Λουκ. 12,46 δυστυχώς δεν έχω πολυτονική γραμματοσειρά!). Εδώ υπάρχει μυστήριο, δεν μπορώ να σας το εξηγήσω».

    Αυτά λέει ο παππούλης. Τα αποσπάσματα είναι από το βιβλίο «Γέροντος Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου, Βίος και Λόγοι» από την Ιερά Μονή Χρυσοπηγής Χανίων. Προσωπικά, έχω βρει πολλά όμορφα πράγματα για την προσευχή (και όχι μόνο) στις σελίδες του. Ο τρόπος της προσευχής, η διάθεσή μας έχει μεγάλη σημασία… »

    «Υπομονή και πίστη και γαλήνη» λοιπόν… 🙂

    Σχολιάστε
  • Νοέμβριος 6, 2011, 10:38 μμ
    Permalink

    Μακαρι το μοναδικο προβλημα της πανεμορφης χωρας μας να ημουν εγω που δεν γραφω στα ελληνικα στο ιντερνετ και γραφω με ξενους χαρακτηρες…..τελοσπαντων….!!!!χαμογελο??ωραια αυτα που εγραψες αλλα οντως στην πραξη πως γινεται???το εχω απορια και αν το ξεχναω εγω υπαρχουν παντα οι αλλοι να μου το θυμιζουν!!!οποτε???και οταν ολοι γυρω σου παντρευονται και κανουν οικογενεια δεν μπορεις να μη το εχεις συνεχεια στο μυαλο σου….δεν ξερω τι να πω???

    Σχολιάστε
  • Νοέμβριος 7, 2011, 9:16 πμ
    Permalink

    Γειά σου, Νίκη μου! 🙂

    Αν αυτό σε ανακουφίζει, δεν γράφω θεωρητικά και ακαδημαϊκά. Ομοιοπαθούσα είμαι. Έχω νιώσει να πιέζομαι τόσο πολύ από το περιβάλλον μου, σε σημείο να ασφυκτυώ! Με βλέπουν οι γύρω μου και αρχίζουν: «Άντε, τι κάθεσαι; Πότε θα πανρευτείς; Κουνήσου! Εσύ πότε θα βρεις κανέναν; Περνάνε τα χρόνια!» (Εϊμαι 32, μου λένε τα ίδια από τα 25-26…)Καταιγισμός!!!!!!! Πριν 1-2 χρόνια, τα Χριστούγεννα έκλαιγα… Κάποιοι άρχισαν να λένε στη μάνα μου «τι την κρατάς και δεν την παντρεύεις;» Εμένα δηλαδή, ήταν περιττό να με ρωτήσει κάνεις!!! 🙂 🙂 🙂

    Μετά έκανα μια σχέση που καταλάβαινα ότι δεν πάει καλά. Έφυγα γιατί ένιωθα να χάνω τον εαυτό μου. Κράτησε λίγους μήνες (αρκούν για να φανεί αν οι δρόμοι δυο ανθρώπων μπορούν να ενωθούν) και τελείωσε πριν λίγες εβδομάδες.Φρέσκο -φρέσκο…

    Μετά άρχισε άλλο τροπάριο: «δεν μπορούσες να του κάνεις τα χατίρια να τον κρατήσεις κοντά σου και σιγά σιγά να τον αλλάξεις;!» ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ!!!!!!! Γιατί οι άνθρωποι δεν αλλάζουν!Γιατί κι εκείνος ονειρευόταν να αλλάξω στα δικά του «θέλω» και μάλιστα πολύ πιεστικά και κόντεψα να τρελαθώ… Να είμαστε και οι δύο καλά, αλλά έπρεπε να τελειώσει.

    Και μετά η ηρεμία… Πολλή μελέτη, πολλή προσευχή (προσευχητάρι και κομποσκοίνι, όχι ό,τι μου έρθει στο μυαλό…) και στήριξη και καθοδήγηση από τον πνευματικό μου…

    Το έχω ρίξει στη δουλειά (με την καλή έννοια!ΑΓΑΠΑΩ πολύ τη δουλειά μου κι αυτό βοηθάει πολύ!), ΔΕΝ έχω παραμελήσει την εμφάνισή μου, ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ τις μικροχαρές της ζωής γιατί για να πάνε τα πράγματα καλά, θα πρέπει να είμαι πρώτα πρώτα εγώ καλά και ισορροπημένη 🙂

    «Υπομονή και πίστη και αγάπη» λοιπόν… 🙂
    Καλή σου μέρα!!!!!! 🙂 🙂 🙂

    Σχολιάστε
  • Νοέμβριος 7, 2011, 12:41 μμ
    Permalink

    Ετσι ακριβως λενε και σε εμενα οι γυρω μου!!! Οι γονεις μου ευτυχως δεν μου εχουν πει κατι και τους ευχαριστω για αυτο παρα πολυ. Οι υπολοιποι ομως συγγενεις μου…..τα παντα ολα…..λες και εχω καποιον και δεν θελω να τον παντρευτω…!!!!Παρολα αυτα ομως (δεν ξερω πως γινεται)δεν τους ακουω καθολου ειτε με ρωτανε ειτε οχι δεν με επιρεαζουν……!!!Εχω ομως τις στιγμες μου και εγω που θα κλαψω πολυ για αυτο το θεμα,που στεναχωριεμαι αλλα μεχρι εκει …..με βοηθαει πολυ και εμενα το προσευχηταρι και το κομποσχοινι…ομως δεν εχω δουλεια και αναγκαστηκα πιο πολλες ωρες σκεψεις κτλ!! Σε ευχαριστω πολυ χαμογελο με βοηθαει πολυ που μιλαμε και που μοιραζεσαι εμπειριες γιατι ξερω οτι υπαρχουν και αλλες κοπελες οπως εγω! Τοσο καιρο νομιζα πως ημουν η μονη που περνουσα κατι τετοιο!!Στους αλλους γυρω μου τα λεω καλα και προσπαθω να τους βοηθαω με τα δικα τους… με εμενα ομως εχω θεμα!!!

    Εχεις δικιο οι ανθρωποι δεν αλλαζουν δεν ειναι πολυκατοικια να την γκρεμισεις και να την σηκωσεις παλι με διαφορετικη διαρυθμηση…δυστυχως!!

    Σε ευχαριστω πολυ και παλι ρε χαμογελο να εισαι καλα και ευχομαι τα καλυτερα να ερθουν…!!!Καλη μερα και σε εσενα και καλη εβδομαδα!!!

    Σχολιάστε
  • Νοέμβριος 7, 2011, 1:51 μμ
    Permalink

    Χαμόγελο συμφωνώ απόλυτα μαζί σου με τη στάση σου και τις αποφάσεις σου!! όχι κορίτσι μου οι άνθρωποι δεν αλλάζουν .!! όσο κι αν υποκριθούν για να σε κρατήσουν κοντά τους ο χρόνος δείχνει πως δεν αλλάζουν. . . μεταξύ μας όμως δύσκολα αλλάζουμε κι εμείς. .λες πως έχανες τον εαυτό σου. . . πως κάτι δεν πήγαινε καλά. . μην το ξανασκεφτείς. . καλά έκανες. . ο σύντροφος της ζωής μας πρέπει αυθόρμητα να μας βγάζει τα πιο όμορφα,έντονα συναισθήματα. . . αυθόρμητα όμως . . είναι πολύ κουραστικό να πιέζεσαι για να αγαπήσεις και να κρατήσεις κάποιον. . και εγώ υπακούω και σέβομαι τις συμβουλές του πνευματικού και των μεγαλύτερων αλλά με αυτόν που εμείς θα ζήσουμε όλοι μας τη ζωή η καρδιά πρέπει να είναι σίγουρη και γεμάτη . . .αποκλείεται ο Θεός να μην ακούσει τις προσευχές σου. καμμία κλήση μας δεν μένει αναπάντητη. . . εύχομαι απο καρδιάς γρήγορα ευχάριστα νέα. . (μήπως το παρακάναμε λίγο με τα σχόλια σε αυτό το κείμενο??)

    Σχολιάστε
  • Νοέμβριος 7, 2011, 2:53 μμ
    Permalink

    afou kala ta leme giati na to exoume parakanei elisabet??mpaaaa den nomizw!!!

    Σχολιάστε
  • Νοέμβριος 7, 2011, 6:33 μμ
    Permalink

    «Συμπόρευση στον πόνο και στην χαρά. Θα πίνουν από το ίδιο ποτήρι της θλίψεως. Μαζί θα προχωρούν στο βαθύ σκοτάδι ελπίζοντας στον ήλιο και στο φως. Σταυρός θα είναι αλλά ανθισμένος! Τι θέλει, τι τον απασχολεί; Σήμερα πως θα δώσω χαρά στον/ην συντοφό μου; Κοιμάσαι τελευταίος και ξυπνάς πρώτος. Στις χαρές να τον ανυψώνεις πιο πολύ και στις θλίψεις να είσαι η γαλήνη, το στήριγμα. Είναι μια ψυχή που μας έδωσε ο Χριστός για να την επιστρέψουμε σε Εκείνον.

    Μπαίνουν κάτω από την χάρη του θεού και λένε: ευλογησέ μας , θέλουμε αυτή η σχέση να ζήσει για πάντα, να είναι αιώνια. Σου έχει κάνει ένα δώρο ο θεός και πλάθει την Εύα και σου λέει: εγώ είμαι το πάν, και σου δίνω την Εύα που είναι ένα ελάχιστο ποσοστό της δική μου ομορφιάς για να καταλάβεις την ομορφιά της δημιουργίας. Από Αυτόν πήρε την χάρη, την ελκυστικότητα η Εύα και την προσφέρει στον Αδάμ για να θυμίζει την ομορφιά του Θεού. Από την πλευρά του Αδάμ που είναι κοντά στην καρδιά του για την ζεσταίνει με την καρδιά του. Ειναι και κοντά στο μπράτσο του για να την στηρίζει…»

    Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς… Η απόριψη λόγω της προηγούμενης ζωής… λόγω μιας ή και παραπάνω προηγούμενων σχέσεων… δείχνει (για μένα) άρρωστη κατάσταση.

    Μα αυτό που ζητάμε δεν είναι το τι ήταν, αλλά το τι είναι και, κυρίως, το τι θέλει να είναι ο/η συντροφός μας, έτσι δεν είναι;;; Ψυχή που να αγωνίζεται ζητάμε για να φτάσουμε μαζί στην θέωση… ή μήπως κάνω λάθος; αυτό δεν ζητάμε στην προσευχή μας, ανάμεσα στα άλλα λίγότερο και περισσότερο σημαντικά, όλοι όσοι ψάχνουμε τον άνθρωπό μας;;;

    Κι αν συμβεί μέσα στο γάμο να παραπατήσει ο/η σύντροφος τι πάει να πει;;; θα χωρίσουμε;;; τότε που θα μας χρειάζεται πιο πολύ, τότε που θα χρειαστεί να δείξουμε αληθινή αγάπη;;;

    Σχολιάστε
  • Νοέμβριος 7, 2011, 11:49 μμ
    Permalink

    Δύσκολο χωρίς δουλειά, Νίκη μου… Στριμώχνει περισσότερο τα πράγματα…

    Δεν ξέρω αν μπορούσες να ασχοληθείς με κάτι εθελοντικά… Να έχει και το στοιχείο τη δουλειάς και της προσφοράς… Να βγαίνεις από το σπίτι, κορίτσι μου. Αν ζεις σε πόλη, ίσως έχεις περισσότερες ευκαιρίες να βρεις κάτι. Το ξέρω ότι δεν αντικαθιστά τη δουλειά και το εισόδημα, αλλά, αφού έχεις χρόνο πρόσφερε αυτόν στους ανθρώπους. Το «χαμόγελο του παιδιού», η «κιβωτός», ένα σωρό ομάδες και οργανώσεις εντός και εκτός εκκλησίας!

    Διοχέτευσε τα νειάτα και την ενεργητικότητά σου στα παιδιά! (Κι αυτό δοκιμασμένο! 🙂 )Προπονήσου για μάνα σε παιδιά που δεν έχουν κοντά τους τη δική τους. Δώσε τώρα που μπορείς! Προσπάθησε να μετατρέψεις αυτό που περνάς σε έκρηξη δημιουργικότητας!Ναι, έ κ ρ η ξ η! Το εννοώ!!!

    Έχεις ακούσει ομιλίες του π.Ανδρέα Κονάνου; Έχει πολύ ήρεμη φωνή. Νιώθω ότι οι ομιλίες του είναι εδώ για να μας υπενθυμίζουν το αυτονόητο που συνήθως ξεχνάμε. Πληκτρολόγησε: «η σελίδα του πνευματικού σου». Έχει αποθηκευμένες ολες τις ομιλίες από το 2006. Αν δεν έχεις ακούσει ίσως σε βοηθήσουν οι ακόλουθες: «Όλα θα πάνε καλά», «πρόσεχε το χάρισμά σου», «Μάθε να περιμένεις». Για ό,τι άλλο, δες τίτλους και άσε το ένστικτό σου να σε καθοδηγήσει 🙂

    Αλλά μην ξεχνάς: ο χρόνος που είσαι χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις δεν είναι χαμένος είναι ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ!!! Αξιοποίησέ τον! Μην κρατάς την αγάπη σου στο ντουλάπι! Πρόσφερέ την σε όποια παραλλαγή μπορείς!!! 🙂 🙂 🙂

    Προσπαθώ να σου μιλώ γιατί σε νιώθω να παιδεύεσαι… Μην παιδεύεσαι, κορίτσι μου… όλα θα πάνε καλά 🙂 Καληνύχτα 🙂

    Σχολιάστε
  • Νοέμβριος 8, 2011, 12:59 μμ
    Permalink

    Ακομα πιο δυσκολο μενω σε χωριο στην επαρχια αλλα μου αρεσει πολυ δεν εχω παραπονο κανενα…δεν παιδευομαι ομως υπαρχει μια γαληνη στη ζωη μου αυτο τον καιρο και το απολαμβανω!!Απλα καμια φορα οπως ολος ο κοσμος φανταζομαι εχω και εγω τις στιγμες μου οχι ομως να πεφτω στα πατωματα….!!Εισαι πολυ καλος ανθρωπος και με πολυ καλη διαθεση ….σε ευχαριστω πολυ…και αυτοο που περιμενεις να δεν νομιζω να αργησει να ερθει !!θα προσπαθησω να ακολουθησω τισ συμβουλες σου λοιπον!!!οσο μπορω!!!σε ευχαριστω και παλι!!!

    Σχολιάστε
  • Νοέμβριος 8, 2011, 12:59 μμ
    Permalink

    χτες ο πνευματικός μου σε μιαν ομιλία ανέφερε το εξής:
    ο πατέρας ΠαΪσιος τότε που έγινε μοναχός ζήτησε να μάθει ποια είναι τα καθήκοντά του.Ζήτησε να μάθει και τα καθήκοντα ενός μεγαλόσχημου μοναχού με τη σκέψη: να δω πως είναι για να μη γογγύσω μετά και δε μου αρέσει.
    Το αναφέρω αυτό γιατί λέμε να κάνουμε οικογένεια αλλά δε γνωρίζουμε τι εστί να χεις καθημερινά μέριμνες και ταλαιπωρία από τα παιδια ή τα πεθερικά. οπότε ο νυν καιρός είναι καιρός προετοιμασίας
    Δεν ξέρω αν βοήθησα την ομίγυρη μ αυτό.
    επίσης παραθέτω το εξής : σήμερα κοινώνησα και ,ενώ έχω τα ίδια προβλήματα ,δε με απασχολει τίποτα. έχω χαράαα

    Σχολιάστε
  • Νοέμβριος 8, 2011, 1:00 μμ
    Permalink

    ΑΑΑΑΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΠΑ………..ΕΙΠΑ???? ΚΑΛΗΜΕΡΑ……

    Σχολιάστε
  • Νοέμβριος 8, 2011, 10:15 μμ
    Permalink

    Νίκη:

    Και στο κομμάτι επαρχία σε καταλαβαίνω, Νίκη. Όλα καλά λοιπόν. Δεν ξέρω αν είμαι καλός άνθρωπος, πάντως προσπαθώ να βελτιώνομαι 🙂 Ε, και στο κάτω κάτω, μια αλληλοϋποστήριξη μας χρειάζεται 🙂

    Σταματία :

    Και βέβαια αγνοούμε το μέλλον και τις ευθύνες. Γι’αυτό είναι καλό να μάθουμε να ζούμε το τώρα με όμορφο τρόπο. Και, φ υ σ ι κ ά δεν θα σε απασχολεί τίποτα αφού κοινώνησες!!! Με γεια σου 🙂 🙂 🙂

    Σας φιλώ! 🙂

    Σχολιάστε
  • Νοέμβριος 8, 2011, 10:49 μμ
    Permalink

    to agnooume nai stamatia alla opws eipes amesws meta «koinwnhsakai enw exw ta idia problhmata de me apasxolh tipota.exw xara»ayto nomizw ta leei ola!!!!bohtheia sou!!!!

    Σχολιάστε
  • Νοέμβριος 9, 2011, 11:33 πμ
    Permalink

    Παρακολούθησα τα σχόλια όλων σας και βρήκα τον εαυτό μου σε πολλά από αυτά. Αυτό που έχω να προσθέσω είναι το εξής: όσες φορές έφτασα κοντά στην απελπισία δεν ήταν επειδή ο Θεός με άφησε -και ας τα είχα πάρει μαζί Του γιατί το πίστευα- αλλά εγώ είχα αποφασίσει να απομακρυνθώ. Φυσικά αυτή η συνειδητοποίηση έρχεται κατόπιν εορτής αλλά με γαληνεύει πάντα και παίρνω το δρόμο της επιστροφής.

    Συμφωνώ με Χαμόγελο στο ότι πρέπει να απασχολούμαστε. Το οφείλουμε στην ψυχή μας να μην αφήνουμε το χρόνο μας ανεκμετάλλευτο. Ας γίνουμε δημιουργικοί και ας μην αφήνουμε το μυαλό μας να κολλάει εμμονικά στο θέμα γάμος. Ας μας απασχολεί, ας μη μας κυριεύει. Αυτό που εκ πείρας κατάλαβα είναι ότι όταν κάνω κάτι δημιουργικό 1) δεν έχω χρόνο να χάσω σε λογισμούς που με βλάπτουν και 2) δεν περιορίζω την προσευχή μου και τον εαυτό μου σε ένα θέμα.

    Διαβάζω αυτόν τον καιρό ένα βιβλίο που μου άνοιξε τα μάτια: «Ρωγμές και αγγίγματα», Δ. Καραγιάννης, εκδ ΑΡΜΟΣ. Ίσως το βρείτε χρήσιμο.

    Επίσης στο http://www.iomilia.net ακούστε αν θέλετε την τελευταία ομιλία του πΒαρνάβα Γιαγκου για την ακηδία.

    Πολλά είπα…. 🙂

    Σχολιάστε
  • Νοέμβριος 9, 2011, 11:35 πμ
    Permalink

    Δεν μπορώ να βρω την ομιλία στο «λημέρι». Ξέρει κανείς γιατί;

    Σχολιάστε
  • Νοέμβριος 9, 2011, 1:45 μμ
    Permalink

    Γεια σας να ρωτησω κατι?Απο το προσευχηταρι ποιες προσευχες πρεπει να διαβαζουμε?

    Σχολιάστε
  • Νοέμβριος 9, 2011, 8:30 μμ
    Permalink

    Egw diabazw tous xairetismous ths panagias apo to proseyxhtari kai ton mikro paraklhtiko kanona!!!

    Σχολιάστε
  • Νοέμβριος 9, 2011, 9:51 μμ
    Permalink

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!ΑΥΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΑΨΗ.ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΜΟΝΑΧΗ ΟΤΙ ΒΟΗΘΟΥΝ….ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ….

    Σχολιάστε
  • Νοέμβριος 9, 2011, 10:29 μμ
    Permalink

    kai emena mou exei pei to idio!!!genika bohthane oi xairetismoi einai kalo na tous diabazeis kai gia to spiti sou leei kapou pou diabasa!!!

    Σχολιάστε
  • Δεκέμβριος 26, 2011, 9:09 μμ
    Permalink

    ΑΩ ευχαριστώ που απάντησες στο ερώτημά μου αν συμβηβάστηκες στα «ΘΕΛΩ» σου, για το να βρεις το σύντροφό σου. Ανακουφίστηκα που δεν συμβιβάστηκες γιατί αυτό μου δίχνει ότι Υπάρχουν αυτό που λέμε «Ιδανική γνωριμία». Αυτό που φανταζόμαστε να βιώσουμε;)!! Πάντως, εδώ και λίγο καιρό χαλάρωσα/αποδέχτηκα στη σκέψη ότι δεν θα βρω πια σύντροφο, και αυτό με έκανε πιο ευχάριστη στα μάτια των συνανθρώπων μου! Πέρίεργο;! Και όμως, από τότε που είπα «θα συνεχίσω τη ζωή μου να τη ζω και μόνη μου», και εγώ ζω πιο χαρούμενα, αλλά και ο κόσμος αρχίζει να με πλησιάζει! Μήπως ΟΛΕΣ μας πρέπει να ΧΑΛΑΡΩΣΟΥΜΕ τελικά;! Βρήκα και μια ομάδα και βοηθάω εθελοντικά παιδιά με ειδικές ανάγκες,και γεμίζω τις «ψυχικές μπαταρίες» μου. Συνηστώ σε όλες μας εθελοντική βοήθεια. Ας χαλαρώσουμε με το θέμα του συντρόφου στο μυαλό μας. Αυτή η αγωνία μάλλον εκπέμπεται και μας κάνει αποκρουστικές στα μάτια των άλλων. Κακομοίρες. Ποιός άντρας θέλει παρέα με κακομοίρες ή ξινές; Γι΄αυτό μάλλον μένουμε/ MENΩ μόνες. Ας ΧΑΛΑΡΩΣΟΥΜΕ λοιπόν! Έτσι, μάλλον θα έρθει «το ποθούμενο»! Και Προσευχή (μην την ξεχνάμε!)

    Σχολιάστε
  • Δεκέμβριος 26, 2011, 9:13 μμ
    Permalink

    …Α! Εύχομαι βαθιά απ’την καρδιά μου, ο Θεός που ξαναγεννήθηκε χθες, να μας γιατρέψει όλες τις πληγές μας!

    Σχολιάστε
  • Δεκέμβριος 28, 2011, 9:39 μμ
    Permalink

    na rwthsw kati???otan diabazw tous xairetismous kai den katalabainw ti leei…..peirazei???den katalabainw ta logia!!!!!!! eyxaristw xronia polla se oleous kai me to kalo to neo etos!!!!!!

    Σχολιάστε
  • Δεκέμβριος 28, 2011, 11:12 μμ
    Permalink

    Προς niki
    Από προσωπική μου εμπειρία. Διάβαζε τους και ας μην καταλαμβάινεις τίποτα. Σιγά-σιγά θα σου αποκαλύψει ο Θεός και θα καταλαμβαίνεις. Και θα φτάσεις στο σημείο να σταματάς και να λες «Βρε τι Θεολογία έχει εδω μέσα!»

    Το σιγά-σιγά βέβαια ίσως πάρει και μήνες. Απλά εσύ να τους διαβάζεις ανεληπώς. Εγώ τους έχω σταματήσει τους τελευταίους μήνες (λόγω…κοσμικών απασχολήσεων. Μία το γράψιμο του διδακτορικού, μία η αναζήτηση δουλείας και τώρα ο γάμος). Προσπαθώ σιγά-σιγά να ξαναμπώ στο πρότερο πρόγραμμα προσευχής και κατανύξεως.

    Εύχεστε. Και υπέρ Μαρίας ασθενούσης με καρκίνο αλλά και για τον γέροντα Εφραίμ που περνά στιγμές δύσκολες.

    Σχολιάστε
  • Δεκέμβριος 30, 2011, 11:29 πμ
    Permalink

    νικη καμια φορα η μοναξια στις πολεις ειναι απειρως μεγαλυτερη, στο χωριο μπορει να ζησει κανεισ μια πιο ανθρωπινη κ απλη ζωή.ποτε οι στεγες των ανθρωπων δεν ηταν τοσο κοντα και οι ψυχές τους τόσο μακριά.Προσευχηθείτε κ για μένα περνάω κ εγω δύσκολες ώρες ο θεός να μας φωτίσει όλους

    Σχολιάστε
  • Δεκέμβριος 30, 2011, 5:48 μμ
    Permalink

    sas eyxaristw para poly re paidia eyxomai oti kalytero se esas, stous dikous sas anthrwpous kai sto geronta Efraim!!!!makari o theos na mas fwtizei olous….. makari!!!eyxaristw kai pali!!!!

    Σχολιάστε

Απάντηση

Subscribe without commenting

  • Κέρασμα

    Όσοι σκέφτονται τους μεγάλους σταυρούς των δικαίων, ποτέ δεν στεναχωρούνται με τις δικές τους μικρές δοκιμασίες, διότι, ενώ έσφαλαν περισσότερο στη ζωή τους, εν τούτοις όμως υποφέρουν λιγότερο από τους δικαίους.
    - Γέροντας Παΐσιος
  • Αρέσει σε %d bloggers: