Πως νά βρείτε σύντροφο (αγιορείτικη μέθοδος)

Γάμος σταχτοπούτα ευτυχία

Ἐνδιαφέρον ἄρθρο μέ τίτλο «Γιατί όλο και περισσότερες νέες και νέοι δεν παντρεύονται;» ἀπό τό ἀξιόλογο ἰστολόγιο Λημέρι.

Ὅσοι καί ὅσες ἐπιθυμεῖτε νά παντρευτεῖτε, μήν χάσετε στό τέλος τίς …δοκιμασμένες ὁδηγίες ἀνεύρεσης συντρόφου ἀπό ἀγιορείτη μοναχό!

—–

Αφορμή για να γράψω αυτό το κείμενο, είναι μια φίλη μου …παραπονιάρα, που την αγαπούμε πολύ, τα παιδιά μου, η γυναίκα μου και εγώ και δε θέλουμε να της χαλάμε κανένα χατίρι!

Έτσι σήμερα, μετά τη θαυμάσια εμπειρία της συμμετοχής μας σε έναν ακόμη Επιτάφιο- τη μοναδική αυτή Ορθόδοξη ακολουθία- όπου οι πιστοί συνοδεύουν τον Θεό της Αγάπης στο μνήμα, όπου κείται προσωρινά <<νεκρός>> ,για να μας σώσει εκ της αμαρτίας και με την προσμονή της Αναστάσεως Του, που ολοκληρώνει το μοναδικό συναίσθημα της χαρμολύπης, που βιώνουν μόνον οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, αποφάσισα να γράψω αυτό το κείμενο, όχι ως ειδικός, αλλά ανησυχώντας για την υποβάθμιση- με τον ένα ή τον άλλο τρόπο- του ιερού θεσμού του γάμου.

Γι αυτό, αν παρατηρήσετε τη ζυγαριά της αξιολόγησης του κειμένου μου, να γέρνει προς την πλευρά της ανακρίβειας και της απεραντολογίας, παρακαλώ να με συγχωρήσετε και να προσθέσετε στην άλλη πλευρά την καλή μου προαίρεση, μήπως και ισορροπήσει.

Μετά από τον υπερβολικά μεγάλο πρόλογο, που οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στο φόβο μου, μη σκανδαλίσω ψυχές που θα το διαβάσουν, μπαίνω στην ουσία!

Αν θελήσουμε, να επισημάνουμε τους λόγους, που μένουν πολλοί νέοι και νέες ανύπαντροι(ες) σήμερα, πρέπει πιστεύω να το ψάξουμε πολύπλευρα και να εξετάσουμε τα παρακάτω ενδεχόμενα:

1.Μπορεί να έχει ως βάση τις άσχημες εμπειρίες από ένα κακό οικογενειακό περιβάλλον, που οφείλεται σε λόγους, που περιέγραψα στο κείμενο που προηγήθηκε, για τους παντρεμένους αδελφούς μας.

2.Πιθανόν αντίθετα να οφείλεται σε μια <<υποδειγματική>> οικογένεια, με γονείς <<άψογους>>, που δε μαλώνουν ποτέ μπροστά στα παιδιά τους και τους δίνουν μια εικόνα υποκριτική και ψεύτικη, ανθρώπων <<άμεμπτων>> και <<αψεγάδιαστων>>, οδηγώντας τους όταν μεγαλώσουν, να ψάχνουν αντίστοιχους συζύγους υποδείγματα, πράγμα φυσικά που είναι παντελώς αδύνατο!

Γιατί δεν υπάρχουν άψογοι άνθρωποι. Είναι υποκριτές, όσοι υποδύονται τους τέλειους. Ούτε η διαρκής ενασχόληση με τον Θεό, ακόμη κι αν συνοδεύεται από συνεχή εξομολόγηση, Θεία Κοινωνία, ακόμη και πράξεις φιλανθρωπίας, εξασφαλίζει -από μόνη της- στον άνθρωπο τελειότητα εν ζωή.

Αυτό που <<διαφοροποιεί>> τον άνθρωπο του Θεού από τους υπολοίπους, είναι ο συνδυασμός όλων των παραπάνω με την απόλυτη γνώση της ασημαντότητας τους και ως εκ τούτου, με διαρκή προσπάθεια ελέγχου του κακού τους εαυτού και άμεσης αίτησης ειλικρινούς συγγνώμης, από όποιον αδίκησαν και μεταμέλειας προς τον Θεό, μέσω του Ιερού Μυστηρίου( δεν είναι τυχαία η λέξη) της Εξομολογήσεως. Αν συνοδεύονται δε αυτά και με διάθεση ανιδιοτελούς θυσίας προς τον συνάνθρωπο και αγάπης, ακόμη και προς τον εχθρό, τότε υπάρχει σοβαρή ελπίδα, ο Πανάγαθος Κύριος μας να τον ελεήσει για τα υπόλοιπα αμαρτήματα του, επιβραβεύοντας την καλή του πρόθεση.

3. Πιθανότατα να επηρεάζει η κατεστημένη νοοτροπία, πως είναι προτιμότερο ο νέος, να κάνει τις …αλητείες του ελεύθερος, παρά όταν παντρευτεί, άρα χρειάζεται το χρόνο του για να …ωριμάσει. Λες και είναι δεδομένο, πως πρέπει ο άνθρωπος, να τα δοκιμάσει …όλα στη ζωή του! Και φυσικά πολλές φορές, αντί να ωριμάσει, μπορεί τελικά να …σαπίσει με τέτοιες θεωρίες και κυρίως συμπεριφορές!

4. Άλλη αιτία είναι, <<πως πρέπει οι άνθρωποι, όταν παντρεύονται, να είναι αποκατεστημένοι>>, με δουλειές καλές και σπίτια έτοιμα! Πω πω πλάνη! Σε μια εποχή, που οι λογαριασμοί των κινητών κοστίζουν όσο ένα ενοίκιο και υπάρχουν δάνεια, ακόμη και για διακοπές, ποιος νέος έχει σπίτι έτοιμο; Εκτός αν έχει ο πατέρας του. Αν δεν έχει δε, υπάρχει περίπτωση -με τους σημερινούς μισθούς- να το φτιάξει πριν τα 40; (Δεν εννοώ πριν τα 40 του χρόνια, εννοώ τα 40 χρόνια από σήμερα και με μια πιο ελεύθερη μετάφραση καλά …σαράντα!).

5. Η αίσθηση του νεανικού σφρίγους συνδυασμένη με την απολύτως δικαιολογημένη αδυναμία κατανόησης της φθαρτότητας του ανθρωπίνου σώματος από τους νέους, είναι ένας άλλος πιθανός λόγος.

6. Η έλλειψη γνώσεων βασικών αρχών επικοινωνίας ένας άλλος λόγος.

7. Η σύγχρονη προσπάθεια των γυναικών να αποδείξουν, πως είναι όμοιες προς τους άνδρες και μπορούν να πετύχουν παντού τα ίδια μ’ αυτούς, είναι μια παγίδα της παγκοσμιοποίησης (άλλη φορά το γιατί, είναι ολόκληρη συζήτηση), στην οποία δυστυχώς έπεσαν οι γυναίκες μέσα και οδήγησαν και τους περισσότερους άνδρες, σε πλήρη αδυναμία να επικοινωνήσουν μαζί τους (δεν αθωώνω καθόλου τους άνδρες για την δική τους αδυναμία, στον άκρατο εγωισμό τους οφείλεται, δεν αλλάζει πάντως την πραγματικότητα). Έτσι υπάρχει το τραγικό φαινόμενο, ο άντρας να φοβάται να συνυπάρξει και να παντρευτεί με μια γυναίκα νέα, όμορφη, καλλιεργημένη, οικονομικά ανεξάρτητη και επαγγελματικά επιτυχημένη, γιατί δε θα …κρέμεται από πάνω του και δε θα εξαρτάται απ’ αυτόν, άρα θα γίνει <<ρόμπα>> στον περίγυρο. Έναν ανδρικό περίγυρο δε, που βιώνει τα ίδια συναισθήματα, για τους ίδιους λόγους και το κρύβει, όπως η γάτα το ..παλτό της! Η δε γυναίκα να χαίρεται από τη μια, που παίζει τους <<δυνατούς>> άντρες στα δάχτυλα, τους έχει του χεριού της και αποδεικνύει διαρκώς τη δύναμη της και από την άλλη να στενοχωριέται, γιατί χάνει τη ζωή της, που δεν βρίσκει ταίρι αντάξιο της (η παγίδα που λέγαμε).

8. Το κυριότερο όμως απ’ όλα όσα θεωρώ ως αιτίες, που κάποιοι νέοι μένουν ανύπαντροι, το άφησα για το τέλος. Πιστεύω, πως οι άνθρωποι βάζουν στη ζωή τους προτεραιότητες, σύμφωνα με τις επιθυμίες και τις αλληλένδετες εμπειρίες τους (δες αιτίες 1 και 2). Δυο αλληλοσυγκρουόμενες βασικές επιλογές υπάρχουν- κατά τη γνώμη μου- για τους ενήλικες. Μία είναι η όμορφη οικογενειακή ζωή, με τις απολαύσεις και τις στενοχώριες της και δεύτερη η <<καριέρα>>, που στα μάτια ενός νέου ανθρώπου δεν είναι εντελώς ξεκαθαρισμένο, τι ακριβώς σημαίνει και τι θυσίες συνεπάγεται.

Όταν λοιπόν ο …πρώην νέος (χαριτολογώντας το λέω, όχι ειρωνικά), που επέτυχε να αποκτήσει ..πτυχία, πλούτη ή (και) αξιώματα, αντιληφθεί κάποια στιγμή, πως έκανε λάθος επιλογή, είναι συνήθως σε μια ηλικία, όπου οι μέχρι τότε εμπειρίες του τον έχουν οδηγήσει, αφενός μεν σε καχυποψία αφετέρου δε σε διστακτικότητα απέναντι στους ανθρώπους. Από την άλλη πλευρά, πώς να παραδεχτεί ένας <<επιτυχημένος>>, στους ανθρώπους που τον θαυμάζουν για ό,τι <<πέτυχε>>, πως είναι δυστυχής, για την λάθος επιλογή που έκανε νεότερος, διαλέγοντας πρώτα την καριέρα και μετά …<<έχουμε όλα τα χρόνια μπροστά μας>>;

Τέλος να επισημάνω, πως υπάρχει η περίπτωση, ειδικά στους αγωνιζόμενους Ορθόδοξους νέους κι επειδή όλα εκ Θεού επιτρέπονται προς <<οικοδομήν και ωφέλειαν>>,να μην ισχύει τίποτε από τα παραπάνω και απλώς ο Πανάγαθος να θέλει, να δοκιμάσει τους νέους σε έναν τιτάνιο αγώνα κοσμικής ερημίας, που μόνο όσοι τον βιώνουν τον αντιλαμβάνονται, άρα ούτε και ο γράφων.

Επειδή όμως υπάρχει η τάση στον κάθε άνθρωπο, να παίρνει την εκδοχή που τον βολεύει, για να νιώσει καλύτερα, θα σας πρότεινα να μην το διαπράξετε, αλλά να πάρετε εκείνη την εκδοχή, που αντιπροσωπεύει τη δική σας περίπτωση καλύτερα και όχι την τελευταία βολική! Γιατί αν ισχύει πραγματικά η τελευταία, δε θα το μάθετε ποτέ εν ζωή. Θα το μάθουν οι επόμενες γενιές, όταν θα προσκυνούν το άγιο σκήνωμά σας!

Επίσης ποτέ δεν είναι αργά για έναν Χριστιανό, να παραδεχτεί ότι έπραξε ένα λάθος, γιατί έτσι ελκύει τη Χάρη του Θεού.

Κι επειδή είπα ήδη πάρα πολλά και σας ζητώ συγγνώμη αν σας κούρασα, θα κλείσω με μια διδακτική ιστορία.

Πριν κάμποσα χρόνια, είχα επισκεφτεί το Άγιον Όρος με δυο ξαδέλφια της γυναίκας μου. Στη μονή Ιβήρων, πριν πέσουμε για ύπνο, ζητήσαμε από έναν προορατικό μοναχό,, να μας πει μια ευχή. Μόλις μας αντίκρυσε, απευθύνεται σε μένα και με ρωτάει πόσα παιδιά έχω! Στον ένα ξάδελφο τι δουλειά κάνει. Και τέλος ρωτάει τον άλλο ξάδελφο, αν είναι παντρεμένος. Όταν αυτός του απάντησε πως δεν είναι, τότε ο μοναχός τον επιτίμησε λέγοντας:

– Στην ηλικία σου θα έπρεπε, ή να είσαι μοναχός η παντρεμένος. Αλλά φαίνεται πως δεν προσεύχεσαι αρκετά τα βράδια!

– Πως δεν προσεύχομαι (του λέει λίγο αμήχανα και ίσως και κάπως ενοχλημένος ο ξάδελφος)!

– Αποκλείεται να προσεύχεσαι! Τι, πέφτεις δηλαδή στα γόνατα, κλαις με λυγμούς και παρακαλάς την Παναγιά λέγοντας: Παναγιά μου σε παρακαλώ, εγώ δεν είμαι άξιος, μόνος μου να βρω γυναίκα, εσύ που γνωρίζεις τις καρδιές όλων των ανθρώπων, στείλε στο δρόμο μου μία, γιατί θέλω να παντρευτώ; Αν το έκανες αυτό αδελφέ, αποκλείεται να μη στο έδινε, αυτό που ζητούσες!

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε, πως σας γράφει όλα τα παραπάνω ένας άνθρωπος, που στα 24 του χρόνια (και σε μια περίοδο της ζωής του που νόμιζε, πως <<όλα τα σφάζει κι όλα τα μαχαιρώνει>> και απολάμβανε την ικανοποίηση της αμηχανίας των περισσοτέρων ανθρώπων, τη στιγμή που τον άκουγαν να εφευρίσκει …ευρηματικές βλασφημίες), αναγνωρίζοντας πως είναι πολύ κακός άνθρωπος, ενώ έκανε μπάνιο, έκλαψε με λυγμούς και παρακαλούσε τον Θεό (ναι, αυτόν που βλαστημούσε), να του βρει γυναίκα να παντρευτεί, γιατί με τα χάλια που είχε , αν μεγάλωνε και λίγο ακόμη, θα έμενε μόνος, ενώ αυτός ήθελε παιδιά και οικογένεια!

Και ω του θαύματος, την επόμενη εβδομάδα εμφανίστηκε η γυναίκα του εντελώς <<τυχαία>> (αν σας πω πως!) στη ζωή του και την άλλαξε!

Γι αυτό εφαρμόστε αυτό που προτρέπει ο μοναχός στον …ξάδελφο και δε θα χάσετε!

Και μη φοβάστε να παραδεχτείτε τα λάθη, που τυχόν κάνετε. Είσαι ελεύθερος, αν νιώθεις ασήμαντος και γεμάτος κόμπλεξ, αν πρέπει να αποδεικνύεις διαρκώς, πόσο ικανός είσαι! Άλλωστε <<ο μεγαλύτερος μπούφος είναι, όποιος κάνει τον αετό κι ο μεγαλύτερος αετός, αυτός που κάνει το μπούφο>>.

Επειδή δε και ως νυν εκπαιδευτής ενηλίκων και λόγω συγκεκριμένων σπουδών στην Οργάνωση και Διοίκηση των Επιχειρήσεων και το Μάρκετινγκ, πρέπει να ξεκινώ με την εκφώνηση στόχων και να κλείνω με την αποτίμηση της επίτευξης τους, ελπίζω η πολύ καλή μου φίλη, που μου ζήτησε το παρόν κείμενο, να έμεινε ικανοποιημένη, που ανταποκρίθηκα άμεσα!

Καλή Ανάσταση! Και Χριστός Ανέστη, για όσους το διαβάσουν μετά το Πάσχα!

Ξημερώματα Μεγάλου Σαββάτου 26 Απριλίου 2008

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

468 σκέψεις σχετικά με το “Πως νά βρείτε σύντροφο (αγιορείτικη μέθοδος)

  • Μάιος 24, 2012, 5:41 μμ
    Permalink

    Άλκηστη, τα λόγια σου είναι γεμάτα Ζωή και Αλήθεια.

    Επέτρεψέ μου να συμπληρώσω κάτι εδώ… «και το ΣΩΜΑ…η έλλειψή του λέω, ως αίσθηση ΑΦΗΣ, είναι εξαιρετικά οδυνηρή ώρες ώρες…»

    Eίναι όντως εξαιρετικά οδυνηρό μέσα σ’ ενα σώμα να γεννηθεί ένα άλλο Σώμα. Αλλα η Χαρά θα είναι απερίγραπτη όταν θα ολοκληρωθεί η αναγέννηση και θα είναι δικό μας λατρευτό Σώμα.

    Αποβάλλεται το νεκρό, που μας είναι τόσο οικείο και στη θέση του γεννιέται το Ζωντανό που θα του είμαστε εμείς οικείοι εξ ολης της καρδιας, εξ ολης της ψυχης, εξ ολης της διανοιας και εξ ολης της ισχυος μας!

    Σχολιάστε
  • Μάιος 24, 2012, 7:23 μμ
    Permalink

    Ιωάννη
    πας πολύ βαθιά θεολογικά…πας προς άγια λείψανα (στο πως δημιουργούνται εννοώ…μόλιος πριν περιέγραψες τον τρόπο)…δεν ξέρω ποιος εδώ μέσα μπορει να συλλάβει το πνεύμα σου.
    Μακάρι!
    😉

    Σχολιάστε
  • Μάιος 24, 2012, 9:00 μμ
    Permalink

    ΑΛΚΗΣΤΗ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ.
    ΙΩΑΝΝΗ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΑΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΤΟΣΟ ΣΑΦΗ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ,ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΥ,ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΛΠ.ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ,ΛΟΓΩ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΜΟΥ,ΕΧΩ ΠΟΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΤΕΤΟΙΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ.ΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ.ΟΛΟΙ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΚΥΜΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ,ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ…ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ,ΟΤΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΗΓΟΡΗΘΩ.
    ΕΧΩ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΧΡΟΝΟΥ!!!
    ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΕΙΣ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΜΕΤΑΞΥ 30-35 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ. ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΕΙΝΑΙ :
    1) ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΤΕ ΣΕΞ?
    2)ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΟΡΜΟΝΟΛΟΓΙΚΕΣ,ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΛΠ?
    3) Ο ΣΥΖΗΓΟΣ?
    4)ΠΟΤΕ ΗΤΑΝ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟ?ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΡΟΗ?ΕΙΧΑΤΕΚΑΠΟΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ?
    5)ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ,ΟΠΩΣ ΘΥΡΟΕΙΔΗ,ΚΥΣΤΕΣ ΣΤΗ ΜΗΤΡΑ,ΠΟΛΥΚ.ΩΟΘΗΚΕΣ?
    6)ΚΑΠΝΙΖΕΤΕ?
    7)….(ΕΔΩ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΚΥΡΙΩΣ ΘΕΜΑ..) ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΑΛΛΟΥΣ 6 ΜΗΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΩΝ.ΑΝ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΓΚΥΟΣ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗΣ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΧΡΟΝΟΒΟΡΟ,ΤΟΣΟ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ,ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ.ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ?ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΟΡΜΟΝΕΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ…ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΕΤΕ ΤΣΙΓΑΡΟ ΑΝ ΚΑΠΝΙΖΕΤΕ… ΚΛΠ.
    ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΝΟΡΜΑΛ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΡΜΟΝΕΣ ΣΟΥ….ΟΣΟ ΝΟΡΜΑΛ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΣΟΥ…,ΑΝ ΑΚΟΥΓΕΣ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ,ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΕΥΓΕΣ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ?ΚΑΙ ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ 6 ΜΗΝΟ ΔΙΟΡΙΑ???? ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ?ΡΟΜΠΟΤ?ΤΟΥ ΠΑΤΑΣ ΕΝΑ ΚΟΥΜΠΙ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ? ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ,….ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΧΕΙ 5-10 ΜΕΡΕΣ ΓΟΝΙΜΕΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΤΗΣ.ΤΟΤΕ Η ΚΑΗΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΕΝΑ ΜΩΡΟ,ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΤΕΚΝΟΠΟΙΗΣΕΙ.ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ.Ο ΑΝΤΡΑΣ……ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΓΟΝΙΜΗ!ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ….,ΑΛΛΑ ΟΠΟΤΕ ΤΟΥ ΕΡΘΕΙ Η ΔΙΑΘΕΣΗ.ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΡΩΤΗΣΑ ΠΡΙΝ.ΜΟΝΟ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΙΣ ΓΟΝΙΜΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΖΗΓΟ. ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ…ΟΥΤΕ ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΘΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΟΥΤΕ ΧΑΠΙΑ….,ΟΥΤΕ ΧΗΜΙΚΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΚΛΠ.ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΟΧΙ ΑΓΧΟΣ.ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ.
    Η ΑΔΕΛΦΗ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΗΝΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΘΕ ΑΠΟΚΟΛΛΗΣΗ ΠΛΑΚΟΥΝΤΑ.ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕ ΑΥΤΟ?ΠΩΣ ΑΙΜΟΡΡΑΓΟΥΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ….ΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ,ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΞΑΠΛΩΜΕΝΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΓΕΝΝΑ,ΝΑ ΔΕΣΕΙ ΞΑΝΑ Ο ΠΛΑΚΟΥΝΤΑΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΟΞΥΓΟΝΟ ΣΤΟ ΜΩΡΟ….ΚΑΘΕ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΤΟΜΗ,ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΟΙΡΑΙΑ.ΚΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗ ΦΤΑΝΑΝ ΑΥΤΑ….ΟΤΑΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ….ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ.ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΑΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΨΕΜΜΑΤΑ.ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΙ ΠΟΛΥ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΜΠΕΜΠΑΣ…
    ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΗΓΟΡΟ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ.ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΤΙ ΖΗΤΑΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ?ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ?ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΧΕΣΗ?ΤΙ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΕΙΧΕ Η ΕΠΟΜΕΝΗ? ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ…ΓΡΑΨΕ ΣΕ ΕΝΑ ΧΑΡΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ «ΘΕΛΩ» ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΤΑ ΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΣΟΥ.
    ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ «ΞΕΨΥΡΙΣΜΑ» ΠΟΥ ΕΙΠΑ..ΕΝΝΟΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ «ΣΤΑΝΤΑΡ» ΠΟΥ ΑΝ ΗΘΕΛΑΝ ΑΣ ΤΑ ΖΗΤΑΓΑΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ.ΠΧ… ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΗ.ΠΩΣ ΤΟ ΕΝΝΟΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΠΟΙΟΣ?ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΣΧΗΜΟΙ.ΙΣΩΣ ΑΤΗΜΕΛΗΤΟΙ.ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΨΗΛΗ,ΑΔΥΝΑΤΗ,ΝΑ ΦΟΡΑΕΙ ΤΑΚΟΥΝΙΑ,ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΗ…..ΝΑ…..ΝΑ……,ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ,ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ.ΕΙΧΑ ΒΓΕΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΞΑΔΕΛΦΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΨΕΙ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΤΟΥ.ΕΝΩ ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΟΥ ΕΔΕΙΧΝΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΞΑΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΑ,ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΠΡΟΣΕΞΕ ΠΩΣ ΕΙΧΑ ΚΟΙΛΙΤΣΑ 2 ΜΗΝΩΝ….ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΕΞΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟΤΑΤΑ ΚΑ ΙΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΟΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙΣ ΤΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ( ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΚΑΝ ΔΕΣΜΟ…),ΜΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ?ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΚΑ ΙΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΚΟΝΤΟ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ,ΜΕ ΚΑΡΑΦΛΑ,ΘΕΟΧΟΝΤΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΠΝΙΖΕΙ ΣΑΝ ΦΟΥΓΑΡΟ?ΕΚΝΕΥΡΙΖΟΜΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΖΗΤΑΝΕ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ,ΟΤΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΙΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ,ΕΝΩ ΓΙΑ ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ.ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΖΗΤΑΣ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ΟΠΩΣ ΜΙΑ ΧΗΜΕΙΑ,ΕΝΑΝ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ.ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΣ ΤΟΣΟ ΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΓΝΩΡΙΣΜΑΤΑ,ΟΤΑΝ ΔΙΝΕΙΣ ΞΑΝΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ.ΣΥΝΗΘΩΣ,ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΕΧΕΙΣ ΑΓΧΟΣ,ΑΡΑ ΙΣΩΣ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΦΟΡΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΕΙ ΘΕΤΙΚΗ.ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΧΩ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΕΣΤ ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΗΣ.ΜΕ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΑΚΡΙΝΑΝΕ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝΕ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΜΕ ΞΑΝΑΔΟΥΝΕ.ΚΑΙ ΒΓΑΛΑΝΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ…ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΑΥΤΟ.ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΔΕΣΜΟ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΙΕΡΩΣΕΙΣ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΕ ΣΕΝΑ.ΑΝ ΚΡΙΝΕΙΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ,ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΙ ΕΙΠΕ,ΠΩΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΛΠ…ΤΟΤΕ Η ΠΟΛΛΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΕ ΑΚΥΡΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΚΑΙ ΧΑΣΙΜΟ ΧΡΟΝΟΥ.

    Σχολιάστε
  • Μάιος 24, 2012, 9:22 μμ
    Permalink

    Άλκηστη ειλικρινά δεν είναι άσχημη η ιδέα σου και η πρόταση σου στο Στυλιανό!Δεν μένει παρα να οργανωθεί… 🙂

    Κική κάθε φορά που διαβάζω κείμενό σου, επι του θέματος που συζητούμε, τόσο πιο θαυμάζω τον τρόπο που σκέπτεσαι και που προσεγγίζεις το θέμα. Απλά πράγματα λες που όμως είναι όλο αλήθεια και ποθ δυστυχώς σπάνια λέγονται (ισως γιατί δεν θέλει τόλμη μόνο η ελευθερία αλλα και η αλήθεια…)

    Μάκης

    Σχολιάστε
  • Μάιος 24, 2012, 9:28 μμ
    Permalink

    @Κικί, το πρόβλημά σου δεν είναι οι άλλοι. Το πρόβλημά σου είσαι εσύ η ίδια.

    Δεν στο γράφω αυτό για να σου θίξω την προσωπικότητά σου, αλλά για να σε βοηθήσω.

    Έχεις πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση.

    Ίσως φταίει το ευαίσθητο του χαρακτήρος σου που ουσιαστικά δεν είναι ελάττωμα, αλλά λόγο χαμηλής αυτοεκτίμησης απο προτέρημα μεταβάλλεται σε ελάττωμα.

    Ίσως φταίει η ανατροφή σου, οι συναστροφές σου, οι μέχρι τώρα σχέσεις σου.

    Ίσως φταίει η ποιότητα της σχέσεώς σου με τον εαυτό σου, δηλαδή η σχέση σου με τον Θεό!

    Ίσως φταίς τελικά για όλα ΕΣΥ…

    Σχολιάστε
  • Μάιος 24, 2012, 9:51 μμ
    Permalink

    ΔΕΝ ΖΗΤΑΩ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΝΤΡΑ ΝΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΠΛΗΡΗ ΕΥΤΗΧΙΣΜΕΝΗ.ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΕΘΕΣΑ ΚΑΛΑ.ΖΗΤΑΩ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ.ΠΛΗΡΗ ΕΥΤΗΧΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ…ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ,ΕΙΤΕ ΣΕ ΓΑΜΟ,ΕΙΤΕ ΕΚΤΟΣ.
    ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΥΓΓΕΝΩΝ -ΦΙΛΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΑΚΟΥΓΕΣ?ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕΣ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΡΩΤΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ?ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ?ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΕΣΜΟ?ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΗΘΗΚΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΗ ΜΟΥ.ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΩ ΓΙΑΤΙ?ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ?ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ…ΑΠΛΑ ΕΧΩ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΕΩ ΤΟ ΙΔΙΟ… ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ ΩΣ ΤΩΡΑ Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ. Η’ ΠΩΣ ΑΝ ΒΡΕΘΕΙ ΘΑ ΒΓΑΛΩ ΤΗ ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΑ ΝΑ ΤΟ ΦΩΝΑΖΩ.ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ,ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ.ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΝΙΩΘΩ ΑΝΕΤΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ?ΝΑ ΜΗΝ ΝΙΩΘΩ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΕΛΞΗ?ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ.ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΥΨΗΛΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ.ΜΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ!!!

    ΑΛΚΗΣΤΗ…. ΕΧΩ «ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ» ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΗΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΗ ΜΠΕΜΠΑ ΤΗΣ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΠΟΛΥΤΑ!!!ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΛΑΣΜΑ ΠΟΥ ΝΙΩΘΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΗ ΜΟΝΑΞΙΑ ΜΟΥ.ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΧΑ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ….ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ.ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΑΞΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΝ?ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ.

    ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΓΝΩΡΙΜΙΩΝ…
    ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΝΕΟΙ ΠΑΝΕ ΕΚΕΙ.ΓΛΥΤΩΝΕΙΣ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΚΟΠΟ.ΠΑΣ ΖΗΤΑΣ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ,ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΦΩΤΟΣ ΚΛΠ…,ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΤΥ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΟΣΜΟ.
    ΟΜΩΣ,ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΠΟ ΟΣΟ ΞΕΡΩ…,ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΟΣΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ.ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ,ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ.ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΓΓΥΩΝΤΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ…,ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΩ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.ΜΑ,….ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΝ ΕΧΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΦΙΛΟΥΣ,ΓΝΩΣΤΟΥΣ,ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ,ΑΠΟ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΛΠ.ΠΑΣ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΑΝΑΚΡΙΣΗ ΤΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΕΧΕΙΣ,ΤΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ….ΑΣΕ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ…..,ΟΠΟΤΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΜΕ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΥΠΟΨΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΜΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΠΛΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ….ΚΑΙ ΤΟΥΣ «ΧΡΥΣΩΝΟΥΝ ΤΟ ΧΑΠΙ» ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΓΝΩΡΙΜΙΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ.ΚΑΙ ΑΝ ΑΠΟΤΥΧΕΙ Η ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ,ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΗΣΥΧΟ ΜΕΤΑ.ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΝΑ ΞΑΝΑΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΕΑ ΜΕΛΗ ΚΛΠ.ΠΟΛΛΥΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΧΡΥΣΗ ΜΟΥ!!! ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ?ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ.ΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΜΑΥΡΑ ΚΑΙ ΑΡΑΧΝΑ….ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ,ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ,ΠΟΣΟ ΚΟΝΤΗ ΜΥΤΗ ΕΧΕΙ ΚΛΠ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.

    ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΜΙΛΑΩ ΤΟΝ ΡΩΤΑΩ ΤΟ ΕΞΗΣ : «ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΙ ΖΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ?». ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑΝΕ.. «ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΗ,ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΗ,ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ,ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΙΚΑ,ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΜΟΝΗ,ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΗ,ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΕΥΓΕΝΙΚΑ,ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΡΟΠΟΥΣ …». ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΓΩ ΑΠΑΝΤΑΩ » ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΣ ΣΕ ΕΦΟΠΛΙΣΤΡΙΑ?». ΣΑΝ ΠΟΛΛΑ ΣΤΑΝΤΑΡ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ?ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΛΟ ΠΡΑΓΜΑ? ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΧΗΜΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ.ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗ ΞΑΝΑΔΩ ΣΥΝΤΟΜΑ,,ΝΑ ΤΗ ΓΝΩΡΙΣΩ,ΝΑ ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗ ΧΑΣΩ.ΓΙΑΤΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟΣΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΕΡΥΤΙΛΙΓΜΑ,ΟΤΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΠΟΜΠΑ?ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΤΟΝ » ΞΕΨΥΡΙΖΟΥΜΕ»,ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΜΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ.ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ,ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΑΣ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΒΡΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΚΤΙΜΗΘΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ.

    ΜΑΚΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ.ΟΠΩΣ ΕΙΧΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ…ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ.ΕΤΣΙ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ Η ΜΟΝΑΞΙΑ.ΟΤΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΙΔΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ,ΚΟΙΝΑ ΒΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ.ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ.ΑΝΤΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΓΙΑΤΙ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΠΩΣ ΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΟΜΗ.ΑΝ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ,ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ.ΣΤΟ ΕΙΧΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΑΥΤΟ.ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΑΖΕΣΑΙ.ΟΠΩΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ,ΔΕΝ ΞΕΡΑΤΕ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΔΟΚΙΜΑΣΑΤΕ. ΠΕΦΤΕΙΣ?ΞΑΝΑΣΗΚΩΝΕΣΑΙ.ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙΣ?ΑΣΕ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ,ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ,ΜΑ ΜΗΝ ΑΡΓΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ.ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΦΥΛΟΥ.ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ,ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΕΣ.ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΣΟ ΑΠΟΞΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ,ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΠΑΓΑΓΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ. ΑΝ ΟΜΩΣ ΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ.ΠΟΥ ΠΗΓΕ Ο ΡΟΛΟΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΣΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΗΛΙΚΙΑ?Ο ΑΥΘΟΡΜΗΤΙΣΜΟΣ?

    Σχολιάστε
  • Μάιος 24, 2012, 10:23 μμ
    Permalink

    ΙΩΑΝΝΗ ΔΕΚΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ.ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ.ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ.ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΕΛΑΤΤΩΜΑ,ΑΛΛΟΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΖΗΤΑΝΕ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΩΣ ΠΡΟΤΕΡΗΜΑ.ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΥ ,ΣΤΟ ΑΝ ΕΦΤΑΙΞΑΝ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ,ΑΝ ΕΧΩ ΚΑΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ,ΜΕ ΤΟ ΘΕΟ…Η ΜΕ ΜΕΝΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ,ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.ΟΥΤΕ ΕΙΣΑΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ.ΒΓΑΖΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ ΑΥΤΟ,ΙΣΩΣ ΤΟ ΑΛΛΟ? ΕΓΩ ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ,ΟΥΤΕ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΟΧΙ ΚΑ ΙΤΙ ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΒΑ Η ΚΑΛΑ.ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΗ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ,ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΟΥΣ,ΟΥΤΕ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΕΣΗ ΕΙΧΑΝ,ΕΧΟΥΝ ΚΛΠ. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΜΑΙ.ΕΧΩ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ «ΘΕΛΩ «ΜΟΥ,ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΔΙΑΒΑΣΕΣ,ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ.ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΤΕΤΟΙΕΣ ΓΝΩΜΕΣ ΟΥΤΕ ΑΛΛΟΙ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ,ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ.
    ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΟΥ.Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΩΝ ΓΝΩΜΕΩΝ ΔΕΚΤΗ…ΟΧΙ ΟΜΩΣ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΦΤΑΙΞΙΜΟ.ΓΙΑΤΙ ΄΄΄» ΓΙΑ ΟΛΑ…»,ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΕΣ,ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ,ΑΛΛΑ ΤΙ ΕΠΙΡΡΟΕΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΟΥ.ΣΥΝΕΠΩΣ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΟΥ ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΕ ΦΕΡΝΟΥΣ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ,ΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΥ «ΞΕΨΥΡΙΖΕΙΣ» ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΠΟΙΟΝ,ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ.

    Σχολιάστε
  • Μάιος 24, 2012, 10:24 μμ
    Permalink

    «Ὅσοι καί ὅσες ἐπιθυμεῖτε νά παντρευτεῖτε, μήν χάσετε στό τέλος τίς …δοκιμασμένες ὁδηγίες ἀνεύρεσης συντρόφου ἀπό ἀγιορείτη μοναχό!»
    ………………..
    Τι τίτλος είναι αυτός εδώ μέσα;
    τι ΥΠΟΝΟΕΙ; ότι οι Αγιορείτες είναι επιδέξιοι στο να βρίσκουν συντρόφους και άρα αφού τους βρίσκουν οι ίδιοι ευκόλως, θα μας βοηθήσουν και μας σε αυτό το έργον; ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΩ!
    😉

    Σχολιάστε
  • Μάιος 24, 2012, 10:24 μμ
    Permalink

    @Kικί, τα θελήματά μας και οι επιθυμίες μας δεν εκφράζουν οπωσδήποτε και τις πραγματικές μας ανάγκες. Αν γνωρίζαμε την φύση τους θα είχαμε άλλο σκεπτικό. Λογικό!

    Σχολιάστε
  • Μάιος 24, 2012, 10:43 μμ
    Permalink

    Κική
    κορίτσι μου σε αγάπησα που αγαπάς τους σκύλους. Σε ευχαριστώ που μοιράστηκες την εμπειρία σου μαζί μας. Πραγματικά και γω δεν θα ήθελα ΠΟΤΕ ΜΟΥ για σύντροφο έναν ιεροκήρυκα που κάθε τόσο θα μου έλεγε με στόμφο:»Εσύ φταίς, Εσύ φταις, Εσυ φταις!»
    Στη σχέση μέσα , ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να του πεις του συντρόφου σου «ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ»
    Απαγορεύεται να του κάνεις του συντρόφου σου θεολογικό κήρυγμα. Ο άλλος όταν παντρεύεται θέλει σύντροφο, για το κρεβάτι του, σύντροφο συμπαραστάτη για τη ζωή του, καλό φίλο που να ακούει τα βασανά του και να συμπάσχει. Δεν παντρεύεται για να ακούει πεντακόσιες φορές τη μέρα :»Εσύ φταις! » σαν μια φίλη μου που πήρε ένα χριστιανό στρατιωτικό σύζυγο και της φέρεται λες και εκπαιδεύει φαντάρο στο στράτευμα! Εχει ρέψει η κοπέλα!
    Τέλος πάντων.
    Πρέπει να φύγω τώρα.
    Θα επανέλθω, αλλά αυτός ο τίτλος με την αγιορείτικη συμβουλή πώς να βρούμε σύντροφο με έκανε και ξεράθηκα στο γέλιο απόψε!

    Να είναι καλά ο αγιορείτης ο καπάτσος που τα καταφέρνει και βρίσκει συντρόφους, και ως εκ τούτου ξέρει να συμβουλεύει και τους λοιπούς πώς να τους βρούνε!
    😉
    Καλο βράδυ σε όλους
    Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ!

    (ΕΓΩ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΟΜΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ, ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ… πουλάκι…)

    Σχολιάστε
  • Μάιος 24, 2012, 10:51 μμ
    Permalink

    @χαζο παιδί χαρά γεμάτο, Εσύ τι λές; Είναι σωστό να αφήσουμε τον άρρωστο που έχει καρκίνο να πεθάνει, μόνο για να μη τον στεναχωρήσουμε, τη στιγμή που υπάρχη διάγνωση, Ιατρός, φάρμακο και θεραπεία;;

    Σχολιάστε
  • Μάιος 24, 2012, 11:20 μμ
    Permalink

    @ Kικί, επέτρεψέ μου κάτι να σου διευκρινήσω.

    Επίτηδες το έγραψα το τέλος «ίσως φταίς για όλα εσυ»

    Ξέρεις γιατί; Όχι γιατί φταίς εσυ αποκλειστικά γιά όλα τα αρνητικά στη ζωη. Είναι πολλοί και μάλιστα πάρα πολλοί οι φταίχτες, αλλά τελικά όμως σημασία έχει η δική μας αντίδραση σε όλα αυτά.

    Το τι κάνουμε εμείς. Αν θέλουμε να αλλάξουμε εμείς τον εαυτό μας και όχι να περιμένουμε να αλλάξουν οι άλλοι απέναντί μας!

    Και εσύ δεν κάνεις τίποτα!

    Σχολιάστε
  • Μάιος 25, 2012, 12:54 πμ
    Permalink

    @ χαζο παιδί χαρά γεμάτο, διάβασε και αυτό πρός ψυχοθεραπεία και άστα πουλάκια.

    ‘Αλλο ίση τιμή στο αδρόγυνο και άλλο ισοτιμία!

    Οι φεμινίστριες, φανερές και κρυφές,προτιμούν το πρώτο διότι εύκολο είναι γιά μιά γυναίκα τέτοιας κατηγορίας να πάρει, με τα δεξιά ή αριστερά μέσα όλη την τιμή και να αφήσει το θύμα άνδρα… άτιμο!
    Κατά συνέπεια λοιπόν, να χάνει χωρίς να το αντιληφθεί και η ίδια την τιμή της! Και το τραγικό είναι ότι δεν γνωρίζει ότι εξαπατάει η ίδια τον εαυτό της, τον άνδρα της και όλη την κοινωνία.

    Η αυθεντική Γυναίκα όμως, η γνήσια Χριστιανή Γυναίκα αναγνωρίζει ισότιμα στο πρόσωπο του άνδρα της το δικό της πρόσωπο και δεν τον ξεχωρίζει καθόλου απ το δικό της.

    Τα δίνει όλα και τα έχει όλα!

    Είναι πλήρης από τον εαυτό της και διαρκώς αυξάνει σε πληρότητα – ανέκφραστο μυστήριο – σκορπίζωντας την ευωδία του Αγίου Πνεύματος σε όλα τα μέλη της οικογενείας της και στην κοινωνία που ζεί.

    Μακάρια η Γυναίκα που γνωρίζει απο τον ίδιο της τον εαυτό τι εστι ισοτιμία. Διότι αυτή γνωρίζει οπωδήποτε το Πρόσωπο του Χριστού.

    Σχολιάστε
  • Μάιος 25, 2012, 9:28 πμ
    Permalink

    Ιωάννη

    πωπω θεωρητικολογιεςςςς!
    Δε μπορώ, τις θεωρητικολογίες, έχω μπαφιάσει από λόγια!
    Πρόσεξε την Κική.
    Είναι πολύ ΠΡΑΚΤΙΚΗ η κοπέλα.
    Τοποθετείται με συγκεκριμένα ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ βίου.
    Προσωπικά πιστεύω ότι ΔΕΝ πρέπει να ερχόμαστες ως ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΙ συμβουλάτορες με ύφος αυθεντίας εκνευριστικό, για κανέναν.
    Ο άνθρωπος πρέπει να είναι ή ΘΕΟ-κλητος, ή δημο-κλητος, έλεγαν παλιά. Ξέρεις τι θα πει αυτό; Δεν θα εξηγήσω.
    Νομίζω ότι χρειαζόμαστε ανθρώπους που να έχουν ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΖΩΗ. ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΦΑΝΕΡΑ, που να ΕΜΠΝΕΟΥΝ ΤΟΝ ΠΕΡΙΓΥΡΟ. ΤΟΤΕ, ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΠΕΡΙΓΥΡΟΣ, ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ Ζ Η Τ Η Σ Ε Ι ΣΥΜΒΟΥΛΗ.
    Το να συμβουλεύουμε ο καθένας τον καθένα, παριστάνοντας τον μεγάλο και σοφό πνευματικό, νομίζω ότι φανερώνει μεγάλη και καλά κρυμμένη αλαζονεία.
    Η Κική με ανάπαυσε με την ειλικρίνεια και την ταπείνωσή της.
    ……………..
    Ανώνυμε
    στείλε γράμμα στο Στυλιανό και ρώτα τον πώς θα εφαρμόσουμε την ιδέα που λέγαμε στα προηγουμενα.
    ……………………………………

    Σχολιάστε
  • Μάιος 25, 2012, 9:49 πμ
    Permalink

    @ χαζο παιδι πικρια γεμάτο, δεν σου άρεσε που σου φανερώθηκε ότι ανήκεις στον σατανοκίνητο φεμινισμό, που ξεφτιλίζει το Ιερό Πρόσωπο της Γυναίκας;

    Παρασύρεις και άλλες ψυχές και το κρίμα στο λαιμό σου!

    Σχολιάστε
  • Μάιος 25, 2012, 10:06 πμ
    Permalink

    Σατανοκίνητο φεμινισμό; Ενώ οι χριστιανοί σέβεστε τις γυναίκες πώς; Με το να τους απαγορεύετε την είσοδο στο Άγιο Όρος επειδή είναι μολυσμένες; Με το να δημιουργείτε την ιστορία της Εύας που έβγαλε τους πρωτόπλαστους από τον Παράδεισο;

    Σχολιάστε
  • Μάιος 25, 2012, 10:17 πμ
    Permalink

    Καλώς το παιδί!
    Η απαγόρευση των γυναικών στο Άγιο Όρος απο Γυναίκα ορίστηκε. Απο την Τελειότερη Γυναίκα όλων των γυναικών!

    Εντελως φυσικό να μη γνωρίζεις το γεγονός της Ευας τη στιγμή που πιστεύεις ότι κατάγεσε απο πίθηκους!

    Σχολιάστε
  • Μάιος 25, 2012, 10:34 πμ
    Permalink

    Δεν κατάγομαι από πιθήκους, έχω κοινούς απογόνους όμως, και δεν το «πιστεύω», είναι κάτι που είναι επιστημονικό δεδομένο, όσο και το ότι η γη γυρίζει.

    Όσον αφορά την απαγόρευση, η «Τελείοτερη» δεν είχε πάει με άντρα, άλλο ένα παλαβό στοιχείο του χριστιανισμού. Το σεξ είναι αμαρτία. Αλλά το να κάνεις γενοκτονίες και να εκπορνεύεις τις κόρες σου όπως ο Λωτ , είναι εντάξει με τον Θεό. Τι άλλο θα περίμενε κανείς από έναν τέλειο δημιουργό;

    Σχολιάστε
  • Μάιος 25, 2012, 10:55 πμ
    Permalink

    @Λεβιαθάν, γράφεις «δεν κατάγομαι απο πίθηκους», συμφωνώ μαζί σου!

    Το άλλο που γράφεις «δεν το «πιστεύω», είναι κάτι που είναι επιστημονικό δεδομένο», ψεύδεσαι! Στην ουσία αναιρείς τα ίδια σου τα λόγια διότι οπωσδήποτε ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ…σε ένα επιστημονικό δεδομένο.

    Oσο για τα άλλα, δεν είναι ανάγκη να κάνουμε κουβέντα πάλι. Τα είπαμε νομίζω σε προηγούμενα σχόλια.

    Σχολιάστε
  • Μάιος 25, 2012, 11:00 πμ
    Permalink

    Ιωάννη
    εσύ ότι ανήκεις στον αρρωστημένο θρησκευτικό ναρκισσισμό το έχεις καταλάβει;
    Θεράπευσε πρώτα τον ΑΡΡΩΣΤΟ εαυτόν σου και ΜΕΤΑ να τολμήσεις να διδάξεις τους άλλους και να τους βάζεις ταμπέλες ενώ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ από ΚΟΝΤΑ, ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΖΩΗ.

    Κάτι χριστιανοί σαν και σένα
    ΣΚΛΗΡΟΚΑΡΔΟΙ ΚΑΙ ΕΠΗΡΜΕΝΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΛΗ «ΑΡΕΤΗ»ΚΑΙ «ΑΓΙΟΤΗΤΑ»ΤΟΥΣ, γίνονται αφορμή και βλασφημούν τα Εθνη, την Εκκλησία.

    Σχολιάστε
  • Μάιος 25, 2012, 11:08 πμ
    Permalink

    Επιστημονικό δεδομένο σημαίνει δεν χωρά «άποψη» θρησκόληπτων απολογητών. Το ίδιο έγινε και όταν η εκκλησία πίστευε πως η γη είναι επίπεδη.
    Αν δεν συμφωνείς πως ο άνθρωπος είναι συγγενής των πιθήκων, και παράλληλα προϊών εκατομμυρίων χρόνων εξέλιξης, τότε μπορείς να μου δείξεις κάποιες αποδείξεις για αυτό;

    Σχολιάστε
  • Μάιος 25, 2012, 11:25 πμ
    Permalink

    Δεν δαγκώνουμε κανέναν. Αυτοδαγκώνονται απο τον «λύκο» εαυτό τους και αιμορραγούν θανάσιμα.

    Όπως και εσύ!

    Μόνο ο μεγάλος ο Λύκος, ο διάβολος, χαίρεται που ικανοποιήται η βούλησή του

    Σχολιάστε
  • Μάιος 25, 2012, 11:29 πμ
    Permalink

    Ιωάννη
    όταν πολεμάς με τα όπλα του Εχθρού δεν το καταλαβαίνεις ότι γίνεσαι το λιγότερο αστείος και φανερώνεσαι αναξιόπιστος; Άσε πια το αυταρχικό σου υφάκι που θα έκανε ΚΑΘΕ ΛΟΓΙΚΟ άνθρωπο να μη σε θέλει ούτε για σκύλο στον κήπο του.

    Σχολιάστε
  • Μάιος 25, 2012, 11:31 πμ
    Permalink

    Λεβιαθάν, όλες οι αποδείξεις που ζητάς θα της βρείς στον εαυτό σου. Είναι στον εαυτό σου, που δεν γνωρίζεις!

    Με αυτό που σου γράφω, Κυριολεκτώ Απόλυτα!

    Σχολιάστε
  • Μάιος 25, 2012, 11:34 πμ
    Permalink

    Λεβιάθαν κοπανάς σε κάθε ποστ σου τον κακομοίρη το Λωτ και τον βγάζεις ανώμαλο που πήγε με τις άβγαλτες κόρες του. Έχεις τυφλωθεί τελείως από το μίσος σου για το Χριστό. Ορίστε τι αναφέρει η Αγία Γραφή:

    « 30 Ανέβη δε Λωτ εκ Σηγώρ και εκάθητο εν τω όρει αυτός και αι δύο θυγατέρες αυτού μετ’ αυτού· εφοβήθη γαρ κατοικήσαι εν Σηγώρ. και κατώκησεν εν τω σπηλαίω, αυτός και αι δύο θυγατέρες αυτού μετ ‘ αυτού. 31 είπε δε η πρεσβυτέρα προς την νεωτέραν· ο πατήρ ημών πρεσβύτερος, και ουδείς εστιν επί της γης, ος εισελεύσεται προς ημάς, ως καθήκει πάση τη γη.» (Και ανέβηκε ο Λωτ από το χωριό Σηγώρ και κάθησε στο βουνό, αυτός και οι δύο κόρες του μαζί του. Διότι φοβήθηκε να μείνει στην Σηγώρ, έτσι, κατοίκησε μέσα σε ένα σπήλαιο, αυτός και οι δύο κόρες του μαζί του. Και είπε η μεγαλύτερη κόρη προς την μικρότερη: ο πατέρας μας είναι γέρος, και δεν υπάρχει κανείς επάνω στη γη, ο οποίος θα μας πλησιάσει έτσι όπως συνηθίζεται παντού στη γη)

    «33 επότισαν δε τον πατέρα αυτών οίνον εν τη νυκτί εκείνη, και εισελθούσα η πρεσβυτέρα εκοιμήθη μετά του πατρός αυτής εν τη νυκτί εκείνη, και ουκ ήδει εν τω κοιμηθήναι αυτόν και εν τω αναστήναι. 34 εγένετο δε εν τη επαύριον και είπεν η πρεσβυτέρα προς την νεωτέραν· ιδού εκοιμήθην χθές μετά του πατρός ημών· ποτίσωμεν αυτόν οίνον και εν τη νυκτί ταύτη, και εισελθούσα κοιμήθητι μετ’ αυτού, και εξαναστήσωμεν εκ του πατρός ημών σπέρμα.» (Γένεσις 19:29-38). (Πότισαν τον πατέρα τους κρασί εκείνο το βράδυ, και προσερχόμενη η μεγαλύτερη κόρη, κοιμήθηκε με τον πατέρα της εκείνη την νύχτα, και αυτός δεν κατάλαβε τίποτε, ούτε στον ύπνο του, ούτε όταν ξύπνησε. Συνέβη την επόμενη μέρα να πει η μεγαλύτερη κόρη στην νεότερη: δες, κοιμήθηκα χθες με τον πατέρα μας. Ας τον ποτίσουμε με κρασί και αυτή την νύχτα, και πλησίασέ τον και κοιμήσου μαζί του και εσύ, για να αναστήσουμε γενιά από τον δικό του σπόρο)

    Και διάβασε κι αυτό:

    » Τον κατηγορούν επίσης (το Λωτ), ότι πρόσφερε τις παρθένες κόρες του ώστε να ασελγήσουν εις βάρος τους οι κάτοικοι των Σοδόμων, προκειμένου να σώσει τους επισκέπτες του απ’ αυτούς.

    Απαντάμε:
    Υπάρχει «κλιμάκωση» στη σοβαρότητα τών πράξεων, και μάλιστα ανάλογα με την εποχή που ζει ο καθένας, και τις ισχύουσες συνθήκες και συνήθειες. Την εποχή εκείνη, η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ήταν ιερή. Και μάλιστα όταν σε επισκέπτονται ΑΓΓΕΛΟΙ. Ο Λωτ, ήταν πρόθυμος όχι να «προσφέρει», αλλά να «θυσιάσει» τις κόρες του, για χάρη τού ιερού καθήκοντος προς τους δύο επισκέπτες του, να τους προστατέψει. Δεν είναι «προσφορά», αλλά «θυσία», όπως κάποιος θυσίαζε την οικογένειά του στους διωγμούς τών Χριστιανών από τους ειδωλολάτρες, για να μην αρνηθεί τον Χριστό. Η πρόθεση μάλιστα τού Λωτ να θυσιάσει τις κόρες του για δύο αγνώστους αγγέλους, δείχνει ότι είχε ξεπεράσει τον εγωϊσμό του.»

    πηγή
    http://www.oodegr.com/neopaganismos/ag.grafi/lot1.htm

    Για όλα υπάρχει εξήγηση αν κάποιος θέλει να καταλάβει. Αλλά αν έχεις φτάσει στο σημείο να λες ότι είναι ανήθικο το να δεχτείς να πεθάνεις μαρτυρικά για να σώσεις το παιδί σου από το θάνατο που προκάλεσε το ίδιο στον εαυτό του (στη θυσία του Χριστού για μας αναφέρομαι), ε τότε ναι, θα θεωρήσεις το Λωτ προαγωγό. Με γεια σου με χαρά σου.

    Σχολιάστε
  • Μάιος 25, 2012, 11:35 πμ
    Permalink

    Πρός 323.

    Γνωρίζουμε και τον εχθρό και τα όπλα του και τα όργανά του.

    Ένα απο τα όργανά του είσαι…εσύ, και δεν το ξέρεις!

    Σχολιάστε
  • Μάιος 25, 2012, 11:44 πμ
    Permalink

    Πρός σχόλιο 325.

    Καλές οι εξηγήσεις σου ως προς τα συγκεκριμένα χωρία της Αγίας Γραφής.

    Κάνεις όμως ένα ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ και ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΛΑΘΟΣ αν πιστεύεις ότι ο Λεβιαθαν μισεί τον Χριστό!

    Σχολιάστε
  • Μάιος 25, 2012, 11:50 πμ
    Permalink

    Aνώνυμη, αν ο θεός της αγίας γραφής θέλει να «θυσιάσω» τα παιδιά μου με οποιονδήποτε τρόπο, είτε με το να τα σφάξω όπως πήγε να κάνει ο Αβραάμ, είτε με το να τα εκπορνεύσω είναι ένας μοχθηρός χαρακτήρας, ατελής, που θέλει συνέχεια «θυσίες» αθώων παιδιών για να επιβεβαιώνει το μεγαλομανές εγώ του. Φυσικά όλα αυτά παραπέμπουν σε μοχθηρό τύραννο, όχι σε έναν φιλεύσπλαχνο δημιουργό.
    Οπότε αν μου ζητηθεί να πω πως «ναι Μεγαλοδύναμε, θα εκπορνεύσω την κόρη μου για να πάω στον παράδεισο», ειλικρινά θα προτιμήσω να βάλω μία σφαίρα στο κεφάλι μου παρά να κάνω κάτι τέτοιο. Αυτά τα πράγματα που σας διδάσκουν είναι 100% ανήθικα και άρρωστα.

    Σχολιάστε
  • Μάιος 25, 2012, 12:00 μμ
    Permalink

    Λεβιαθάν, κατανοώ το σκεπτικό σου και εσένα.

    Εκείνοι που προσπαθούν με ανθρωπίνη λογική, διάνοια και επιστήμη να κατανοήσουν τα βαθιά νοήματα και την αλήθεια της Αγίας Γραφής, τους τρώει… ο λύκος!

    Γι αυτό δώσαμε τον βαθμό » καλό » και όχι «άριστα» στις εξηγήσεις που έδωσε ο 325.

    Μην τον παρεξηγείς, είναι ακόμα… νεκρός!

    Σχολιάστε
  • Μάιος 25, 2012, 12:01 μμ
    Permalink

    Ο Θεός ΖΗΤΗΣΕ από τον Αβραάμ να θυσιάσει το παιδί του για να δοκιμάσει την πίστη του. Εντέλει δεν τον άφησε να πεθάνει. Αντίθετα ο Χριστός πέθανε κανονικότατα για χάρη μας ενώ δεν έφταιγε για τις αμαρτίες μας . Και αποφεύγεις την ουσία: εσύ, που ως άνθρωπος, είσαι ατελής και δειλός και εγωιστής, δε θα πέθαινες για να σώσεις το παιδί σου από το θάνατο, ακόμα κι αν τον προκάλεσε το ίδιο στον εαυτό του; Που βλέπεις τη μοχθηρία σ’ αυτό;

    ΥΓ1: Περί Λωτ και βιασμό των κορασίδων του τουμπεκί, ε;

    ΥΓ2: Ιωάννη, ο Λεβιάθαν όντως δε μισεί το Χριστό. Μισεί το πρότυπο που του παρουσιάζει γιατί ξέρει πως θέλει αγώνα για να το φτάσει κι αυτός προτιμά να χαϊδεύει τον εγωισμό του. Κατανοητό. Άλλωστε αυτό είναι πανεύκολο.

    Σχολιάστε
  • Μάιος 25, 2012, 12:13 μμ
    Permalink

    330. «Δάσκαλε που δίδαξες και νόμο δεν εκράτεις»!

    Ο Λεβιαθάν δεν χαϊδεύει τον εγωισμό του, είναι αναίσθητος και τον πάνε για σφαγή. Αλλοι του τον χαϊδεύευουν και χαϊδεύευονται!

    Ενας απ αυτούς είσαι και εσύ!

    Σχολιάστε
  • Μάιος 25, 2012, 12:28 μμ
    Permalink

    Κανείς (υγιής ψυχικά) εδώ μέσα δε θέλει να πάει για σφαγή ο Λεβιάθαν. Γι’ αυτό προσπαθούν όλοι λίγο-πολύ να του δείξουν ότι του έχουν μάθει στραβά το Θεό, και γι’ αυτό τον αποστρέφεται. Αν τελικά αλλάξει γνώμη, αυτό θα οφείλεται κυρίως στο Θεό που του άνοιξε τα μάτια, και ελάχιστα σ’ εμάς. Αλλά αν ο Λεβιάθαν δε θέλει να του αφήσει το παραμικρό περιθώριο να τον βοηθήσει, τουλάχιστον δε θα τον αφήσω να διαδίδει εσφαλμένα (και εσκεμμένα) την Αγία Γραφή και να πάρει κι άλλους στο λαιμό τους…

    Σχολιάστε
  • Μάιος 25, 2012, 12:42 μμ
    Permalink

    Ανώνυμη , το ίδιο πράγμα λες. «Να επιβεβαιώσει την πίστη του». Αυτό είναι ανθρώπινο χαρακτηριστικό, ατελές, αν ο θεός ξέρει τα πάντα για εμάς, τότε δεν χρειάζεται να κάνει όλες αυτές τις ανόητες προκλήσεις στους πιστούς. Αν ξέρει τι σκέφτεσαι γιατί να θέλει να σε δοκιμάσει; Όλη αυτή η βλακώδης δοκιμασία πίστης για το τίποτα στην ουσία, μόνο και μόνο για επιβέβαιωση, για φούσκωμα του εγώ, με έναν τύραννο να συμπεριφέρεται στους ανθρώπους σαν να είναι αντικείμενα σκλάβοι.

    Όσο για τον Λωτ και τις κόρες του, κανένα «τουμπεκί», η απάντηση περιλαμβάνεται στην πρώτη ανάρτηση. Όλα αυτά είναι άρρωστα 100% .
    Όσον αφορά το Χριστό, ένας θεός αποδιοπομπαίος τράγος, θύμα, που διδάσκει την παθητική ανοχή στο κακό, δεν με εμπνέει, και απλά μου δείχνει ένα ανθρωπογενές σύστημα κοινωνικής ανοχής στις αδικίες, στην φτώχια και στην ανέχεια. Ότι πρέπει για τις μάζες , γι’ αυτό και ο χριστιανισμός, όπως και όλες οι θρησκείες είναι χαρακτηριστικό των λιγότερο μορφωμένων και των φτωχών ανθρώπων, που ήταν άτυχοι να εκτεθούν σε αυτόν χωρίς να έχουν εκτεθεί στις ιδέες της Αναγέννησης και του Διαφωτισμού, ή αν μιλάμε για Έλληνες, στον Σωκράτη και τον Επίκουρο.

    Σχολιάστε
  • Μάιος 25, 2012, 1:08 μμ
    Permalink

    Οι διαφωτιστές που τόσο θαυμάζεις επέβαλλαν υποχρεωτική λατρεία της θεάς Λογικής, και μάλιστα μέσα σε χριστιανικούς ναούς, με μία πόρνη γυμνή πάνω στην Αγία Τράπεζα για να εξευτελίσουν το χριστιανισμό. Η αθεΐα είναι η πιο φανατική θρησκεία.
    Πολλοί έλεγαν ότι πίστευαν, αλλά όταν απειλήθηκε η ζωή τους μια χαρά το πήραν πίσω. Υπάρχουν διαβαθμίσεις στην πίστη. Είναι σαν να μου λες ότι επειδή δηλώνεις κατά του συστήματος μπορείς να το βελτιώσεις από τον καναπέ σου.
    Και με το τουμπεκί εννοούσα ότι παρέκαμψες το ότι φανερώθηκαν τα ψέμματά σου: ο Λωτ ήταν μεθυσμένος όταν κοιμήθηκε με τις κόρες του, δεν είχε καμία ευθύνη. Αυτό όμως παρέλειπες επιμελώς να το αναφέρεις σε ΟΛΑ τα ποστ σου, σε κάθε τόπικ. Τυχαίο; Δε νομίζω.

    Και τώρα θα μου επιτρέψεις να αποσυρθώ για να γευματίσω:) Μπον απετί και σ’ εσένα!

    Σχολιάστε
  • Μάιος 25, 2012, 2:07 μμ
    Permalink

    Πρός σχόλιο 332 & 334, απάντηση υπέρ Λεβιαθάν.

    Μας γράφεις ότι «Κανείς (υγιής ψυχικά) εδώ μέσα δε θέλει να πάει για σφαγή ο Λεβιάθαν», και τον σφάζεις και εσύ με την αρρωστημένη κατάμαυρη ψυχή σου, τα ωραιοποιημένα λόγια σου και τον σκοτισμένο παράλογο νου σου!

    Σχολιάστε
  • Μάιος 25, 2012, 4:45 μμ
    Permalink

    Ανώνυμη,
    H λογική δεν είναι θεά, είναι τρόπος σκέψης. Προτιμάς τον τρόπο σκέψης του Μεσαίωνα που οι χριστιανοί έκαιγαν αθώους;

    Επίσης, η αθεΐα είναι θρησκεία όσο η αποχή είναι στάση του σεξ.

    Είμαστε και οι δύο άθεοι ως προς τις περισσότερες θρησκείες, εγώ είμαι σε μία παραπάνω.

    Αυτή η δικαιολογία «συγγνώμη που πήγα με τις κόρες μου αλλά μέθυσα άσχημα» θα έστεκε αν ο άντρας σου σου έλεγε πως πήγε με τις κόρες σας;

    Σχολιάστε
  • Μάιος 25, 2012, 4:49 μμ
    Permalink

    Ιωάννη, έχεις επεξεργαστεί ποτέ το ενδεχόμενο αυτός που μιλά μαζί σου να έχει δίκιο και εσύ άδικο; Η’ όποιος τολμά να διαφωνήσει είναι παράλογος, έχει μαύρη ψυχή και γενικά είναι εκ του πονηρού. Έχεις σκεφτεί να επισκεφτείς ψυχίατρο;

    Σχολιάστε
  • Μάιος 25, 2012, 5:39 μμ
    Permalink

    Λεβιάθαν προσυπογράφω!
    Ρε παιδιάααα!
    Εναν ψυχίατρο επειγόντως!
    Εδώ μέσα κάποιος έχει κόψει τον άλυσο!
    Εχει ξεφύγει!
    Το παίζει παντογνώστης και άγιος!
    Πόσο εωσφορικότερο;

    Σχολιάστε
  • Μάιος 25, 2012, 5:40 μμ
    Permalink

    Λεβιαθάν, τα ερωτήματά σου είναι λογικής φύσεως και θα στά απαντήσουμε.

    Πάμε λοιπόν και ο Θεός βοηθός.

    Ρωτάς, «αν έχω επεξεργαστεί ποτέ το ενδεχόμενο αυτός που μιλά μαζί σου να έχει δίκιο και εσύ άδικο».

    Απάντηση

    Δεν επεξεργάζωμαι αν αυτός που μιλάει μαζί μου έχει δίκιο ή άδικο, αλλά αν Είναι δίκαιος ή άδικος… στόν εαυτό του.

    Ρωτάς, «ή όποιος τολμά να διαφωνήσει είναι παράλογος, έχει μαύρη ψυχή και γενικά είναι εκ του πονηρού»

    Απάντηση

    Ο άδικος με τον εαυτό του, είναι οπωδήποτε…εκ του πονηρού!

    Ρωτάς, «Έχεις σκεφτεί να επισκεφτείς ψυχίατρο;»

    Aπάντηση

    Και οι ψυχίατροι είναι άδικοι με τον εαυτό τους, αλλοιώς δεν θα ήταν ψυχίατροι.

    Σχολιάστε
  • Μάιος 25, 2012, 5:46 μμ
    Permalink

    Πρός 338.

    Είσαι τρομακτικά άδικη στόν εαυτό σου, κατά συνέπεια και κατά του Λεβιαθάν και κατά του Χριστού και κατά όλης της κοινωνίας!

    Σχολιάστε
  • Μάιος 25, 2012, 5:54 μμ
    Permalink

    Ιωάννη
    ευτυχώς που η κοινωνία έγινε αδιάφορη και άθεη και έτσι κάτι καλοί «χριστιανοί» σαν και σένα δεν θα μπορούν να κάψουν κόσμο στο όνομα του Χριστού. Ευτυχώς.

    Σχολιάστε
  • Μάιος 25, 2012, 6:21 μμ
    Permalink

    Λεβιαθάν, επειδή σε έχουν ζαλίσει και τους έχεις ζαλίσει με το θέμα του Λώτ, καιρός να κάνουμε ένα ταξιδάκι στόν χρόνο και να πάμε μέχρι την εποχή του Λώτ. Θα ρίξουμε μία μικρή ματιά μόνο και θα γυρίσουμε…

    Πάμε λοιπόν και ο Θεός βοηθός μας.

    Εδώ είμαστε κιόλας και ρωτάμε λοιπόν τόν ίδιο τον Λώτ,

    -Γιατί Λώτ έγινε αυτό το αίσχος με τις κόρες σου, έστω κι αν σε μεθύσανε, μη δικαιολογήσε.
    Είσαι πατέρας τους, τι ανατροφή τους έδωσες εσύ και η γυναίκα σου που έγινε στύλη άλατος;»

    Και μας απαντάει ο Λώτ,

    -Δεν δικαιολογούμε γιά τίποτα. Δεν δικαιώνεται κανείς ενώπιον του Δίκαιου Θεού.

    Είμουν άδικος με τον εαυτό μου και κατά συνέπεια, άδικος με τον θείο μου τον Αβραάμ, τον Φίλο Του Θεού. Αδικος στη γυναίκα μου. Αδικος στις κόρες μου. Αδίκος στόν Δίκαιο Θεό που με είχε κοντά στόν Φίλο Του και δεν μου έλειπε τίποτα.

    Τα έχασα όλα και ξεφτιλίστηκα. Γιά να είμαι αιώνιο παράδειγμα για όλες τις γενεές, τι παθαίνει ο άνθρωπος που αδικεί τον εαυτό του.

    Και μάθεται κι αυτό, ο Θεός με έσωσε για χάρη του θείου μου του Αβραάμ, του Φίλου Του.

    Ο σημερινός κόσμος σας, δεν διαφέρει καθόλου απ’ τα Σόδομα και τα Γόμορα της εποχής μου, και πολλοί από εσάς δεν διαφέρεται καθόλου από εμένα, διότι κάνεται το ίδιο λάθος μ’ εμένα…

    Αδικείται σκληρά τον εαυτό σας, ενώ υπάρχει Μέγας Φίλος για εσάς εσείς πάτε με τον Εχθρό σας!

    Σχολιάστε
  • Μάιος 25, 2012, 6:26 μμ
    Permalink

    @Περαστικός, το κοσμητικό «καλός» κράτα το για εσένα για να για να κρύβεις την μοχθηρία σου.

    Μου φτάνει το Χριστιανός!

    Σχολιάστε
  • Μάιος 25, 2012, 6:27 μμ
    Permalink

    Επειδή λένε ότι η καταπίεση της λογικής παράγει απωθημένα, και δεν είναι καιρός τώρα να καταπιέζομαι. Kαι αισθάνομαι να καταπιέζεται η λογική μου αν δεν γίνει λόγος, έχουμε και λέμε!
    «Κάθε ρυπαρός λόγος ας μην βγαίνει ποτέ από το στόμα σας, αλλά αντιθέτως να βγαίνει κάθε καλός λόγος, κατάλληλος να θεραπεύει και να οικοδομεί την παρουσιαζόμενη ανάγκη, για να δώσει χάρη σ’ αυτούς που τον ακούνε. …. Να γίνεσθε αγαθοί και ευεργετικοί μεταξύ σας, εύσπλαχνοι και συμπονετικοί …..» Εφεσίους 4. 29-32
    Σε αντιδιαστολή έχουμε …. Μερικά από τα the best of …
    1. «Πρώτα θέλω να σου πω μερικά για εμένα. Ότι δεν είμαι κανένας ειδικός επιστήμονας, ούτε ψυχολόγος, κοινωνιολόγος ή κληρικός, αλλά ένας απλός άνθρωπος μέσα από τον κόσμο που ζεις και εσύ. Πάμε λοιπόν και ο Θεός βοηθός…»
    2. «εσύ με την αρρωστημένη κατάμαυρη ψυχή σου, τα ωραιοποιημένα λόγια σου και τον σκοτισμένο παράλογο νου σου!»
    3. «Δάσκαλε που δίδαξες και νόμο δεν εκράτεις»!
    4. «Παρασύρεις και άλλες ψυχές και το κρίμα στο λαιμό σου!» «διάβασε και αυτό προς ψυχοθεραπεία»
    5. «Γι αυτό δώσαμε τον βαθμό καλό και όχι άριστα…. Μην τον παρεξηγείς είναι ακόμα νεκρός»
    6. «Αυτοδαγκώνονται από τον «λύκο» εαυτό τους»
    Και το απίστευτο … δικό σου… και δικό σου (με το δεύτερο εννοώ στο αφιερώνω!!!) Και στο ανταποδίδω, και ας μην το απεύθυνες σε μένα.
    «Δεν στο γράφω αυτό για να σου θίξω την προσωπικότητά σου, αλλά για να σε βοηθήσω. Έχεις πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση. …..Ίσως φταίει η ανατροφή σου, οι συναστροφές σου, οι μέχρι τώρα σχέσεις σου. Ίσως φταις τελικά για όλα ΕΣΥ…»
    Και μέμφομαι εσένα κυρίως Ιωάννη για τέτοιους αλληλοσπαράξιους διαλόγους –το εξομολογούμαι, θα ήταν υποκριτικό να το ψευτοκαλύψω με γενικόλογα και ταυτόχρονα εξαπολύοντας ουσιαστικά ύβρεις μασκαρεμένες σε ψυχολογικο-αγαπησιαρικο-εκκλησιαστικά μορφώματα – επειδή εσύ είσαι εκείνος που μιλάς στο όνομα του Θεού. Που το βρήκες αυτό το Θεό; Πότε ο Δημιουργός απευθύνθηκε με τέτοια γλώσσα σε πλάσμα του; Και κριτής και ψυχαναλυτής και σε ρόλο πνευματικού υπεργενικεύοντας, ετικετοποιώντας, συναισθηματικά αποστασιοποιημένος, καταστροφολογώντας, διχοτομική σκέψη (μαυρο-άσπρο) … να συνεχίσω;
    Ιωάννη; Με ακούς σε παρακαλώ; Δεν προσφέρεις καλές υπηρεσίες σε κανένα. Ούτε στον πλησίον σου, ούτε στον εαυτό σου, ούτε και στο Θεό! Αν πίστεψες ποτέ ότι το έχει ανάγκη.
    Εγώ προσωπικά, έχω ανάγκη από αυτό που περιγράφει, πραγματικά σοφά, στην προς Εφεσίους. Και αν παραπάνω ακολούθησα το ύφος σου, συγχώρα με, ήταν για να σου δείξω πόσο ατυχής είναι ο τρόπος. Ούτε γω δικαιούμαι να κρίνω και να κουνώ το δάκτυλο και το ξέρω.
    Να εκφράσω μια ευχή… ας οργανωθούμε να κάνουμε μια ωραία συζήτηση, με συμφωνίες και διαφωνίες, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς!
    Φιλικά! Ουφ!

    Σχολιάστε
  • Μάιος 25, 2012, 7:15 μμ
    Permalink

    @Διονυσία, διάβασα προσεκτικά αυτά που μου έγραψες.

    Κρίνεις κατά όψη -λέει – και κατά συνέπεια η κρίση σου είναι άδικη!

    Αν είσουν δίκαια, δεν θα διαφωνούσες με τα γραφώμενα, ούτε τους χαρακτηρισμούς που είναι απολύτως δίκαιοι και δεν θίγουν στην ουσία κανένα ανθρώπινο πρόσωπο εδώ!

    Θα σε βοηθήσουμε λίγο για να καταλάβεις, και αν θέλει γίνε δίκαιη στόν εαυτό σου.

    Η λεγόμενη κόλαση, δεν είναι φωτιές όπως τις ξέρουμε εδώ, αλλά η απουσία του Θεού στην ψυχή του ανθρώπου.

    Ο Θεός είναι παντού και είναι πάντα αγάπη. Δεν θα απουσιάζει ούτε, από τον χώρο θα λέγαμε, που θα βρίσκοντε εκείνοι που διαλέξαν για θεό τους τον εαυτό τους κατά το παράδειγμα του Εωσφόρου και των αγγλελων αυτού.

    Το απόσπασμα πρός Εφεσίους που μας παρουσιάζεις εδώ ώς κατάλληλη συμπεριφορά, είναι οπωδήποτε .
    Αλλά όχι για κάθε περίπτωση.
    Αν προσέξεις τα σχόλια θα δείς, ότι κάποιες απαντήσεις που δίνονται έχουν τα στοιχεία που λές και κάποιες και άλλες ακριβώς τα αντίθετα.

    Αυτό Διονυσία δεν γίνεται τυχαία. Δίνεται στόν καθέναν κατά τις «ανάγκες » του.

    Ο Θεός δεν αναπαύεται στον αντίθετό Του, όπως και ο αντίθετος δεν αναπαύεται στό τον Θεό.

    Σχολιάστε
  • Μάιος 25, 2012, 8:00 μμ
    Permalink

    Μόνο μια ερώτηση Ιωάννη! «Θα σε βοηθήσουμε λίγο για να καταλάβεις» λες… δεν είσαι ένας… ποιοί είσαστε;
    Για τα υπόλοιπα …I rest my case! Και πάω βόλτα. Η Διονυσία Αρεοπαγίτου είναι μαγεία αυτές τις μέρες και ώρες. Μυρωδιές, ήχοι, εικόνες….
    Καλό βράδυ.

    Σχολιάστε
  • Μάιος 25, 2012, 8:09 μμ
    Permalink

    Αγαπητή μου Διονυσία, ευχαρίστως να σου απαντήσουμε στην ερώτησή σου.

    Είμαστε Αυτός που Είμαι…

    Καλο βράδυ και σ’ εσένα.

    Ιωάννης

    Σχολιάστε
  • Μάιος 25, 2012, 9:02 μμ
    Permalink

    Αν ο οποιοσδήποτε «Ιωάννης» υποδηλώσει πως έχει επικοινωνία με το θείο, ή ακόμα μιλάει στον πρώτο πληθυντικό για τον εαυτό του, τυγχάνει σχετικής κάλυψης ή και θαυμασμού από τους περισσότερους πιστούς (συνήθως). Αν ο κάθε «Ιωάννης» πει όμως πως ο θεός του μιλά μέσα από το πιστολάκι των μαλλιών του, τότε όλοι, και οι πιστοί, τον θεωρούν τρελό. Πώς από ένα πιστολάκι εξαρτάται αν θα σε κρίνουν τρελό είναι κάτι άξιο απορίας.

    Σχολιάστε
  • Μάιος 26, 2012, 2:10 πμ
    Permalink

    Λεβιαθάν, είσαι ελεύθερος να πιστεύεις ότι θέλεις.

    Είναι το μόνο που δεν μπορεί να στο πάρει με το ζόρι κανείς.

    Η πίστη σου είναι ο ίδιος σου ο εαυτός.

    Σχολιάστε

Απάντηση

Subscribe without commenting

  • Κέρασμα

    Για ν' αγαπήσεις τον Θεό, πρέπει να ξεκινήσει από την ΘΥΣΙΑ. Όταν ο άνθρωπος δεν υπολογίζει τον εαυτό του και θυσιάζεται, τότε τα πράγματα πάνε κανονικά: αγαπάει τον πλησίον του, αγαπάει τον Θεό.
    - Γέροντας Παΐσιος
  • Αρέσει σε %d bloggers: