Σταυρούλα Τούλα: Μια μεγάλη ευεργέτιδα

Μια μορφή μεταξύ ουρανού και γης που έκανε πράξη την αγάπη χωρίς σύνορα. Ιστορίες από ανθρώπους που τη γνώρισαν. Παρουσίαση του βιβλίου «Σταυρούλα Τούλα η φιλάνθρωπος» από τον συγγραφέα Δ. Κούβελα και τον π. Χρύσανθο Στελλάτο στην εκπομπή Λυχνοστάτης του τηλεοπτικού σταθμού Λύχνος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

«Κάποιοι πεθαμένοι είναι πιο ζωντανοί από ανύπαρκτους επιζώντες»

«Όταν πεθάνω, δεν θέλω να αφήσω τίποτα (από την περιουσία μου)»

«Λίγοι είναι τέτοιοι άνθρωποι και ακόμα λιγότεροι όσοι πιστεύουν ότι υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι»

«Δεν περίμενα κάποιος που δεν μας ήξερε ότι θα μας βοηθούσε (οικονομικά)»

Please enable Javascript and Flash to view this Blip.tv video.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Σταυρούλα Τούλα: Μια μεγάλη ευεργέτιδα

 • Μάρτιος 1, 2010, 5:37 μμ
  Permalink

  οτι και να διαβασω με κανει κομματια. Καλη σαρακοστη.Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ δεν ειναι τοσο μακρυσ οσο μας φανηκε. Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ οπου να ναι πλησιαζει !!!!!!!!

  Σχολιάστε

Απάντηση

Subscribe without commenting

 • Κέρασμα

  Η κοινή αντίληψη για τη νηστεία δείχνει μια ριζική ακατανοησία του πράγματος. Αυτό που έχει σημασία δεν είναι αυτή καθαυτή η νηστεία σαν αποφυγή από μέρους μας αυτής ή εκείνης της τροφής ή σαν αποστέρηση του εαυτού μας από αυτό ή εκείνο το φαγητό για σκοπούς τιμωρίας. Η νηστεία δεν είναι παρά μόνο μια δοκιμασμένη μέθοδος για να πετύχουμε τα αναγκαία αποτελέσματα, όπως, μέσω εξάντλησης του σώματος, να επιτύχουμε εκλέπτυνση των μυστικών πνευματικών ικανοτήτων μας, που συσκοτίστηκαν από το γεγονός ότι φέρουμε σάρκα, και έτσι να διευκολύνουμε την προσέγγιση μας στον Θεό. Όπως στη νάρκωση, τη μέθη και τον ύπνο, έτσι και στη νηστεία ο άνθρωπος φανερώνει τον εαυτό του έτσι άλλοι εκδηλώνουν τις πιο ψηλές πνευματικές ικανότητες κι άλλοι γίνονται μόνο νευρικοί και θυμώδεις. Η νηστεία αποκαλύπτει την αληθινή ουσία του ανθρώπου.
  - π. Αλέξανδρος Ελτσιανίνωφ
 • Αρέσει σε %d bloggers: