Ζωντανό Αντίδωρο

γεια σου και χαρά σου!

Είμαι δύο χρόνια στο διαδίκτυο και μόλις σήμερα βρήκα τη σελίδα σας :( Εντάξει δε θέλω να κατηγορήσω άλλους χώρους, αλλά όμως πουθενά μα πουθενά δε βρήκα αυτό που εσείς εδώ προσπαθείτε να δημιουργήσετε.
Δηλαδή ήθελα να βρω σελίδες με χριστιανικό περιεχόμενο για προσωπική δική μου βοήθεια. Και έβρισκα χριστιανικό περιεχόμενο αλλά με έναν εγκυκλοπαιδικό τρόπο.
Εδώ μου αρέσει η απλότητα αλλά ταυτόχρονα και η σοβαρότητά σας. Μου άρεσε πάρα πολύ όταν είδα να μνημονεύονται ονόματα και άλλα πολλά. Έτσι τέτοιες κινήσεις απλές καθημερινές δεν είχα καταφέρει να δω σε άλλη σελίδα του διαδικτύου.
Ήδη το istologio.org είναι όχι στα αγαπημένα μου αλλά η σελίδα με την οποία ανοίγει ο internet browser.
O Θεός να σας δίνει δύναμη. Εἴναι πολύ δύσκολο αυτό που κάνετε. Όσο πιο πολύ αγωνίζετε κανείς τόσο πιο μεγάλες δυσκολίες συναντά.
Ξανά λοιπόν: Ο Θεός να σας δίνει δύναμη

Ευχαριστούμε τον κ. Γιάννη για το μήνυμά του. Το αντιγράφουμε εδώ ως μικρό λεκτικό αντίδωρο προς όσους συμμετέχουν εμφανώς κι αφανώς στην κοινότητα του Ζωντανού Ιστολογίου.

Απάντηση

Subscribe without commenting

  • Κέρασμα

    Η κοινή αντίληψη για τη νηστεία δείχνει μια ριζική ακατανοησία του πράγματος. Αυτό που έχει σημασία δεν είναι αυτή καθαυτή η νηστεία σαν αποφυγή από μέρους μας αυτής ή εκείνης της τροφής ή σαν αποστέρηση του εαυτού μας από αυτό ή εκείνο το φαγητό για σκοπούς τιμωρίας. Η νηστεία δεν είναι παρά μόνο μια δοκιμασμένη μέθοδος για να πετύχουμε τα αναγκαία αποτελέσματα, όπως, μέσω εξάντλησης του σώματος, να επιτύχουμε εκλέπτυνση των μυστικών πνευματικών ικανοτήτων μας, που συσκοτίστηκαν από το γεγονός ότι φέρουμε σάρκα, και έτσι να διευκολύνουμε την προσέγγιση μας στον Θεό. Όπως στη νάρκωση, τη μέθη και τον ύπνο, έτσι και στη νηστεία ο άνθρωπος φανερώνει τον εαυτό του έτσι άλλοι εκδηλώνουν τις πιο ψηλές πνευματικές ικανότητες κι άλλοι γίνονται μόνο νευρικοί και θυμώδεις. Η νηστεία αποκαλύπτει την αληθινή ουσία του ανθρώπου.
    - π. Αλέξανδρος Ελτσιανίνωφ
  • Αρέσει σε %d bloggers: