Σημάδια Ορθοδοξίας στην Τουρκία

Παρακολουθήστε την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του τουρκολόγου δημοσιογράφου – ερευνητή Νίκου Χειλαδάκη στο Δήμο Θέρμης Θεσσαλονίκης την άνοιξη του 2005 με τίτλο «Σημάδια Ορθοδοξίας στην Τουρκία» η οποία μεταδόθηκε από τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό 4Ε.

Ο ομιλητής παρουσιάζει και σχολιάζει δημοσιεύματα Τουρκικών εφημερίδων και περιοδικών, καθώς και αποσπάσματα τηλεοπτικών εκπομπών καναλιών της γείτονος αναφορικά με την θρησκευτικότητα του τουρκικού λαού.

Πηγή: ierosolymitissa.org

1ο μέρος

2ο μέρος

Δείτε επίσης:

Απάντηση

Subscribe without commenting

  • Κέρασμα

    Τί είναι ελευθερία;
    Συνήθως χρησιμοποιούμε αυτή τη λέξη, για να δηλώσουμε την ικανότητα επιλογής ανάμεσα σε δύο ή περισσότερες δυνατότητες. Είμαστε ελεύθεροι να έρθουμε ή όχι σ' αυτή τη διάλεξη· είμαστε ελεύθεροι να ψηφίσουμε αυτό ή το άλλο κόμμα, κ.λπ. Άλλα αυτή είναι σχετική καί όχι απόλυτη ελευθερία. Περιορίζεται από τις δυνατότητες πού μας δόθηκαν. Καί ακριβώς αυτό το δεδομένο (αυτό πού μας δόθηκε) αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για την ελευθερία. Γιατί να επιλέγω ανάμεσα σε ό,τι μου δόθηκε, καί να μην είμαι ελεύθερος να δημιουργήσω τις δικές μου δυνατότητες; Μπορείτε να δείτε πώς το ερώτημα της ελευθερίας καί το ερώτημα της δημιουργίας εκ του μηδενός, είναι αλληλένδετα: αν κάποιος δημιουργεί με υλικό πού του δόθηκε, είναι δεσμευμένος από το υλικό αυτό αν όμως δημιουργεί εκ του μηδενός, τότε είναι ελεύθερος με την απόλυτη έννοια του ορού.
    - Επίσκοπος Περγάμου Iωάννης Ζηζιούλας
  • Αρέσει σε %d bloggers: