Απόδειξη Αγάπης (Fireproof)

Ο Kέλεμπ Χολτ είναι ένας πυροσβέστης που αντιμετωπίζει οικογενειακά προβλήματα. Ενώ σώζει καθημερινά ανθρώπινες ζωές αδυνατεί να σώσει τον γάμο του. Μια έξυπνη ειρωνία από τον σεναριογράφο, που συναντάται όχι σπάνια στην καθημερινή ζωή. Αποφασίζει να χωρίσει, όμως, ο πατέρας του τον προκαλεί να δώσει στο γάμο του μια τελευταία ευκαιρία. Του λέει πως και ο ίδιος είχε αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα. Του δίνει ένα ημερολόγιο και του λέει να κάνει κάθε μέρα, ό,τι γράφεται σ’ αυτό. «Είναι 40 μέρες», του λέει, «κάνε μια προσπάθεια». Ο Κέλεμπ αποφασίζει να το κάνει. Στην πορεία έρχεται σε επαφή με τον λόγο του Θεού, γνωρίζει τον Χριστό. Στη συνέχεια…

Εντυπώσεις

Μια εξαιρετική χριστιανική ταινία για την οικογένεια, την επικοινωνία και τις σχέσεις, το γάμο, το διαζύγιο. Το σενάριο εξαιρετικό, οι ερμηνείες καταπληκτικές, η μουσική, η φωτογραφία, η σκηνοθεσία, τα τεχνικά εφέ όλα θαυμάσια. Η ταινία όχι μόνο είναι ισάξια αλλά σαφώς υπερτερεί σε όλα αυτά τα σημεία πολλών επαγγελματικών, δήθεν καλλιτεχνικών ταινιών, που προτάσσονται για όσκαρ μόνο και μόνο γιατί προωθούν θέματα πολιτικής «ορθότητας» (αποκρυφισμός, ομοφυλοφιλία, παγκοσμιοποίηση κ.τ.ο.).

Η ταινία τα έχει όλα. Συναίσθημα, δραματικές σκηνές, χιούμορ, τα πάντα. Όπως σχολιάζει ένας απ’ τους συντελεστές της ταινίας, «δημιουργήσαμε μια ταινία που βλέποντάς την θα κλάψεις με την καρδιά σου, θα γελάσεις με την καρδιά σου, και θα φύγεις απ’ τον κινηματογράφο έχοντας πάρει “τροφή” για σκέψη». []

Προεπισκόπηση (trailer):

YouTube Preview Image

Διαβάστε περισσότερα για την ταινία, τον τρόπο που γυρίστηκε, το σχετικό βιβλίο, καθώς και τον αντίκτυπο που είχε στις ΗΠΑ στο ιστολόγιο Χριστιανικές ταινίες.

Δείτε την ταινία εδώ με ελληνικούς υπότιτλους:

Θερμές ευχαριστίες στον Κωνσταντίνο Κ.

Αναδημοσίευση από: Χριστιανικές Ταινίες

3 σκέψεις σχετικά με το “Απόδειξη Αγάπης (Fireproof)

  • Σεπτέμβριος 20, 2013, 1:24 πμ
    Permalink

    Πολύ ωραία ταινία: ανθρώπινη ιστορία, καλοί ηθοποιοί, χωρίς βία και πρόστυχες σκηνές… Άντε να βρεις τέτοιες ταινίες πλέον.
    Το βιβλίο The Love Dare που αναφέρεται στην ταινία έχει σώσει πολλούς γάμους στο εξωτερικό. Το βρήκα δωρεάν στο scribd, το διάβασα όλο και μπορώ να πω ότι δεν περιέχει τίποτα το μη ορθόδοξο. Βασικά αυτά που λέει είναι πράγματα που θα πρότεινε ένας καλός πνευματικός σε ένα ζευγάρι που περνάει κρίση – αλλά δεν έχουν τέτοιους στην Αμερική.

    Ευχαριστούμε πολύ!

    Σχολιάστε
  • Σεπτέμβριος 24, 2013, 7:18 μμ
    Permalink

    Υπάρχουν τέτοιοι ιερείς(καλοί πνευματικοί) στην Αμερική όπως ο Γέροντας Εφραίμ στην Αριζόνα αλλά οι Ελληνοαμερικανοί και όλοι εκεί ζούν σε έναν άλλο κόσμο και δυστυχώς δεν βλέπουν κάτι άλλο εκτός από τηλεόραση…
    Το έζησα αυτό από κοντά γι αυτό κ μιλάω.
    Άν ήθελαν πραγματικά να σώσουν κάτι (την ψυχή τους, τον γάμο τους, τα παιδιά τους)απλά θα έψαχναν κ ο Θεός δε θα τους άφηνε!!
    Σ ευχαριστούμε για την πληροφορία(το βιβλίο)
    Να σαι καλά!!!

    Σχολιάστε
  • Σεπτέμβριος 25, 2013, 7:10 μμ
    Permalink

    Να ‘ναι καλά αυτοί που το γράψανε, εγώ δεν έκανα τίποτα:).

    Να ‘ναι καλά κι ο γέροντας Εφραίμ που γέμισε την Αμερική μοναστήρια… Δεν μπορούν όλοι να τα επισκέπτονται, λόγω των αποστάσεων, αλλά και μόνο το ότι υπάρχουν τόσες εστίες προσευχής είναι μεγάλο πράγμα.

    Σχολιάστε

Απάντηση

Subscribe without commenting

  • Κέρασμα

    Αμαρτία είναι στέρηση δική μου του Θεού.
    - Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος
  • Αρέσει σε %d bloggers: