Προφητείες και Πόλεμος

Έχετε ακούσει ή διαβάσει για προφητείες ότι θα γίνει πόλεμος; Ποια θα πρέπει να είναι η στάση μας;

Στο βίντεο που ακολουθεί παραθέτουμε την απάντηση του π. Κωνσταντίνου Στρατηγόπουλου στα πλαίσια ομιλίας στις αρχές του 2008.

YouTube Preview Image

Από: Φλόγα, ΟΟΔΕ

Διαβάστε επίσης την το άρθρο Προφητολογίας το ανάγνωσμα του Θεοπρόβλητου. Ποια είναι η άποψή σας;

3 σκέψεις σχετικά με το “Προφητείες και Πόλεμος

  • Ιανουάριος 16, 2009, 1:57 μμ
    Permalink

    Το αποσπασμα είναι υπέροχο!
    Ήταν ό,τι χρειαζόμαστε αυτο τον καιρο που κουράστηκε ο νους μας απο τα διάφορα που ακούγονται, δήθεν για να ετοιμαστούμε.
    Όπως πολύ ωραία λέει και ο Θεοπρόβλητος «έτσι κι αλλιώς προσευχή», είναι η μόνη προετοιμασία.
    Η προσευχή μας δε γίνεται καθόλου καλύτερη αν είμαστε ταραγμένοι απο φωνές αμφιβόλου προελεύσεως.
    (για να μην αναφέρουμε ότι πολλές απο τις «προφητείες» που κυκλοφορούν έχουν και «λιακοπούλεια» προέλευση)

    Σχολιάστε
  • Ιανουάριος 31, 2009, 6:08 μμ
    Permalink

    Ο θεός επέτρεψε στην Ορθόδοξη Ρωσία να εγκαθιδριθέι άθεη εξουσία λίγες δεκαετίες πρίν. Μετά το πέρας αυτού του τέρατος οι Ορθόδοξοι Ρώσοι έγιναν ακόμη περισσότερο ορθόδοξοι. Ακόμα και αυτόσ ο πρόεδρος ανα τακτά χρονικά διαστήματα μεταβάινει στην Αγ. Παντελεήμονος στο Όρος (που η Παναγία διάλεξε να είναι ελληνικό, μάλλον σήμερα είμαστε ανάξιοι να το έχουμε αλλά βλέπετε γύρω μας έχουμα αλλοθρήσκους. Ο θεός λέει καλυτερα να το έχουν ορθόδοξοι και ας μην το αξίζουν).

    Στον Ελληνισμό του σήμερα (τα ίδια συμβαίνουν και στην Κύπρο που τόσους αγίους έχει βγάλει) όμως κυριαρχεί ο υλισμός και η αθεία. Κυριαρχεί η βλαστήμηση και η αδικία. Η ευκολοπέραση και ο ωχαδερφισμός. Να προσεύχεστε να μην επιτρέψει ο Θεός ένα αντίστοιχο αθειστικό καθεστώς για να ξυπνήσουμε. Να προσέυχεστε να ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ (διότι ουκ εστίν άνθρωπος επι της γής και ουχι αμαρτήσει) με το χαιδεμα του Θεού (όπως τα τελευταία τουλάχιστον 35 χρόνια που δεν έγινε πόλεμος σε ελληνικό έδαφος) παρά με μπάτσο! Να προσεύχεστε, όπως ο π. Κωνσταντίνος Στρατηγόπουλος ανέφερε παραπάνω, να μην επιτρέψει ο Κύριος να έχουμε πόλεμο.

    Σχολιάστε
  • Νοέμβριος 15, 2011, 1:15 πμ
    Permalink

    Εξαιρετικό απόσπασμα από έναν πραγματικό θεολόγο.

    Σχολιάστε

Απάντηση

Subscribe without commenting

  • Κέρασμα

    Ότι είναι από τον ουρανό και κάτω δεν το χρειαζόμαστε! Ένα πιάτο φαί, ένα παλιόρουχο και κάπου το κεφάλι να βάλεις από κάτω είναι αρκετά. Μη γεμίζετε τη ζωή σας με πολλές ανούσιες υποχρεώσεις και βάρη εις βάρος της ψυχή σας. Τι νόημα έχει να κερδίσεις όλον τον κόσμο και να χάσεις την ψυχή σου; Ο νούς σας πρέπει να είναι στην ουράνια βασιλεία και πως θα κερδίσουμε την αιώνια ζωή.
    - Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός
  • Αρέσει σε %d bloggers: