Η Ελλάδα που Αντιστέκεται: Κινηματογραφιστές σε Κρίση

Είστε μια παρέα άνεργων νέων στην Ελλάδα της κρίσης. Τι θα κάνετε; Κλαίτε τη μοίρα σας, θα μεταναστεύσετε ή θα μείνετε και θα παλέψετε;

Οι Κινηματογραφιστές σε Κρίση αποφάσισαν να παλέψουν, σχεδίασαν, γύρισαν και παρουσίασαν στο κοινό τις δύο πρώτες ταινίες τους μικρού μήκους.

– Οι «Ικέτες» είναι μια αλληγορική ματιά στην μεταπολιτευτική πολιτική πορεία της Ελλάδας με ..λοξοκοιτάγματα και φυσικά πολύ ..φαγοπότι!

YouTube Preview Image

– Η 2η ταινία, «Το Χρήμα είναι Χρόνος» καταγράφει πως η ροή του χρήματος επηρεάζει τη ζωή των ανθρώπων που συναντά…

YouTube Preview Image

Κατά την άποψή μας πρόκειται για ποιοτικές δημιουργίες με κέφι και ευρηματικότητα. Οι φίλοι του κινηματογράφου θα απολαύσουν μερακλίδικες αναφορές στην αρχαία τραγωδία, τον Artist, την Κάλπική λύρα, τον Τσάρλι Τσάπλιν, τον Μαρσέλ Μαρσό κλπ.

Όπως αναφέρει και ο Μητροπολίτης Μεσογαίας στην πρόσφατη εγκύκλιό του προς τους μαθητές των σχολείων,

Είναι πολύ καλύτερο να διεκδικείς τη ζωή σου παρά να την κληρονομείς. Έχετε (οι νέοι) αυτή την ευκαιρία να κτίσετε από την αρχή το μέλλον σας.

Οι ‘Κινηματογραφιστές σε Κρίση’ δεν κάθονται με χέρια σταυρωμένα, αλλά ενεργοποιούνται και διεκδικούν δημιουργώντας. Με αυτό τον τρόπο «ποιούν ήθος» εκτός από τις ταινίες τους και στην πραγματική ζωή.

Η επόμενη, πιο φιλόδοξη παραγωγή των ‘Κινηματογραφιστών’ αφορά τα Ελγίνεια μάρμαρα. Εάν οι ταινίες τους σας άρεσαν, μπορείτε να επιβραβεύσετε κι ενισχύσετε την προσπάθειά τους στέλνοντας μια δωρεά.

ΥΓ

«Το Χρήμα είναι Χρόνος» επιλέχθηκε να είναι η ταινία με την οποία θα κλείσει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πάτρας το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Η Ελλάδα που Αντιστέκεται: Κινηματογραφιστές σε Κρίση

Απάντηση

Subscribe without commenting

  • Κέρασμα

    Η μητέρα όλων των αγαθών και το γνώρισμα των μαθητών του Ιησού και η δύναμη που συγκρατεί όλη μας την ζωή είναι πάνω απ' όλα η αγάπη
    - Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος
  • Αρέσει σε %d bloggers: