Αν υπάρχει Θεός, γιατί υπάρχει τόσο κακό στον κόσμο;

YouTube Preview Image

Δείτε επίσης: Ο κουρέας, ο Θεός και το κακό στον κόσμο

4 σκέψεις σχετικά με το “Αν υπάρχει Θεός, γιατί υπάρχει τόσο κακό στον κόσμο;

 • Δεκέμβριος 4, 2012, 12:56 πμ
  Permalink

  Σ΄όλες σχεδόν τις παραπάνω ερωτήσεις αλλά και σ΄άλλες πολλές, απαντά -το έγραψα και άλλη φορά – ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΛΥΠΙΟΣ. Είναι το βιβλίο που κυκλοφορεί από τις «Εκδόσεις Επτάλοφος» και δίνει απόλυτα πειστικές απαντήσεις σε όλους τους προβληματισμούς μας, για την αναμφισβήτητη ύπαρξη του Θεού, για την ψυχή, για το καλό και το κακό, για την κοινωνία, για τη νηστεία κλπ. κλπ.

  Σχολιάστε
 • Δεκέμβριος 5, 2012, 4:31 πμ
  Permalink

  Εγώ αυτόν τον τίτλο τον αντιλαμβάνομαι ως:
  «Αν υπάρχει Θεός, γιατί δεν μας εξαλείφει;»
  Η πλειονότητα, αν όχι το σύνολο, του κακού στον κόσμου βρίσκεται μέσα στον άνθρωπο και κανένας άνθρωπος δεν είναι αρκετά καλός.
  Εκτός αυτού, είναι δίκαιο να γευτούμε τους καρπούς της διαχρονικής επιλογής μας να είμαστε μακρυά από το Θεό. Και προφανώς ο Θεός φρόντισε να εξαφανίζει το κακό σε μεγάλες ποσότητες με το να μας κάνει θνητούς (να μην αναφέρω κατακλυσμούς του Νώε, βροχές φωτιάς και άλλα…).
  Φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα στην παραγωγή, όχι στην κατανάλωση. Παράγουμε πολύ από τούτο το ρημάδι οι άτιμοι…

  Σχολιάστε
 • Ιούνιος 24, 2013, 6:10 μμ
  Permalink

  ΕΝΑΣ θεος μπορει να δημιουργησει «αμαρτωλα» οντα ? ή εαν θελετε να το θεσω λιγο ποιο κομψα, ο θεος ειναι ΤΕΛΕΙΟ ΟΝ ,ως τελειο ον τα δημιουργηματα του ειναι ΤΕΛΟΙΑ!!! στην αντιθετη περιπτωση, το ΤΕΛΕΙΟ ΟΝ δημιουργει ΑΤΕΛΗ προιοντα – κατασκευασματα … αρα δεν ειναι ουτε ο ιδιος ΤΕΛΕΙΟΣ … εκτος και εαν το κανει για να σπαει πλακα με τα δημιουργηματα του , οποτε τοτε ΠΑΣΟ !!!

  Σχολιάστε
 • Νοέμβριος 4, 2015, 10:41 πμ
  Permalink

  Πως μπορείς άθεε-άπιστε όπως αυτοαποκαλείσε να υποστηρίξεις ότι ο Θεός δημιούργησε αμαρτωλά όντα. Αντίθετα δημιούργησε όντα τέλεια με ελευθερία να σχετιστούν μαζί του η να τον απορίψουν όπως ακριβώς κάνεις. Ο Θεός σε δημιούργησε άθεο;

  Σχολιάστε

Απάντηση

Subscribe without commenting

 • Κέρασμα

  Η προσευχή και η ζωή έχουν απήχηση. Η ζωή συγκινεί, αναγεννά και αλλοιώνει, ενώ τα λόγια μένουν άκαρπα. Η καλύτερη ιεραποστολή γίνεται με το καλό μας παράδειγμα, την αγάπη μας, την πραότητά μας. Να είσαι χριστιανός αληθινός.
  - Άγιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης
 • Αρέσει σε %d bloggers: