Ἐκκλησία καὶ ὁμοφυλοφιλία – Ἐπί ἀσπαλάθων

Νηφάλιος λόγος από τον π. Βαρνάβα Λαμπρόπουλο.

Τα αίτια που προκαλούν το φαινόμενο της ομοφυλοφιλίας δεν έχουν ακόμη καθοριστεί με ακρίβεια (βιολογικά ή κοινωνικά). Σε κάθε περίπτωση όμως όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται άρρωστοι και βρίσκονται σε φθορά, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφεθούν στα όποια πάθη τους και να μην παλέψουν. Η θεραπεία αυτή είναι η Αλήθεια που φανέρωσε ο Χριστός.

«Στην Εκκλησία δεν έχει καμία θέση η ομοφοβία. Να φοβηθούμε τι; Το μόνο που φοβόμαστε είναι να μην χάσουμε το άνοιγμα της αγκαλιάς μας».

Το γράμμα παιδιού από ομόφυλους γονείς, στο οποίο γίνεται αναφορά: lifesitenews

Συνέντευξη της Katy την οποία μεγάλωσε ομόφυλο ζευγάρι:

Πηγή: Αγία Ζώνη

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Ἐκκλησία καὶ ὁμοφυλοφιλία – Ἐπί ἀσπαλάθων

 • Ιούλιος 11, 2017, 1:54 μμ
  Permalink

  Ομοφοβία είναι ο φόβος να έχει ο άλλος δικαίωμα στον πισινό τον δικό σου ή των παιδιών σου. Δεν είναι φοβία προς τι είναι άλλος, αλλά προς τι κάνει!
  Ο Χρυσόστομος(ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΚΟΣ ΑΜΒΩΝ Γ΄ 0 ΓΑ­ΜΟΣ Η ΟΙ­ΚΟ­ΓΕ­ΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟ­ΒΛΗ­ΜΑ­ΤΑ ΤΟΥΣ) γράφει ότι θέλουν πρόσβαση σε νεαρά αγόρια, όποιος τους εμπόδιζε την πρόσβαση ή τον σκότωναν αν ήταν δυνατότεροι ή τον κορόιδευαν- συκοφαντούσαν. Αυτό γινόταν στην αρχαία Ελλάδα, στη ρωμαϊκή αυτοκρατορία και στην τουρκοκρατία(τα επονομαζόμενα τσογλανια).

  Σχολιάστε

Απάντηση

Subscribe without commenting

 • Κέρασμα

  Σημάδι πνευματικής προόδου είναι κι αυτό: ένα καλό που έχεις δεν το θεωρείς σπουδαίο και το παραμικρό καλό του άλλου το βλέπεις πολύ ανώτερο από το δικό σου, πάντα δηλαδή εκτιμάς το καλό των άλλων. Τότε έρχεται άφθονη η θεία Χάρις.
  - Γέροντας Παΐσιος
 • Αρέσει σε %d bloggers: