Ο ιερέας που θα θυμούνται για πάντα οι ασθενείς κορωνοϊού που πέρασαν από το ΠΓΝ Πατρών

Η κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας πλέον είναι καλύτερη, οι ασθενείς έχουν λιγοστέψει, ο ιός του κορωνοϊού βρίσκεται σε ύφεση.  Όσοι πέρασαν από τις δύο κλινικές που έχουν επιστρατευθεί για τη μάχη, αλλά και από τον θάλαμο αρνητικής πίεσης, σίγουρα πέρα από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που τους φρόντισαν, θα τους μείνει αλησμόνητη μία ακόμα μορφή.

Μια μορφή που συνάντησαν και γνώρισαν κατά την διάρκεια της ασθένειας τους, τις μέρες που προσπαθούσαν να νικήσουν τον κορωνοϊό. Πρόκειται για τον πατέρα Χαρίτωνα τον εφημέριο της εκκλησίας που βρίσκεται στο προαύλιο του νοσοκομείου Παναγία Βοήθεια.

π. Χαρίτωνας Αθανασόπουλος

Ο π. Χαρίτωνας, ήταν όλο αυτό το διάστημα στο πλευρό των ασθενών και προσευχόταν για την πορεία της υγείας τους.

Μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι φορές που χωρίς να υπολογίσει τους κινδύνους έφτανε έως στην πόρτα του αρνητικού θαλάμου, εκεί που νοσηλεύονταν τα βαριά περιστατικά για να τους διαβάσει μία ευχή υπέρ υγείας.

Παράλληλα κάθε ημέρα θα έστελνε στο προσκεφάλι των ασθενών πακέτα με σταφίδες και κουλούρια. Οι ασθενείς μαθαίνοντας τις ενέργειες του ιερέα και το ενδιαφέρον του συγκινήθηκαν. Τα όσα είπαν στην δημοσιογράφο του Ant1 Κέλλυ Χεινοπόρου, είναι αποκαλυπτικά.

Α. Χρονοπούλου, πρώην ασθενής κορωνοϊού

«Δεν το περίμενα να ζήσω, έφτασα στο «αμήν». Με τη βοήθεια της Παναγίτσας και του παππούλη, με βοήθησαν πάρα πολύ. Απ’ την ημέρα που μπήκα μέχρι που βγήκα ήταν κοντά μου. Κάθε πρωί θα μου έστελνε κάτι και την ευχή του».

Σωτήρης Γεωργούντζος, δημοσιογράφος – πρώην ασθενής κορωνοϊού

«Μια μέρα οι νοσοκόμες μου δώσανε ένα δέμα. Λένε είναι από τον πάτερ που έχουμε εδώ στην εκκλησία, δίπλα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και δίνει σε όλο τον κόσμο και θέλει να σου δώσει κι εσένα: ένα βιβλίο, μια εικόνα και μπισκότα και μια σοκολάτα … Και κάτι άλλο είχε ακόμα … Πραγματικά συγκινήθηκα!»

Γ. Χρονόπουλος – πρώην ασθενής κορωνοϊού 

«Είναι η ψυχή των ασθενών. Στην πόρτα που ερχότανε, αυτό ήταν αρκετό να παίρνουν δύναμη οι ασθενείς. Ούτε φοβόταν, ούτε φοβάται, μέσα εκεί κυκλοφορεί».

Είναι δεκάδες οι ασθενείς αυτή τη στιγμή, οι οποίοι απομονωμένοι από τους δικούς του παλεύουν μόνοι ν’ ανέβουν το δικό τους Γολγοθά μέχρι να καταφέρουν να νικήσουν τον ιό και να επιστρέψουν υγιείς πίσω στις οικογένειές τους.

Πηγή: Πενταπόσταγμα | dete

Ευχαριστίες στον Αργύρη Σ.

Απάντηση

Subscribe without commenting

  • Κέρασμα

    Αμ' έπος αμ' έργον
    - Όμηρος
  • Αρέσει σε %d bloggers: