Συγκλονιστικό Ορατόριο αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 100 χρόνια ιστορικής παρουσίας και διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η συναυλία με γενικό τίτλο «Παύλος: Η Λύρα του Πνεύματος». Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο κατάμεστο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων, το Σάββατο 28/09/2024.

Κεντρικό μέρος της μουσικής αυτής συνάντησης αποτέλεσε το ορατόριο «ΠΑΥΛΟΥ ΕΓΚΩΜΙΟΝ» του συνθέτη (και Αν. Καθηγητή του Τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ) Θανάση Στογιαννίδη. 

Συναισθήματα κατάνυξης και δέους πλημύρισαν τις ψυχές όλων, όταν ακούστηκε η 6η μουσική σκηνή του ορατορίου, αφιερωμένη στη μνήμη των θυμάτων του φοβερού σιδηροδρομικού δυστυχήματος που έγινε στα Τέμπη, στις 28/02/2023. Την 6η σκηνή του ορατορίου ερμήνευσε η διεθνούς φήμης υψίφωνος, Σόνια Θεοδωρίδου, μαζί με την νεαρή μαθήτρια του Μουσικού Σχολείου Καβάλας, Αμαλία Στογιαννίδου.

6η σκηνή του ορατορίου «ΠΑΥΛΟΥ ΕΓΚΩΜΙΟΝ» αφιερωμένη στα θύματα των Τεμπών

Πηγή: Πεμπτουσία

Εικόνα του Γιώργου Κόρδη

Απάντηση

Subscribe without commenting

  • Κέρασμα

    Η πραγματική ταπείνωση φέρνει ελπίδα. Απελπισία φέρνει ο εγωισμός, γιατί ο εγωιστής στηρίζεται στον εαυτό του, ενώ ο ταπεινός ελπίζει στο έλεος του Θεού.
    - Γέροντας Παΐσιος
  • Αρέσει σε %d bloggers: