Η δύναμη της κοινής προσευχής

γέροντας πορφύριος

Ο Παππούλης προσηύχετο πολύ. Και ήθελε και τα δικά του πνευματικά παιδιά να κάνουν το ίδιο. Ιδιαίτερα σε εμένα ήθελε, με κάθε τρόπο, να με πείσει να το κάνω. Γι’; αυτό συνεχώς μου μιλούσε, για την δύναμη της προσευχής. Προσευχή, παιδί μου, Ανάργυρε, έλεγε, σημαίνει συνομιλία με τον ίδιο τον Θεό, που είναι ο Πλάστης, είναι ο Δημιουργός του Σύμπαντος! Είναι Εκείνος που έπλασε τον άνθρωπο κατ’; εικόνα και ομοίωση Του. Είναι Εκείνος που έφτιαξε αυτά που βλέπουμε, αλλά και εκείνα που δεν βλέπουμε με τα ανθρώπινα μάτια μας. Τέλος είναι εκείνος που δεν αρνιέται ποτέ να συνομιλήσει μαζί μα, αρκεί να του το ζητήσουμε εμείς, όποτε θέλουμε και όσες φορές θέλουμε. Δεν πρόκειται να μας πει ποτέ όχι. Αντίθετα, είναι πάντα πρόθυμος να μας ακούσει με προσοχή και με αγάπη όπως κάνει κάθε καλός Πατέρας, όταν του το ζητά το παιδί του. Και όχι μόνο αυτό, αλλά και να μας δώσει ότι του ζητήσουμε, αρκεί να είναι αυτό που του ζητάμε προς το συμφέρον της ψυχής μας. Αλήθεια αναλογίστηκες ποτέ παιδί μου να συνομιλήσεις έστω και μια φορά με κάποιον από τους σημερινούς άρχοντες της Πατρίδας μας και να έγινε η επιθυμία σου; αν όχι σου συνιστώ να το τολμήσεις. Θα διαπιστώσεις ότι η επιθυμία σου θα παραμείνει απλώς επιθυμία! Ουδέποτε θα δεχτούν να μιλήσουν μαζί σου. Το πολύ-πολύ να σε παραπέμψουν σε κανένα παρακατιανό, για να σε ξεφορτωθούν …; Αντίθετα ο Κύριος μας που είναι ο Βασιλεύς των Βασιλέων, δεν πρόκειται ποτέ να σε παραπέμψει σε κανέναν και δεν πρόκειται ποτέ να αρνηθεί να συνομιλήσει μαζί σου, δια της προσευχής και πρόσθεσε: τα καταλαβαίνεις αυτά που σου τα λεω; – Ασφαλώς ναι, Παππούλη μου, του απάντησα. -; Και, όμως εμένα κάτι μου λεει, πως δεν θέλεις να τα καταλάβεις. Γιατί, εάν τα καταλάβαινες, θα έκανες πιο πολύ προσευχή. -; Μα, προσεύχεστε εσείς για μένα, προσέθεσα. -;Και όταν τρώγω εγώ, χορταίνεις εσύ; με ρώτησε! Οπότε με αφόπλισε τελείως! -; Άκουσε Ανάργυρε, μου λεει. Θα σου κάνω μια πρόταση, αλλά θέλω εξ αρχής να μου υποσχεθείς, ότι θα την δεχτείς, και θα την τηρήσεις. -;σας το υπόσχομαι, Παππούλη. Είμαι έτοιμος να κάνω ότι μου πείτε. -;Ε! τότε σου προτείνω να προσευχόμεθα την ίδια ώρα ακριβώς, και οι δυο μαζί. Και ο ένας θα προσεύχεται για τον άλλο.

Συμφωνήσαμε και υποσχεθήκαμε. Καθορίσαμε, μάλιστα και την ώρα της προσευχής. Ήταν η 10 μ.μ. Ο Παππούλης, όπως μου εξήγησε, πίστευε πάρα πολύ σ’; αυτό το είδος της προσευχής. Τα αποτελέσματα, μου έλεγε, της κοινής προσευχής, είναι καταπληκτικά. Θα το διαπιστώσεις και μόνος σου. Θέλω όμως, ακριβώς στις 10 μμ. Να είσαι πιστός στο ραντεβού μας. Να μην παραλείψεις, ούτε μία φορά να τηρήσεις την υπόσχεσή σου. Και εγώ θα κάνω το ίδιο.

πορφύριος καυσοκαλυβίτης

Προχωρώντας με τον Παππούλη, φτάσαμε στην αφετηρία των λεωφορείων του Πολυγώνου. Αυτήν την φορά δεν με άφησε να τον ακολουθήσω μέχρι το σπίτι του, όπως συνήθως έκανα. Όχι, μου λέει, δεν θα έρθεις μαζί μου. Θα πας σπίτι σου. Προ ολίγου υποσχεθήκαμε κάτι. Πρέπει να αρχίσεις αμέσως. Από απόψε. Το γοργόν και χάριν έχει. Υπάκουσα. Ο Παππούλης επιβιβάστηκε στο λεωφορείο και εγώ περίμενα την αναχώρηση του. Μόλις ξεκίνησε το λεωφορείο, θυμάμαι καλά, μου χτύπησε το τζάμι και μου είπε: Στις 10 ακριβώς! Νομίζω πως αυτή την στιγμή βλέπω την μορφή του και ακούω την φωνή του! Το πρόσωπο του έλαμπε και ομοίαζε με αγγελικό! Ήταν βέβαια, και κατά 30 χρόνια νεώτερος. Στην πιο δημιουργική ηλικία.

Περίμενα στην αφετηρία μέχρι την στιγμή που το λεωφορείο χάθηκε μέσα στο χάος της απέραντης Αθήνας κουβαλώντας μαζί του και έναν άγνωστο, μέχρι τότε, Άγιο της Εκκλησίας του Δεσπότου χριστού και αμέσως μετά έφυγα τροχάδην για το σπίτι μου, προκειμένου να είμαι απόλυτα συνεπής στο ραντεβού της προσευχής.

Πράγματι! Στις 10 μ.μ. κλείστηκα στο δωμάτιο μου και άρχισα να προσεύχομαι. Όμως, από το πρώτο κιόλας λεπτό, άρχισαν να διαπερνούν το σώμα μου έντονα ρεύματα , που άρχιζαν από τα κάτω άκρα και έφθαναν μέχρι την κεφαλή μου και τανάπαλιν(!), ενώ ένα ισχυρό άπλετο φως πλημμύρισε όλο το δωμάτιο μου και μου έδινε την εντύπωση, ότι βρισκόμουν μέσα σε φλόγες, οι οποίες, όμως δεν με έκαιγαν! Στην αρχή τρόμαξα πολύ και λίγο έλειψε να καταληφθώ από πανικό ! αμέσως όπως συνειδητοποίησα ότι όλα αυτά τα φαινόμενα απέρρεαν από την δύναμη της προσευχής του Παππούλη και όχι μόνο ηρέμησα, αλλά καταλήφθηκα από μια πρωτοφανή αγαλλίαση, που μου έδινε την εντύπωση ότι δεν πατούσα καθόλου στην γη! Όλα αυτά συνεχίστηκαν μέχρι το τέλος της προσευχής. Την άλλη μέρα η πρώτη μου δουλειά ήταν να επικοινωνήσω με τον Παππούλη. Ήμουν αποφασισμένος να μην του πω τίποτα. Ήθελα πρώτα να μιλήσει ο παππούλης. Και έτσι έγινε. Μόλις ζήτησα την ευχή του, ο παππούλης με ιδιαίτερη ικανοποίηση και με τρανταχτά γέλια, μου είπε: Τρόμαξες ε! Και λίγο έλειψε να το βάλεις στα πόδια …; Όμως εγώ σε έβλεπα μέσα σε έντονο φως, που πλημμύριζε όλο το δωμάτιο σου και εσύ περιχαρής ανέβαινες -;ανέβαινες σαν να ήθελες να φτάσεις στο Θρόνο του Κυρίου! Βλέπεις τι δύναμη έχει αυτού του είδους η προσευχή; Συνέχισε και θα με θυμηθείς. Πράγματι! Τον θυμάμαι. Και θα τον θυμάμαι όχι μόνον σ’; αυτή, αλλά και στην άλλη ζωή. Γιατί τα φαινόμενα αυτά προϊόντος του χρόνου, έγιναν τόσο έντονα ώστε να μην μπορώ να τα περιγράψω!

τάφος γέροντος πορφυρίου

Μακάρι να προσεύχεται και τώρα μαζί μου. Δεν θα ήθελα τίποτε άλλο. Γένοιτο!

Ανάργυρος Ι. Καλιάτσος

Ο Πατήρ Πορφύριος: Ο Διορατικός, ο Προορατικός, ο Ιαματικός, Επτάλοφος 1996

Πηγή: Εν τω Φωτί σου οψόμεθα φως

45 σκέψεις σχετικά με το “Η δύναμη της κοινής προσευχής

 • Απρίλιος 22, 2010, 1:35 μμ
  Permalink

  ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ+
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΘΕΜΑ.
  +ΔΙ ΕΥΧΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΠΟΥΛΗ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ+ΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ+ΜΗΤΕΡΩΝ ΗΜΩΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΤΟΝ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ-ΑΜΗΝ+

  Σχολιάστε
 • Απρίλιος 23, 2010, 9:35 πμ
  Permalink

  Με συγχωρείτε,μπορείτε να μου πείτε ποιά προσευχή ήταν αυτή που κάνατε το βράδυ εκείνο;Σας ευχαριστώ

  Σχολιάστε
 • Απρίλιος 23, 2010, 11:27 πμ
  Permalink

  H προσευχη του Ιησού: ‘Κύριε Ιησού Χριστέ Ελέησον με τον αμαρτωλό’

  Σχολιάστε
 • Απρίλιος 23, 2010, 2:46 μμ
  Permalink

  ΥΠΕΡ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΩΣ / ΜΕΤΑΝΟΙΑΣΑΠΕΞΑΡΤΗΣΕΩΣ ΠΟΛΥΟΝΥΜΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΟΥ=ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟ ΠΟΛΛΩΝ ΠΕΙΡΑΣΜΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΑΘΕΟΦΟΒΩΝ ΑΔΙΣΤΑΚΤΩΝ ΠΑΘΩΝ
  ΗΤΟΙ:
  ΝΑΡΚΙΣΙΣΜΟΥ, ΛΑΓΝΕΙΑΣ,ΜΝΗΣΙΚΑΚΙΑΣ,ΠΟΝΗΡΙΑΣ,ΨΕΥΔΟΥΣ, ΑΝΑΙΔΕΙΑΣ,ΦΙΛΑΥΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΚΝΩΝ,ΘΕΟΜΠΑΙΞΙΑΣ,ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ,ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑΣ…
  ΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΕΓΓΟΝΩΝ ΑΥΤΩΝ!

  Σχολιάστε
 • Απρίλιος 23, 2010, 3:06 μμ
  Permalink

  ΑΝΩΝΥΜΗ/Ε ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΠΟΡΝΕΥΕΙ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΙΟΥ….
  ΠΟΛΥ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΕΧΕΙΣ-ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΗΣ ΚΑΚΙΑΣ.
  ΚΑΙ ΤΡΑΒΑΣ ΜΕΓΑΛΟ ΖΟΡΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ,
  ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ
  ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΧΑΡΕΜΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΙΕΙ Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ?
  Η ΜΗΠΩΣ Σ ΑΡΕΣΕΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ?
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΙ Σ’ΕΝΟΧΛΟΥΝΕ.
  ΑΗΔΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΞΗ-Η ΑΜΑΡΤΙΑ-ΟΧΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
  ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ -ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ.
  -ΑΠΟΡΙΑ-‘
  ΤΟΝ ΝΑΡΚΙΣΙΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΔΕΣ?
  ΤΗ ΛΑΓΝΕΙΑ ΕΠΙΣΗΣ? ΤΗΝ ΜΝΗΣΙΚΑΚΙΑ?
  ΠΡΟΣΦΑΝΩΣ ΚΡΙΚΕΙΣ ΕΞ ΙΔΙΩΝ ΤΑ ΑΛΛΟΤΡΙΑ ΑΞΙΟΛΗΠΗΤΟ ΟΝ.
  ΓΙΩΡΓΟΣ Ο ΑΣΧΗΜΟΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΣ.

  Σχολιάστε
 • Απρίλιος 23, 2010, 3:14 μμ
  Permalink

  ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ.
  ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΟ ΑΤΟΜΟ ΕΣΥ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ.
  ΕΙΝΑΙ ΑΘΕΟΦΟΒΕΣ ΚΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΕΣ ΟΣΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΑΨΟΥΝ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΣΧΗΜΟ ΜΟΝΑΧΟ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΘΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΚΟΥΡΑΣ ΤΟΥ.
  ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΑΣΧΕΤΗ-ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΣΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ-ΘΙΧΤΗΚΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΙΘΕΣΑΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ ΤΟΥΣ.
  ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΣ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ-ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ -ΟΥΤΕ ΚΙ ΑΥΤΕΣ ΑΚΟΜΑ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΥΓΕΙ….
  ΚΡΙΜΑ.

  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ.
  -ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ-

  Σχολιάστε
 • Απρίλιος 23, 2010, 3:20 μμ
  Permalink

  ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ
  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟ
  ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ-ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΚΟΥΡΑΣΤΗ ΕΠΙΜΟΝή ΑΝΑΓΡΑΦΗΣ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗ/ΠΡΟΣΕΥΧΗ…
  Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΝΕΙ ΘΑΥΜΑΤΑ..
  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ γιατι αυτο θελει ο ΧΡΙΣΤΌΣ ΜΑΣ,
  ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ.
  ΤΩΡΑ ΟΣΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΝΕ-ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ γαυγιζουν…
  γαβ γαβ…
  Η ΔΡΑΣΗ ΦΕΡΝΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.
  ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΑΓΩΝΑ
  ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ…

  Σχολιάστε
 • Απρίλιος 23, 2010, 3:24 μμ
  Permalink

  To μυαλό σας και μια λίρα , αν νομίζετε ότι καταγράφοντας και ‘περιφέροντας’ στο διαδίκτυο το πάθος του μοναχού και των γυναικών που συμπλέουν μαζί του τους βοηθάτε! Εσείς δεν προσεύχεσθε αγαπητοί μου, αλλά ξεφωνίζετε το πάθος των συγκεκριμένων ανθρώπων! Κοιτάξτε λίγο και τα πατερικά κείμενα , που το παίζετε παντογνώστες! Αλλά ξέχασα , δεν το έχετε ανάγκη , τα ξέρετε απέξω!

  Σχολιάστε
 • Απρίλιος 23, 2010, 3:36 μμ
  Permalink

  Δίκιο έχει ο «ανώνυμος»….

  «Αγάπη» ή όπως σε λένε τέλος πάντων… νομίζω πως είπες τον προβληματισμό σου «και πάλιν και πολλάκις»…

  Αρκεί!!!!

  Το ιστολόγιο είναι δημόσιος χώρος! Σεβάσου το!!! Μη λες τα ίδια και τα ίδια.. Τα ακούσαμε, τα μάθαμε, τα καταλάβαμε…
  Σχώρα με που σου μιλώ κάπως απότομα.. απλά μάθε να σέβεσαι και τους άλλους..

  Δεν μπορεί ο «χώρος» εδώ να σου προσφέρει τίποτα άλλο.. Τα υπόλοιπα θα τα βρεις με τον πνευματικό και με τους ειδικούς επιστήμονες που μπορούν να σε βοηθήσουν… Ο τρόπος που εκθέτεις τα πράγματα δεν είναι ισορροπημένος. Κατάλαβέ το! Κάποιος πρέπει να στα πεί τέλος πάντων αυτά.. Όσο σε κοντράρουν εξανίστασαι.. και όταν δε σου μιλούν πάλι διαμαρτύρεσαι πως τάχα δε σε καταλαβαίνουν… Δε μπορείς να υποχρεώσεις κανέναν να σε βοηθήσει με το ζόρι.. Όποιος θέλει.. όποιος μπορεί.. ε, μη το παρατραβάς.. Μην εκμεταλλεύεσαι την ανεκτικότητα και την αφέλεια κάποιων..

  Ειλικρινά! Κρίμα γιατί μονοπωλεί το ιστολόγιο συνεχώς το «πρόβλημά σου» (?)… Υπάρχουν τόσα άλλα θέματα να γράψει κανείς.. και καθόμαστε και ασχολούμαστε με τα καμώματά σου!!! Ηρέμησε!!! Και κοίταξε να βοηθήσεις πρώτα εσύ τον εαυτό σου..

  Μη πάρεις στραβά τα όσα σου γράφω.. και μην αρχίσεις πάλι να λες πως δε σε «νιώθω» και δε καταλαβαίνω τις ανησυχίες σου.. Όμως κατάλαβέ το καλά… Με τον τρόπο που κινείσαι ΔΕΝ βοηθάς ούτε εσένα αλλά ούτε και τα άλλα πρόσωπα για τα οποία διατείνεσαι πως ανησυχείς….

  Παντελώς Άσχετος

  Σχολιάστε
 • Απρίλιος 23, 2010, 4:22 μμ
  Permalink

  ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΕ+ΑΣΧΕΤΕ ΑΝΩΝΥΜΕ-ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝ ΑΥΤΟΙΣ…ΑΥΤΕΣ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΟΝΤΑ…

  ΕΛΕΟΣ. ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΠΑΘΕΙ?
  ΣΑΣ ΕΜΠΟΔΙΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΑΣ?
  ΟΧΙ-
  ΑΠΛΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΤΕ.
  ΧΩΡΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
  ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ
  ΑΠΛΑ ΑΓΝΟΗΣΤΕ ΤΟ. ΠΗΔΗΞΤΕ ΣΕΙΡΑ.
  ΕΙΣΤΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ,
  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΠΡΟΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗ.

  ΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΡΕ ΑΣΧΕΤΕ?
  ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ.ΚΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ.
  ΓΙΑΤΙ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙΣ.
  ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΣΑΣ ΦΩΝΑΞΩ-ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΕΙΤΕ.
  ΒΛΕΠΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ-ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΩ.
  ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΕΝΑΔΕΣ ΣΟΥ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.
  ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ.
  ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΟΧΛΕΙΤΑΙ
  ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
  ΑΝΩΝΥΜΗ ΠΕΡΙ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΣΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ
  ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΜΕΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠ ΕΞΩ….
  ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ -ΓΡΑΨΤΑ.
  ΝΑ ΣΑΣ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ.
  ΕΣΕΙΣ ΩΣ ΤΩΡΑ ΒΡΙΖΑΤΕ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ.
  ΤΩΡΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΑΣ ΠΗΡΕ Ο ΠΟΝΟΣ?
  ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ-ΝΤΕΦΑΚΤΟ.
  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΗΡΕΜΟΙ?
  ΤΙ ΖΟΡΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ?
  ΠΟΛΥ ΕΓΩΙΣΜΟ ΕΧΕΤΕ….ΚΡΙΜΑ

  Σχολιάστε
 • Απρίλιος 23, 2010, 4:24 μμ
  Permalink

  ΜΙΑ ΛΙΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΗ….ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΟΝ…
  ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΟΝ
  ΚΑΘΟΤΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΝ….
  ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΙΑ ΛΙΡΑ.
  ΣΟΡΥ.
  ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΥΛΗΜΑ.

  Σχολιάστε
 • Απρίλιος 23, 2010, 4:43 μμ
  Permalink

  KAI DEN NOMIZW OTI EXETE KAMIA ANEKTIKOTHTA SE TIPOTA-OYTE KAI KAMIA AFELEIA STHN KARDIA….

  STA MALLIA SAS POLY PITHANON….

  AN EIXATE ANEKTIKOTHTA DEN THA ENOXLEISTO EKSARXHS
  ME TO OLO THEMA.
  OLO PLAKA KANATE-OLO EIRWNIES KAI OLO KAKIES KAI KATAKRISEIS.
  ENA LOGO AGAPHS DEN AKOUSA.

  PROTIMATE THN APOSIWPHSH KAI TO TRALALA KAI TIS FATSOULES.

  SORRY.
  H PRAGMATIKOTHTA DEN EINAI PANTA OPWS THN THELETE.

  STH ZWH YPARXOYN KAI TA DYSARESTA-DTSTYXWS=
  DIOTI OI ANTHRWPOI= APROVLEPTA APANTHRWPOI…

  KANTE YPOMONH-AN EISTE XRISTIANOI
  EN TH YPOMONH ….TI LEEI PARAKATW?-KSEREIS-KSERETE.
  YPOMONH LOIPON…
  EIRHNH HMIN+

  XRISTOS ANESTH

  Σχολιάστε
 • Απρίλιος 23, 2010, 7:40 μμ
  Permalink

  ε ρε τρελοκομείο…. 🙂

  Τί να σου πω… είναι θέμα του διαχειριστή πια.. μπας και σου βάλει κάνα φρένο…

  Σχολιάστε
 • Απρίλιος 23, 2010, 8:44 μμ
  Permalink

  Zhtas agaph sinexos kai katanoish agaphth mou!
  E ma8e oti kai emeis an8rwpoi eimaste me provlimata ! An den mporeis na mas agaphseis,toulaxiston sevastou mas kalh mou!

  Σχολιάστε
 • Απρίλιος 23, 2010, 10:43 μμ
  Permalink

  Πέστε τα ρε παιδιά, επιτέλους, Μπράβο.
  Η κοπέλα που μια λέει πως τη λένε Βαγγελία, μια Αναστασία κοκ και ο νεαρός που λέει πως είναι απο Κύπρο, δε θέλουν πιθανότατα βοήθεια στην πραγματικότητα.
  Έτσι τουλάχιστον δείχνει απ τον τρόπο που γράφουν και ανταπαντούν. Είναι και πολύ εριστικοί.
  Ο Θεός να τους λυπηθεί, αλλά και μας μαζί…
  Δόξα τω Θεώ.

  Σχολιάστε
 • Απρίλιος 23, 2010, 11:37 μμ
  Permalink

  ΠΟΠΕ ΣΕ ΑΓΑΠΑΩ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΒΟΜΑΙ.
  ΕΧΕΙΣ ΧΩΡΟ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ.
  ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ-ΟΥΤΕ ΤΟ ΛΟΓΟ.
  ΟΠΟΤΕ
  ΜΗΝ ΚΛΑΙΣ ΚΑΙ ΧΤΥΠΙΕΣΑΙ ΑΔΙΚΩΣ.
  ΓΡΑΦΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ
  ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΟΤΙ ΓΡΑΠΤΟ ΣΕΝΟΧΛΕΙ
  ΠΗΔΑ ΤΟ….ΑΛΛΑΞΕ ΣΕΙΡΑ.
  ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΝΕΝΟΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ.
  ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥΛΗ ΣΑΣ ΤΕΛΙΚΑ.
  ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ ΜΕ.
  ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΛΕΩ.
  ΕΝΟΧΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΟΤΙ ΓΡΑΦΩ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗ.
  Η ΖΗΛΕΥΕΤΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΕΤΟΙΟ ΧΑΡΕΜΙ.
  Η ΖΗΛΕΥΕΤΕ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΑΡΕΜΙ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΣΑΣ
  ΚΑΙ ΜΑΘΑΤΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΑΛΛΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ….
  Η ΓΕΝΙΚΑ ΕΧΕΤΕ ΑΛΛΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ…
  ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ…

  ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ….ΑΜΗΝ+

  Η ΤΡΕΛΛΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΩΚΕΤΕ.

  ΤΡΕΛΛΑ ΜΑΚΙΑ +ΜΑΤΣ ΜΟΥΤΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΕΛΛΛΟΚΟΜΕΙΟΝ
  ΣΤΟΝ ΑΣΧΕΤΟ ΠΑΝΤΕΛΩΣ…

  Σχολιάστε
 • Απρίλιος 23, 2010, 11:43 μμ
  Permalink

  ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ=ΕΡΙΣΤΙΚΟΙ?
  ΔΙΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΓΡΑΜΜΜΜΑΤΤΤΤΟΙ.
  ΣΥΓΝΩΜΗ.
  ΔΕΝ ΘΕΛΟΜΕΝ ΒΟΗΘΕΙΑΝ ΔΙ ΗΜΑΣ
  ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΑΤΕ
  ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΜΕ-
  ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
  ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΕΝ ΠΕΙΡΑΣΜΩ ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΩΝ.

  ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΑΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΤΕ.
  ΠΟΥ’Ν ΤΑ?!
  ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ?
  ΘΕΛΕΤΕ ΑΑΑΑΑΑΠΛΑ?
  ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ.
  ΓΡΑΨΤΕ.
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΚΑΛΑ-ΛΕΙΠΟΥΝ ΠΟΛΛΑ…
  ΤΑ ΕΙΧΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙ-ΔΙΟΤΙ ΕΧΩ ΜΙΑ ΛΟΞΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ….
  11-29-38-47-56-65-ΚΛΠ…..
  ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙ….
  ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ.
  ΟΠΟΙΟΣ ΣΒΗΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΤΡΑΔΙΑ ΤΗΣ ΕΝ ΑΥΤΗ
  ΤΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΤΕΤΡΑΔΙΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΓΓΕΛΟΙ….
  ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΒΗΝΟΥΝ.
  ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ-ΑΓΑΠΗ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ
  ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ…

  Σχολιάστε
 • Απρίλιος 24, 2010, 12:07 πμ
  Permalink

  κουκου!!!
  σ’ευχαριστω πολυ…μου αρεσε που με ειπες
  ε ρε τρελοκομειο!!!
  ειμαι πολυ χαρουμενη….
  νασαι καλα!!
  ειμαι ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΤΡΕΛΛΛΛΟΚΟΜΕΙΟ.
  ΚΑΙ Μ ΑΡΕΣΕΙ…
  ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΕΠΙΒΙΩΝΩ.
  ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
  ΕΙΜΑΙ ΘΕΟΤΡΕΛΛΛΗ-ΘΕΟΧΑΖΖΖΗ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΓΡΑΜΜΜΑΤΤΤΗ….
  ΠΕΙΡΑΑΑΑΖΖΖΖΖΖΕΙ?!!!
  ΜΑΚΙΑ ΜΟΥΚΙΑ!
  me.-

  Σχολιάστε
 • Απρίλιος 24, 2010, 12:16 πμ
  Permalink

  SE LIGO THA SE ERWTEYTW MOY FAINETAI!!!!
  XAXA!~
  H TRELLLLI…..xxxxxx

  Σχολιάστε
 • Απρίλιος 24, 2010, 12:28 πμ
  Permalink

  ΥΠΕΡ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΩΣ / ΜΕΤΑΝΟΙΑΣΑΠΕΞΑΡΤΗΣΕΩΣ ΠΟΛΥΟΝΥΜΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΟΥ=ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟ ΠΟΛΛΩΝ ΠΕΙΡΑΣΜΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΑΘΕΟΦΟΒΩΝ ΑΔΙΣΤΑΚΤΩΝ ΠΑΘΩΝ
  ΗΤΟΙ:
  ΝΑΡΚΙΣΙΣΜΟΥ, ΛΑΓΝΕΙΑΣ,ΜΝΗΣΙΚΑΚΙΑΣ,ΠΟΝΗΡΙΑΣ,ΨΕΥΔΟΥΣ, ΑΝΑΙΔΕΙΑΣ,ΦΙΛΑΥΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΚΝΩΝ,ΘΕΟΜΠΑΙΞΙΑΣ,ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ,ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑΣ…
  ΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΕΓΓΟΝΩΝ ΑΥΤΩΝ!

  Σχολιάστε
 • Απρίλιος 24, 2010, 12:32 πμ
  Permalink

  ANWNYMOU ΥΠΕΡ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΩΣ / ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΕΩΣ ANWNYMOY ΙΣΤΟΛΟΓΟΥ=ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟ ΠΟΛΛΩΝ ΠΕΙΡΑΣΜΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΑΘΕΟΦΟΒΩΝ ΑΔΙΣΤΑΚΤΩΝ ΠΑΘΩΝ
  ΗΤΟΙ:
  ΝΑΡΚΙΣΙΣΜΟΥ, ΛΑΓΝΕΙΑΣ,ΜΝΗΣΙΚΑΚΙΑΣ,ΠΟΝΗΡΙΑΣ,ΨΕΥΔΟΥΣ, ΑΝΑΙΔΕΙΑΣ,ΦΙΛΑΥΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΚΝΩΝ,ΘΕΟΜΠΑΙΞΙΑΣ,ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ,ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑΣ…
  ΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΕΓΓΟΝΩΝ ΑΥΤΩΝ! TOY ANWNYMOY!!!

  Σχολιάστε
 • Απρίλιος 24, 2010, 12:35 πμ
  Permalink

  @ Αγάπη+

  Μη μασάς.
  Κάτω από θέμα με τίτλο: «Η δύναμη της κοινής προσευχής» γράφεις, και προτρέπεις σε προσευχή.
  Εγώ βεβαίως πιστεύω ότι η προσευχή έχει περιορισμένη δύναμη (περιπτώσεις αυτοθεραπείας π.χ.) και σίγουρα βουνά δε μετακινεί.
  Αν όμως πιστεύεις ότι η προσευχή είναι επικοινωνία με το θεό, υπάρχει κάτι καλύτερο;

  Όμως, θα θα σου πρότεινα, εντελώς ανθρώπινα, να στρέψεις αλλού την ενέργειά σου γιατί τέτοιες καταστάσεις μπορεί να σε αποτρελάνουν. Εγώ προχθές έμαθα από φίλο παιδοψυχίατρο, για αντίστοιχο παράδειγμα με ιερέα, που περιλαμβάνει όμως και τα σεξουαλικώς κακοποιημένα παιδιά του και την εισαγγελική συγκάλυψη.

  Ο φίλος παιδοψυχίατρος δηλαδή τι να κάνει;
  Με την προσευχή η με πτώσεις από πολυόροφα κτίρια παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων, δε θα βοηθήσει. Αναγκαστικά θα απευθυνθεί σε κρατικές υπηρεσίες και στο χαμόγελο του παιδιού. Αν σταματήσει η διαπλοκή ιερατείου – δικαστων μπορεί να τα σώσει τα παιδάκια…

  Αυτό που θέλω να πω είναι ότι συμβαίνουν πολλά άσχημα.
  Ας κάνουμε ότι μπορούμε κι αν δεν μπορούμε να τα κάνουμε καλύτερα, τουλάχιστον μην τα κάνουμε χειρότερα.

  Σχολιάστε
 • Απρίλιος 24, 2010, 12:36 πμ
  Permalink

  ΑΝΩΝΥΜΕ-ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΤΑΝ ΟΝΕΙΔΗΣΟΥΣΙΝ ΗΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΟΣΑ ΛΕΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ….
  Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΙΠΕ,ΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΣΟΒΑΡΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΝ.
  ΔΕΝ ΜΕ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΛΕΣ ΝΑΡΚΙΣΟ>?
  ΛΑΓΝΕΙΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ?
  ΜΝΗΣΙΚΑΚΙΑ ΣΕ ΤΙ? ΜΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΤΙ?
  ΜΕ ΞΕΡΕΙΣ? Η ΠΟΝΗΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ?ΠΟΥ ΖΗΤΑΩ ΠΡΟΣΕΥΧΗ?
  Η ΑΝΑΙΔΕΙΑ?Η ΦΙΛΑΥΤΙΑ?
  ΤΕΚΝΑ ΚΑΙ ΕΓΓΟΝΙΑ ΣΤΑ ΕΧΕΙ ΦΥΛΑΞΕΙ Η ΛΙΛΗ ΑΠΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ…ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥ ΧΑΡΕΜΙΟΥ ΜΕ ΤΑ ΝΟΘΑ.
  ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ+

  ΗΜΑΡΤΟΝ ΚΥΡΙΕ ΝΥΧΤΙΑΤΙΚΑ.

  Σχολιάστε
 • Απρίλιος 24, 2010, 12:42 πμ
  Permalink

  ΠΕΤΡΟ
  ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΙ ΜΙΛΑΣ-ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ-ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΜΑ ΔΕΝ ΤΙΣ ΔΩ ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΑΣΟΙ=ΟΜΜΑΣΣΟΙ-
  ΔΕΝ ΚΣΕΡΩ ΠΩΣ ΓΡΑΦΕΤΕ
  ΚΑΘΟΤΙ ΑΓΡΑΜΜΜΜΑΤΟΙ.
  ΛΟΙΠΟΝ,
  Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΕΝΟΣ ΑΓΙΟΥ-ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΛΟΥ ΜΕ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΡΔΙΑ-ΜΕ ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΓΝΗ ΚΑΡΔΙΑ
  ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΤΗΝ ΓΗ.
  ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ.
  ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΟΝ
  ΑΓΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ-
  ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΝΑ ΦΩΝΑΞΩ ΝΑ ΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ.
  ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΤΟΣΗ ΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΣΗ ΨΥΧΑΣΘΕΝΕΙΑ ΜΑΖΕΜΕΝΗ ΣΤΟ ΤΙΠΟΤΑ.ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ.
  ΛΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΡΟΥΩ ΣΕ ΤΟΙΧΟ.
  ΣΚΛΗΡΕΣ ΜΑΡΜΑΡΙΝΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ….
  _+ΚΥΡΙΕ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΣΕ ΜΠΑΜΠΑΚΙ….

  Σχολιάστε
 • Απρίλιος 24, 2010, 12:50 πμ
  Permalink

  Αυτό δεν είναι το ΖΩΝΤΑΝΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ,είναι το ζωντανό υβρεολόγιο,περάστε κόσμε…τα βρωμερότερα μπουγαδόνερα κάτω απο τις πιο ζωντανές και καθαρές αναρτήσεις.
  Αυτοί είμαστε,ας το πάρουμε είδηση κι μη θεομπαιζουμε με τις βρωμιές!

  Σχολιάστε
 • Απρίλιος 24, 2010, 12:52 πμ
  Permalink

  POU TIS EIDES TIS YBREIS?
  A!!
  AYTA POY LES? E TOTE-KALH METANOIA+

  Σχολιάστε
 • Απρίλιος 24, 2010, 12:56 πμ
  Permalink

  ΜΠΟΥΓΑΔόΝΕΡΑ??!

  ΠΟΛΥ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΕΧΕΙΣ…ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΕΣ ΤΗΝ ΜΠΟΥΓΑΔΑ?

  ΟΤΑΝ ΒΡΙΖΕΙ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ
  ΑΧΝΑ ΔΕΝ ΒΓΑΛΑΤΕ…

  Ε ΡΕ ΕΞΟΡΚΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ….

  Σχολιάστε
 • Απρίλιος 24, 2010, 1:01 πμ
  Permalink

  ΗΜΑΡΤΟΝ ΚΥΡΙΕ
  ΕΛΕΗΣΟΝ ΗΜΑΣ
  ΙΑΣΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΟΤΙ ΗΜΑΡΤΟΝ ΣΟΙ.
  ΣΥΓΧΩΡΕΣΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ.
  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΓΩΙΣΜΟΥ.
  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΜΕ.
  ΗΜΑΡΤΟΝ ΚΥΡΙΕ.
  ΦΩΤΙΣΟΝ ΜΟΥ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ
  ΚΑΙ ΚΡΑΤΑ ΜΕ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ -ΝΑ ΜΗ ΣΟΥ ΦΥΓΩ.
  ΗΜΑΡΤΟΝ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ.
  ΕΛΕΗΣΟΝ ΗΜΑΣ.
  ΗΜΑΡΤΟΝ+

  Σχολιάστε
 • Απρίλιος 24, 2010, 1:09 πμ
  Permalink

  parakalw ton ypev8ino tou istologio, na vrei tropo na maw periwrhsei olous! exoume metatre4ei to xoro se trelokomio.

  Σχολιάστε
 • Απρίλιος 24, 2010, 1:14 πμ
  Permalink

  Αν κάτω από την ανάρτηση για τον γέρο- Πορφύριο και την προσευχή διαβάσει κανείς όλα τα σχόλια,ε τότε ίσως υποψιαστεί οτι χρειάζεται… εξορκισμός ή ζουρλομανδύας.

  Μη τσιμπατε ορε παιδιά.Όταν παλεύουν δύο θηρία
  συνήθως νικαει το θηρίο που ταίζουμε καλύτερα.

  Σχολιάστε
 • Απρίλιος 24, 2010, 7:37 πμ
  Permalink

  @Πέτρο 😀

  ααα ρε αδερφέ και σύ! πφφ.. έλα τώραα…. λολλ… η αγαπητή «Αγάπη» δεν έχει ποστάρει μοναχά εδώ που λέει για τον γερο-Πορφύριο και την προσευχή… Εδώ κοντεύουμε να μάθουμε απέξω τη λίστα με τα 80+ ονόματα…

  όσο για την προσευχή που αναφέρεις… Ναί, μετακινεί και βουνά.. το λέει ο Κύριος, τα κάνανε και οι άγιοι..

  Μόνο που η προσευχή δεν είναι για εφφέ και κολπάκια γελοτοποιών.. εδώ η λύση είναι δεδομένη.. και την έχεις εντοπίσει, και την έχουμε αναφέρει πλειστάκις… Χρειάζεται η εξειδικευμένη επιστημονική παρέμβαση.. ας κάνουμε πρώτα τα «κατ’ άνθρωπον» δυνατά και μετά να ζητάμε τη βοήθεια του Θεού… Όταν εμείς οι ίδιοι αρνούμαστε να βοηθήσουμε τον εαυτό μας τότε πώς ζητάμε να μας βοηθήσει ο Θεός? Αυτά είναι ναρκισσιστικά καραγκιοζιλίκια.. Ηδονιζόμαστε περίπου να διαλαλούμε τα προβλήματά μας, τα «χάλια» μας, την τρέλα μας.. κλπ… Και μόλις κάποιος άλλος μας πει αυτά που λέμε εμείς οι ίδιοι για τον εαυτό μας τότε εξανιστάμεθα….. Εμ, αλλιώς είναι να τα «ταπεινολογείς» και να τα λες εσύ, και αλλιώς να στα κοπανάνε οι άλλοι…

  Για τα παιδάκια που αναφέρεις.. δυστυχώς δεν είναι τα πρώτα.. και πιθανότατα δεν θα είναι ούτε τα τελευταία… Και μη ξεγελιέται κανείς πως αυτά τάχα συμβαίνουν μόνο στους «Καθολικούς»… όπου υπάρχει άνθρωπος, και καταπιεσμένες καταστάσεις, αναπόφευκτα οδηγούμαστε εκεί… «παν το απωθούμενον προβάλλεται…» έλεγε κάποιος Γιούνγκης..

  Την καλημέρα μου 😉

  Παντελώς Άσχετος

  Σχολιάστε
 • Απρίλιος 24, 2010, 8:52 πμ
  Permalink

  Πέστα βρε Π.Α μου .

  Ως προς το σχόλιο στο #28 , βρε συ παιδί μου δείχνεις απλώς να ξέρεις αρκετά για τον Χριστό μας και το Χριστιανισμό, αλλά τέτοια αυτουποστήριξη είναι εκτός φαίνεται του βεληνεκούς σου…..
  Αφού ξέρεις πως μόνο αν κατηγορηθείς για αιρετικός-ή, θα πρέπει να αντιτάξεις λόγο υπερασπιστικό του εαυτού σου.

  Συγχώρα με, δε θα το «έβγαζα» αυτό, αν δεν ήθελα να το χρησιμοποιήσω σαν επιχείρημα, ώστε να βασίσω την πεποίθησή μου, πως δίνεις την εντύπωση του-ης μη γνήσιου-ας.
  Και όχι μόνο απ αυτό, αλλά και απ το εν γένει στυλ.
  Φαίνονται όλα ΔΗΘΕΝ.
  Αυτό τι σημαίνει; Πως καλή η προσπάθειά σου, αλλά γιατί τα βάζεις με τους άλλους και όχι με τον εαυτό σου όταν δεν πείθεις;
  Και ξέρεις πολύ καλά πως αυτό που σου λέω είναι Χριστιανικότατο.

  Επίσης σε διακρίνει αμετροέπεια και ολίγον από αχαριστία.
  Τόσοι σου έχουν μιλήσει με καλοσύνη και με τον άλφα, ή βήτα τρόπο προσπάθησαν να σε «αγκαλιάσουν», όπως μάλιστα ιδιαιτέρως ο Νικόλαος.
  Εδώ ο Θου Βού σου πρότεινε και συνάντηση και ο Κύπριος φίλος σου τον κατάβρισε τον άνθρωπο σαν πιθανόν επικίνδυνο.
  Αυτά τα λέω, διότι τώρα τελευταία παρουσιάζεσαι δίχως ανάγκη προσωπικής βοήθειας και αναφέρεσαι μονάχα στο μοναχό και τις γυναίκες του…

  Ο Θεός να φυλάει και μένα βεβαίως, βεβαίως και κάνω και το σταυρό μου.

  Σχολιάστε
 • Απρίλιος 24, 2010, 8:55 πμ
  Permalink

  AYTA HTAN LOIPON OLA TA THEMATA SAS?
  POU GIA MERES DEN MPAINETE NA PEITE KAN ENA KALO LOGO SE KANENAN?
  OI PANTELWS ASXETOI ME TA FTYARIA EISTE.
  ANTE BYE.
  KALH METANOIA
  KAI AFHSTE TA TWN PSYXIATRWN=EISTE ASXETOI-TO DHLWNETE.

  Σχολιάστε
 • Απρίλιος 24, 2010, 9:03 πμ
  Permalink

  FTIAKSTE ENA CLUB KALWSYNHS BRE FREEDOM=ELEYTHERIE

  AIRETIKOI EISTE KAI FAINESTE DIOTI DEN AGAPATE EN XRISTW+KANENAN
  GYRNATE GYRW GYRW-PAIZETE+KAKOPOIHTE PSYXES
  ME EIRWNIES.K DEN
  PARA MONO TOUS EAYTOULIDES SAS
  DIWXNETE OPOION SAS PEI THN ALH8EIA.

  ANTE GEIA .SAS BARETHIKA
  ME PATE PISW PNEYMATIKA.
  THAPSTE ME THN HSYXIA SAS-FANTASIOPLHKTOI

  +HMARTON KYRIE-DEN ANTEXW ALLH YPOKRISIA SAS

  Σχολιάστε
 • Απρίλιος 24, 2010, 9:47 πμ
  Permalink

  ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΑΤΕ
  ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ.

  ΤΙ ΣΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΙΣΤΕ?

  ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΣ ΚΑΙ ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΣ
  ΘΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΥΝΤΟΜΑ

  ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ
  ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ
  ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΗΤΕ…..

  ΑΝΤΙΟ ΣΑΣ

  ΥΓ=ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΟΦΕΛΗΘΕΙ Ο ΕΝ ΠΕΙΡΑΣΜΟ ΜΟΝΑΧΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑ ΔΕΧΤΕΙ ΤΟΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ.
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ+
  Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙ ΟΛΟΥΣ
  ΚΑΙ ,ΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΠΟΛΛΑ ΚΛΠ

  Σχολιάστε
 • Απρίλιος 24, 2010, 9:50 πμ
  Permalink

  ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΑΤΕ
  ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ.

  ΤΙ ΣΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΙΣΤΕ?

  ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΣ ΚΑΙ ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΣ
  ΘΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΥΝΤΟΜΑ

  ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ
  ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ
  ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΗΤΕ…..

  ΑΝΤΙΟ ΣΑΣ

  %0

  Σχολιάστε
 • Απρίλιος 24, 2010, 11:41 πμ
  Permalink

  Συγνώμη για την παρέμβαση, αλλά, νομίζω ότι είμαστε όλοι ένα βήμα από την αγκαλιά του Ουρανίου Πατρός μας!

  Ο Κύριος θα μας σώσει δωρεάν, όπως συνήθιζε να λέγει και ο μακάριος γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός!

  Λίγη ταπείνωση μόνο χρειάζεται!

  Δός πρόθεσιν και λαμβάνεις δύναμιν!-Γεροντικόν.

  Ού του θέλοντος ουδέ του τρέχοντος, αλλά του ελεούντος Θεού! -Απόστολος Παύλος

  …..ελπίζω να μην παρεξηγηθώ.
  Με όσα λέω παραπάνω, δεν εννοώ φυσικά ότι θα αδιαφορούμε απλά και θα εφυσηχαζόμαστε, χωρίς να αγωνιζόμαστε.

  ….καί προσευχή χρειάζεται καί μετάνοια καί γενικότερη άσκηση, αλλά τον τελευταίο λόγο θα τον πει ο Πανάγαθος Θεός!

  ….και κανείς δεν ξέρει σε ποια κατάσταση θα είμαστε την ώρα της αναχωρήσεως….!

  Ευχαριστώ!

  Συγχωρέστε με…….

  Σχολιάστε
 • Απρίλιος 24, 2010, 1:22 μμ
  Permalink

  Χριστος Ανεστη και Χρονια Πολλα!

  με λυπει το γεγονος να βλεπω ορθοδοξους να αλληλοκατηγορουνται και να αλληλοεπιτιθενται με τετοιο απρεπο -για χριστιανο εν αγωνα πνευματικο – τροπο, και τελικως να δικαιολογει κιολας ο καθενας τη μερια του και τον τροπο του… Ημαρτον Κυριε! Κυριε Ιησου Χριστε Υιε Θεου, ελεησον ημας! Ειρηνη ημιν! …
  Σας παρακαλω, ολες τις παραταξεις, να μην αντ-απαντησετε σε κανενα πλεον επι του θεματος αυτου… ειναι αρκετα λυπηρο και γινομαστε περιγελος οποιου μπει σε τουτο τον ιστοτοπο… για να μην αναφερω το γελιο μεχρι δακρυων που θα εχει ριξει μεχρι τωρα μαζι μας ο πονηρος διαβολος…
  η σιωπη μας ειναι χρυσος… οποιος απανταει περαιτερω, υψωνει τον εγωισμο του και μονο, δυστυχως, και ζημειωνει τον πνευματικο αγωνα ολων μας… ας υποχωρησουμε ο καθενας απο την πλευρα του και ας μη δωσουμε τροφη στη συνεχιση αυτης της απρεπης για χριστιανους διαμαχης… Αμην…

  και κλεινω την παρενθεση μου εδω, ζητωντας συγνωμη για την παρεμβαση… δεν ειμαι η αναμαρτητη που μπορω να ριξω πρωτη το λιθο σε καποιον… τουναντιον… εχω αναγκη της προσευχης σας, καθημερινα… και θα παραθεσω το λογο αυτης, κανοντας αντιγραφη του θεματος μου (ας μου το συγχωρησετε) απο τη σελιδα «τραπεζα προσευχης»… ελπιζω και εκλιπαρω και στις προσευχες σας επισης… Αμην!

  204. Ελευθερια – Απριλίου 23, 2010
  ευχεσθε παρακαλω να με συγχωρεσει ο Κυριος Ιησους Χριστος και να με ελεησει για τις αμαρτιες μου και τον ασωτο βιο μου, εμενα την βαπτισμενη στο Ονομα Του, δουλη Του Ελευθερια…

  να ελεησει το αβαπτιστο ακομα μικρο γιο μου, τον οποιο Θεου θελοντος, τελος καλοκαιριου θα βαφτισω στο ονομα Ιωσηφ, κατα τον Ιωσηφ το Δικαιο, της Παλαιας Διαθηκης (εν αγνοια του πατερα του)…

  ευχεσθε και για τον πατερα του παιδιου μου, που τον αγαπαω με ολη μου την καρδια, πραγματικα εκ βαθεων, … να τον φωτισει ο Κυριος μας, να δει την Αληθεια Του, να πιστεψει και να βαφτιστει στο ονομα Της Αγιας Τριαδας… Αμην, Αμην, Αμην!!!

  Ο Θεος να με συγχωρεσει… να με λυπηθει και να με ελεησει…, γιατι ο πατερας του παιδιου μου ειναι μουσουλμανος…

  ευχεσθε και ημων σας ικετευω…

  Κυριε Ιησου Χριστε Υιε του Θεου, ελεησον με, την αμαρτωλη!
  Υπεραγια Θεοτοκε, σωσον ημας!
  η Ελπις μου Ο Πατηρ, Καταφυγη μου ο Υιος, Σκεπη μου Το Πνευμα Το Αγιο, Τριας Αγια, Δοξα Σοι!
  την πασαν ελπιδα μου, εις σε ανατιθημι, Μητερ Του Θεου, φυλαξον με υπο τη Σκεπη σου…
  Αμην!

  Αληθως Ανεστη ο Κυριος!
  ειρηνη, αγαπη, ευλογια και ελεος Κυριου μεθ’ημων παντοτε, Αμην!

  ΥΣ: ευχαριστω για την αγαπη που διατεθειστε να κανετε και για εμενα την αναξια και για την οικογενεια μου…

  Σχολιάστε
 • Απρίλιος 24, 2010, 4:47 μμ
  Permalink

  Αληθώς ανέστη ο Κύριος Ελευθερία μου.
  Ναι πολύ-πολύ σωστά τα λες, εδώ και τώρα σταματάω.
  Δόξα τω Θεώ, που σε έστειλε να μας τα θυμίσεις.

  Σχολιάστε
 • Απρίλιος 24, 2010, 9:15 μμ
  Permalink

  Η ΑΓΑΠΗ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ…
  ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΧΑΡΙΤΩΝΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ.

  ΔΙΟΤΙ….ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΑΝΤΙΤΑΣΣΕΤΑΙ-ΤΑΠΕΙΝΟΙΣ ΔΕ ΔΙΔΩΣΙΝ
  ΧΑΡΙΝ….

  ΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΔΙΟΡΘΩΝΟΝΤΑΙ.
  ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

  ANGEL+

  Σχολιάστε
 • Απρίλιος 24, 2010, 9:34 μμ
  Permalink

  ΣΥΜΦΩΝΩ ΝΙΚΗΤΑ.
  ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ
  ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΩΣ ΜΑΣ…
  ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΝΗΜΗ «ΘΑΝΑΤΟΥ»
  ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ
  ΘΑΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΜΑΡΤΑΝΟΥΜΕ ΕΤΣΙ
  ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ…
  ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ-ΤΟ ΚΑΤΑ ΔΥΝΑΜΙΝ-
  ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ…ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ
  ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΣ ΕΠΙ ΓΗΣ…

  ΕΥΧΕΣΘΕ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΞΙΑ,ΑΔΙΟΡΘΩΤΗ
  ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΠΑΝΤΩΝ/
  ΑΣΘΕΝΗ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΑ.
  αγγελ.

  Σχολιάστε
 • Απρίλιος 24, 2010, 9:51 μμ
  Permalink

  Καλη δύναμη Ελευθερία! Αληθως ανέστη ! Με το καλο να βαπτίσεις και το παιδάκι σου.

  Σχολιάστε
 • Απρίλιος 26, 2010, 12:18 πμ
  Permalink

  oloi amartwloi eimaste-
  oloi-allos ligo,allos poly.
  metanoia
  dakrya
  dakrya
  dakrya syntrivis
  ka8arsi
  kai pali metanoia kai tapeinwsi…
  epesamen?
  as sikothoume…
  min menoume sto dapedo…

  Σχολιάστε

Απάντηση

Subscribe without commenting

 • Κέρασμα

  Ό,τι μας συμβαίνει στη ζωή μας δεν είναι τυχαίο, δεν είναι μακριά από το μάτι του Θεού. Έτσι αν δείτε κάποιον να σας προσβάλει, να σας εξευτελίζει ή να σας βρίζει, μη θυμώσετε αμέσως μαζί του. Ψάξτε μέσα σας και θα βρείτε να φυτρώνει η τσουκνίδα της υπερηφάνειας. Ο Θεός λοιπόν μας στέλνει τους υβριστές μας για να μας κάνει προσεκτικούς ενδοσκόπους και να προλάβουμε το κακό που φυτρώνει και φουντώνει μέσα μας.
  - π. Μωυσής Αγιορείτης
 • Αρέσει σε %d bloggers: