Μία Ορθόδοξη άποψη για την ομοφυλοφιλία

face-to-face ενώπιος ενωπίον

«Η ομοφυλοφιλία δεν ειναι ενας σεξουαλικός προσανατολισμός αλλα ενας ΑΡΡΩΣΤΟΣ σεξουαλικός προσανατολισμός. που μαθαινεται δυστυχώς ειτε απο το σπίτι (πανισχυρη μάνα ασθενικός πατέρας) , η στην ηλικία που αρχίζει κανεις να καταλαβαίνει την σεξουαλικότητα και την διαμορφώνει στην σωστή κατεύθυνση η όχι. ειναι ενας τραγικός προσανατολισμός. ειναι μια συμπεριφορά που μπορει να ξεμαθευτη, να θεραπευτη. βεβαια θα μου πης οτι οι ομοφυλοφιλοι εχουν κατοχυρωσει δικαιώματα και θεωρουνται σε αρκετές χωρες το τριτο φυλο. αλλα και η χουντα που αναφερεις (σημ: Βιρμανία) εχει καθιερωσει τα δικαιωματα της, και οι συντεχνίες στην ελλαδα εχουν κατωχυρωσει δικαιωματα, και φυσικα ειναι κατοχυρωμενο το απολυτο δικαιωμα της καταληψης στην ελλαδα. συνεπως δεν σημαινει και πολλα πραγματα η κατοχυρωση. ειναι νομικής φυσεως , οχι ηθικης.
μια ματια στις gay pride πορειες δειχνει την αρρωστεια τους… τι δειχνουν ? την σεξουαλικη ασυδοσία και διαστροφη.
πολλα αλλα σημερα θεωρουνται νομιμα και φυσικα, οπως τα ναρκωτικα, αλλα αυτο δεν παυει να ειναι δραματικο , αρνηση της πραγματικότητας , καταστροφη του εγκεφάλου κτλ.. επισης οι σεξουαλικες σχεσεις με περισσοτερα των 2 ατομα, ολα μαζυ θεωρουνται οκ.
αλλωστε γιατι να μην ειναι φυσιλογικες κατω απο την λογικη των gay? σεξουαλικος προσανατολισμος ειναι και αυτος. το κανω με 3 πχ. οχι με εναν… ολα καλα. τι προβλημα υπαρχει με αυτη την λογικη? κανενα.
αλλα και μόνο την τραγικότητα της αγάπης που δεν ειναι καρπογόνος, που δεν μπορει να δημιουργήση παιδι, ως σαρκα εκ της κοινης σαρκός, να σκεφτη κανεις , καταλαβαινει οτι η ομοφιλοφιλη αγάπη ειναι μια κλειστη αγαπη, ενας καθρεφτης που 2 αλληλοκοιταζονται, που βαδιζουν στον τροπο του υπαρχειν ως θανατος, ως κλειστη σχεση.
δεν υπαρχει κατι τρίτο , το παιδι, ωστε να πορευονται μαζι, η αγάπη να μην ειναι εγωιστική αλλα μια κοινη πορεια και στην πορεια η ολοκληρωση.
δεν ειναι τυχαιο οτι ο θεος ειναι τριαδα και οχι δυαδα.
αλλωστε η εκκλησια την θεωρησε αρρωστεια δηλ αμαρτία και μπορει να την θεραπευση. αλλα και ο βουδισμός , ιδιαιτερα στη χωρα που αναφέρεις το ιδιο την θεωρει, ως αμαρτια και διαστροφη που σε επομενη ζωη θα διορθωθη».

Πηγή: Σχόλιο π. Ιωνά Μούρτου στο ιστολόγιο Άρωμα Ασίας

221 σκέψεις σχετικά με το “Μία Ορθόδοξη άποψη για την ομοφυλοφιλία

  • Μάιος 23, 2010, 4:50 μμ
    Permalink

    @@…
    ΤΣΙΟΥ ΤΣΙΟΥ
    και…
    Νάναι «καλά», οι υπουργοι-ασκητες του πασοκ/φακοκ
    πασωξ.!

    οι ανεγκεφαλοι σκεφτονται με το «κατω κεφαλι»…

    ΗΜΑΡΤΟΝ ΚΥΡΙΕ+
    ΕΛΕΗΣΟΝ ΗΜΑΣ.

    Σχολιάστε
  • Μάιος 24, 2010, 2:47 πμ
    Permalink

    @ Μπεκάτσος
    Το κώβω σε κομμάτια, γιατί είναι πολλά και βαριέμαι να τα γράφω όλα.

    Πρώτο μέρος:

    Ο π. Παϊσιος θεωρεί ότι ομοφυλόφιλος γίνεται το αδύνατο και συνεσταλμένο παιδί που το στρίμωξε (κατ’ εξακολούθησιν) κάποιος αλήτης και αυτό σιγά σιγά συνήθισε.
    Οποία τραγικότης!!!
    Μπορεί να το είδε στην Αθωνιάδα ή σε άλλα εκκλησιαστικά ιδρύματα, δεν αντιλέγω…
    Αλλά πώς το διατυπώνει ως γενική και απόλυτη αιτία;

    Δηλαδή, όλοι οι άλλοι ομοφυλόφιλοι, που δεν ήταν «αδύνατα» ή «συνεσταλμένα» παιδάκια ούτε τους στρίμωξε κάποιος αλήτης κατ’ εξακολούθησιν, η πλειονότητα, δηλαδή, δεν είναι ομοφυλόφιλοι; Μήπως τελικά μόνο για τους ‘στριμωγμένους’ μιλάει;

    Η ιστοσελίδα (sexmedic.gr/omofilofilia.asp )που αναφέρεται στην ομοφυλοφιλία, αφού αναφέρει όλες τις θεωρείες, διατυπώνει ότι «Δεν υπάρχουν όμως αρκετά και αξιόπιστα στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτές τις θεωρίες.», όπως οφείλει να κάνει ως επιστημονική προσέγγιση του ζητήματος. Το γράφεις κι εσύ, αλλά δεν το παίρνεις σοβαρά.

    Η συσχέτηση της ομοφυλοφιλίας με περιστατικά παιδική κακοποίησης, είναι ευρέως διαδεδομένη ιστορία και δεν αποτελεί πρωτοτυπία του π. Παϊσίου.
    Οι έρευνες όμως δείχνουν ότι η συσχέτιση δεν είναι αξιόπιστη(10% περισσότερα καταγεγραμένα περιστατικά ατόμων που έχουν υποστεί ως παιδιά κακοποίηση, μεταξύ ετεροφυλόφιλων και ομοφυλόφυλων). Τρεις φορές περισσότερη αξιοπιστία έχουν τα αποτελέσματα που συνδέουν την ομοφυλοφιλία με βιολογικούς παράγωντες (70% ομοφυλοφιλία και στους 2 μονοζυγωτικούς διδύμους, 40% σε ετεροζυγωτικούς). Και πάλι όμως τα ποσοστά είναι μη ικανά για ασφαλή συμπεράσματα.

    Μέχρι τώρα, λοιπόν, οι επιστήμονες θεωρούν ότι και οι βιολογικοί και οι περιβαλλοντικοί αλλά και οι κοινωνικοί παράγωντες μπορεί να συσχετίζονται. Καμία σχέση λοιπόν με ότι λέει ο π. Παϊσιος.

    Το πιο σημαντικό, όμως, που αυτό πρέπει να μας ενδιαφέρει, είναι ότι πλέον δε μας απασχολεί το θέμα «Αιτίες εμφάνισης ομοφυλόφιλης επιθυμίας», γιατί δεν έχει βρεθεί κανενός είδους συσχέτηση μεταξύ ομοφυλοφιλίας και ψυχοπαθολογίας.

    Επαναλαμβάνω: Δεν έχει βρεθεί κανενός είδους συσχέτηση μεταξύ ομοφυλοφιλίας και ψυχοπαθολογίας.

    Αστιστοίχως, οι επιστήμονες ιδέα δεν έχουν για το πώς διαμορφώνεται η ετεροφυλόφιλη επιθυμία.
    Οι αιτίες δεν μας ενδιαφέρουν, λοιπόν, ως κεντρικό ζήτημα, για να καταλήξουμε σε κοινωνικές αποφάσεις που αφορούν την αποδοχή της ομοφυλοφιλίας.

    Ο ομοφυλόφιλος μπορεί να είναι μια χαρά άνθρωπος και όσον αφορά στην κοινωνική του ζωή, και όσον αφορά στην προσωπική του.
    Και κοινωνιολογικά αλλά και ψυχολογικά, δηλαδή, δεν υπάρχει προβληματισμός για τον ομοφυλόφιλο, αλλά για τις συνθήκες και τις καταστάσεις που περιθωριοποιούν και ‘νοσοποιούν’ τον ομοφυλόφιλο.

    Συνεχίζεται άλλη μέρα.

    Σχολιάστε
  • Μάιος 24, 2010, 5:39 πμ
    Permalink

    Ένα μικρό δωράκι μέχρι τότε:
    (Το γνωστό της Κικής)

    «Ο έρωτας,
    όνομά ουσιαστικόν,
    πολύ ουσιαστικόν,
    ενικού αριθμού,
    γένους ούτε θηλυκού ούτε αρσενικού,
    γένους ανυπεράσπιστου.
    Πληθυντικός αριθμός
    οι ανυπεράσπιστοι έρωτες.
    …»

    Σχολιάστε
  • Μάιος 24, 2010, 1:25 μμ
    Permalink

    @Μπεκάτσος

    Αυτή είναι η ορθόδοξη θεώρηση όλων των ζητημάτων που έχουμε να παλέψουμε οι σ’ένα καζάνι βράζοντες συνάνθρωποι-μπεκάτσοι,τσίχλες,αηδόνια, τσαλαπετεινοί και παγώνια…
    Κριτήριο Ζωής για όλους μας είναι η Σταυρο-φιλική μας διάθεση και να΄σαι καλά κυρ Μπεκάτσο μου,κι εσύ και το πληκτρολόγιό σου!

    Σχολιάστε
  • Μάιος 24, 2010, 2:25 μμ
    Permalink

    ΤΙ Θέλεις να πεις με το ποίημα της Κ.Δημουλά?!

    ότι ανήκετε στους ανυπεράσπιστους «έρωτες»?!

    και προς τι το δωράκιον?

    και προς ποιόν ακριβώς?

    ΔΙοόΤΙ
    όλα έχουν μία αιτία και μία αφορμή,
    Σ’ΑΥΤΉ ΤΗ ΖΩΗ…

    104=ΑΝΩΝΥΜΕ
    ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΣΤΑΥΡΟΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΟΝ
    ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ…

    ΑΓΑΠΗ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ.
    ΤΟ ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ!…

    ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΠΕΣΙΑΛ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ
    ΦΙΛΟΦΡΟΝΗΣΕΙΣ ΣΑΣ
    ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ
    ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΟΦΕΛΙΜΟ.

    Σχολιάστε
  • Μάιος 24, 2010, 2:58 μμ
    Permalink

    @ Μπεκάτσο

    Δεύτερη συνέχεια.

    Αφήνω ενδιάμεσα αρκετά από αυτά που είπες, να τα σχολιάσω αργότερα, γιατί βλέπω ότι το βασικό που προβληματίζει είναι το ποια θα είναι τα αποτελέσματα της αποδοχής του ομοφυλόφιλου στις ανθρώπινες σχέσεις αλλά και στην κοινωνία.

    Εκεί που αναφέρεις τη δυσανεξία σου στην πιθανή περίπτωση που αρέσεις σε κάποιον ομοφυλόφιλο, πρέπει να το ψάξεις, δε σε βγάζει πουθενά να το αισθάνεσαι και να το λες.
    Καλύτερα να ξέρεις γιατί το αισθάνεσαι.
    Μην το θεωρείς ότι είναι αυτονόητο και ότι το αισθάνεται όλος ο κόσμος.
    Τέτοιου είδους αντιδράσεις (σιχαίνομαι, αισθάνομαι αηδία, ανακατεύομαι κ.λπ.) συνήθως δείχνουν καταπιεσμένες καταστάσεις. Μπορεί όμως απλά να δραματοποιείς κάποια εσωτερική σύγκρουση που βίωνε ένα πολύ κοντινό σου πρόσωπο και στην κληρονόμησε.
    Ή μπορεί να είναι κοινωνικά μαθημένες συμπεριφορές. Πάντως δεν είναι βιολογικά καθορισμένες, δεν είναι αναμενόμενο και αυτονόητο ότι το αισθάνονται οι άνθρωποι.
    ‘Φυσιολογικά’ (μια και σου αρέσει η λέξη), όποιος δεν έχει θεματάκι δεν τον απασχολεί καθόλου.

    Έχω δει κι ένα σχετικό βιντεάκι που περιγράφει μια έρευνα ακριβώς πάνω σε αυτό το θέμα:
    http://www.youtube.com/watch?v=4c3Ull0yC88
    (Πάλι, παρακαλώ να το δουν αυτοί που ενδιαφέρονται πραγματικά, όχι όσοι ‘σοκάρονται’)

    Δε σημαίνει ότι είναι απόλυτα αυτά τα πράγματα, αλλά πλέον εκτός από τις ισχυρές ενδείξεις, υπάρχουν κι έρευνες με αποδείξεις.

    Πολλές φορές θα ακούσεις κάποιον ιερέα να χτυπιέται υπέρ το δέον κατά της ομοφυλοφιλίας και τελικά αυτό το κάνει για ξεκάρφωμα.
    Πολύ συνηθισμένο.
    Όσοι ξέρουν πρόσωπα και πράγματα για ιερείς ή ιεράρχες, ξέρουν ότι αυτοί που εκφράζονται με πάθος κατά των ομοφυλόφιλων, είναι και αυτοί που το βιώνουν στα έσχατα ως πάθος.
    Στην απλή περίπτωση είναι ομοφυλόφιλοι σε άρνηση. Στην άσχημη είναι αυτοί που αναγκάζονται να πληρώνουν μετανάστες, η αυτοί που εκμεταλεύονται τα παπαδοπαίδια. Αυτή είναι η διευθαρμένη πλευρά της ομοφυλοφιλίας κι έχει κόπυράιτ εκκλησιαστικό.

    Εκεί όντως μετατρέπεται σε παθολογική συμπεριφορά. Σε χώρους που η ομοφυλόφιλη έκφραση απαγορεύεται, μπορεί να πάρει ακόμα και κατεύθυνση παιδεραστική (για να είμαστε ακριβείς, ‘εφηβοεραστική’, συνήθως οι ιερείς κινούνται προς εφήβους 13 με 16 ετών), γιατί το παιδί είναι ανίδεο, είναι ο εύκολος στόχος, έχει και την ‘αγνότητα’ που τόσο αρέσει σε αυτούς τους χώρους.
    Κατά τ’άλλα οι πατέρες βάζουν στόχο στα κυρήγματά τους τους κοσμικούς που ζουν την ομοφυλοφιλία τους με αξιοπρέπεια, θέλωντας να τους ‘βοηθήσουν’ να ξεπεράσουν οτιδήποτε γήινο, θέλοντας να τους προσφέρουν το θησαυρό του ακραίου ασκητισμού. Ωραίο πράγμα, δε λέω.
    Με το δοκάρι που είναι καρφωμένο στα μάτια του ιερατείου, όμως, τι θα γίνει;
    Υποκρισία…

    Έχω γνωστό που του την έχουν πέσει τρεις διαφορετικοί ιερείς. Ο γνωστός μου είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλος και οι ιερείς του την έπεσαν από τσατ γνωριμιών. Επίσης έχω άλλο γνωστό που τα είχε για 3 μήνες με κάποιον 26άρη και στο τέλος τον πέτυχε στο δρόμο και είδε ότι είναι ιερέας… Για τις δικές μου εμπειρίες από την Εκκλησιαστική σχολή έχω αναφερθεί ξανά. Εκεί τα έβλεπα ως ενδείξεις και δεν μπορούσα να ερμηνεύσω περίεργες συμπεριφορές και ιδιαίτερες ‘σχέσεις’ κάποιων συσπουδαστών μου με τους μητροπολίτες τους, ή κάποιους περίεργους τρόπους προσφωνήσεων και γλώσσας σώματος.
    Μετά από χρόνια κατάλαβα.

    Πάντως το θέμα το βλέπεις εντελώς ανάποδα.
    Όπως θέλουν οι ιεράρχες και οι πατέρες να το δεις.
    Τα προβλήματα δεν γεννιούνται από πράγματα που ξέρεις και καταστάσεις που είναι δηλωμένες και ανοιχτές.
    Τα προβλήματα δημιουργούνται εκεί που υπάρχει υποκρισία, κρυφές καταστάσεις και δαιμονοποίηση.

    Δηλαδή, αν βρε παιδί μου σου την πέσει και κανας ανοιχτά ομοφυλόφιλος στα ίσα, θα του πεις κι εσύ στα ίσα «δεν γουστάρω».
    Μια χαρά και αυτός, μια χαρά κι εσύ. Τελείωσε το θέμα. Όσο για το ανακάτεμα, δε σου κάνει κακό, αν το νιώθεις να το ψάξεις. Δε θα πάθεις τίποτα, όμως, ούτε θα σε οδηγήσει σε προβλήματα.

    Το να μην ξέρεις είναι το πρόβλημα.
    Παράδειγμα, στην περίπτωση που είσαι θρησκευόμενη κοπέλα και παντρεύεσαι ένα καλό παιδί της εκκλησίας, πώς μπορείς να ξέρεις ότι αυτό το καλό παιδί σε θέλει σα γυναίκα και δεν είναι απλά ένας καταπιεσμένος ομοφυλόφιλος που σε βρίσκει ως ‘λύση’ γιατί δεν αποδέχεται τη φύση του και ακολουθεί απλά τις εντολές της εκκλησίας;
    Αργά θα το μάθεις… Άσε, έχω παραδείγματα. Πονάνε πολύ….

    Μη μιλάς λοιπόν για ‘άλυτα προβλήματα’ και μπερδέματα που θα έρθουν από την αποδοχή της ομοφυλοφιλίας και το άνοιγμα της κοινωνίας μας.

    Στην Εκκλησία τα βρίσκουμε αυτά τα προβλήματα και πολύ χειρότερα απ’ ότι μπορείς να φανταστείς.
    (Πρόπερσι, πιάσανε σε κύκλωμα παιδεραστίας δεύτερο ιερέα από το στενό κύκλο μεγάλου και τρανού μητροπολήτη. Ο μητροπολήτης, λοιπόν, τι κάνει για ξεκάρφωμα; Αντί να κατανοήσει πώς και πού δημιουργείται κι αναπαράγεται το πρόβλημα και να κάνει κάτι με αυτό, βγαίνει και επιτίθεται από άμβωνος στους ομοφυλόφιλους γενικά, σε αυτούς που έχουν αποδεχτεί τον εαυτό τους και ζουν με παρησία και αξιοπρέπεια. Τρομάζει τις γριούλες και τις κάνει να βλέπουν τέρατα εκεί που δεν υπάρχουν και να αγνοούν τα τέρατα που είναι μπροστά στα μάτια τους. Το παγκαρι και οι κατασκηνώσεις, λοιπόν, δεν απειλούνται. Περιμένω σε λίγο καιρό να αρχίσουν και τα θαύματα στη μητρόπολή του.)

    Αυτά λοιπόν συμβάινουν σε κλειστούς, κρυφούς και φοβισμένους χώρους που δεν επιτρέπεται η έκφραση και η ελεύθερη διαχείρηση αυτών των θεμάτων.

    Αυτή είναι η ‘νοσοποίηση’ που αναφέρω πολλές φορές.
    Εδώ είναι που απαιτείται η κοινωνιολογική και ψυχολογική ανάλυση που δυσκολεύει την εκκλησία.

    Κατά τ’ άλλα, μας αρέσει να αποθησαυρίζουμε ακραίες κι ωραιοποιημένες ιστορίες όπως αυτή με τον τρελόΓιαννο. Νομίζουμε ότι είναι η απάντηση;

    Συνεχίζεται.
    (δυστυχώς)

    Σχολιάστε
  • Μάιος 24, 2010, 3:22 μμ
    Permalink

    emena eipes PAGWNAKI?!? ANWNYME?! 🙂
    TSIOU TSIOU***
    poly glyko! eyxaristw!!POLY!
    OMWS EIMAI KOKKINOLAIMHS!!!
    ***tsioy tsiou!!! 🙂

    Σχολιάστε
  • Μάιος 24, 2010, 3:29 μμ
    Permalink

    KANEIS MEGALO LATHOS,S’AYTO POY EGRAPSES
    «βλέπω ότι το βασικό που προβληματίζει είναι το ποια θα είναι τα αποτελέσματα της αποδοχής του ομοφυλόφιλου»

    DEN YPARXEI APODOXH THS OMOFYLOFILIAS
    LOGW TOY PARA FYSHN.-

    O OMOFYLOFILOS EXEI PSYXH
    KAI O XRISTOS PERIMENEI THN METANOIA TOY
    KAI THN ALLAGH TOY,
    OPWS PERIMENEI OLOYS MAS,
    NA METANOHSOYME
    -TON KATHENA GIA TA DIKA TOY LA8H/AMARTIES/PA8H…

    KATALABES?
    KSEKINAS ME LATHOS BASH.

    O XRISTOS MAS EINAI H ZWH-EINAI H ALHTHEIA
    EINAI TO FWS -EINAI H AGAPH.

    PWS GINETAI H PSYXH KAPOIOY NA EXEI YGEIA
    OTAN TOY LEIPOYN OLA AYTA?
    PNEYMATIKOS THANATOS EINAI GIA THN PSYXH
    OTAN DEN YPARXEI TO FWS=H ALHTHEIA=H ZWH=H AGAPH.

    DEN TO KATALABAINEIS?

    KAI EINAI APISTEYTA AGENES
    NA SOU MILANE KAI NA APANTAS MONO STON MPEKATSO?

    MHPWS TON GOYSTAREIS KIOLAS?!
    SYGNWMH
    ALLA HTAN ENAS LOGISMOS.
    AN SE ADIKEI,
    FORGIVE ME…

    BE POLITE TO EVERYONE…
    OTHERWISE….
    MAS PROVLHMATIZEIS.

    +EYXARISTW+

    Σχολιάστε
  • Μάιος 24, 2010, 4:01 μμ
    Permalink

    @ Μπεκάτσο

    Τρίτη συνέχεια.

    Παρακάτω φέρνεις διάφορα (έμβρυα, γυναίκες κι ορμόνες), για να αποδείξεις πράγματα που δε θα υπήρχε καμία ανάγκη να αποδειχθούν, ούτε αλλάζουν τον κοινωνικό προβληματισμό.

    Χρησιμοποιείς μια ιστοσελίδα ενός ανθρώπου που είναι γεμάτος με εμμονές (θεωρίες συνομωσίας κι αυτός, παραϊατρικά θέματα και χίλια δύο άσχετα) και που παλεύει να ‘ξεπεράσει’ την ομοφυλοφιλία του, φορτωμένος με την ομοφοβία μιας ολόκληρης θρησκείας και κοινωνίας.

    Εκεί πάλι μπορούμε να δούμε με ‘υπέροχο’ τρόπο την εσωτερική πάλη και το χτύπημα που βιώνει όποιος δεν μπορεί απλά να αποδεχτεί τον εαυτό του.

    Και, οκ!
    Δέχομαι και είμαι χίλια τοις εκατό υπέρ, έναν άνθρωπο που θα το δει το θέμα πνευματικά, και θα θελήσει να αποσυρθεί να ασκητέψει, ώστε να βιώσει κάποιου είδους αποδέσμευση από όλα αυτά που ορίζουν τη γήινή μας ύπαρξη.
    Δε θα το επέλεγα προσωπικά, αλλά το σέβομαι ως ιδεαλιστική επιλογή.
    Αυτός ο κακομοίρης όμως που έφτιαξε την ιστοσελίδα, με τι δαίμονες αντιπαλεύει;
    Είναι αναγκασμένος, ως ο Σίσυφος, να κουβαλά όλες τις ψηφίδες που θα όριζαν την αναγκαστικότητα ή επιστημονικότητα της μη αποδοχής της ομοφυλοφιλίας. Φέρνει, κουβαλά, αλλά μάταιος ο κόπος του.
    Προσπαθεί, στην ουσία, να πείσει τον εαυτό του ότι έχει πάρει τη σωστή απόφαση να θεωρεί τον εαυτό του άρρωστο.

    Μα αγαπητέ, αν είσαι χριστιανός, ούτως ή άλλως θεωρείς ότι όλοι είναι άρρωστοι, ότι μοιραζόμαστε μια κατεστραμένη φύση, και μέσα από την εκκλησιαστική ζωή θα αναγεννηθούμε.

    Τι προσπαθεί να αποδείξει, όμως, που ολόκληρη η επιστημονική κοινότητα δεν μπορεί;
    Αν προσωπικά ασχοληθώ, μπορώ να καταδείξω σε όσα σημεία είδα, άκυρες συλλογιστικές.
    Δεν το έχει, κιόλας ο άνθρωπος…
    Καταστροφολογεί, κάνει γενικεύσεις και συνδέει ασύνδετα θέματα (τσουβαλιάζει), δεν μπορεί να κατανοήσει πώς συνδέονται οι παράγοντες, προχωρά σε ταύτηση άσχετων θεμάτων, κάνει εξαγωγή γενικών συμπερασμάτων από επιλεγμένα μεμονωμένα στοιχεία.
    Αντιγράφει από ιστοσελλιδες προτεσταντικές και φονταμενταλιστικές.
    Αυτός είναι ο θρησκευτικός τρόπος σκέψης και βλέπουμε πόσο κοινώς είναι τελικά.

    Αυτά όμως τα θέματα είναι λυμένα για την επιστημονική κοινότητα, πλέον.
    Δεν είσαι άρρωστος, ούτε όμως είσαι και ουΑου, αν είσαι ομοφυλόφιλος.
    Είσαι ένας κανονικός άνθρωπος, με τις δυνατότητες που έχουν όλοι οι άνθρωποι.

    Μετά διαβάζω παρακάτω στο μήνυμά σου, ότι θεωρείς πως η ανοχή στη διαφορετικότητα είναι επιβολή άποψης!!!
    Ουπς!

    Όμως η κανονικότητα και η ‘φυσιολογικότητα’ που για τη θρησκευτική σκέψη έχουν ουσιοκρατικές διαστάσεις, για την κοινωνία, σημαίνουν άλλα πράγματα.
    Δέχομαι κάτι ως κανονικό, σημαίνει ότι δέχομαι ότι είναι ενταγμένο στην κοινωνία.
    Το ότι είναι κανονικός άνθρωπος και κανονικός πολίτητης ο ομοφυλόφιλος, σημαίνει ότι πρέπει να έχει τη δυνατότητα και τις ευκαιρίες να ζήσει πλήρως, ως ενταγμένο και αποδεκτό μέλος στην κοινωνία μας.
    Και, ναι, για την κοινωνία ο ομοφυλόφιλος όχι μόνο μπορεί να είναι κανονικός πολίτης αλλά και κανονικότατος.

    Αυτό όμως δεν έχει σχέση με ότι μπορεί να ονομάζεις εσύ ‘κανονικότητα’, σύμφωνα με τα θρησκευτικά ή προσωπικά σου πιστεύω.

    Λοιπόν, για να μην τα μπερδεύουμε.
    Η κοινωνία, όταν θεσπίζει νόμους που προστατεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα των μειονοτήτων, δεν επιβάλει απόψεις.
    Επιβάλει ισονομία.
    Προωθεί την κοινωνική ανοχή.

    Δηλαδή, το ότι πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί με αυτόν που δεν θέλουμε δίπλα μας, δεν μας αλλάζει την άποψη που έχουμε, ούτε την κοσμοθεωρία μας.
    Απλά μας αναγκάζει να γινόμαστε ανεκτικοί.

    Σόρρυ, τι να κάνουμε, όλοι πρέπει να μάθουμε να ανεχόμαστε αλλήλους…
    Η κοινωνία είναι υποχρεωμένη να υπερασπίζεται τα άτομα που καταπιέζονται σε όλους τους χώρους και περιπτώσεις.
    Αυτό αλλάζει συνήθειες και δυσκολεύει κάποιους, το κατανοώ.

    Παρακάτω λες:
    «Δεν είναι μόνο η ομοφυλοφιλία το πρόβλημα…. αλλά δε θα τους βαφτίσουμε και κανονικούς (όπως αυτοί που έβγαλαν τον όρο «προτίμηση») επειδή είναι η καυτή, αντιδραστική και ευαίσθητη πατάτα της κοινωνίας μας…»

    Βρε, βγες να γνωρίσεις κανα ομοφυλόφιλο που είναι οκ με τον εαυτό του.
    Κανά σωστό άτομο, όχι στραπατσαρισμένο από όλες αυτές τις απαρχαιωμένες συνθήκες που συνηθίσαμε.
    Να σου γνωρίσω τα παιδιά που ανέφερα, οί τις λεσβίες. Πάμε εκδρομή στο εξοχικό τους να σκαλίσουμε ραπανάκια με τα παιδιά τους.

    Μια χαρά κανονικοί είναι, ούτε αντιδραστικοί, ούτε καυτές πατάτες, ούτε σου λένε πως έχουν κάνει επιλογή ή προτίμηση.
    Τη ζωή του ζουν, όπως όλοι μας. Παιδεύονται μέσα στην καθημερινότητά τους. Ζουν την αγάπη τους, αντιμετωπίζουν τα προβλήματά τους. Καμία σχέση με «ευδαιμονιστικό τρόπο ζωής, στα μαλακά πούπουλα και στις ανεξέλεγκτες ηδονές», όπως το φαντάζεσαι.

    Τα παραδείγματα που έχουμε (συνήθως) για τους ομοφυλόφιλους, είναι ή οι απαράδεκτες κι ανυπόστατες καρικατούρες της τιβή, ή ακραίες περιπτώσεις που δε γίνεται να μην είναι ορατές σε στιλ κομμωτής, ή οι αντιδραστικοί ομοφυλόφιλοι ακτιβιστές (αυτοί καλά κάνουν και είναι αντιδραστικοί, μπας και αλλάξει κάτι).

    Κανένα από αυτά τα παραδείγματα όμως δεν αντιπροσωπεύει τον μέσο ομοφυλόφιλο, τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας, που ποτέ σου δε θα του δώσεις την ευκαιρία να σου ανοιχτεί με ειλικρίνεια.
    Ο συνηθισμένος ομοφυλόφιλος, ξέρει πολύ καλά ότι θα έχει τον κάθε έναν να του δημιουργεί πρόβλημα, οπότε κρύβεται. Κατά τα άλλα, δεν έχει καμιά διαφορά από εσένα, εμένα ή την μουρλέγκο με τους σταυρούς.

    Στον ίδιο κόσμο με τα ίδια προβλήματα ζούμε.
    Το ωραίο όμως είναι να αποδεχτούμε με ανοχή το διαφορετικό δρόμο που έχει ο καθένας μας, να έρθουμε κοντά, να αποκαλύψουμε τα πρόσωπά μας με ειλικρίνεια, να εξομολογηθούμε αλλήλοις το βίωμά μας.

    Σχολιάστε
  • Μάιος 24, 2010, 5:30 μμ
    Permalink

    Έχει κι άλλα!

    Μάτια να ‘χουμε να βλέπουμε και καρδιές να αισθανόμαστε 😀

    Φιλιά προς το παρόν!

    Σχολιάστε
  • Μάιος 24, 2010, 8:36 μμ
    Permalink

    Κ. Πέτρο αυτό που παραδέχομαι είναι η ανιδιοτέλειά σας, στο να σπαταλάτε τόσες ώρες με εμάς, αμισθί-ανιδιοτελώς -ή όχι;- υποστηρίζοντας τις δικές σας αξίες. Μπράβο πάντως.
    Λοιπόν λέτε : ‘’Μετά παρακάτω αναφέρετε ενοχές που θα τους φάνε σα κόμπρες (!!!),που σηκώνουν μπαϊράκι (!!!), να μάθουν να ταπεινώνονται (!!!), κ.λπ.
    Είναι συλλεκτικό το κείμενο. Θα το χρησιμοποιώ ως παράδειγμα.
    Μοναδικό.
    Το βίωμα αυτό που εκφράζετε, είναι η δική σας αίσθηση περί αξιών, πνευματικότητας, ανθρωπιάς;
    Εκπληκτικό!’’

    Δε σχολιάζω το, περί δικής μου αίσθησης αξιών, πνευματικότητας και ανθρωπιάς.
    Θα απαντήσω πάλι, όχι με τα φοιτητικής συνέλευσης πυροτεχνήματά σας, αλλά με τα παρακάτω:

    Πράγματι δεν είναι απαραίτητο για έναν που βλέπει το θέμα μόνο κοινωνικοψυχολογικά να αρχειοθετήσει το συγκεκριμένο πιο πάνω, που σχέση έχει με ‘’το μαγνητοφωνάκι της ζωής’’, την ώρα της αποδημίας της ψυχής.

    Επίσης, σίγουρα δεν έχω την απαίτηση να προσεγγίσουν οι διευκολυντές, ή και οι ψυχολόγοι το θέμα ‘’ταπείνωση’’. Δεν ασχολούνται τουλάχιστον τόσο σοβαρά, όσο απαιτεί η κρισιμότητα της κατάστασης.
    Ο Χριστός μας, μάς λέει πως και νεκρούς να αναστήσεις, αν δεν έχεις ταπείνωση δεν έκανες τίποτε.
    Θα ήθελα να σας πω, πως έχω συμμετάσχει κι εγώ σε συγκεκριμένα σεμινάρια και σχολές, πριν από 25-30 περίπου χρόνια και έχω ιδίαν άποψη.

    Καθώς επίσης, με ρωτάτε αν έχω προσωπικές εμπειρίες από ομοφυλόφιλους.
    Ε εντάξει , θυμάστε να σας είπα κάπου πως δεν είμαι απ τον πλανήτη Γη; εγώ δε θυμάμαι.
    Πάντως σας λέω πως και προσωπικούς φίλους έχω που το είδαν σαν μόδα και εμπειρία και ‘’ματαγύρισαν στα πάτρια εδάφη’’, αφού προσπάθησαν εν γένει ευγενικά να με πείσουν και μένα κάποτε, αλλά και συνεργασία είχα προσωπικά με εσαεί ομοφυλόφιλο πολύ καλό συνεργάτη και άνθρωπο, που μπροστά στα μάτια μου επανειλημμένα έτρωγε ο καημένος απαράδεκτα γιουχαίσματα και βρισιές και πειράγματα-σημασία δεν έδινε- επιπλέον και μέσα σε καλλιτεχνικούς κύκλους ήμουν κάποτε με τα αυτονόητά τους, αντιθέτως κακές εμπειρίες είχα με αυτούς που λέτε πως δεν φαίνονται και εκεί την πάτησα άσχημα σας πληροφορώ.
    Μα όλα αυτά δεν μου αλλάζουν την οπτική γωνιά θέασης των πραγμάτων.
    Είναι αρρωστημένη κατάσταση, όπως πολλά άλλα πράγματα που τα κάνουμε εις γνώσιν μας, αν και γνωρίζουμε πως είναι άρρωστα.
    Πολλά επιδιώκουν και θα επιδιώκουν να βρουν την νομιμοποίησή τους.
    Σε λίγο π.χ. θα βγει ένας άλλος κ. Πέτρος και θα υποστηρίζει τα του κ. Ασκητή, περί αποδοχής πολλαπλής συνευρέσεως και θα τραγουδάει ο φίλος μου ο Γερμανός »στην μπανιέρα τρεις τρεις».
    Με δικαιολογία πάντα τα γνωστά που λέτε και θα μας λέει πάλι κι αυτός για καρδιές που δεν αισθάνονται και δεν κατανοούν τη διαφορετικότητα και τις ανάγκες της τάδε διαστροφής …..

    Αν θέλετε πάλι, κάτι σ αυτό που αναφέρατε, πως εμείς που αντιδρούμε, έχουμε κάτι καταπιεσμένο κλπ.
    Ε, τι να θυμίσω τώρα, τον Κάρλ Γιούνγκ και τα περί animus & anima;
    Δηλαδή μέσα στον καθένα υπάρχει μια ‘’ δόση’’ του αντιθέτου φύλου και με το φτωχό μου μυαλό μάλλον καταλαβαίνω καλά, πως με αυτή την δόση είναι που θαυμάζω και τους ανδροπρεπείς ανθρώπους.
    Έχει καμιά σχέση αυτό, με το να πάω παραπέρα απ την φύση μου, η οποία μου έχει δώσει μεγαλύτερη δόση σε άρρεν;
    Κι αν ναι, για ποιο λόγο και στο όνομα τίνος ;
    Μη μου ανακατέψετε τους εκ γενετής έχοντες τουλάχιστον ίδια δόση και στα δύο φύλα, αν όχι κλίνοντες προς το αντίθετο φύλο.
    ¨Όχι…. εδώ θέλω να μου πείτε για ποιο λόγο, ώστε να μου αποδείξετε, πως δεν πρόκειται για ευ-δαιμονιστικούς λόγους. Και μη μου επαναλάβετε τα ίδια, που δε μας πείθουν.

    Έλα γειά σας προς το παρόν.

    Σχολιάστε
  • Μάιος 24, 2010, 9:05 μμ
    Permalink

    @PETRE PETRE
    EISAI EDW?
    AFOU DEN PEITHEIS KANENAN VRE PALIOPEISMATARRRRH 🙂

    TI MAS ZALIZEIS BRE PAIZAKI MOU ME TA GAYistika sou
    logidria?! 🙁

    e??!

    Σχολιάστε
  • Μάιος 25, 2010, 4:17 μμ
    Permalink

    ->Εξευτελισμός της Ευζωνικής Φρουράς από το “gay pride”-
    Όπως και πολλοί άλλοι θεσμοί σ’ αυτήν την χώρα, έτσι και οι Ένοπλες Δυνάμεις υφίστανται τον τελευταίο καιρό έναν άνευ προηγουμένου εξευτελισμό.
    Από την υποβάθμιση των παρελάσεων και την δημόσια διαπόμπευση των Ο.Υ.Κ.=OMADA YPOVRYXIWN KATASTROFWN- μέχρι την διάθεση ακινήτων του Πολεμικού Ναυτικού για την ανέγερση τζαμιού και τις προσβολές του Υπουργού, Ευάγγελου Βενιζέλου εις βάρος των Ελλήνων Αξιωματικών, γίνεται σαφές ότι υπάρχει ένα σχέδιο που θέλει τους φύλακες του έθνους απόλυτα απαξιωμένους στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας.
    Από τον χορό αυτό δεν θα μπορούσε να λείψει και η Βασίλω και η κάθε Βασίλω της εικονικής πραγματικότητος που λέγεται κατεστημένη τάξη στην Ελλάδα και η οποία θεωρεί ότι το ποσοστό της σεξουαλικής ανωμαλίας που ισχύει στο ελληνικό κατεστημένο είναι ανάλογο με αυτό στο σύνολο της κοινωνίας.
    Έτσι, η «ομοφυλοφιλική κοινότητα» της χώρας μας επέλεξε την επαίσχυντη αφίσα που βλέπετε για να διαφημίσει την παρέλαση της θηλυπρέπειας, της μαλθακότητας, της παρακμής, της διαστροφής και της απόλυτης ηθικής και αξιακής κατάπτωσης της κοινωνίας μας.
    Επέλεξε το σύμβολο της ελληνικής παλικαριάς για να διακηρύξει την «εξάπλωσή» της.
    Αναρωτιόμαστε εύλογα, εάν ο Παπούλιας θα προστατεύσει την φρουρά αλλά και ό,τι συμβολίζει η φορεσιά της από τον διασυρμό, αν και στην τάξη των πολιτικών από την οποία προέρχεται το «Είμαστε Παντού» έχει μάλλον μία ευστοχία…
    ——–>πηγή:http://elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4266:-gay-pride&catid=87:epikairotita&Itemid=277

    COPY+PASTE
    H AGANAKTISMENH FWNH THS PLEIOPSHFIAS
    TOY ELLHNIKOY LAOY.
    SE ANTITHESH ME
    TA SYNASPISTHRIA THS THLIVERHS MEIOPSHFIAS POU XAIRONTAI NA KANOUN TETOIES AHDIES….

    Σχολιάστε
  • Μάιος 25, 2010, 6:10 μμ
    Permalink

    Για τον λόχο των Θηβαίων, έχετε ακούσει;
    Για τους Παραβολάνους;

    Εσείς με ποιους είστε;
    Και ξαναματαρωτάω:
    Τι κοινωνία θέλουμε;
    Ε;

    Τα!
    Ματάκια!
    Τσα!

    Υπάρχουν πολλά να μάθουμε, πολλά να ζήσουμε, αγαπητοί.
    Το ‘’το μαγνητοφωνάκι της ζωής’’ που παραθέτει κι ο 777, δεν ξέρουμε για πια πράγματα θα μετανοιώνει πικρά.
    Έχω και ιστορία με γνωστό που δουλευει νοσηλευτής σε μονάδα ανθρώπων που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο.

    Θα μπορούσατε να φανταστείτε ποιοι έχουν πιο ήρεμο τέλος;
    Εγώ ακούγοντας τις κατηχητικές ιστορίες άλλα νόμιζα. Εσείς απλά φανταστείτε.

    Εννοείται ότι έχω πάαααααρα πολλά να σχολιάσω ακόμα!

    Το θέμα με την ομοφυλοφιλία είναι το σύγχρονο κυνήγι μαγισσών.
    Συμπυκνώνει πολλά θέματα σε ένα και εξιτάρει τα μάλλα.

    Προς το παρόν από την μεριά της πρωτόγονης σκέψης, έχουμε επιχειρήματα για δάιμονες και μόνο.
    Για να δούμε!

    Έχει συνέχειες ακόμα!
    😀

    Σχολιάστε
  • Μάιος 25, 2010, 8:52 μμ
    Permalink

    ALLANTALWN PALI LES!!!
    MIA FORA NA APANTHSEIS SE AYTO POU SE RWTANE…
    DEN MPOREIS!!!->ZORIZESAI ME THN ALH8EIA.-
    TELIKA PETRAKI EISAI AKSIOLYPHTOS,PRAGMATIKA.
    KAI AYTO GIATI DEN EXEIS TAPEINWSH,EISAI KARAEGWISTAROS
    KAI ALLAZONIKOS.

    OSO GIA AYTA POU GRAFEIS ME TOUS 8HVAIOYS KLP
    DEN KSERW TI ENNOEIS -YPONNOEIS…

    NA SOU THYMISW OTI DEN EXW THN MORFWSH->PARAMORFWSH SOU….

    SORRY…
    OPOTE MILA APLA…(AN THES DIALOGO!)
    ALLIWS MILA MONOS SOY…AS USUAL…

    EISAI ARRWSTOS EKTOS APO DAIMONISMENOS…
    DEN FTAINE MONO TA daimonia.
    AYTA PATANE PANW SE EGWISMOUS…
    ALLIWS DEN EXOYN PATHMA SE TAPEINOUS.
    H AGAPH+H TAPEINWSH KAIEI TO KAKO->FEYGEI…

    KALA SOY KSYPNHTOURIA+
    PERASTIKA SOU.

    Σχολιάστε
  • Μάιος 25, 2010, 10:47 μμ
    Permalink

    Ο Ιερός Λόχος των Θηβών ήταν μια από τις κορυφαίες πολεμικές μονάδες που έδρασαν στην Αρχαία Ελλάδα. Σύμφωνα με τον Πλούταρχο αποτελούνταν από 150 ζευγάρια εραστών Θηβαίων οπλιτών.

    Αυτά όσον αφορά στη σύνδεση ομοφυλοφιλίας και πατριωτικών ιδανικών.

    Οι Παραβολάριοι, από την άλλη πλευρά, ήταν αγριεμένα πλήθη χαμηλής μόρφωσης, που τρομοκρατούσαν (ή κατακρεουργούσαν) μαζί με μοναχούς και ζηλωτές όποιον είχε διαφορετική άποψη από τους χριστιανούς. Στη χριστιανική ιστορία, εμφανίζονται διαχρονικά με πολλές μορφές ως φανατικοί ακραίοι ζηλωτές.

    Αυτό τώρα δεν έχω ιδέα γιατί το έγραψα!
    Κάτι μου θύμησε, αλλά μου διαφεύγει!
    😛

    Όμως το θεματάκι που παρατηρώ, να ταυτίζονται οι ανθρώπινες αξίες και η ηθική με τη δεισιδαιμονία της θρησκευτικής σκέψης, από πού το κληρονομήσαμε;
    Ήμαρτον!
    Καμία σχέση.

    Μα καμία!

    Σχολιάστε
  • Μάιος 25, 2010, 11:06 μμ
    Permalink

    @
    Τελικά ποιά είναι διαστροφή;Η ομοφυλοφιλία ή η θρησκόληπτη ιδεοληψία;

    Πάντως η δεύτερη στους χώρους που παραδοσιακά εκδηλώνεται πιο ελεύθερα, απολαμβάνει ασυλία, μη σου πώ και καταξίωση…

    Σχολιάστε
  • Μάιος 25, 2010, 11:13 μμ
    Permalink

    Και γιατί να βάζεις τέτοια διλλήματα;
    Δηλαδή είτε το ένα , είτε το άλλο;
    Και τα δύο αγαπητέ φίλε .

    Σχολιάστε
  • Μάιος 25, 2010, 11:19 μμ
    Permalink

    TELIKA PHKSAME STIS ADELFES….!!!!
    OSO GIA THN ARXAIOTHTA,
    1N-DEN GNWRIZW,KAI APLA DEN PISTEYW ISTORIES GIA AGRIOYS!!!
    2N-KAI ALH8EIA NA EINAI,TI SHMAINEI AYTO RE PETRO?
    OTI PREPEI NA GEMISEI KAI O STRATOS/OI ENOPLES DYNAMEIS
    ME ADELFES?!? ELEOS H «LOGIKH» SAS.
    OTI SAS BOLEUEI MONO+PANTA…

    KAI O ALLOS SISY-APO SPONTA
    TI ENNOEIS BRE…ME THN 8RHSKOLIPTH IDEOLHPSIA?!
    ANOHSIES .-
    GIA NA DIKAIOLOGHSETE TA ADIKAIOLOGHTA
    LETE/GRAFETE OTI NANAI…

    NA PATE STH EUROVIZION!
    XARAMIZESTE EDW…
    EKEI EINAI TO FESTIVAL TWN SISY….

    ANTE GEIA.
    PHKSAME STHN ANWMALIA.

    Σχολιάστε
  • Μάιος 25, 2010, 11:26 μμ
    Permalink

    Ναι συμφωνώ #115.
    Στη νέα τάξη πραγμάτων γίνεται κι αυτό.
    Βαφτίζεται το θράσος, ελευθερία.
    Αλλά κοίταξε τα πράγματα δεν ήταν μέλι-γάλα ποτέ.
    Δεν οδηγούμαστε τυχαία εκεί που πάμε.
    Τα θέλει ο ποπός όχι μόνο των ομοφυλόφιλων, αλλά και όλων εμάς των υπολοίπων.
    Είμαστε πεπτωκότες και θα περάσουμε κι απ αυτό, μέχρι τον πάτο θα πάμε, μπας και πατήσουμε γερά , τιναχθούμε και βγούμε στο φως. Νήψη, προσευχή και ταπεινότητα με μπροστάρη το Χριστό μας, αμην.

    Σχολιάστε
  • Μάιος 25, 2010, 11:42 μμ
    Permalink

    @Νικόλαε

    Ναι, μόνο που πάντα νομίζουμε οτι αφορά τον άλλο…(η θρησκοληψία εννοώ).

    Κι αν είναι έτσι,καλύτερα αμαρτωλός και διεστραμένος που να’χω ελπίδα να μπώ στον παράδεισο μαζί με κάτι πόρνες και τελώνεςπου αγαπούσε ο Χριστός, παρά μακρυά νυχτομένος καθώς πρέπει θρησκόληπτος που έχω άποψη για όλα και όλα τα τσουβαλιάζω στα δικά μου μέτρα.

    Σχολιάστε
  • Μάιος 25, 2010, 11:51 μμ
    Permalink

    μόνο να σου θυμισει καποιος-@ΑΠΟ ΣΠΟΝΤΑ-οτι οι πόρνες
    ειχαν μετανοησει,οχι σαν εσένα που ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΙΧΝΟΣ ΜΕΤΑΝΟίΑΣ,ΚΑΙ ΤΟΛΜΑΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ….

    ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΖΕΙ…
    ΕΣΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΑΤΟΥ
    ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΜΑ ΕΙΣΤΕ ΝΟΡΜΑΛ,
    Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΕΙ!!!!!!!!!!!!

    ΕΙΣΤΕ ΠΑΡΑΝΟΙΚΟΙ ΤΕΛΙΚΑ….

    ΚΑΙ ΓΩ ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΜΑΙ
    BUT I M NOT PROUD FOR THAT….

    ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΤΕ…
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΣΑΣ ΤΟ ΖΟΡΙ-
    ΘΡΗΣΚΟΛΗΨΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.-
    ΞΥΠΝΗΣΤΕ.-

    Σχολιάστε
  • Μάιος 26, 2010, 12:03 πμ
    Permalink

    @Από σπόντα.
    Ναι δεν θέλω τέτοια διλλήματα .
    Αμαρτωλός είμαι αλλά δεν το επιδιώκω. Αυτό εννοούσε κατ εμέ ο Χριστός, τους ειλικρινώς μη αντέχοντες στη μη αμαρτία.

    @124 φωτισέ μου το νου σε παρακαλώ, άραγε δεν υπάρχουν αυτοί που είναι θρησκόληπτοι.
    Θα το δω αύριο . Τώρα καλό ξημέρωμα.

    Σχολιάστε
  • Μάιος 26, 2010, 12:05 πμ
    Permalink

    Γενικά όποιος τολμάει να πει τα αυτονόητα που ορίζει η ενημερωμένη απλή λογική, τρώει άγριο βρίσιμο.

    Φανταστείτε τι γίνεται στην εκπαίδευση.

    Ποιος μπορεί τελικά να βάλει όριο στη δεισιδαιμονία και τη δαιμονοποίηση;
    Ποιος μπορεί να ελευθερώσει το ανθρώπινο πνεύμα από τον πνευματισμό;

    Βλέπω πώς μένουν άφωνοι, στην ουσία χωρίς μιλιά και λόγο, όσοι θέλουν να παραμένουν πιστοί, να βρίσκουν την παρηγοριά της παράδοσής μας, αλλά παράλληλα να κρατήσουν τις αποστάσεις τους και τις επιφυλάξεις τους από τις ακρότητες.

    Ξέρω ότι είναι πολλοί οι πιστοί που δεν τους αρέσει ο τρόπος των ζηλωτών και οι δαιμονοποιήσεις. Δεν καταφέρνουν όμως να έχουν λόγο.
    Ξέρω ακόμα και πολλούς ιερείς που οι άνθρωποι έχουν τα μυαλά τους και τις καρδιές τους στη θέση τους και εκφράζονται με μέτρο και αγάπη. Δεν ακούγονται, όμως.
    Δεν πουλάνε.
    Από τη στιγμή που κάποιος ακραίος μιλήσει για δαιμόνια και για θαύματα, το έχουν χάσει το παιχνίδι των εντυπώσεων.
    Γιατί περί αυτού πρόκειται. Νομίζουμε ότι τα ΜΜΕ προτοτυπούν με τις ακρότητες που παρουσιάζουν; Άλλους αντιγράφουν, που το ήξεραν το παιχνίδι για χιλιάδες χρόνια.

    Εδώ είναι το πρόβλημα στη θρησκευτική σκέψη. Ο πιο ακραίος επικρατεί.

    Να προσθέσω λίγα από τα αυτονόητα, πάλι:

    1. Οι ομοφυλόφιλοι, δεν ορίζονται από τον ποπό τους, όπως ακριβώς οι ετεροφυλόφιλοι δεν ορίζονται από το πέος τους.
    2. Οι ομοφυλόφιλοι, ανάλογα με την εποχή, μπορούν να είναι ή περιθωριοποιημένα και ‘νοσοποιημένα’ πλάσματα, ή ισότιμοι και καταξιωμένοι πολίτες.
    3. Η λέξη ‘διαστροφή’, όπως και οι λέξεις ‘παρακμή’, ‘κατάπτωση’, ‘μαλθακώτητα’, δεν αξίζουν σε κανέναν άνθρωπο.
    Μπορούμε βέβαια, να τις χρησιμοποιήσουμε για να χειριζόμαστε τον κόσμο, να σκοτώσουμε ηθικά και να απαξιώσουμε πλήρως κάποια κατηγορία ανθρώπων. Όσο απευθυνόμαστε σε άτομα που δεν έχουν προσωπική κρίση, μπορούμε να κάνουμε τα πάντα. Αρκεί μόνο να έχουμε εξασφαλίσει την ηθική επιβολή και το φόβο των ανθρώπων. Τότε μπορούμε να χειριζόμαστε και να παρακινούμε με απίστευτα εύκολο τρόπο.

    Και υπάρχουν ακόμα πολλααααα, να ειπωθούν.

    Σχολιάστε
  • Μάιος 26, 2010, 12:13 πμ
    Permalink

    @ΝΙΚΟΛΑΟΣ.
    ΗΜΟΥΝ ΣΑΦΗΣ-ΣΑΦΕΣΤΑΤΟΣ.
    ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΙ.
    ΟΙ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΛΑΝΗ,ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΟΣ ΠΛΑΝΗΣ…

    @ΠΕΤΡΟ
    ΔΕΝ ΣΕ ΕΒΡΙΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΛΕΣ,ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ
    ΟΤΙ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ=ΦΤΩΧΕΙΑ…
    ΟΠΟΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ
    ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΡΑΦΤΩΧΕΙΑ!!!
    ΣΟΡΡΥ…
    ΑΛΛΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΓΕΛΟΙΟΣ ΜΕ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙΣ.
    ΤΟΣΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ανδρες»…
    ΜΟΝΟ ΑΝΔΡΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΙ…

    ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ.
    \ΒΑΡΕΘΗΚΑ.-

    Σχολιάστε
  • Μάιος 26, 2010, 12:22 πμ
    Permalink

    ΡΕ ΠΕΤΡΟ-ΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ?
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΣΑΗΤ-ΜΠΛΟΓΚ ΚΛΠ ΤΩΝ ΟΜΟΙΩΝ ΣΟΥ ..»ΛΟΓΙΚΩΝ+ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΩΝ» ΣΙΣΥ ΚΛΑΜΠ…
    ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΚΟΒΕΙ ΤΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ…!

    ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ…?
    ΛΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΞΙΤΑΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΣΟΥ….

    ΕΙΣΑΙ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΑΞΙΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥΣ…ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ…

    Σχολιάστε
  • Μάιος 26, 2010, 12:49 πμ
    Permalink

    Ναι, όντως θεωρώ κι εγώ ότι έχω πει πολύ περισσότερα από αρκετά.
    Σε συζήτηση με ένα οποιονδήποτε ενημερωμένο άνθρωπο, τα περισσότερα από αυτά θα ήταν περιττές αναλύσεις.

    Θα απαντήσω όμως σε ότι άκυρο ακούσω.

    Έχουν μαζευτεί πιο πάνω αρκετά.
    Δεν κάνει κακό, είναι κι εγκεφαλική εκγύμναση, θεωρώ επίσης πως το θέμα με την ομοφυλοφιλία αποτυπώνει όλο τον πνευματική βιασμό που έχουμε υποστεί και την παράνοια της δεισιδαιμονίας.

    Λίγα είναι αυτά;
    Λουκούμι σκέτο η υπόθεση.
    Για να μην αναφερθώ στον ανθρώπινο πόνο και τις χάσκουσες πληγές που μας δωρίζει η υποκρισία και η κοινωνική αναλγησία…

    Σχολιάστε
  • Μάιος 26, 2010, 1:25 πμ
    Permalink

    @προς απορία-απορία

    Ο ένας είναι αμετανόητος(αν είναι για μένα μέσα είσαι),ο άλλος έχει δαιμόνιο και είναι Σισυ(έτσι εξηγείται,ναι)άλλος είναι φαινόμενο για τους ψυχίατρους(σ’αυτό κιαν είσαι μέσα αν το’λεγες για μένα),θρησκόληπτοι δεν υπάρχουν ,άρα καθαρίσαμε…

    Μ όνο για τον ανώνυμο θέλω να πω οτι η νήψη ,η ταπείνωση και η προσευχή δεν είναι πλακατ σε διαδήλωση με… μπροστάρη το Χριστό.Αν από συνθήματα γίνονταν βιώματα,τότε η Αλήθεια θα μας είχε ελευθερώσει(και θα ησύχαζε κι ο ποπός μας,μετά συγχωρήσεως..)

    Σχολιάστε
  • Μάιος 26, 2010, 7:53 πμ
    Permalink

    #127 . Ε εντάξει γιατί ποιούς άλλους θα μπορούσα να ονομάσω θρησκόληπτους. Μη με μπερδεύεις, σου είπα αν μπορείς να με φωτίσεις.

    Σχολιάστε
  • Μάιος 26, 2010, 8:08 πμ
    Permalink

    πετρο, χειριζεσαι τη γλωσσα με πολιτικάντικο τροπο, ρετουσαρεις τις αντιληψεις σου και γινεσαι σε καποιον ανιδεο πιστευτος. ευτυχως που ειχα προτερα εμπειρια και γνωση, πριν σε συναντησω. με αλλα λογια για μενα είσαι επίκινδυνος, γιατι πλην των αλλων ανακατευεις αληθειες με ψεμματα. και οχι τιποτε αλλο δασκαλευεις και τα παιδια μας . ρε τωρα που το συνειδητοποιω εισαι ακρως επικινδυνος.
    και βρισκεις και συμμαχους σου, καποιους που σε βρζουν και αποκτας πλεονεκτημα ετσι, στα ματια του ανιδεου.
    αν προσεξουν καλα βεβαια θα δουν ποση κακια βγαζεις και θα ψιλιαστουν οι ανθρωποι. κανε κατι φιλαρακο σωσε πρωτα τον εαυτο σου και μετα θα σωσεις και καναν αλλο.

    Σχολιάστε
  • Μάιος 26, 2010, 9:44 πμ
    Permalink

    Εεε ρε παιδιά με τους χαρακτηρισμούς και τις ταμπέλες θα βγάλουμε κανα μάτι και η ουσία της κουβέντας έχει κάνει φτερά.

    Διαφωτίστε με κι εμενα την ανίδεη σπόντα,ποιό είναι το πάπλωμα του καυγά;

    Αν η ομοφ/λία είναι παρέκλιση;Και σε ποιό πλαίσιο;Σε κοινωνικό,σε ηθικό,σε υπαρξιακό,σε διαπροσωπικό;
    Μιλάμε για την ομοφ/λία γενικά ή για τον ομοφ/λο αδελφό μας σα μέλος της εκκλησίας;(ή δεν ανείκει;).

    Ηαρνητική μας διάθεση απένατι στην ομοφ/λία είναι θέμα αισθητικής,προκαλεί τα ομοφοβικά μας αντανακλαστικά,ή τρίζει τα θεμέλια της καθαρότητας που υπαγορεύει η θρησκευτικότητά μας;

    Και το ερώτημα παραμένει.Αν η ομοφ/λία είναι μέρος του πολέμου που διεξαγεται απο την παγκόσμια τάξη,η θρησκειοποίηση της ζωντανής μας πίστης στοΧριστό και της ορθόδοξης εκκλησιαστικής μας παράδοσης ,ποιανού πολέμου να είναι αποτέλεσμα ;

    Και μη βαράτε όλοι μαζί ,επώνυμοι και χριστεπώνυμοι.
    Ενας από σπόντα ανίδεος αναγνώστης είμαι που με φρικάρει η Χριστοκαπηλεία .
    (μπορεί και να χρειάζομαι ψυχίατρο κι εξομολόγο κι εξορκιστή,που λέει κι η απορία-απορία)

    Σχολιάστε
  • Μάιος 26, 2010, 9:49 πμ
    Permalink

    Συγνώμη Πέτρο αλλά αναρωτιέμαι αν είχες κόρη λεσβία ή γιο ομοφυλόφιλο που ζούσαν ανάλογα με αυτήν τους την τάση,θα θεωρούσες τα παιδιά σου απόλυτα φυσιολογικά και θα χαιρόσουν με την ζωή τους?

    Σχολιάστε
  • Μάιος 26, 2010, 10:50 πμ
    Permalink

    αυτα που σου λεω πετρο.
    πιανεσαι απ τις ταμπελες και του χαρακτηρισμους που σου κολλαει και βγαινεις και ηρωας στα ματια του ανιδεου.
    Αν το καταλαβει το φιλαρακι ο, η η πολυονοματος, πως κάνει ζημιά και εχει γεμισει το ιστολογιο με τροφη για σενα λες και το κανει επιτηδες τοτε θα σταματησεις να εχεις εναν υποστηρικτη . ξερεις το ιδιο κανει ο, η η πολυονοματος, λεει μαζι αληθειες και ψεμματα. αλλα τοσο μπορει και το λεει πως θελει βοηθεια εμμεσα η αμεσα , εσυ ομως που κανεις το δασκαλο και στα τρυφερα αγγελουδια μας σπρωχνωντας τα εμμεσα στην ομοφυλοφιλια.
    καταλαβαινεις, γιατι εισαι εξυπνος, ποσο το παιδι αν θεωρησει πως κατι ειναι φυσιολογικο δεν θα αντισταθει να το δοκιμασει αν του προταθει.καταλαβαινεις η οχι τι εγκλημα εν αγνοια σου η εν γνωσει σου κανεις φιλαρακο;
    γιατι δεν θα τους λες υποθετω πως ξερετε ο ταδε ειναι ομοφυλοφιλος και δειτε τον με αγαπη τον ανθρωπο , κι εσεις μπορει να εχετε καποιο αλλο ΠΡΟΒΛΗΜΑ τωρα η μεθαυριο . δε θα θελατε να σας ενοχλουν . αποδεχτειτε τον οπως ειναι και οχι οπως θα θελατε να ειναι . κλπ κλπ πραγματα ανθρωπινα και καρδιακα . Ασφαλως υποθετω θα τους αφηνεις να εννοηθει, πως καλως ειναι οπως ειναι.

    Σχολιάστε
  • Μάιος 26, 2010, 11:04 πμ
    Permalink

    και ασφαλως η ομοφυλοφιλια δεν ειναι ουτε ηθικο ουτε διαπροσωπικο , ειναι υπαρξιακο και κοινωνικο θεμα.
    και οπως παντα χρησιμοποιεις μια αληθεια αυτη περι Χριστοκαπηλειας για να πεις αλλου ψεμματα. για μενα κακο δεν ειναι δε λεω , για τα παιδακια μας φοβαμαι .

    Σχολιάστε
  • Μάιος 26, 2010, 12:38 μμ
    Permalink

    @πρακτωρ
    Για Χ ριστοκαπηλεία εγώ μίλησα,ο σπόντας,όχι ο Πέτρος!

    Και βέβαια κατα την γνώμη μου την φαντασμένη αν θες, ηομοφ/λία πέρα απο τις ηθικολογικές προεκτάσεις είναι θέμα υπαρξιακής απόκλισης απο τις προδιαγραφές που μας όρισε οΘεός για να σχετιζόμαστε με τον αδελφόμας μέσα απο την ετεροτητα του φύλου του (αρσεν και θηλυ εποίησε) σαν προϋπόθεση της σωτηρίας μας και κατά συνέπεια κοινωνικό θέμα με βάση της κοινωνικές συνέπειες αυτής της απόκλισης.

    Παντως δεν είναι μόνο η με τα χιλια πρόσωπα κοπελιά(;) που ρίχνει λάδι στη φωτιά.όλοι μας την έχουμε πέσει στον Πέτρο κι ενώ έχουνε πέσει πολλά άκυρα κιαπό άλλους (σαν ήθος όχι σαν περιεχόμενο μόνο)τα κάνουμε γαργάρα γιατί έχουνε ένα θρησκευτικό περιτύλιγμα.
    Μήπως έχω πει κανα ψέμα μέχρι τώρα;

    Σχολιάστε
  • Μάιος 26, 2010, 1:50 μμ
    Permalink

    @ πράκτωρα θου-βου
    Χμ! Πιστεύετε πραγματικά ότι εξηπηρετώ την άγνοια και εκμεταλλέυομαι ανίδεους ανθρώπους; Ότι ρετουσάρω και πολιτικολογώ;
    Αυτό πραγματικά το εννοείτε, ή απλά το λέτε για να έχουμε να λέμε;
    Εγώ ότι λέω το εννοώ.
    Θεωρώ πραγματικά, ότι το θέμα αυτό έχει τραγικές κοινωνικές διαστάσεις που δεν τις σέβεται η εκκλησία.

    Το εννοώ όταν λέω πως είναι το σύγχρονο κυνήγη μαγισσών.
    Δεν είναι αστείο, ούτε θεωρητικό το θέμα.
    Η ευθύνη που έχουμε απέναντι σε κατεστραμένες ζωές είναι μετρήσιμη.
    Μιλάμε για τις ζωές ανθρώπων. Οι ίδιοι άνθρωποι που τους φέρνουμε σε σύγκρουση με τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους, επιβαρύνονται με πραγματικό κόστος σε πολλά επίπεδα. Και ψυχολογικό, αλλά και καθαρά οικονομικό.
    Πραγματικό κόστος.

    Σέβομαι ότι δε μπορείτε να αντιληφθείτε το μέγεθος και τις πραγματικές διαστάσεις της επιβάρυνσης που έχουν στις ζωές τους από τις προκαταλήψεις.
    Ούτε επίσης ζητά κανείς να τους αποζημειώσει ο ηθικός αυτουργός που τους δαιμονοποιεί και τους περιθωριοποιεί.

    Πρέπει όμως κάτι να γίνει.
    Κάτι να αλλάξει, να ξεκουνηθούμε από την υποκρισία μας.
    Γι’ αυτό ξεκινά αυτή η συζήτηση, γιαυτό και δεν πρόκειται να την αφήσω έτσι.

    Όταν λέω πως υπάρχουν πολλά ακόμα να ειπωθούν, το εννοώ.

    Σε άλλες εποχές ή σε άλλες κοινωνίες θα μπορούσαν να

    Λοιπόν, μην ανησυχούμε ότι κινδυνεύει το ποίμνιο να χάσει τις προκαταλήψεις του και να σκέφτεται. οι προκαταλήψεις

    Σχολιάστε
  • Μάιος 26, 2010, 2:01 μμ
    Permalink

    Διόρθωση για το σχόλιο 139

    Στο τέλος έμειναν και 2 προτάσεις άσχετες που πήγαιναν για σβησιμο!
    Κόβω πολλά προσπαθώ να κόψω περισσότερα.

    Σχολιάστε
  • Μάιος 26, 2010, 2:54 μμ
    Permalink

    Πάλι συγνώμη Πέτρο,αλλά από άγνοια υποθέτω παρεξηγείς την εκκλησία, της οποίας κατ’εξοχήν ρόλος είναι ν’αγκαλιάζει τους πάντες,αλλά επειδή όλα γίνονται για να σωθεί ο άνθρωπος,δηλαδή να καθαρισθεί από τα πάθη του,πρέπει να του λέει την αλήθεια,δηλαδή από τι πάσχει και πώς θα θεραπευθεί,σαν νοσοκομείο όπως λέμε.Κάποιος που δεν πιστεύει είναι επόμενο να το βλέπει κι αυτό το θέμα απλώς ανθρωπιστικά στην καλύτερη περίπτωση,σαν να μην υπάρχει Θεός ούτε θέμα σωτηρίας.Δηλαδή είναι θέμα πίστης και γι αυτό δεν είναι εύκολη η λύση με την συζήτηση..

    Σχολιάστε
  • Μάιος 26, 2010, 2:55 μμ
    Permalink

    πέτρο σου ειπα καποιες κουβεντες που ειναι και ολη η ουσια .
    Δηλαδη, καλο που αναφερεσαι σ αυτα που δειχνουμε να συμφωνουμε και δινουμε και τα χερια, αλλα πιασ την πατατα, η παρε πηρουνι, βοηθεια δηλαδη.
    σου ειπα λοιπον .

    1) ΑΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΣΑΝ ΤΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΙΑ, ΑΥΤΑ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΝ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΑ .

    ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΚ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΨΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΡΕ ΑΔΕΛΦΕ ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ. ΕΓΩ ΣΑ ΓΟΝΕΑΣ ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΕΥΛΟΓΗΣΩ ΒΕΒΑΙΑ , ΑΛΛΑ ΘΑ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΘΕΛΗΜΑ ΘΕΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. ΣΑ ΓΟΝΕΑΣ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΣΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΝΑΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ. ΑΥΤΑ ΔΕ, ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΚ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΚ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΕ….

    2) ΣΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΒΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΛΑΚΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ) , ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΤΕ ΑΜΦΟΤΕΡΟΥΣ, ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΘΥΤΕΣ.
    ΕΧΕΙ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΣΑ , ΕΧΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ.
    ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΑ. ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑΚΙ ΤΟΣΟ ΔΑ ΣΤΟ 135

    ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕ ΤΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ, Η ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ, ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ.
    ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΙΣΧΡΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΤΑ ΚΑΗΜΕΝΑ ΚΙ ΑΥΤΑ.
    ΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ , ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΛΑ ΚΑΙ ΔΩ, ΤΙ ΛΕΣ.

    ΚΑΙ ΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗΣ ΚΛΠ ΠΟΥ ΛΕΣ.
    ΔΕΝ ΜΕ ΞΕΡΕΙΣ, ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ. ΑΣΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟ.

    ΚΟΙΤΑ ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΕΚ ΠΕΡΙΣΣΟΥ. ΕΣΥ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΩ ΣΑΝ ΛΙΑΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ. ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΕ ΨΥΧΟΥΛΕΣ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΑΠ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΝΝΟΩ ΚΑΙ ΣΕΝΑ.
    ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΟΤΑΝ ΡΩΤΑΣ ΤΟ ΤΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΕΣΥ ΕΝΝΟΕΙΣ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΤ ΕΞΟΧΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΔΙΑΣΤΡΟΦΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ.

    Σχολιάστε
  • Μάιος 26, 2010, 3:00 μμ
    Permalink

    ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΟΤΑΝ ΡΩΤΑΣ ΤΟ ΤΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΕΣΥ ΕΝΝΟΕΙΣ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΤ ΕΞΟΧΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΔΙΑΣΤΡΟΦΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ.

    ΛΑΘΟΣ

    ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ :

    ΟΤΑΝ ΡΩΤΑΣ ΤΟ ΤΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΕΣΥ ΕΝΝΟΕΙΣ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΤ ΕΞΟΧΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΔΙΑΣΤΡΟΦΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ; ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

    Σχολιάστε
  • Μάιος 26, 2010, 5:02 μμ
    Permalink

    Κάπου στην αρχή πας να το πιάσεις φύχραιμα και συνεργατικά, μετά αναπτύσεις τη θρησκευτική άποψη και καταλήγεις ξανά στη δαιμονοποίηση:

    «ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΩ ΣΑΝ ΛΙΑΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ…
    …ΕΝΝΟΕΙΣ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΤ ΕΞΟΧΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΔΙΑΣΤΡΟΦΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ.»

    Κοίτα, κι εγώ από τη μεριά μου πιστεύω ότι η άποψη που υποστηρίζεις προσωπικά είναι όχι μόνο επικίνδυνη, αλλά έχει και πραγματικό κόστος στις ζωές των ανθρώπων.

    Θα έπρεπε, δηλαδή, να καταβάλλεται αποζημείωση, σε όσους ανθρώπους χρεώνονται στη ζωή τους τις ακρότητες αυτής της δαιμονοποίησης.
    Αυτό πραγματικά το πιστεύω.
    Μιλάμε για πραγματικό κόστος.

    Παραταύτα, δεν το κάνω προσωπικό το θέμα. Δεν επιτίθεμαι σε εσένα.
    Προσπαθώ να καταδείξω μια νοσηρή κατάσταση-διωγμό που αναπαράγεται.
    Ανοίγω το θέμα που θέλουμε να αγνοούμε.

    Δυστυχώς, αν και κατάλαβες παραπάνω πόσο άσχημη είναι η πολεμική στάση που κρατάει η πολυώνυμη, δεν μπορείς να αποφύγεις να πέσεις στην ίδια συμπεριφορά.
    Στην ουσία λέτε κι εκφράζετε το ίδιο ήθος.

    Κάνω λάθος;

    Σχολιάστε
  • Μάιος 26, 2010, 5:13 μμ
    Permalink

    @ Θου Βου

    Επίσης:

    Έχεις πραγματική αντίληψη το τι μπορεί να σημαίνει ότι θα με καταγγέλεις ως λίαν επικίνδυνο;

    Μπορείς να φανταστείς τι ίδους ιδέες μπορεί να βάλει στο μυαλλό κάποιου ακραίου ανθρώπου και σε τι πράξεις να τον κινητοποιήσει;

    Τα περιστατικά επιθέσεων από ακραίους ανθρώπους που βλέπουν τον άλλο σα δαίμονα, δεν είναι φανταστικά.

    Μην ξεχνάμε ότι εδώ έχω μιλήσει με ονοματεπώνυμο.

    Πρέπει να φοβάμαι;

    Σχολιάστε
  • Μάιος 26, 2010, 5:14 μμ
    Permalink

    O PETROS KAI H ANWMALIA TOY….TO VIOLI THS…
    OLH MERA HMOUN STO NOSOKOMEIO KAI SAS VRISKW PALI STA IDIA…ADIAFOREITE GIA TA SOBARA PROBLHMATA KAI KA8ESTE KAI MILATE ME ENAN POLY EPIKINDYNO-OPWS EIPE KI O PRAKTWR+SYMFWNW=DIOTI EINAI SE SXOLEIO +EPHREAZEI PAIDIA
    KAI POLY FOBAMAI MHPWS TELIKA «ERWTROPEI» KAI ME AGORAKIA…
    SORRY
    ALLA H ALLAZONEIA SOY+ O EGWISMOS SOU ME TROMAZOUN…
    OTI GOYSTAREIS THELEIS NA TO EPIVALEIS KAI MPAINEIS SE ENA ISTOLOGIO-EDW-KAI PROSPATHEIS NA PEISEIS POIOUS?
    EMAS?
    ELEOS.
    DEN EIMASTE OLOI ANEGKEFALOI KAI PARA-MORFWMENOI STHN DIKH SOU SXOLH….
    ESY XRHSIMOPOIEIS TIS GNWSEIS SOU-GIA NA PEISEIS TON KATHE
    ENA-PWS OTI THELEI H ANWMALIA SOY EINAI NORMAL….

    EXEIS DIAGRAPSEI TON XRISTO MAS-GIATI ETSI SE VOLEYEI KAI ONOMAZEIS OLOUS TOYS NORMAL-KATHYSTERHMENOUS..

    OK-
    EIMAI KATHYSTERHMENH->GIA SENA PETRAKH,OK
    DEN ME PEIRAZEI…
    PROTIMW AYTH THN KATHISTERISH
    PARA THN DIKH SOU EKTOKSEYSH MPROSTA-ME WTHISH THN ANWMALIA.

    ANTE GEIA
    SE LYPAMAI KAKOMOIRH.
    SE SERNEI APO THN MYTH O PONHROS
    KAI KAMARWNEIS KIOLAS?
    TOU EXEIS DWSEI TO LOURI KAI S’EXEI DESEI…..KAHMENE+.
    NA SE Xairontai TA SYNASPISTHRIA.+

    Σχολιάστε
  • Μάιος 26, 2010, 6:15 μμ
    Permalink

    Ο πράκτωρ για άλλη μια φορά κέντησε,ο ποιητής…

    Σε μια κοινωνία όταν τα όρια ρευστοποιούνται και ο πήχης αξιών κατεβαίνει εν ονόματι δήθεν της ανοχής, οι πρώτοι που την πληρώνουν είναι οι πιο αδύναμοι κρίκοι.Και δε μιλάω για τους αναγνωρίσιμους ομοφυλ/λους που με όχημα την παρέκλισή τους έχουν κατακλύσει την κοινωνία του θεάματος αλλά και όλα τα πόστα του σύγχρονου ευδαιμονισμού συμβάλλοντας κι αυτοί στην αμβλυνση των κριτηρίων,αλλά μιλάω για το παιδί και τον έφηβο που στην κρίσιμη φάση του προσδιορισμού της σεξ/κής του ταυτότητας εύκολα θαεπιλέξει την παρέκλιση και αυτό κι όχι εγώ που ρητορεύω στα διαδίκτυα, θα υποστεί τις συνέπειες μιας υπαρξιακης αποδόμησηςτων πιο δυναμικών στοιχείων που του έχει χαρίσει ο Θεός για να ολοκληρωθει σαν πρόσωπο.Τη δυνατότητα να σχετίζεται ερωτικά με το άλλο φύλο.Μέσα από την ετερότητα αποκταμε ταυτότητα.
    Αν αυτό οι φορεις της αγωγής το υποτιμήσουνε ή το κουκουλώσουνε εν ονόματι της ανοχής και της ελευθεριότητας, νομίζω οτι αυτο είναι εγκληματικό.Και οδηγει σε μια κοινωνία χυλό,με αναπτυγμένα συντηρητικά αντανακλαστικά,ομοφοβική και αντιφατικά απορριπτική αυτών που η ίδια έχει αναπαράξει.

    Και σίγουρα και στα θρησκευτικά περιβάλλοντα ανθεί όλη αυτη η παθολογία στο βαθμό που έχει χαθεί και σε μας το κριτήριο της γνήσιας ορθόδοξης θεώρησης των ζητημάτων που μας ταλανίζουν.Και πολύ σοφά το θέτει ο πρακτωρ,
    Απορίπτουμε την ομοφυλ/λία ως αμαρτία-παράβαση των προδιαγραφών που μας έθεσε ο Θεός-αστοχία, αλλά στο πρόσωπο του ομοφυλόφιλου βλέπουμε την εικόνα του Θεού,και το κέρδος μας θα ήταν αν συνειδητοποιούσαμε κιόλας οτι ένας ομοφυλόφιλος αν στραφεί προς το Θεό δίνει στο Θεό τεράστια περιθώρια να τον σώσει και να τον κάνει» βασιλιά» ,σε αντίθεση με μένα που έχω εγκλωβιστεί στην αρετή μου και στη σιγουριά που μου δίνει ο ορθός μου σεξουαλικός προσανατολισμός.

    Σχολιάστε
  • Μάιος 26, 2010, 6:22 μμ
    Permalink

    Αν είναι δυνατόν!

    Και να μου το έλεγαν πως θα μου συμβεί, δε θα το πίστευα….

    Παιδιά,
    μετά από αυτό, τι αναλύσεις για ‘πνευματικό πόλεμο’ και θρησκευτικές δεισιδαιμονίες, τι κοινωνικές προσεγγίσεις ενός σοβαρού θέματος, τι αδυναμία να υπάρχει κοινωνικός διάλογος με θρησκευτικούς όρους….

    Αποκαϊδια, στάχτη και μπούρμπερη…

    Παιδιά,
    να είστε καλά και να βρείτε το θεό σας….

    Σχολιάστε
  • Μάιος 26, 2010, 6:44 μμ
    Permalink

    Πέτρο,πώς να το κάνουμε,για έναν πιστό υπάρχουν και ο Θεός και οι δαίμονες και τα πάθη κλπ.,όλα αυτά που εσύ θεωρείς δεισιδαιμονικά,αποκαίδια κλπ..
    Η πίστη δεν έρχεται με την λογική,και ούτε οι τόσοι πιστοί είναι τρελλοί..
    Ωραία η ευχή σου πάντως,μακάρι όλοι να βρούμε τον αληθινό Θεό.

    Σχολιάστε
  • Μάιος 26, 2010, 7:03 μμ
    Permalink

    PETRO ,
    TON XRISTO TON VRHKAME OLOI OSOI TON PSAXAME
    KAI O XRISTOS MAS AGKALIAZEI OLOUS ARKEI NA MHN EIMASTE ewsforika ALLAZONES+AMETANOHTOI+YPERHFANOI….
    ESY DYSTYXWS DEN THELEIS XRISTO,AKOMA.
    EXEIS EGKLWBISTEI STO EGW SOU
    GIA XILIOUS FILHDONOUS LOGOYS…

    +KALH APELEUTHERWSH+
    KALH METANOIA.
    +AMHN+
    SE OLOUS MAS.

    Σχολιάστε

Απάντηση

Subscribe without commenting

  • Κέρασμα

    Ευαγγέλιο διαβάζεις; Την προσευχή σου την κάνεις; Στην Εκκλησία κοινωνάς; Τον πλησίον σου τον συντρέχεις; - Τα πράγματα του Θεού είναι απλά!
    Κοίτα να ξαστερώσεις από τις πολλές φιλοσοφίες και να πιαστείς από το ρούχο του Θεού, όπως εκείνη η γυναίκα από το Ευαγγέλιο...
    - Αμόρφωτη γιαγιά Ελληνικού χωριού προς πελαγοδρομούντα νέο
  • Αρέσει σε %d bloggers: