Τα πράσινα μήλα έφαγαν το Αρχονταρίκι

αρχονταρίκι ερτ μήλο ιγνάτιος

Αγαπητός φίλος  μας ενημέρωσε ότι πριν από λίγες μέρες η διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε να διακόψει οριστικά και αμετάκλητα την εκπομπή ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ, η οποία επί 19 έτη κατείχε σημαντική θέση στο Κυριακάτικο πρόγραμμα της κρατικής Τηλεοράσεως και ήταν εκπομπή υψηλής θεαματικότητας στο πρόγραμμα των κρατικών καναλιών.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος παρουσίαζε με νηφαλιότητα θεολογικά, ιστορικά, κοινωνικά και παιδαγωγικά θέματα.

Στη θέση της θα προβάλλεται η οικολογική σειρά «Μήλα μου πράσινα«.

Πραγματικά, εάν ανατρέξετε στο πρόγραμμα της ΕΤ-1 για την Κυριακή 27 Μαρτίου 2011, θα δείτε αυτή την εικόνα:

αρχονταρίκι ερτ κόψιμο κατάργηση

Χάνεται, λοιπόν, κάθε φωνή που μιλά για Ορθοδοξία και Ελληνισμό από τα μεγάλα κανάλια.

*** Τρόποι Αντίδρασης ***

Την Κυριακή 27 Μαρτίου που ΔΕΝ θα μεταδοθεί το προγραμματισμένο επεισόδιο ας αρχίσουμε όλοι, μετά τις 11.00, να εκφράζουμε την διαμαρτυρία μας με κάθε τρόπο, τηλεφωνικά, μέσω fax, επιστολών και ηλεκτρονικών μηνυμάτων κ.λ.π. στην ΕΤ-1. Καλό είναι να σταλούν και επιστολές στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ κ. Λάμπη Ταγματάρχη, ο οποίος πήρε μόνος του την απόφαση.

Παράκληση να προωθήσετε το μήνυμα και σε φίλους και γνωστούς σας στην Ελλάδα και στην ομογένεια, όπου μέσω του δορυφορικού προγράμματος της ΕΤ1 παρακολουθούσαν την εκπομπή.

1) Τηλέφωνο

2106066845 Πρόεδρος ΕΡΤ, κ. Παναγόπουλος

2107758824 Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Ταγματάρχης

2107761169 Υπευθ. Τηλεοράσεως ΕΤ1, κα. Μουρίκη

2107407070 ή 2106066000 Κέντρο Επικοινωνίας & Ενημέρωσης Πολιτών (ΚΕΕΠ) της ΕΡΤ

2) Τηλεομοιότυπο (fax)

2106009325 Πρόεδρος ΕΡΤ, κ. Παναγόπουλος

2107797776 Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Ταγματάρχης

2107761056 Υπευθ. Τηλεοράσεως ΕΤ1, κα. Μουρίκη

3) Διαδίκτυο

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Κέντρου Επικοινωνίας & Ενημέρωσης Πολιτών (ΚΕΕΠ) της ΕΡΤ. Συμπληρώστε την εν λόγω φόρμα για έκφραση παραπόνων, διαμαρτυρίας κ.λ.π. που αφορούν στο πρόγραμμα και στις εκπομπές της κρατικής τηλεόρασης.

Επίσης μπορείτε να στείλετε e-mail στο keep@ert.gr

4) Ταχυδρομείο

ΚΕΕΠ ΕΡΤ
Μουρούζη & Ρηγίλλης 4
10674 Αθήνα

5) Κοινωνικά Δίκτυα (Twitter) [ΝΕΟ: 30/3/2011]

Εάν χρησιμοποιείτε την υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Twitter, στείλτε ένα ταχυμήνυμα (tweet) στην ΕΡΤ συμπεριλαμβάνοντας στο κείμενο τις λέξεις @ertwebmaster

«Κανείς δεν μπορεί να ανεβεί στην πλάτη σου εάν εσύ δεν σκύψεις»


Η απάντηση της ΕΡΤ [ΝΕΟ: 31/3/2011]

Δελτίο Τύπου ΕΡΤ

Με αφορμή δημοσιεύματα, σχετικά με την εκπομπή «Αρχονταρίκι» που μετέδιδε η ΕΤ1, το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ Α.Ε. διευκρινίζει τα ακόλουθα:Η μετάδοση της μικτής παραγωγής  «Αρχονταρίκι»  ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουνίου 2010, μετά τη λήξη της σχετικής σύμβασης. Η ΕΤ1 συνέχισε τη μετάδοσή της σε επανάληψη, μέχρι και την Κυριακή 20 Μαρτίου 2011.

Η ΕΡΤ Α.Ε. στο σχεδιασμό του νέου προγράμματός της θα εντάξει σ’ αυτό νέες εκπομπές, που προβάλουν το έργο της Εκκλησίας και προάγουν τον Πολιτισμό και την Παράδοση της χώρας.

Πηγή: Τυπολογίες – ΠΑΡΟΝ

25 σκέψεις σχετικά με το “Τα πράσινα μήλα έφαγαν το Αρχονταρίκι

 • Μάρτιος 27, 2011, 4:21 πμ
  Permalink

  Δεν θα φαω αποψε απο τον καημο μου.Καλλιτερα ειναι να κοψουν και την κυριακατικη λέιτουργια και στην θεσι της να βαλουν εν μορφοτιθκοι προγραμμα.

  Σχολιάστε
 • Pingback:Τα πράσινα μήλα έφαγαν το Αρχονταρίκι « Απόψεις για τη Μονή Βατοπαιδίου (και όχι μόνο)

 • Μάρτιος 27, 2011, 9:25 μμ
  Permalink

  πολυ κρίμα.. εγω εστειλα ηδη εμαιλ στο keep@ert.gr γιατι η φόρμα στο website τους δεν λειτουργεί…

  Σχολιάστε
 • Μάρτιος 28, 2011, 7:45 πμ
  Permalink

  Eυχαριστούμε για την αναδημοσίευση της είδησης -> http://www.google.gr/search?q=%CF%80%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%BD%CE%B1+%CE%BC%CE%AE%CE%BB%CE%B1+%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%BA%CE%B9&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:el:official&client=firefox-a

  Ας αγωνιστούμε όλοι να ανατραπεί αυτή η απόφαση.

  Σχολιάστε
 • Μάρτιος 28, 2011, 6:58 μμ
  Permalink

  η Ελλάδα μας είναι ακόμη φτωχότερη χωρίς το Αρχονταρίκι τι ΚΡΙΜΑ!!!

  Σχολιάστε
 • Pingback:Τα πράσινα μήλα έφαγαν το Αρχονταρίκι… | No Style

 • Μάρτιος 29, 2011, 8:10 πμ
  Permalink

  Επειδή έτυχε να δω την εκπομπή,η οποία λέγεται Μίλα μου (μίλησέ μου) πράσινα,πραγματικά χάρηκα με τη θεματολογία,την ήρεμη προσέγγιση και το λόγο των φιλοξενούμενων.Άνθρωποι με μεράκι που άφησαν την πολυθόρυβη πόλη και στράφηκαν σε συνομιλία και εργασία με τη γή και τη φύση.
  Ίσως το Αρχονταρίκι μεταφερθεί σε κάποια άλλη ώρα…
  Δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος για κρίσεις πανικού.
  Να είστε καλά

  Σχολιάστε
 • Μάρτιος 29, 2011, 9:18 πμ
  Permalink

  ΚΡΙΜΑ .Ηταν η μόνη εκπομπή στην οποία μπορούσες
  ν’ ακούσης ενδιαφέροντα πράγματα.Από Ορθοδοξία καί Ελληνισμό μέχρι Οικολογικά,Κοινωνικά καί θέματα Παιδείας.
  Δέν μπορώ νά πιστέψω ότι οί Κυριακές μας θά είναι χωρίς
  ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ.
  Μέ τά τόσα πού γίνονται γύρω ,μας σέ βάρος τής Πίστης και τής Πατριδας μας,είναι δυνατόν νά πιστέψεις ότι δέν
  υπάρχει σχέδιο αποχριστιανισμού και αφελληνισμού της
  Ελλάδας ?

  Σχολιάστε
 • Μάρτιος 29, 2011, 2:16 μμ
  Permalink

  Mόνο το αρχονταρίκι και ίσως οι επαναλήψεις στο Μονόγραμμα άξιζε από την ΕΡΤ1..Αντε και καμμια ξένη ταινία..
  Λοιπόν καιρός είναι να θυμηθούμε την τακτική Μελ.Μερκούρη! Καταβάλουμε στο Ταμ.Παρακατθκ.-Δανείων το ποσό της ΕΡΤ
  Εγώ τους το έγραψα κιόλας:

  Ενας λόγος να δει κανείς ΕΡΤ1 ήταν η αγαπημένη εκπομπή Αρχονταρίκι, με τον μειλήχιο π.Ιγνάτιο.
  Πληροφορήθηκα ότι ένας ταγματάρχης απεφάσισε και διέταξε.. Περίεργο υπάρχουν στην ΕΡΤ διπλοθεσίτες ..ταγματάρχες; Έναν ήξερα από τα κακά παιδιά που απολύθηκε κακήν κακώς για ανάρμοστη δημοσιογραφική συμπεριφορά και έναν άλλο που ασχολήθηκε με σπορ ..
  Αν είναι ο ίδιος ειναι εντελώς ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ πρόσωπο λοιπόν να κρίνει την πιο πάνω εκπομπή. Διαμαρτύρομαι ΕΝΤΟΝΑ, καλώ την ΕΡΤ να επαναφέρει το Αρχονταρίκι στην ώρα του.
  Όταν η ΕΡΤ καλύπτει χαζοχαρούμενες εκδηλώσεις (eurovision) είναι απαράδεκτο να μην δίνει αντίβαρο πνευματικό..
  Σκέφτομαι ομολογώ σοβαρά, την πρόταση της Μελίνας Μερκούρη και θα καταβάλω την εισφορά /χαράτσι ενδεχόμενα στο ταμ.Παρακαταθηκών και δανείων αν ταγματάρχες αποφασίζουν για κρατικά κανάλια..

  Σχολιάστε
 • Μάρτιος 29, 2011, 2:24 μμ
  Permalink

  και στο Twitter (http://twitter.com/ertwebmaster) μπορούμε να μπούμε! όπως έγινε εδώ:

  aterinas_diary

  @ertwebmaster τι έγινε στην ΕΡΤ1 παιδιά; Πραξικόπημα; Ταγματάρχης καθαίρεσε εκπομπή πνευμ.περιεχομένου; Για το ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ, πρόκειται

  Σχολιάστε
 • Μάρτιος 29, 2011, 9:37 μμ
  Permalink

  δηλώνω την προσωπική μου ικανοποίηση από την πρόσφατη είδηση για το «κόψιμο» της εκπομπής «Αρχονταρίκι», διότι ήταν μια εκπομπή που δεν εξέφραζε τους ελαχίστους ταπεινά αγωνιζόμενους αδελφούς χριστιανούς και την εκκλησία, αλλά τις προσωπικές φιλοδοξίες του Σεβασμιοτάτου Δημητριάδος για δημοσιότητα και κατ’αληψη του αρχιεπισκοπικού θρόνου. και πάλι συγχαρητήρια στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ κ. Λάμπη Ταγματάρχη, ο οποίος πήρε μόνος του την απόφαση.
  http://kmetexo.blogspot.com/

  Σχολιάστε
 • Μάρτιος 30, 2011, 11:49 πμ
  Permalink

  @Ανδρέα
  Προς αποφυγή τυχόν παρεξηγήσεων, προφανώς η καταχώρηση δεν στρέφεται εναντίον της εν λόγω οικολογικής εκπομπής, η θεματολογία της οποίας καλή και ωφέλιμη ακούγεται. Εκφράζουμε την αποδοκιμασία μας στην αψυχολόγητη ( ; ) απόφαση.

  Προσωπικά πιστεύω ότι ίσως ωριμάζουν οι συνθήκες και οι πνευματικοί ταγοί μας να σκεφτούν «έξω από το κουτί»…

  Σχολιάστε
 • Μάρτιος 30, 2011, 11:52 πμ
  Permalink

  Η Ελλάδα έχασε την αρχοντιά της και γι’ αυτό καταργεί το Αρχονταρίκι.
  Τα Αμερικανο-Τουρκικά συμφέροντα δε θέλουν την Ορθοδοξία να φαίνεται. Πουλάνε πορνό, υπονοούμενα, ψέμματα κ.ά . τέτοια και οι Έλληνες τα χάφτουνε σαν τις κότες.
  Πρέπει να πληρώνουμε τους λογαριασμούς ρεύματος όλοι στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και να μην πληρώνουμε την ΕΡΤ. Τότε να δείτε πως θα στρώσουν τα πράγματα

  Σχολιάστε
 • Μάρτιος 31, 2011, 1:56 πμ
  Permalink

  κυκλοφορεί στα blogs η είδηση για τα πράσινα μήλα που τρώνε το ‘Αρχονταρίκι» και ακολουθείται από ένα αρθράκι πανικού με την βαριά υπογραφή του κ.Χολέβα που υπερασπίζεται το «Αρχονταρίκι» σαν να επρόκειτο για εθνική υπόθεση από την οποία κρίνεται η ζωή μας. πλάκα κάνουν! γιατί υπερβάλλουν; γιατί δεν αισθάνονται ανακούφιση που επιτέλους σταμάτησε η εκπομπή του Δημητριάδος Ιγνάτιου; ασφαλώς και δεν αισθάνομαι την ανάγκη να διαμαρτυρηθώ όπως μας ζητάνε για την απόσυρση της εκπομπής ενός αμφιλεγόμενου προσώπου που επιδίδεται σε ποιμαντικούς πειραματισμούς και μεταπατερικές αρλούμπες. τι σκοπό έχουν; να σφυγμομετρήσουν πόσοι θέλουν τον Ιγνάτιο; γιατί να θέτουν το δίλημμα Ιγνάτιος ή τίποτα; είναι εκβιασμός στον οποίο δεν χρειάζεται να πέσουμε και να υποστηρίξουμε κάποιον που δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα ούτε της εκκλησίας ούτε της πατρίδας. καιρός να περάσουμε στην μετά-«Αρχονταρίκι» κατάσταση. προσωπικά προτιμώ τα ιερά μονοπάτια στην ετ3, δεν θέλω να παρακολουθώ συζητήσεις δημητριαδο-ακαδημαϊκές. η συγκεκριμένη υπόθεση είναι στημένη και διαφημίζει τον Ιγνάτιο για new αρχιεπίσκοπο.

  Σχολιάστε
 • Μάρτιος 31, 2011, 9:38 πμ
  Permalink

  Δελτίο Τύπου ΕΡΤ

  Με αφορμή δημοσιεύματα, σχετικά με την εκπομπή «Αρχονταρίκι» που μετέδιδε η ΕΤ1, το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ Α.Ε. διευκρινίζει τα ακόλουθα:Η μετάδοση της μικτής παραγωγής «Αρχονταρίκι» ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουνίου 2010, μετά τη λήξη της σχετικής σύμβασης. Η ΕΤ1 συνέχισε τη μετάδοσή της σε επανάληψη, μέχρι και την Κυριακή 20 Μαρτίου 2011.

  Η ΕΡΤ Α.Ε. στο σχεδιασμό του νέου προγράμματός της θα εντάξει σ’ αυτό νέες εκπομπές, που προβάλουν το έργο της Εκκλησίας και προάγουν τον Πολιτισμό και την Παράδοση της χώρας.

  Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=8537

  Σχολιάστε
 • Μάρτιος 31, 2011, 10:00 πμ
  Permalink

  Ποιοί φοβούνται την Ορθοδοξία

  Κωνσταντίνος Χολέβας
  Πολιτικός Επιστήμων

  Την Κυριακή 27 Μαρτίου επρόκειτο να προβληθεί από την ΕΤ-1 μία επανάληψη της εκπομπής ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ, η οποία αναφερόταν στον ρόλο της Ορθόδοξης Εκκλησίας κατά την Τουρκοκρατία και την Ελληνική Επανάσταση. Η εκπομπή αυτή θα απαντούσε κατά κάποιο τρόπο σε όσα προπαγανδιστικά και αντιεκκλησιαστικά ελέχθησαν τον τελευταίο καιρό από ιδιωτικούς και κρατικούς τηλεοπτικούς σταθμούς για την ίδια ιστορική περίοδο. Ξαφνικά, τρεις ημέρες πριν από την προβολή της εκπομπής, η διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε να διακόψει οριστικά και αμετάκλητα την προβολή της δημοφιλούς εκπομπής ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ. Φαίνεται ότι… το ελληνορθόδοξο πνεύμα του 1821 ενοχλεί . Η εκσυγχρονιστική αντίληψη περί δημοκρατίας ορίζει ότι στην τηλεόραση μπορούν να μιλούν απεριόριστα οι εθνοαποδομητές και όσοι κατηγορούν ατεκμηρίωτα την Εκκλησία, ενώ περικόπτονται και εμποδίζονται όσες φωνές έχουν να προσκομίσουν σοβαρές αποδείξεις για τον εθνικό, κοινωνικό και πολιτιστικό ρόλο του Ορθοδόξου κλήρου. Η εκπομπή ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ επί 19 συναπτά έτη κοσμούσε το πρόγραμμα της ΕΤ-1 και είχε πολυάριθμο και φανατικό ακροατήριο. Οι τηλεθεατές που την έβλεπαν δεν ήσαν μόνο άνθρωποι εκκλησιαζόμενοι, αλλά γενικότερα Έλληνες και Ελληνίδες που ήθελαν να ακούσουν μία ήρεμη συζήτηση με επιχειρήματα, χωρίς κραυγές και διαπληκτισμούς. Ο παρουσιαστής Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος επέλεγε θέματα όχι μόνον θεολογικά, αλλά και ιστορικά, εκπαιδευτικά κοινωνικά, οικογενειακά και άλλα ευρυτέρου ενδιαφέροντος. Εμφανίσθηκαν γνωστές προσωπικότητες του πνεύματος και της τέχνης, ακούσθηκαν ήρεμες φωνές που προτείνουν λύσεις για καυτά θέματα της εποχής, προβλήθηκαν συμβουλές για βελτίωση των ανθρωπίνων και οικογενειακών σχέσεων, παρουσιάσθηκαν η ιστορία και τα προβλήματα του εκτός Ελλάδος Ελληνισμού, δόθηκαν με τρόπο επιστημονικό- αλλά και κατανοητό- ερμηνείες σε ερωτήματα που αναφέρονται στην Πίστη, στην εκκλησιαστική ζωή, στις αγωνίες των νέων και των γονιών, στην κρίση της κοινωνίας μας. Η διακοπή μιας τέτοιας εκπομπής οπωσδήποτε αφήνει ένα μεγάλο κενό. Δεν μπορώ να κατανοήσω την λογική των διοικούντων την ΕΡΤ που έλαβαν την απόφαση για οριστική διακοπή της εκπομπής. Δεν θα υπάρχει πλέον ούτε μία εκπομπή στη δημόσια τηλεόραση για να προβάλλει τον λόγο της Ορθοδοξίας στα παλαιά και νέα προβλήματα που παρουσιάζονται. Και όμως οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί αποτελούν την πλειοψηφία σ’ αυτόν τον τόπο, φορολογούνται και με τον οβολό τους στηρίζουν τη λειτουργία της ΕΡΤ. Αυτούς δεν τους υπολογίζει η διοίκηση της ΕΡΤ; Ή μήπως υπήρχε μεγάλο κόστος; Εξ όσων γνωρίζω από τον Σεπτέμβριο του 2010 παίζονταν επαναλήψεις τη εκπομπής, άρα το κόστος ήταν μηδενικό. Στη Γαλλία όπου επικρατεί μία ακραία μορφή χωρισμού του κράτους από κάθε μορφή Εκκλησίας και θρησκευτικής κοινότητας η δημόσια ραδιοτηλεόραση έχει εκπομπές θρησκευτικού περιεχομένου. Η εκπομπή όμως αυτή δεν ήταν μία κλασική «θρησκευτική» εκπομπή. Άνοιξε τα φτερά της και φρόντισε να διευρύνει τη θεματολογία της ώστε αν αποτελεί μία χαρακτηριστική «ποιοτική» εκπομπή που κάθε σοβαρή τηλεόραση θα ήθελε. Η σημαντική –για κρατικό κανάλι- τηλεθέαση της εκπομπής ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ φαίνεται και από το γεγονός ότι στη μέση διεκόπτετο για διαφημίσεις. Όπως ξέρουμε όλοι ο διαφημιζόμενος δεν επιλέγει εκπομπές με χαμηλή τηλεθέαση. Η απόφαση αυτή της ΕΡΤ έρχεται σε ακατάλληλη στιγμή. Όταν υπάρχει οικονομική, πνευματική και ηθική κρίση στη χώρα μας είναι απαραίτητο να δίνουμε στο λαό μας πνευματικά εφόδια και ηθική ανάταση. Από πού θα αντλήσει αισιοδοξία αν δεν ακούει τον λόγο της Ορθοδοξίας για τα μείζονα ζητήματα που τον απασχολούν; Πού θα βρει αποκούμπι και στήριγμα στη μάχη της καθημερινότητας; Θα μου πείτε ότι όποιος θέλει μπορεί να εκκλησιάζεται στους ναούς και να επικοινωνεί με τους ιερείς. Ναι, αλλά στην εποχή της τηλεοπτικής παντοδυναμίας, είναι έλλειμμα για τη δημοκρατία μας να αποκλείεται η φωνή της Ορθοδοξίας, η οποία ακουγόταν με τρόπο ήπιο από τη δημόσια τηλεόραση. Εξ άλλου πρέπει να προσέξουμε και την πρόσφατη λίαν ενδιαφέρουσα απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της 18.3.2011. Η απόφαση αυτή έρχεται να δικαιώσει την Ιταλία, η οποία έχει νομοθετήσει υπέρ της παρουσίας του Εσταυρωμένου στα σχολεία. Έτσι ανατρέπεται προηγούμενη απόφαση 7 δικαστών που είχαν αρχικά καταδικάσει την Ιταλία. Η ετυμηγορία αυτή του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δίνει το δικαίωμα σε κάθε χώρα να αποφασίζει μόνη της ποια είναι η πολιτιστική ταυτότητα και πώς θα την προβάλει μέσα από την παιδεία και άλλα μέσα κοινωνικοποιήσεως. Το Δικαστήριο λέει ότι ο Χριστιανισμός είναι η επικρατούσα θρησκεία στην Ιταλία και είναι λογικό να επηρεάζει την εκπαίδευση. Επίσης η απόφαση τονίζει ότι πέραν του θρησκευτικού του ρόλου ο Εσταυρωμένος είναι θεμελιώδες συστατικό του πολιτισμού και της ταυτότητας της Ιταλίας. Άρα μπορεί να υπάρχει σε κάθε σχολική αίθουσα έστω και αν κάποιοι μαθητές είναι αλλόθρησκοι ή άθεοι. Με αυτή τη λογική και η ταυτότητα του λαού μας είναι βαθύτατα επηρεασμένη από την Ορθόδοξη Πίστη και παράδοση. Όπως έλεγε ο Γάλλος συγγραφέας Ζακ Λακαριέρ «για τον Έλληνα η Ορθοδοξία είναι το σπίτι του». Και ο αείμνηστος Βρετανός Βυζαντινολόγος Στήβεν Ράνσιμαν υπογράμμιζε ότι «ο 21ος αιώνας θα είναι ο αιώνας της Ορθοδοξίας». Είναι, λοιπόν, δίκαιο να διακόπτεται από την κρατική τηλεόραση μία εκπομπή βασισμένη στην ελληνορθόδοξη παράδοση; Θέλω να πιστεύω ότι η διοίκηση της ΕΡΤ έχει το σθένος να αναθεωρήσει τη λανθασμένη απόφασή της.

  Πηγή: http://www.zoiforos.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=5655&Itemid=1

  Σχολιάστε
 • Απρίλιος 1, 2011, 8:31 πμ
  Permalink

  Θα παρακαλούσα να δεχθείτε το ακόλουθο σχόλιο:
  Η εξήγηση, άλλως η αιτιολογία που παρέχει η ΕΡΤ Α.Ε. πως στο σχεδιασμό του νέου προγράμματός της ΘΑ ΕΝΤΑΞΕΙ σ΄αυτό νέες εκπομπές που προβάλουν το έργο της Εκκλησίας και προάγουν τον Πολιτισμό και την Παράδοση της χώρας, δε παρέχει καταφανώς καμία απάντηση στο γιατί καταργήθηκε επί του παρόντος το «Αρχονταρίκι». Σημειώνεται ότι πρόκεται για μία εκπομπή 19 χρόνων, που δεν είχε οικονομικές επιπτώσεις, (όπως ομολογείται από την ΕΡΤ) και κάλυπτε με τον καλύτερο τρόπο την Ορθόδοξη Ψυχή μετά τη μετάδοση της Θείας Λειτουργίας. ‘Ολοι νοιώθουμε ότι η θέση της εκπομπής κατά τον τίτλο της είναι ακριβώς αυτή μετά τη Θεία Λειτουργία, όπου περνούσαμε στο «Αρχονταρίκι» με νηφαλιότητα και σιγουριά για το σεβασμό του προσώπου μας και για την ολοκλήρωση της θρησκευτικής ελευθερίας μας. Ολοι μας επίσης γνωρίζουμε την ανάγκη, για όσους από εμάς δεν μπορούν για οποιοδήποτε λόγο να εκκλησιαστούν τις Κυριακές, ότι η μετάδοση της Θείας Λειτουργίας από την κρατική τηλεόραση αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της άσκησης της θρησκευτικής ελευθερίας μας, η οποία πρέπει να γίνεται δεκτή.
  Η κατάργηση της εν λόγω εκπομπής, με την μεγάλη ακροαματικότητα με τη ρήση για σχεδιασμό νέου προγράμματος που θα προβαλει το έργο της Εκκλησίας δεν είναι το ζητούμενο. Το ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ δεν προέβαλε το έργο της Ορθοδοξίας, αλλά ήταν κομμάτι της άσκησης της θρησκευτικής ελευθερίας. Εξάλλου όλοι εμείς οι λαϊκοί, η Εκκλησία γενικά, δεν επιζητούμε κανενός είδους διαφήμιση του έργου της άσκησης της πιστης μας . Δεν είναι αυτό το ζητούμενο!!
  Μόνον συνάνθρωποί μας εκτός ορθοδοξίας θα ήταν δυνατόν να ισχυρισθούν ότι η Εκκλησία έχει ανάγκη να προβάλλει το Εργο Της. Η προβολή του έργου της Εκκλησίας (πιθανολογούμε ότι εννοεί το έργο της «φιλανθρωπίας») δεν αποτελεί επιδιωκόμενο σκοπό μέσα στα πλαίσια της ορθόδοξης πίστης, σε αντίθεση με τις κοσμικές οργανώσεις και το ίδιο το Κράτος πρόνοιας ίσως…
  Τέλος, θα μου επιτρέψετε να αναφέρω ότι η έννοια του «προγραμματισμού¨» που επαγγέλεται απο τη Διοίκηση της ΕΡΤ για κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, είναι αντιφατική με την έννοια της κατάργησης μίας εκπομπής, μέχρι να προγραμματίσουμε κάτι άλλο …. Αντίκεται στην έννοια του προγραμματισμού και εντάσσεται στην έννοια ακριβώς της έλλειψης προγραμματισμού και εντάσσεται στα πλαίσια της αυθαιρεσίας..
  Λυπάμαι… και περιμένω μία πλέον πειστική απάντηση για το γιατί καταργήθηκε το ΑΡΧΟΝΤΑΡΙ και ποία αλλη κίνηση για την αποδόμηση της ελληνικής κοινωνίας μας αναμένει.
  Πρέπει να λάβουμε μέτρα πλέον ως ενεργείς πολίτες και σας προσκαλώ προς τούτο.

  Δρ. Ε.Αναπλιώτου.

  Σχολιάστε
 • Απρίλιος 4, 2011, 7:46 πμ
  Permalink

  Προς κ. Λ. Ταγματάρχη
  Διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ ( FAX 2107797776 )

  Αξιότιμε κε Ταγματάρχη

  Σας στέλνω αυτή την επιστολή, σε συνέχεια προηγούμενης επιστολής μου, με την οποία εξέφραζα την διαμαρτυρία μου για την διακοπή της τηλεοπτικής εκπομπής ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ, με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΡΤ για το συγκεκριμένο θέμα.

  Στην ανακοίνωσή σας γράφετε: » Η ΕΡΤ Α.Ε. στο σχεδιασμό του νέου προγράμματός της θα εντάξει σ’ αυτό νέες εκπομπές, που προβάλουν το έργο της Εκκλησίας και προάγουν τον Πολιτισμό και την Παράδοση της χώρας.» Οι εκπομπές, αυτές όμως που «προγραμματίζετε» να εντάξετε στο νέο πρόγραμμα της κρατικής τηλεόρασης, δεν καλύπτουν το κενό που αφήνει η διακοπή της εκπομπής ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ.

  Όλοι εμεις οι τηλεθεατές, οι οποίοι τιμήσαμε επι 19 συνεχή χρόνια το ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ με μια υψηλή τηλεθέαση, και οι οποίοι διαμαρτυρόμαστε τόσο έντονα και τόσο πιεστικά όλες αυτές τις ημέρες, παίρναμε, μέσα απο τον ήρεμο διάλογο που διεξάγονταν σε κάθε εκπομπή, με τον συντονισμό και την ευθύνη του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, υπεύθυνες απαντήσεις σε θέματα μείζονος σημασίας που απασχολούν τους ανθρώπους της εποχής μας, όπως θέματα οικογένειας, παιδείας, νεολαίας, ιστορίας, συνέχειας του Ελληνισμού, αλλά και σε θέματα ευρύτερου κοινωνικού και παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Αυτές τις απαντήσεις έχουμε και σήμερα ιδαίτερη ανάγκη, στην εποχή οικονομικής κρίσης που διανύουμε, κρίσης η οποία όμως έχει ευρύτερες κοινωνικές και πνευματικές διαστάσεις.

  Γι αυτό και το κενό που αφήνει η εκπομπή ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ είναι δυσαναπλήρωτο.
  Γι αυτό και διαμαρτυρόμαστε για την αναίτια διακοπή της.
  Γι αυτό και ζητούμε την επαναφορά της στο πρόγραμμα της κρατικής τηλεόρασης, της χρηματοδοτούμενης απο μας, τους πολίτες αυτής της χώρας, η οποία πέρα απο την ψυχαγωγία, πρέπει, σε καιρούς αφιλίας, να προσφέρει στο τηλεοπτικό κοινό, μέσα απο εκπομπές λόγου και διαλόγου, όπως το ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ και ανάσες ελπίδας, παρηγοριάς, ευκαιρίες πνευματικής τροφοδοσίας, και γόνιμου προβληματισμού, ανεβάζοντας τελικά το πολιτισμικό και μορφωτικό υπόβαθρο του ταλαιπωρημένου, απο την κρίση που διανύουμε, λαού.

  Με εκτίμηση

  Παναγιώτης Χαρατζόπουλος
  Φυσικός Msc, Πρόεδρος του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

  Σχολιάστε
 • Απρίλιος 7, 2011, 8:55 μμ
  Permalink

  Επιστολή της Ιεράς Συνόδου στην ΕΡΤ για την εκπομπή «Αρχονταρίκι»

  Ἀξιότιμε κ. Ταγματάρχη,

  Ἡ Διαρκής Ἱερά Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος κατά τήν Συνεδρίαν Αὐτῆς τῆς 29ης μηνός Μαρτίου 2011, μετά λύπης ἐπληροφορήθη τήν ὁριστικήν διακοπήν τῆς ἐκπομπῆς «ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ» ἀπό τό πρόγραμμα τῆς ΕΤ1 καί ἀπεφάσισεν νά ἐκφράσῃ τήν δυσάρεστον ἔκπληξιν καί τήν βαθεῖαν θλίψιν διά τήν ἀπόφασιν αὐτήν, ἡ ὁποία στερεῖ τήν δημοσίαν τηλεόρασιν ἀπό τήν μοναδικήν ἐκπομπήν Ὀρθοδόξου ἐκκλησιαστικοῦ καί πνευματικοῦ περιεχομένου.

  Μεταφέρομεν ἐπίσης τάς ἐντόνους διαμαρτυρίας πολυαρίθμων Ἑλλήνων ἀπό ὅλα τά σημεῖα τῆς Ἑλλάδος, οἱ ὁποῖοι θεωροῦν τήν διακοπήν τῆς ἐκπομπῆς ὡς ἐχθρικήν πρᾶξιν πρός τήν Ὀρθόδοξον Ἐκκλησίαν.

  Πιστεύομεν ὅτι εἰς μίαν ἐποχήν ἠθικῆς, πνευματικῆς καί οἰκονομικῆς κρίσεως ὁ Ἑλληνικός λαός ἔχει ἀνάγκην νά ἀκούῃ τόν λόγον τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας ἐπί μιᾶς σειρᾶς διαφόρων θεμάτων, θεολογικῶν, ἱστορικῶν, κοινωνικῶν κ.ἄ. ὥστε νά λαμβάνῃ μηνύματα αἰσιοδοξίας καί ἠθικῆς ἀνατάσεως.

  Εἰς μίαν χώραν μέ συντριπτικήν πλειονοψηφίαν Ὀρθοδόξου Χριστιανικοῦ πληθυσμοῦ δέν εἶναι λογικόν, οὔτε δίκαιον, νά ἀπουσιάζῃ ἀπό τό πρόγραμμα τῶν κρατικῶν τηλεοπτικῶν διαύλων μία ἐκπομπή διαλόγου καί προβληματισμοῦ βασιζομένη εἰς τήν Ἑλληνορθόδοξον Παράδοσιν.

  Ἐκφράζομεν τήν ἐπιδοκιμασίαν ἡμῶν πρός τόν Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Δημητριάδος καί Ἁλμυροῦ κ. Ἰγνάτιον διά τήν ἐπιτυχῆ ἐπί 19 ἔτη διεύθυνσιν τῆς ἐκπομπῆς «ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ» καί παρακαλοῦμεν νά ἀναθεωρήσητε τήν ἀρχικήν ἀπόφασιν ὥστε ἡ ἐν λόγῳ ἐκπομπή νά συνεχίσῃ ἀπροσκόπτως τήν πορείαν της.

  Ἐπί δέ τούτοις, εὐελπιστοῦντες ἀφ’ ἑνός μέν ὅτι θέλετε κατανοήσει τήν σημασίαν τῶν ὡς ἄνω ἐκτεθέντων καί ἀφ’ ἑτέρου ὅτι εἰς τάς τελικάς ἀποφάσεις ὑμῶν θά λάβητε ὑπ’ ὄψιν τάς θέσεις τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, ἐπικαλούμεθα ἐφ’ ὑμᾶς πλουσίαν τήν Χάριν τοῦ Θεοῦ καί διατελοῦμεν μετ’ εὐχῶν.

  † Ὁ Ἀθηνῶν Ι Ε Ρ Ω Ν Υ Μ Ο Σ, Πρόεδρος
  Ὁ Ἀρχιγραμματεύς
  † Ἀρχιμ. Μᾶρκος Βασιλάκης

  http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7751:———qq&catid=23:2009-12-18-08-37-13

  Σχολιάστε
 • Απρίλιος 10, 2011, 3:07 πμ
  Permalink

  Η κίνηση να διακοπεί η προβολή του «ΑΡΧΑΝΤΑΡΙΚΙΟΥ» απο την ΕΡΤ είναι μια κατάδηλη κίνηση της Νατοκεμαλικής συμμορίας (Βλ. Κ. Ζουράρις), που προσπαθεί σιγά σιγά και δόλια να παραδώσει τη χώρα και τους πολίτες της στον νεο-οθωμανισμό. Το ίδιο έκαναν με το επίμαχο βιβλίο ιστορίας της ΣΤ Δημοτικού, το ίδιο και με την ιστορια της Ελληνικής επανάστασης του Θ. Βερέμη που προβλήθηκε απο τον ΣΚΑΙ TV.

  Γιατί απορείτε; Ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα…

  Σήμερα ξεκρέμανε τον Κολοκοτρώνη απο τα σχολεία, αύριο θα τον πετάξουν στις αποθήκες και μεθαύριο θα τον κάψουν ως προδότη… αντί να κάψουν τους Βερέμηδες και του λοιπούς απάτριδες…

  Μην απορήσετε αν σε λίγα χρόνια βγεί ο σταυρός απο τη σημαία και μείνουν μόνο οι γραμμές… αν και αυτές θυμίζουν το «ελευθερία ή θάνατος», οπότε λέω μήπως η σημαία μας πρέπει να είναι λευκή τελείως;

  Τέλος μην απορρήσετε αν τα δισέγγονά σας, γυρίσουν και σας πουν ξεμωραμένους, αν τους μιλήσετε για Εκκλησία και Πατρίδα… Γιατί αυτό θέλουν… Λαούς χωρίς πατρίδα και θρησκεία… χωρίς ιστορία και χωρίς παρελθόν.

  Γιατί ένας λαός χωρίς ιστορία όχι μόνο δεν μπορεί να σχεδιάσει το μέλλον του αλλά είναι βέβαιο οτι θα επαναλάβει και τα λάθη του…

  Φανταστείτε μετά απο χρόνια μια Γερμανία π.χ. η οποία δεν θα γνωρίζει τίποτα για τον Ναζισμό και τη φρίκη των στρατοπέδων συγκέντρωσης… Πόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει πάλι…

  Φανταστείτε την Ελλάδα χωρίς τη γνώση της ιστορίας της… Πάλι υπόδουλη, πάλι σκλαβωμένη… Καμία ελπίδα ανάτασης και ανάστασης…

  Το ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ ηταν ένα διαμάντι στο βόθρο των μέσων μαζικής εξημέρωσης… Χωρις ξετσιπωσιές, με ήθος, με σοβαρότητα. Τώρα; Τι μας περιμένει;

  Ίσως μια ημίγυμνη Πετρούλα να μας μιλάει για τα κοινωνικά θέματα, για την ιστορία και τη θρησκεία μας. Ας είναι έτσι… Ίσως μέσα απο αυτό να συνετιστεί κι εκείνη…

  Ο Άγιος Γεράσιμος ας τους δώσει φώτιση…

  ΥΓ. Κύριε Οδυσσέα Εσκιτζή δεν μας ενδιαφέρει καθόλου αν ο παπαΙγνάτιος πάει για αρχιεπίσκοπος ή για πρωθυπουργός. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι οτι κόβεται μια σοβαρή εκπομπή… Έλεος κύριε Εσκιτζή… Δεν μας ενδιαφέρουν τα ενδοεκκλησιαστικά ούτε αν προβάλλεται ο Ιγνάτιος… Αφού δεν σας άρεσε γιατί τον βλέπατε; Ας παρακολουθούσατε ΕΤ3 που σας αρέσει…

  Σχολιάστε
 • Μάιος 1, 2011, 11:40 πμ
  Permalink

  ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ… «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ»!

  Η αέναη προσπάθεια αποχρωματισμού και απαλλαγής από ήθη και έθιμα του τόπου, η πολεμική κατά της Ελληνορθόδοξης αυτοσυνειδησίας μας, η ισοπεδωτική κουλτούρα της παγκοσμιοποίησης και η υπερβολική υπηρέτηση όλων των ανωτέρω από τους Ελλαδίτες εκπροσώπους της παγκόσμιας Νέας Τάξης, δυστυχώς θα φέρουν τα διαμετρικά αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκουν οι «Ηρακλειδείς» της… παγκοσμιοποίησης !

  Φτάσαμε σε σημείο να καθορίζουν την καθημερινότητα του λαού, μεμονωμένες παρουσίες ελαχίστων αλλοδαπών .Κι αυτό γιατί είμαστε κράτος χωρίς αρχές, όρια και αξίες.
  Ο κάθε ξένος θα πρέπει να τυγχάνει σεβασμού και αγάπης καθ’ ότι είναι εικόνα Θεού ,όπως ο Χριστός με τη ζωή και τη διδασκαλία Toυ μας κατέδειξε.
  Αξίζει στο σημείο αυτό να διαβάσουμε λίγες γραμμές από το πρόσφατο βιβλίο του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ.Ιγνατίου με τίτλο «Ο Χριστός που σταυρώνουμε» εκδ.ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ: «…Που είναι ο Χριστός; Μας απαντά ο ίδιος: Στον ελάχιστο αδελφό. Είμαι εκεί και θα με συναντήσεις στον άγνωστο, στον ξένο, στον επαίτη, στο φτωχό, στον πονεμένο. στον εγκαταλελειμμένο. Γιατί δεν είναι κάτι το θεωρητικό η συνάντησή μας με το Χριστό, αλλά γίνεται συνάντηση με τους ελαχίστους αδελφούς Του…. Είναι αυτός που άδικα καταδικασμένος στέκεται δίπλα στον κάθε αδικημένο και περιφρονημένο, ζητώντας δικαιοσύνη και ισότητα για όλους τους ανθρώπους»

  Ένας πολίτης που γνωρίζει από πού προέρχεται και δεν νοιώθει σαν ένα φύλο που έπεσε τυχαία πάνω στο δρόμο, που αγαπάει τις ρίζες του, που ζει αγαπητικά την κάθε του μέρα, που έχει για οδηγό στη ζωή του το μήνυμα του Θεανθρώπου που καταδίκασε την έπαρση και την αυτάρκεια λέγοντας το ανεπανάληπτο «…οι πόρνες και οι αμαρτωλοί προάγουσι υμάς στη Βασιλεία των Ουρανών», αυτός ο πολίτης κατ’ εξοχήν έχει τη δυνατότητα να αποδεχθεί σαν αδελφό του κάθε ξένο απ’ όπου κι αν προέρχεται και να τον αγκαλιάσει σαν μια προσωπικότητα.
  Η απομάκρυνση από την Πίστη και ή πολεμική κατά του αγωνιστή θρησκευόμενου, μόνο φοβικές αντιδράσεις, αρνητικές του επιδιωκομένου σκοπού θα επιφέρει.
  Αυτό που θα πρέπει οι κάθε είδους «Καμίνηδες» να κάνουν, αντί να αποκόπτουν το λαό από τις Παραδόσεις του, είναι να επιδιώκουν την καλλιέργεια του θρησκευτικού συναισθήματος, διότι μόνο έτσι θα είναι δυνατή η αποδοχή του ξένου.
  Η επίθεση και οι απαγορεύσεις όπως πρόσφατα επιχείρησε μέσω του Ραδιοφωνικού του Σταθμού 9,84 FM ο δήμαρχος κ. Καμίνης, θα φέρουν σε θέση άμυνας το λαό ο οποίος στη συνέχεια θα επιτεθεί ανεξέλεγκτα και άκριτα και από θρησκευόμενος θα μετεξελιχθεί σε θρησκόληπτο!
  Την ίδια ώρα που ενημερώθηκα για τις εντολές του Δημάρχου Αθηναίων προς τους παραγωγούς του Ραδιοφωνικού Σταθμού του, άκουσα μία ανταπόκριση από τον ελληνισμό της Αστόρια στην Αμερική για το πως βίωσαν οι Έλληνες απόδημοι τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα. Πιστέψτε με αληθινά, ζήλεψα τα ήθη και τα έθιμα που αναβίωσαν εκεί στη μακρινή ήπειρο και θα ‘θελα να ‘μουν κοντά τους να ζήσω «Πάσχα ελληνικό».
  Αυτή τη στιγμή, πράξεις που στερούν τον ‘Έλληνα ορθόδοξο χριστιανό από τις ρίζες του, θα τον φανατίσουν με διπλό κακό: Πρώτα απ’ όλα θα τον αναγκάσουν να μισήσει τον κάθε περιφρονημένο ξένο και στη συνέχεια θα τον απομακρύνουν από την ορθότητα της Πίστης του που διακηρύττει «μια κοινωνία αγάπης και αλληλεγγύης».
  Τα πράγματα είναι απλά, αρκεί να μας αφήσουν οι πολιτικοί να τα ζήσουμε. Ο ‘Ελληνας τρέχει στα βάθη της Αφρικής για να προσφέρει ιεραποστολικά τις υπηρεσίες του στον κάθε ξένο χωρίς αντάλλαγμα και στην ίδια του τη χώρα πρώτος τρέχει να συμπαρασταθεί στον κάθε ξένο προσφέροντας από το υστέρημά του .Το να μας επιβάλουν να νοιώθουμε μειονεξία επειδή κάποιος μελαψός ήρθε στη γειτονιά και εμείς τυγχάνει να είμαστε όλοι ασπρουδεροί, αυτός ο αυταρχισμός τής κάθε εξουσίας, δυο καταστάσεις μπορεί να προκαλέσει: Ή να το ρίξουμε στην …ηλιοθεραπεία για να μαυρίσουμε κι εμείς ή να ρίξουμε όλους τους εκφραστές αυτής της νοοτροπίας στο «καμίνι» της πολιτικής απαξίωσης…

  Νίκος Δ. Σαμπαζιώτης

  Σχολιάστε
 • Μάιος 1, 2011, 11:40 μμ
  Permalink

  Προς EPT
  Yπ’ όψιν Διευθύνοντος Συμβούλου
  κ. Λάμπη Tαγματάρχη

  Κύριοι,
  H απόφασή σας να διακόψετε τη μετάδοση από την ET1 της
  εκπομπής «Aρχονταρίκι», του Σεβ. Mητροπολίτη Δημητριάδος και Aλμυρού κ.
  Iγνατίου, αποτελεί ευθεία πρόκληση για όλους τους πολίτες που περιμένουν από
  την κρατική, τουλάχιστον, τηλεόραση, στην περίοδο της βαθειάς και πολυδιάστατης
  κρίσης που διερχόμαστε, να έχει προγράμματα ηθικής και πνευματικής στήριξης και
  ανάτασης του πολύπαθου λαού μας και ιδιαίτερα της νεολαίας μας.
  Tο «Aρχονταρίκι», με τη θεματογραφία του, τους καλεσμένους του, το ύφος
  του, τα μηνύματά του, τον προβληματισμό και τις προτάσεις του, καθώς και με την
  προσωπικότητα του κ. Iγνατίου, αποτελούσε μια πνευματική όαση στη σημερινή
  ερημία, στην οποία ωθείται να ζήσει και να επιβιώσει ο σύγχρονος άνθρωπος. Kρίμα
  για την απόφασή σας!
  Aναιρέστε την χωρίς καθυστέρηση!

  Με εκτίμηση
  Eμμ. Mηλιαράκης,
  Πρόεδρος της X.Δ.

  Σχολιάστε

Απάντηση

Subscribe without commenting

 • Κέρασμα

  Ο Θεός παίρνει τα χάλια μας και τα κάνει χαλιά για τον Παράδεισο
  - Γέροντας Παΐσιος
 • Αρέσει σε %d bloggers: