Ο ύπνος των παιδιών

Ο ύπνος των παιδιών

– Τι λάθη κάνουμε ως γονείς που στερούν τον ύπνο των παιδιών.

– Ο ύπνος, το νεογέννητο και τα μεγαλύτερα παιδιά της οικογένειας.

– Το βιολογικό ρολόι των παιδιών στην προσχολική ηλικία.

– Διάσπαση προσοχής, μαθησιακές δυσκολίες, τηλεόραση και ύπνος.

– Οι συνήθειες των γονιών, ο ύπνος και το παιδοκεντρικό απόγευμα.

– Ποιο είναι το «τεράστιο λάθος» που πρέπει να αποφύγουν πάση θυσία οι γονείς νεογέννητων.

Ηχογραφημένη συζήτηση του κ. Νίκου Σαμπαζιώτη, Διευθυντού του Δημοτικού Σχολείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς με την κα. Κική Τζωρτζακάκη, εκπαιδευτικού και συμβούλου οικογένειας, στα πλαίσια της εκπομπής “Συντροφιά με την ελπίδα” του ραδιοφωνικού σταθμού “Πειραϊκή Εκκλησία” 91,2 FM (κάθε Σάββατο πρωί).

Η κα. Τζωρτζακάκη έχει συγγράψει το παιδαγωγικό βιβλίο για την οικογένεια, την καθημερινότητα, την ανατροφή των παιδιών και το σχολείο με τίτλο “Μαμά, κόψε το κήρυγμα (κι εσύ μπαμπά, επίσης)“, τόμοι Α και Β, εκδόσεις Καλέντη.

Ύπνος παιδιών

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Νίκο Σαμπαζιώτη για την ευγενή διάθεση και άδεια δημοσίευσης αυτής και άλλων ηχογραφημένων εκπομπών.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Ο ύπνος των παιδιών

 • Αύγουστος 13, 2013, 7:25 πμ
  Permalink

  Σχετικά με το «τεράστιο λάθος»:ως μητέρα 6 παιδιών και από την εμπειρία μου μπορώ να πω πως όσα αναφέρει η ομιλήτρια είναι απόλυτα. Η σύγχρονη επιστήμη της παιδοψυχολογίας δεν θεωρεί λάθος το co-bedding και το co-sleeping, ούτε για την ανάπτυξη του παιδιού ούτε για τη σχέση του ζεύγους.Εάν ένα μωρό έχει ανάγκη τη μητέρα του και το βράδυ και χρειάζεται να θηλάζει συχνά, είναι και θέμα επιβίωσης της μητέρας να το θηλάσει στο κρεβάτι της. Μεγαλώνοντας θα μάθει να κοιμάται στο δικό του κρεβατάκι. Μπορώ να πω ότι και ο μπαμπάς χαίρεται την παρουσία του μωρού κοντά του και δένεται περισσότερο μαζί του. Όλα αυτά υπό τις κατάλληλες συnθήκες για την ασφάλεια του βρέφους. (το θέμα είναι πολύ μεγάλο, δεν μπορεί να εξαντληθεί σε λίγες γραμμές).δείτε:

  Μωρά και ασφαλές co-sleeping |Μητρικός Θηλασμός.com
  http://www.mitrikosthilasmos.com/2011/01/co-sleeping.html

  Παραθέτω και την άποψη του γ. Παϊσίου:
  «Τα μωράκια έχουν ανάγκη από αγκαλιά. Δεν είναι σωστό που οι μάνες τα έχουν στα κρεβατάκια και τους δίνουν ψυχρά ένα μπουκαλάκι και τρώνε.
  Τα παιδιά θέλουν τη ζεστασιά της αγκαλιάς της μαμάς. Ακόμα ακόμα και να κοιμούνται δίπλα της. Να νοιώθουν τη στοργή, την αγκαλιά ,τη ζεστασιά της.»δείτε
  http://antexoume.wordpress.com/2013/08/07/%CE%B3-%CF%80%CE%B1%CE%90%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%82%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CF%89%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CE%AD%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%B3%CE%BA%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CF%8C/#more-4006

  Σχολιάστε

Απάντηση

Subscribe without commenting

 • Κέρασμα

  Οι δυσκολίες και οι τραγωδίες έρχονται στη ζωή των ανθρώπων επειδή δεν προσεύχονται
  - Άγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης
 • Αρέσει σε %d bloggers: