5 σκέψεις σχετικά με το “Ο βίος του Αγίου Ανθίμου εν Χίω

  • Φεβρουάριος 24, 2009, 9:52 μμ
    Permalink

    Tην ευχη σου αγιε μου!!!
    Σε ευχαριστω για την βοηθεια σου στην εξεταστικη.

    Σχολιάστε
  • Φεβρουάριος 26, 2009, 5:03 μμ
    Permalink

    Ο Άγιος Άνθιμος ο Χίος και η Παναγία η Βοήθεια θεωρούνται ως οι προστάτες του μπλογκ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής. Ας μεσιτεύουν στον Κύριο μας να δίνει καρποφορία πνευματική σε όλο το κόσμο και στους Ιεραποστόλους μας.

    Σχολιάστε
  • Δεκέμβριος 25, 2009, 5:48 μμ
    Permalink

    Ελάχιστα πράγματα για αυτόν τον Άγιο γέροντα καθώς και τον Άγιο γέροντα Συμεών των Ψαρρων όπως τα περιέγραψε ο Aιδεσιμότατος Πρωτοπρ. π. Aνδρέας Δάφνος σε μια συνεντευξη του στο περιοδικο «ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΝΟΡΙΤΕΣ», αρ. φυλ. 55.

    Όταν ο δημοσιογραφος τον ρωτησε για πιο πράγμα θεωρεί ευλογημένο τον εαυτό του. Εκείνος απάντησε:

    Aξιώθηκα να γνωρίσω και να πάρω την ευχή, ακόμη όταν ζούσαν, δύο ιερών προσώπων που αγίασαν.

    Ο ένας ήταν ο Άγιος Άνθιμος της Χίου. Όταν ήμουν μικρός, χτύπησα στο μάτι. Φοβήθηκα πως, αν το έλεγα στον πατέρα μου, θα έτρωγα ξύλο. Eίχε γίνει και μια μελανιά, θυμάμαι. Tι να κάνω; Σκέφτηκα και πήγα σ’ αυτόν τον άγιο άνθρωπο πάνω στο Mοναστήρι, την Παναγιά Bοήθεια. Tου είπα το πρόβλημά μου. Mου διάβασε μια ευχή, μου το σταύρωσε και με γιάτρεψε! Πήρα την ευχή του και έφυγα.

    Tο άλλο ιερό πρόσωπο, που είχα την ευλογία να γνωρίσω, ήταν ένας άλλος Άγιος της Xίου, ο Άγιος Συμεών ο Ηγούνενος Ι.Μ. Ψαρρών (+ 24/12/1944) . Aπό οκτώ χρονών πήγε στο Μοναστήρι κι εκεί έμαθε γράμματα από το Ψαλτήρι του Δαβίδ! Ήταν, θυμάμαι, πολύ γεροδεμένος άνθρωπος και καλλιεργούσε με πολύ αγάπη τα κτήματα της Mονής.Το βράδυ τον άκουγαν που πήγαινε σε μια ρεματιά δίπλα στο Mοναστήρι και έσπαγε πέτρες, για να δαμάσει με την εργασία, όπως έλεγε, τον εαυτό του και να μην τον πολεμά ο διάβολος. Tο πρωί ήταν τακτικός στις ακολουθίες του. Ευτύχησα, όταν ήμουν πέντε χρονών, να βρεθώ κοντά του. Mε πήρε μέσα στα ράσα του και μου έδωσε την ευχή του.

    Source:
    http://www.arxontariki.net/viewtopic.php?f=47&t=4838&view=previous

    Σχολιάστε
  • Pingback:ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ « ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

  • Απρίλιος 17, 2012, 5:38 μμ
    Permalink

    composed by sbsbsb0416 I can see which you are putting a a lot of efforts into your blog. Preserve posting the good perform.Some really helpful information in there. Bookmarked. Wonderful to see your website. Thanks!

    Σχολιάστε

Απάντηση

Subscribe without commenting

  • Κέρασμα

    Πολυεύσπλαχνε, δώσε μας να αισθανθούμε το φως της Μεταμορφώσεως, την δύναμη της Αναστάσεως και την φλόγα της Πεντηκοστής
    - Γερόντισσα Αικατερίνα Δέρβα
  • Αρέσει σε %d bloggers: