3 σκέψεις σχετικά με το “Ορθόδοξο Πάσχα στην Τουρκία

 • Μάιος 22, 2009, 9:01 πμ
  Permalink

  Είναι πολύ συγκινητικό να βλέπεις ανθρώπους εκτός από Έλληνες να λατρεύουν τον Θεό. Αντιλαμβάνεσαι πόσο μεγάλη είναι η αγκαλιά του Θεού σε αντίθεση με την δική μας.
  Πολύ ωραίο!!!!!!!!!

  Σχολιάστε
 • Μάιος 28, 2009, 2:04 μμ
  Permalink

  to video einai apo tin Syria kai oxi apo tourkia..h glossa pou miloun einai aravika , ;oxi tourkika. Prosoxi ligo

  Σχολιάστε
 • Μάιος 28, 2009, 2:27 μμ
  Permalink

  προς διόρθωση
  Τα βιντεο κατά πάσα πιθανότητα είναι από Σύριους κατοίκους της Ν. Τουρκίας, στην παλαιά Κιλικία , την πατρίδα του Απ. Παύλου, το γνωστό σήμερα ως Gaziandep (από εκεί δεν ήταν και ο μπακλαβατζής, ο πατέρας ο Τηλεοπτικός της Ναζλί;;;)
  εκεί ως γνωστόν υπήρχε Χριστιανισμός και άνθησε στα Βυζαντινά χρόνια(ακόμα και την εποχή των Ακριτών…)
  πολλές πληροφορίες μπορεί κανείς να αντρέξει σε πληροφορίες που δίνει η Μαριάνα Κορομηλά, γνωστή για τις εκπομπές της στο ραδιόφωνο για την Μ.Ασία και τον Ελλήνισμό γενικά στην Τουρκία…
  Για αυτό και μιλάν αραβικά. Ωστόσο αφού ζουν στην Τουρκία, η γλώσσα που χρησιμοποιούν στις ιστοσελίδες τους είναι τουρκική. Απλά στην λατρευτική τους γλώσσα χρησιμποιούν προφανώς..την αραβική. ΟΙ ύμνοι άλλωστε, όπως τους ψέλνουν είναι ακριβώς όπως ψέλνονται (μεταφρασμένοι από τα ελληνικά) στο Λίβανο και την Παλαιστίνη.

  Βέβαια εκεί πιστεύουν ακόμα μαρτυρικά στον Χριστό και δεν σέρνονται πίσω από τα παπαγαλάκια του κάθε Αρχιεπισκόπου..

  Σχολιάστε

Απάντηση

Subscribe without commenting

 • Κέρασμα

  Στον Χριστιανισμό, η αγάπη είναι μέθοδος της γνώσης. Εάν, λοιπόν, επιθυμείς να γνωρίσεις τα επουράνια μυστήρια, τότε αγάπα τον Θεό με όλη σου την καρδιά και την ψυχή και τη σκέψη. Και ο Θεός θα κατοικήσει μέσα σου, καθ έτσι θα είσαι εν Θεώ και ο Θεός σε σένα.
  - Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς
 • Αρέσει σε %d bloggers: