Η ιστορία των αγαθών (story of stuff)

Ενημερωτική ταινία ντοκιμαντέρ διάρκειας 21:19 με ελληνικούς υπότιτλους που αναλύει πως παράγονται τα αγαθά που αγοράζουμε, τον τρόπο που λειτουργεί η οικονομία. Σε περίπτωση που δε μπορείτε να δείτε το ενσωματωμένο βίντεο, μπορείτε να το βρείτε εδώ. Αυθεντικός τίτλος: The story of stuff.

4 σκέψεις σχετικά με το “Η ιστορία των αγαθών (story of stuff)

  • Ιούλιος 3, 2009, 6:42 μμ
    Permalink

    Καλό, but we ‘re all doomed !
    Εάν πετάξουμε την τηλεόρασή μας λύνονται πολλά προβλήματα ταυτόχρονα και αυτόματα…

    Σχολιάστε
  • Μάιος 7, 2010, 6:56 μμ
    Permalink

    Η συγκεκριμένη προσπάθεια ανάδειξης των προβλημάτων και αντιμετώπισής τους δεν με πείθει και τόσο ότι έχει υγιή κίνητρα. Είμαι λίγο καχύποπτη με ανθρώπους (ομάδες δηλ.) που υπεραμύνονται την αλλαγή του όλου συστήματος ενώ από πίσω κρύβονται σιωνιστικές οργανώσεις και «φιλάνθρωπα αισθήματα»…Κρατείστε και μία επιφύλαξη σ’ αυτά…Ίσως, ίσως λέω…να είναι ο προάγγελος της επερχόμενης «Νέας Εποχής» με τα εφιαλτικά σκηνικά της. Βλ. παγκοσμιοποίηση και πανθρησκεία. Πιό πιθανό μου φαίνεται αυτό το σενάριο…από το να ευαισθητοποιήθηκαν κάποιοι που ούτε τα ονόματά τους δεν ξέρουμε (όχι της κυρίας). Η λύση σε όλα αυτά τα προβλήματα ήταν και είναι μία. Η Χριστοποίησή μας, η τήρηση των εντολών του Χριστού, μετάνοια και εξομολόγηση και πολύ προσευχούλα.

    Σχολιάστε
  • Αύγουστος 31, 2010, 8:39 μμ
    Permalink

    Συμφωνώ πως πρέπει να έχουμε υπόψη όλα αυτά που επισημαίνει η Βαρβάρα. Η ταινία μου αρέσει πάρα πολύ, επειδή είναι πολύ παραστατική, χαριτωμένη, απλή, κατανοητή, στον τρόπο μετάδοσης γνώσεων. Αυτά που λέει η ταινία είναι όλα πολύ σωστά και εξηγήσιμα για το μυαλό μου, εκτός από όσα λέει στο τέλος, στο σημείο που κάνει προτάσεις και δίνει συμβουλές. Εκεί βρίσκεται για εμένα το σημείο όπου παύει να μυρίζει αθώο το βίντεο και αρχίζει να μυρίζει και λίγο ύποπτα. Το οτι δεν παρουσιάζονταν ανοιχτά και κατευθείαν τα ονόματα των δημιουργών του βίντεο είναι κάτι πολύ σημαντικό για εμένα.
    Υπάρχουν και άλλα ταινιάκια της ίδιας σειράς.. Story of bottled water, Story of electronics, Story of cap and trade, και το πιο πρόσφατο Story of cosmetics. Πιστεύω πως πραγματικά αξίζει τον κόπο να τα δει κανείς. Θα ήθελα να γνωρίζω ποιοί βρίσκονται πίσω από το «The Story of Stuff Project». Δεν έχω ασχοληθεί περισσότερο.

    Σχολιάστε

Απάντηση

Subscribe without commenting

  • Κέρασμα

    Να χαίρεσθε όσα μας περιβάλλουν. Ολα μας διδά­σκουν και μας οδηγούν στον Θεό. Ολα γύρω μας εί­ναι σταλαγματιές της αγάπης του Θεού. Και τα έμψυχα και τα άψυχα και τα φυτά και τα ζώα και τα πουλιά και τα βουνά και η θάλασσα και το ηλιοβασίλεμα και ο έναστρος ουρανός. Είναι οι μικρές αγάπες, μέσα απ' τις όποιες φθάνομε στη μεγάλη Αγάπη, τον Χριστό. Τα λουλούδια, για παράδειγμα, έχουν τη χάρη τους, μας διδάσκουν με το ά­ρωμά τους, με το μεγαλείο τους. Μας μιλούν για την αγά­πη του Θεού. Σκορπούν το άρωμά τους, την ομορφιά τους σε αμαρτωλούς και δικαίους.
    - Γέροντας Πορφύριος
  • Αρέσει σε %d bloggers: