Γυναίκα = Θυσία (;)

χειροκρότημα σκύλος

Ανέκδοτο για έξυπνες γυναίκες και …άνδρες που μπορούν να καταλάβουν…!!

Έντεκα άνθρωποι κρατούνταν από το ίδιο σκοινί που κρεμόταν
από ένα ελικόπτερο,
δέκα ήταν άντρες και μία γυναίκα.
Το σκοινί δεν ήταν αρκετά δυνατό για να κρατήσει και τους έντεκα,
γι ‘ αυτό και αποφάσισαν ότι ένας άνθρωπος θα έπρεπε να πέσει.
Διαφορετικά θα έπεφταν όλοι.
Δεν κατάφερναν να διαλέξουν τον άνθρωπο,
αλλά ξαφνικά η γυναίκα, με δυνατή φωνή,
ανακοίνωσε ότι προσφερόταν από μόνη της να πέσει.
Στο κάτω κάτω , είπε , ήταν συνηθισμένη να θυσιάζει τα συμφέροντά της, μιας και :
1.- Σαν μητέρα πάντα έδινε προτεραιότητα στα παιδιά
2.- Σαν σύζυγος, παραμέριζε τα συμφέροντά της για αυτά του συζύγου της
3.- Σαν κόρη υποτασσόταν στον πατέρα της
4.- Σαν επαγγελματίας άφηνε τα αφεντικά της να παίρνουν τη δόξα για τις
δικές της επιτυχίες
5.- Σαν γυναίκα, κοιτάζοντας ψηλά στο άπειρο και βάζοντας το χέρι στην
καρδιά, η αποστολή της ζωής της ήταν να θυσιάζεται για τους άλλους, χωρίς να
περιμένει τίποτα σε αντάλλαγμα!

Συγκινημένοι οι άντρες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. Και φυσικά έπεσαν.

Ευχαριστίες στον Κωνσταντίνο Π.

φωτό: =.= Alex Lin

13 σκέψεις σχετικά με το “Γυναίκα = Θυσία (;)

 • Ιανουάριος 30, 2013, 12:34 μμ
  Permalink

  Γυναίκα=θυσία, Λέτε.
  Αντρας= τι; Ρωτώ; Ό,τι βολεύει το εγώ;

  Σχολιάστε
 • Ιανουάριος 30, 2013, 2:12 μμ
  Permalink

  Παρακαλώ πολύ όπως υπάρξει ένα πρόγραμμα με το οποίο να μπορούμε να τυπώνουμε τα σχετικά άρθρα.

  Σχολιάστε
 • Φεβρουάριος 2, 2013, 4:30 μμ
  Permalink

  Αγαπητέ noname, αν το δεις ξανά, θα διαπιστώσεις ότι λέμε
  Γυναίκα = Θυσία (;), με ερωτηματικό …

  Αλλά και γενικά να το δούμε, με διάθεση αυτοκριτικής, πάντα τα ίσον (=) της ζωής μας τα βάζουμε ανάλογα με το εγώ μας … δυστυχώς.

  Φιλικά
  Π

  Σχολιάστε
 • Φεβρουάριος 7, 2013, 8:33 μμ
  Permalink

  Αγαπητή Παναγιώτα ενοχλεί το ερωτηματικό όταν μπαίνει στο φύλο. Οι άνθρωποι είναι πρόσωπα που διακρίνονται σε φύλα. Η θυσία δεν αφορά μόνο τις γυναίκες, αφορά κάθε πρόσωπο και τον άνδρα. Η διαφορά, το αν θυσιάζεται κάποιος ή όχι, έχει να κάνει με την προσωπικότητα κι όχι με το φύλο. Γενικά στο χριστιανικό χώρο υπερτονίζεται το φύλο, που δεν αμφισβητεί κανείς τις διαφορές και τον έτερο ρόλο που καλείται να παίξει, και υποβαθμίζεται το πρόσωπο.
  Όσο για το ανέκδοτο; Λυπάμαι, αλλά παρουσιάζει μια γυναίκα να κάνει τι; Να λειτουργεί υστερόβουλα ή ανυστερόβουλα; Κι οι άνδρες να θαυμάζουν τι; Αυτό που δεν μπορούν να κάνουν; Λυπάμαι, δεν μου άρεσε. Άδικο και για τους δυο.
  🙂
  Να είσαι καλά.

  Σχολιάστε
 • Φεβρουάριος 10, 2013, 2:40 μμ
  Permalink

  Ευχαριστώ πολύ!

  Καλή δύναμη και καλή συνέχεια!!

  Σχολιάστε
 • Φεβρουάριος 10, 2013, 10:59 μμ
  Permalink

  Όπα!
  Πιάσαμε και Gender Theory στα χριστιανικά ιστολόγια!
  Μπράβο βρε!
  Σε τρεις τέσσερις δεκαετίες να συζητήσουμε και το δικαίωμα των γυναικών στην ψήφο! Μετά σειρά έχουν τα μεικτά μπάνια στις παραλίες!
  A! Μην ξεχάσω, πολλά χαιρετίσματα εκ μέρους της Judith της Butler.

  Όπως επισημαίνει και η noname, νόημα δε βγαίνει κανένα.

  Σχολιάστε
 • Φεβρουάριος 11, 2013, 1:30 μμ
  Permalink

  Συμφωνώ με την noname…Τι δουλειά έχει αυτό το κακόγουστο αστείο σε μια τόσο καλή ιστοσελίδα;Τι θέλει να πει δηλαδή;Ότι όλες οι γυναίκες λειτουργούμε έτσι υστερόβουλα;Ή μήπως θέλει να υποτιμήσει το μέγεθος των πραγματικών θυσιών που κάνουν κάθε μέρα οι περισσότερες από εμάς;

  Σχολιάστε
 • Φεβρουάριος 13, 2013, 12:18 πμ
  Permalink

  H γυναίκα είναι το καλύτερο και το χειρότερο «από γυναικός αρχή αμαρτίας, και δια αυτήν αποθνήσκομεν πάντες» (Σοφ.Σειράχ΄ κε΄24) αλλά και «γυναικός αγαθής μακάριος ο ανήρ » κατά τον ιερό και θεόπνευστο συγγραφέα. Η γυναίκα έγινε η σκάλα που μας ανέβασε στον ουρανό αλλά και ο χειρότερος διάβολος είναι αυτός που φοράει φουστάνια κατά τον Πατροκοσμά καθότι η πονηρά γυναίκα έχει καταστρέψει πλήθος από ψυχές για τις οποίες χύθηκε το αίμα του Θεού στη Σταυρική θυσία. Στις μέρες μας όπως και η γυναίκα του Λωτ που παρήκουσε και κατάντησε στήλη άλατος οι γυναίκες έχουν καταντήσει πιόνια στα χέρια του διαβόλου (ας όψεται ο φεμινισμός)και αντί να ασχολούνται με τα του οίκου τους (μητρότητα ,συζυγία, παιδαγωγία,νοικοκυρωσύνη) και να απολαμβάνουν ευλογία βαθιά έχουν αναλάβει δυσβάτακτα φορτία με αποτέλεσμα κανέναν ρόλο να μην καταφέρνουν να φέρουν με επιτυχία εις πέρας και είναι όντως αξιολύπητες. Μακάρι η κοινωνία να ξαναβρεί γυναίκες με φρόνημα χριστιανικό οι πρώτα κερδισμένες θα είναι οι ίδιες

  Σχολιάστε
 • Φεβρουάριος 13, 2013, 11:35 μμ
  Permalink

  Εμένα πάλι μου κάνει πολλή εντύπωση το ότι υπάρχουν τόσα όμορφα κείμενα και βίντεο σε αυτό το ιστολόγιο που δίνουν άπειρη τροφή για σκέψη και διάλογο, κι εμείς επιλέγουμε να σχολιάσουμε ένα ανεπιτυχές αστείο…

  Σχολιάστε
 • Φεβρουάριος 14, 2013, 6:03 μμ
  Permalink

  @Πολύδωρας
  Συμφωνώ με αυτά που λες για το τι πιστεύει η θρησκεία μας, αλλά νομίζω έχεις μπερδέψει ορισμένα πράγματα.Από πού και ως πού ο φεμινισμός (ο υγιής φεμινισμός μιλώντας, όχι αυτός που υποστηρίζει εκτρώσεις κλπ) κάνει τις γυναίκες «πιόνια στα χέρια του διαβόλου»;Θεωρείται διαβολικό και στερούμενο ευλογίας να κάνει η γυναίκα άλλα πράγματα εκτός από το να γεννά και να ανατρέφει παιδιά, ή να τα συνδυάζει με αυτό;Γενικεύεις ασύστολα λέγοντας ότι οι γυναίκες «έχουν αναλάβει δυσβάστακτα φορτία με αποτέλεσμα κανέναν ρόλο να μην καταφέρνουν να φέρουν εις πέρας και είναι όντως αξιολύπητες»…Υπάρχουν γυναίκες που έχουν καταφέρει να συνδυάσουν επιτυχώς δουλειά και οικογενειακή ζωή και άλλες που βοηθούν επίσης επιτυχώς την κοινωνία με το να κάνουν άλλα πράγματα εκτός από τη μητρότητα.Θέλεις να πεις δηλαδή ότι αυτές δεν είναι ευλογημένες επειδή εργάζονται ή δεν είναι μητέρες και νοικοκυρές;Άλλο το χριστιανικό φρόνημα, άλλο ορισμένες αναχρονιστικές, επηρεασμένες από το μισογυνισμό κοινωνικές αντιλήψεις.Με όλο το σεβασμό, αυτοί που μάχονται την ορθοδοξία στέκονται στα πιστεύω ορισμένων χριστιανών σαν τα δικά σου, μεταξύ άλλων, και παρουσιάζουν το χριστιανισμό σαν μισογυνιστική θρησκεία, ενώ στην πραγματικότητα είναι η μόνη θρησκεία που διακηρύσσει ότι άνδρας και γυναίκα είναι ισότιμοι.

  Σχολιάστε
 • Απρίλιος 14, 2016, 3:14 μμ
  Permalink

  Για άλλη μια φορά ακόμη στηρίζω τη Ν.Μ. και ανθίσταμαι στο μισογυνισμό. Ο μισογυνισμός είναι μια μορφή μισανθρωπιάς, για σκέψου το Πολύδωρε. Νιώσε ως άνθρωπος έναν άλλον άνθρωπο και μην παρασύρεσαι από αναχρονισμούς και θεωρίες που δεν έχεις νιώσει στο πετσί σου.
  Επίσης, αν οι γυναίκες ως γυναίκες είναι αξιολύπητες πώς θα αφιερωθούν στη νοικοκυροσύνη και στην παιδαγωγία; Αυτά χρειάζονται υπόβαθρο και υποδομή που μια αξιολύπητη γυναίκα ή όλες μας οι σημερινές γυναίκες που είμαστε αξιολύπητες δεν θα βρούμε στον δρόμο πεταμένα. Σκέψου, ακόμη, ότι κάποιες μεγαλώσαμε ορφανές και ό,τι κάναμε το κάναμε μόνες μας. Μπορεί να είναι αξιολύπητο για σένα αλλά ευτυχώς ελπίζουμε στον Θεό που τίμησε τη γυναίκα.

  Σχολιάστε

Απάντηση

Subscribe without commenting

 • Κέρασμα

  Ο Θεός δεν είναι στη Δύναμη αλλά στην Αλήθεια
  - Άγιος Αλέξανδρος Νέβσκι
 • Αρέσει σε %d bloggers: