Μάθημα ζωής μέσα από την Αρρώστια

Ο Δ.Μ. 40 περίπου ετών, είναι ιδιοκτήτης ξενοδοχείου σε μεγάλη επαρχιακή πόλη της Ελλάδας, παράλληλα όμως είναι και παραπληγικός, μια και λόγω αυτοάνοσου νοσήματος, είναι πια καθηλωμένος στο κρεβάτι του πόνου.

Πριν λίγες μέρες τον επισκέφθηκε φιλικό του ζευγάρι, αφού με τον άνδρα συνδέεται από τα μαθητικά του χρόνια. Η σύζυγος του κατάκοιτου πια ασθενούς τους δέχθηκε με μεγάλη χαρά, ενώ το υγιές άτεκνο ζεύγος εντυπωσιάστηκε από τις εξαιρετικές συνθήκες διαβίωσης του κατάκοιτου ασθενούς και της οικογένειάς του. Η θαυμάσια σύζυγος του ασθενούς, όχι μόνο δεν έφυγε από κοντά του, όταν έγινε γνωστή η αρρώστια του, αλλά έκανε μαζί του και ένα ακόμη δεύτερο παιδί και ολόκληρη η οικογένεια, γονείς και δύο παιδάκια του δημοτικού, ζει ευτυχισμένη.

Φεύγοντας, κατάπληκτο το υγιές ζεύγος έλαβε ένα σταυρό από τον ασθενή, ο οποίος παρότι, μιλά μόνο μέσω ειδικού μηχανήματος, τους έδωσε τον σταυρό, λέγοντας ότι είναι από τη μονή του Αγίου Σάββα των Ιεροσολύμων. Ο μεγάλος αυτός άγιος είναι ο προστάτης των καρκινοπαθών, αλλά και των άτεκνων ζευγαριών και εγκύων.

Πηγή: Προφ. μαρτυρία Κ.Τ. στις 20-2-2020

Ευχαριστίες στον Σπύρο Γκ.

Απάντηση

Subscribe without commenting

  • Κέρασμα

    Ελληνες. Ενας μικρός λαός με μεγάλες απαιτήσεις. Αναζητούν την αλήθεια. Αγαπούν την καλλιέπεια και πάνε πέρα απ' αυτή.

    Ψάχνουν, ζητούν σε όλους τους τομείς να βρουν την πρώτη αιτία· να βρουν απαντήσεις στα καίρια ερωτήματα για τον άνθρωπο, τον κόσμο, τον Θεό. Είναι έτοιμοι να ακούσουν καθετί νέο. Να ασπαστούν την αλήθεια που τους πείθει. Να απορρίψουν ό,τι δεν τους αναπαύει. Ταξιδεύουν, μελετούν, μαθαίνουν. Κάνουν τη μελέτη του θανάτου φιλοσοφία· τα προσωπικά τους προβλήματα και τις ιστορικές συμφορές τέχνη και τραγωδία.

    Δεν αναπαύονται στην τέχνη (και την πιο υψηλή) ούτε στη φιλοσοφία («παίδων αθύρματα»). Θέλουν να προχωρήσουν προς κάτι τολμηρότερο και θεϊκότερο· προς κάτι που τους σπρώχνει και τους προετοίμασε η μέχρι τώρα πορεία, κατάκτησις και δίψα τους.
    - π. Βασίλειος Γοντικάκης
  • Αρέσει σε %d bloggers: