Υπάλληλοι με σύνδρομο down στο καλύτερο εστιατόριο των Βρυξελλών

Το εστιατόριο 65 degres στις Βρυξέλλες, που πρόσφατα ανακηρύχθηκε από την πλατφόρμα TripAdvisor ως το καλύτερο της πόλης, απασχολεί σχεδόν αποκλειστικά άτομα με σύνδρομο Down.

Το εστιατόριο λειτουργεί από το 2018 ως χώρος με υψηλό γαστρονομικό προφίλ ωστόσο, η ιδιαιτερότητά του είναι ότι πραγματοποιεί παράλληλα και κοινωνικό έργο δεδομένου ότι απασχολεί σχεδόν εξ ολοκλήρου άτομα με σύνδρομο down. «Οι πελάτες μας έρχονται για να μάς δουν και να ζήσουν τη γαστρονομική εμπειρία σε μια όμορφη ατμόσφαιρα» αναφέρει στο πρακτορείο Ρόιτερ η Marie Sophie Lamarche, που εργάζεται ως σερβιτόρα στο 65 degres. «Η δουλειά έχει αρκετή πίεση και είμαστε πολύ υπερήφανοι για τους εαυτούς μας», συμπληρώνει.

Το όνομα του εστιατορίου, που βρίσκεται στην περιοχή Σατελέν των Βρυξελλών, προέρχεται από την τέλεια θερμοκρασία στην οποία μαγειρεύονται τα αβγά και στήθηκε από 4 επιχειρηματίες με υπόβαθρο στις κοινωνικές υπηρεσίες και το catering. Η κουζίνα που προσφέρουν είναι γαλλική και το μενού αποτελείται από προτάσεις όπως φιλέτο από ταούκι, σπαγγέτι από πατάτες, καψαλισμένο στήθος πάπιας με μέλι, όπως και μια ποικιλία από επιδόρπια και ποτά. «Δουλεύουμε με ανθρώπους που είναι χαρούμενοι που δουλεύουν και έρχονται με ευχάριστη διάθεση καθημερινά στη δουλειά. Είναι τόσο ειλικρινείς, που όταν θα σε ρωτήσουν “πώς πήγε η μέρα σου;” εννοούν πραγματικά αυτό που ρωτούν», αναφέρει στο Ρόιτερ ο Βαλεντίν Κόγκελς, συν-δημιουργός του εστιατορίου».

Πηγή: Olive Magazine

Ευχαριστίες στην Ευφροσύνη Τ.

Απάντηση

Subscribe without commenting

  • Κέρασμα

    O Θεός είναι αγάπη, κι αυτός που έχει αγάπη, έχει τον Θεό [...]. Όσο κι αν κοπιάσει ο άνθρωπος, μάταια κοπιάζει αν δεν έχει αγάπη για τον διπλανό του.
    - Μέγας Αθανάσιος
  • Αρέσει σε %d bloggers: