Πρακτικές Συμβουλές γιά Προσευχή καί Ἕργα Καλοσύνης

Είναι δύσκολο να προσεύχεσαι τη νύχτα. Αλλά, προσπαθήστε να το κάνετε το πρωί. Εάν δεν μπορείτε να προσευχηθείτε στο σπίτι, τουλάχιστον πείτε στο δρόμο προς τη δουλειά τουλάχιστον το «Πάτερ ημών», με καθαρό κεφάλι και αφήστε τα λόγια αυτής της σύντομης προσευχής να ηχήσουν στην καρδιά σας. Και το βράδυ, σφίγγοντας τα χέρια με πλήρη ειλικρίνεια, απευθυνθείτε ξανά στον Επουράνιο Πατέρα. Αυτό είναι αναμφίβολα πολύ εύκολο.

Και ναι, δώστε ένα ποτήρι κρύο νερό σε όλο τον κόσμο που το χρειάζεται. δώστε ένα ποτήρι γεμάτο μέχρι το χείλος με τη συντροφιά του απλού ανθρώπου, όλο τον κόσμο που του λείπει, αυτή την απλή συντροφιά.

Περικυκλώστε τον εαυτό σας, άνθρωποι, ζεσταθείτε με τα μικρά έργα του καλού με τη μικρή, απλή, ελαφριά αλυσίδα από καλά συναισθήματα, που δεν κοστίζουν τίποτα, μια αλυσίδα από σκέψεις, λόγια και φωτεινές πράξεις.

Ας αφήσουμε τα δύσκολα. Αυτό είναι για εκείνους που αγαπούν τις κακουχίες και όχι για εμάς, για τους οποίους ο Κύριος, στο έλεός Του προς εμάς, που δεν έχουμε μάθει ακόμη να αγαπάμε τις κακουχίες, έχει ξεχυθεί παντού αγάπη, ελεύθερη σαν νερό και αέρα.

Άγιος Ιωάννης Μαξίμοβιτς

Απάντηση

Subscribe without commenting

  • Κέρασμα

    Από τον Σταυρό δεν κατεβαίνεις, σε κατεβάζουν
    - Γέροντας Σωφρόνιος Σαχάρωφ
  • Αρέσει σε %d bloggers: